Chorvatsko
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chorvatsko
master23: Mozem potvrdit tvoje slova, znacenia na obchvade su normalne a prehladne, tam problem nevidim. Kto chce ist do mesta, tak je to tak ako v kazdom vacsom meste - bludisko, semafory, kolony...
Z okolia BA sme ani neisli cez Budapest, pri Gyor-i sme zisli na 81 a potom napoili naspet na dialnicu pri Szekesfehervar. nwm ci je to rychlejsie, ale cesta je tam celkom dobra, aut tiez nic moc.
-
master23
Light Professional
veru tak hojko, kazde velkomesto ma pekne vyznacene na tabulach smer centrum a obchvat.
ale raz sme cez Budapest isli aj my cez centrum. isli sme na Ferihegy-letisko, a navigacia nas brala cez centrum (asi preto, ze to bola kratsia kilometraz ako ist cez obchvat), no samozrejme ta cesta cez centrum je 2-3x razy dlhsia ako obchvat.
teraz ideme na Ferihegy o 2.5 tyzdna, tak teraz aspon vieme na isto kade ist.
//pascalwb: podla google maps ste usetrili 12 minut, oproti tomu keby ste isli cez Budapest.
ale raz sme cez Budapest isli aj my cez centrum. isli sme na Ferihegy-letisko, a navigacia nas brala cez centrum (asi preto, ze to bola kratsia kilometraz ako ist cez obchvat), no samozrejme ta cesta cez centrum je 2-3x razy dlhsia ako obchvat.
teraz ideme na Ferihegy o 2.5 tyzdna, tak teraz aspon vieme na isto kade ist.
//pascalwb: podla google maps ste usetrili 12 minut, oproti tomu keby ste isli cez Budapest.
Co sa tyka Budapesti, tak vsetko zavisi kedy tade clovek mieni ist. Aj tento rok sme cez nu isli priblizne o polnoci a s GPS cez centrum, uplna pohoda (okrem toho prechadzat za tmy cez vacsie mesto sa mi vzdy paci). Obchvat o takomto case neriesim, je to dost velka okluka. Pravda vsak je ze cez den, resp. v dopravnej spicke rano alebo poobede by som radsej zvolil obchvat aj ja.
Chorvatsko aj tento rok dopadlo fajn, az na premenlive pocasie, co sa mi vsak stalo prvykrat tak je tejto krajine odpustene. Ubytko uplne skvele, 60 euro pre 4 osoby na noc, obrovska terasa s vyhladom na Hvar a Brac, vino fajn, ryby tiez, maximalna spokojnost.
Chorvatsko aj tento rok dopadlo fajn, az na premenlive pocasie, co sa mi vsak stalo prvykrat tak je tejto krajine odpustene. Ubytko uplne skvele, 60 euro pre 4 osoby na noc, obrovska terasa s vyhladom na Hvar a Brac, vino fajn, ryby tiez, maximalna spokojnost.
Tento rok ma nahovaraju na Zrce, nejake prispevky som tu nasiel ale dost stare... ma niekto nejake skusenosti z minuleho roku? 
-
verona1979
Novice
Čo sa Chorvátska týka, odporúčam dovolenku v ktoromkoľvek letovisku. Bola som už v Jelse, Makarskej, na Starom Grade, Brači, Krku, Crikvenici, v Selciach, Baške Vode ... a všade bolo krásne 
Čo sa týka Chorvátska, tak my sme vždy preferovali ostrovy. Sú oveľa krajšie a prirodzenejšie ako klasické "letoviská." Asi úplne najkrajšia príroda bola na Korčuli (ale aj Hvar je perfektný). Takisto sa mi páči, keď plávam smerom do otvoreného mora, nie ako na pobreží, kde je oproti x ostrovov (resp. jeden veľký) a pripadám si, ako niekde na priehrade.
Ja som v Chorvátsku navštívila dve destinácie a to: ostrov Hvar-mestečko Jelsa a Biograd na Moru. Obe ma zaujali svojou prírodou,atmosférou a možnosťami pre uskutočnenie rôznych výletov. Napr. Z Biogradu som navštívila NP Kornati (celodenný výlet lodkou spojený s fishpicknikom) alebo mesto Zadar. Myslím si, že akákoľvek destinácia má svoje čaro, má niečo čím návštevníkov zaujme.
Zdravim, nemate niekto nejaký tip. Hladám miesto s kamienkovou plážou, aby tam bol Hotel, nejake malé mestečko, aby to tam nebolo vymreté, ale zasa aby to nebolo preludnené a velké mesto ako Split a podobne. Niečo od vrchu po stred.
Lebo tento rok neviem nič nájsť. Bol som už (Brela, Drvenik, Biograd, Sibenik, Baska-krk, Rabac, Tucepi).
Keď aj je nejaké pekné mestečko, zase sú tam len vybetonované platne.
Lebo tento rok neviem nič nájsť. Bol som už (Brela, Drvenik, Biograd, Sibenik, Baska-krk, Rabac, Tucepi).
Keď aj je nejaké pekné mestečko, zase sú tam len vybetonované platne.
Pozri sa na Sukosan 
-
p4ra
Redeemer
Pascalwb, skus Selce pri Crikvenici. 
ahojte, ma niekto skusenosti s CK Odyseus Kosice?
Potrebujeme dopravu autobusom Kosice - Baska Voda. Pripadne nejake ine tipy?
Potrebujeme dopravu autobusom Kosice - Baska Voda. Pripadne nejake ine tipy?
Aké preferujete trasy pri ceste k moru ? My chodíme posledné roky zásadne NR - Komárno - okolo Kisbéru - Mór - Szekesfehervar - okolo Balatonu - Nagykanizsa - hranice Goričan-Letenye - Zagreb - Karlovač - Rijeka - Crikvenica.... spolu cca 760 km čo pri 140-150 km/h je asi 7-8 hodín. Nie je to najkratšia trasa ale rozhodne jedna z najpohodlnejších. Ideálne je podľa mňa vyrážat tak cca okolo 3 v noci. My sme išli vo štvrtok, cesty aj diaľnice poloprázdne a okolo 11 sme už boli vybalení.
Kedysi sme chodili cez BA - Csorna - Szombathely - Goričan avšak to bolo mimo diaľnicu všetko strašne pomalé sa mi to zdalo. Potom sme išli raz raz cez Komárno do Budapešti ale netrafili sme správne obchvat a malinko sme tam zablúdili
Cez Rakúsko, Slovinsko nemám vôbec skúsenosti. Napíšte kadiaľ chodievate vy, kedy vyrážate atd.
Minulý rok už v Komárome asi o 4 ráno stáli na benzínke 4 slovenské autá, všetci kde inde ako do Chorvátska.
Inak, neviem či už tu bolo o tom písané ale vy blikáte na slovenské autá alebo autá z vášho okresu ? Pretože na diaľnici hlavne chodí vždy toľko áut zo slovenskými ŠPZ že by som nič iné nerobil iba blikal. Ale keď niekto pozdraví odzdravím rád samozrejme. Raz sa mi stalo že sme čakali v Chorvátsku na mýtnej bráne a v druhom pruhu zastavila Audina a v zadu 3 slovenky, ruky von a zdravili o sto šesť
Kedysi sme chodili cez BA - Csorna - Szombathely - Goričan avšak to bolo mimo diaľnicu všetko strašne pomalé sa mi to zdalo. Potom sme išli raz raz cez Komárno do Budapešti ale netrafili sme správne obchvat a malinko sme tam zablúdili
Cez Rakúsko, Slovinsko nemám vôbec skúsenosti. Napíšte kadiaľ chodievate vy, kedy vyrážate atd.
Minulý rok už v Komárome asi o 4 ráno stáli na benzínke 4 slovenské autá, všetci kde inde ako do Chorvátska.
Inak, neviem či už tu bolo o tom písané ale vy blikáte na slovenské autá alebo autá z vášho okresu ? Pretože na diaľnici hlavne chodí vždy toľko áut zo slovenskými ŠPZ že by som nič iné nerobil iba blikal. Ale keď niekto pozdraví odzdravím rád samozrejme. Raz sa mi stalo že sme čakali v Chorvátsku na mýtnej bráne a v druhom pruhu zastavila Audina a v zadu 3 slovenky, ruky von a zdravili o sto šesť
Caute, viete odporucite nejake mesto na mensiu dovolenku v Chorvatsku ? Ideme 4 chalani na 5 dni a chceli by sme nieco lacnejsie a kde je nejaky zivot
. Pozeral som Zrče (Caska) ale vsetky terminy uz vypredane. Viete nieco odporucit ? Diki.
crikvenica?
-
p4ra
Redeemer
Crikvenica je zive mesto, akurat tam teraz moze byt par dni kludnejsie kvoli tym poziarom, mnoho turistov odislo zo strachu. Ale vsetko je uz pod kontrolou a myslim, ze sa to vrati do normalu do jedneho tyzdna.
Moja polovicka a ja dnes okolo polnoci sadame do oranzoveho tatosa a naberame smer Rab. Ako rodeny Chorvat som tam este nebol, ale vela ludi si to vychvaluje, tak sa aj celkom tesim, ze spoznam nove miesto.
Header, co si pisal o preferovanej trase, tak ja chodim presne tak. Akurat dnes v noci, resp. nadranom uz nepojdem na Delnice a Rijeku, ale zabocim skor, aby som sa dostal do Senju.
Moja polovicka a ja dnes okolo polnoci sadame do oranzoveho tatosa a naberame smer Rab. Ako rodeny Chorvat som tam este nebol, ale vela ludi si to vychvaluje, tak sa aj celkom tesim, ze spoznam nove miesto.
Header, co si pisal o preferovanej trase, tak ja chodim presne tak. Akurat dnes v noci, resp. nadranom uz nepojdem na Delnice a Rijeku, ale zabocim skor, aby som sa dostal do Senju.
A chcel som sa spytat este. Da sa ist aj na "vlastnu past" ? Ked pozeram ze na nete su uz obsadene ubytovania, ze tam jednoducho prist a hladat ubytko niekde u domacich ktori to na nete napr nemaju ? Lebo viem ze sme s rodicmi kedysi davno takto isli, ale tak to bola ina oblast kde to neni az tak natrieskane.
-
p4ra
Redeemer
Da sa. Vela mojich kolegov z prace tak islo a pojde. Ze sadnu do auta a najdu si na mieste. Domaci mnohokrat sedia na ulici a maju cedulku "Zimmer Frei", pripadne sa vam prihovoria, ze ci hladate ubytovanie.
Doma z Drveniku, bolo perfektne, jeden deň trajektom na Hvar a na ďalší deň na Korčulu
Ja neviem ale v dnesnej dobe by som uz asi tak neisiel, ze tam najdes. Ludia sedia na ulici, ale to su urcite taky co maju apartman niekde 500m od mora na kopci alebo za hlavnou cestou. Lebo vacsinou to co je blizko je uz vychytane. Najlepsie je dohodnut sa predom.
Ja som sa vratil 14.7. Isli sme madarsko po 86 (Csorna atd. potom na M70 nespoplatnenu a na Gorican) V pohode z okolia Senca sme isli o 3 rano, cesty prazdne, 86 uz je aj celkom opravena (aj ked najdu sa diery). Ziadne auta skoro ani kamiony, zver nic a to bol Piatok. Predtym dva roky sme isli po dialnici (ako pisal Header) a toto po 86 bolo rychlejsie.
Ja som sa vratil 14.7. Isli sme madarsko po 86 (Csorna atd. potom na M70 nespoplatnenu a na Gorican) V pohode z okolia Senca sme isli o 3 rano, cesty prazdne, 86 uz je aj celkom opravena (aj ked najdu sa diery). Ziadne auta skoro ani kamiony, zver nic a to bol Piatok. Predtym dva roky sme isli po dialnici (ako pisal Header) a toto po 86 bolo rychlejsie.