Expirácia SK/EU domén a dĺžka karantény

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Expirácia SK/EU domén a dĺžka karantény

Príspevok od používateľa weroro »

Zdravím.

Založil som túto tému lebo už neviem čomu veriť.

23.03.2012 mi expirovali (nechal som ich zámerne prepadnúť) dve domény jedna bola SK a druhá EU. Dočítal som sa, že karanténa trvá cca. 25 dní pre SK domény a 40 dní pre EU domény. Ale aj po vyše mesiaci mi hlási, že je SK doména zaregistrovaná a nedá sa objednať. Predošlím registrátorom bola spoločnosť Kongo a teraz to chcem regnúť cez Websupport. Cez dnsinfo som pozrel aktuálny stav tej SK domény a nezmenila majiteľa a stále je tam dátum expirácie 23.03.2012 (viď. príloha).
dnsinfo-sk-domena.png
Ako to teda je? Kedy je možné znovu zaregistrovať prepadnutú doménu SK a EU?.

Ďakujem za reakcie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Expirácia SK/EU domén a dĺžka karantény

Príspevok od používateľa hojko »

Nemas pravdu. 2 tyzdne je domena v stave deaktivovania, teda je pisana na teba, ale nefunguje. Dalsie 4 tyzdne ju drzia v stave Held a potom ju az zmazu. Ako je to u EU domen netusim. Chod na http://www.sk-nic.sk a vpravo daj vyhladat svoju domenu, je tam aj popis v akom stave sa nachadza aj s vysvetlivkami. Daj si ale pozor na to, aby ti ju niekto nevyfukol, pretoze je to bezna prax v biznise s domenami, ze ti napriklad skonci platnost o polnoci a o 5 minut si ju uz registruje niekto.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tú doménu chceš nechať tak kvôli prenosu do websupportu? Mal si im rovno napísať. Ja tak pár rokov dozadu prenášal svoju .net doménu z mediahostu do websupportu.. a bolo to dá sa povedať bez väčších problémov. Takto naozaj riskuješ, že si ju niekto zaregistruje.

:)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Tie dve domény neboli pred tým registrované na moje meno. Upresním.
Pracoval som pre jednu firmu ktorá vyvíjala rôzne flash API a aplikácie a ponúkala aj tvorbu webových stránok. Mal som tam ale kolegu "experta", ktorý namiesto toho aby registroval domény pre zákazníkov na firmu, ich registroval na svoje meno, pretože tam mal vraj nejakú zľavu. Kolegu vyhodili ale nenechal žiadne údaje. Teraz po roku sa on začal ozývať bývalým klientom a pýtal od nich peniaze za hosting a doménu. Samozrejme hneď volali do firmy, že od nich niekto neznámi pýta peniaze. Firma kontaktovala mňa a poprosili ma aby som to vyriešil. Keďže mám s nimi dobré vzťahy, tak som to zobral. Obvolal som poškodených klientov a povedal som im nech nič neplatia, že to necháme prepadnúť a zaregistruje sa to na novo a na ich meno ale budú musieť vydržať nejaký čas bez stránky (povedal som im 40-50 dní). Tak že ja som to musel nechať prepadnúť, len teraz sa obávam, že budú obhaňať mňa. :D

Hojko: Ďakujem, podľa sk-nic mám ešte nejaký čas, takže som zbytočne stresoval.

//autoeditácia príspevku (08 Máj 2012, 18:37)
Tak, doména je voľná ale teraz to na mňa hodilo takú to hlášku. Ako prosím postupovať? (Na support som ešte nepísal)
Prílohy
dalsi-problem.png
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

ja by som t chápal tak, že niekto zaregistroval hosting na dómenu a teba to nechce pustiť, pretože to už je v systéme

ale samozrejme za hosting neplatí a bráni tvojej registrácii, taký podobný systém majú aj na pipni....
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

weroro napísal:Ako prosím postupovať? (Na support som ešte nepísal)
Napíš im na support.. iné riešenie asi nemáš... jedine, ak by si si chcel registorvať inú doménu.

:)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

OK super, všetko je v poriadku, všetko funguje. Ešte raz ďakujem chlapi. Teraz už len počkať na tú EU doménu.
Napísať odpoveď