Google Drive!

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Qerten
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Google Drive!

Príspevok od používateľa Qerten »

Zaujímavá službička, náhrada za DropBox.

Teším sa :)

https://drive.google.com/
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Google Drive!

Príspevok od používateľa rochedo »

Cakal som od toho viac. V podstate by som to nazval len reskin-on Google Docsu. Navyse android aplikacia je katastrofa. Zatial zostavam pri DropBoxe. A to som cakal ze si budem moct od nich ucet zrusit.
Qerten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dnes to skúšam a je to mocné :) jednoduchosť, možnosti zdieľania, otváranie priamo na webe..

hodil som tam jedno video a skúsil ho otvoriť v prehliadači - otvorilo mi ho vo flash-i ako keby som pozeral youtube video, nice
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

- V prvom rade mi určite chýba stav uploadu v ikonke v tray. "Sync 1 of 1" mi je na dve veci. Chcem vedieť aspoň približne za koľko sa ten a ten súbor nahrá.
- Druhá vec, ktorá mi chýba pri súboroch nahratých do zložky cez WIN je Copy link po kliknutí pravým tlačidlom myši na súbor. Takto po nahratí musím ísť na web a odtiaľ kopírovať link, ak to chcem niekomu poslať.
- A tretia vec, na webe to neprehráva MP3ky. Vypíše to "No preview available". Čiže MP3ku treba stiahnuť.

Tieto tri veci mi tam chýbajú. Dropbox ich má, preto bude (zatiaľ) pre mňa cloud storage system #1. V prospech GDrive hovorí určite kapacita, ktorá je v mojom prípade o 2,2 GB väčšia, ako má DB. Avšak pre mňa je to nepodstatné, keďže mám zaplnených ani nie 10%.
Qerten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mne tam začalo chýbať že si nemôžem v mobile súbory ukladať priamo do mobilu, ale to iste spravia všetky tieto drobnosti
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Zatial sa to da len sposobom ulozit ako offline. Tiez cakam na sposob aby som si to mohol ulozit na lubovolne miesto. A zisli by sa tiez notifikacie. Napr. pri pouzivani zdielanych adresarov, ked druha strana prida novy subor aby som bol o tom oboznameny.
ultimate222
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ultimate222 »

a kde si tam vobec mozem skopirovat link .. ked ho chcem niekomu poslat aby si stiahol ? ... nieco ako Copy public link pri dropboxe .. neviem nic take najst ani na web rozhrani, len zdielat .. a tam to chce mena a maily lud is ktorymi chcem zdielat
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

O nahrade dropboxu sa hovorit neda. Je to len ofarbeny google docs s trochou ficur navyse. Btw ide vam nainstalovat osx appku? Mne nie. Cele je to len jeden velky hype.
Qerten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

niekomu zrejme nedošlo že to ešte nieje naplno spustené, ala beta..

a vo webovskom rozhraní sa to dá že to hodíš public, otvoríš to a jednoducho skopíruješ link..
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

beta/nebeta nic to nemeni na tom, ze to brutalne vyhajpovali a nakoniec oproti konkurencii nepriniesli nic nove.. len dalsi cloud..
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Qerten napísal:niekomu zrejme nedošlo že to ešte nieje naplno spustené, ala beta..

a vo webovskom rozhraní sa to dá že to hodíš public, otvoríš to a jednoducho skopíruješ link..
Kde mas niekde zmienku o tom ze to je beta ? Lebo ja tam nikde nevidim ze by sa jednalo o betu.
HiddenUser
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa HiddenUser »

No, tak ako v podstate iba premenovaná služba Google Docs + nejake blbostičky. Čakal som od toho viac, navyše to prostredie bohviečo neni. Pre označovanie súborov musím klikať na každý... Ostávam pri Dropbox (ale keď si kúpim iPod Touch tak prejdem na iCloud).
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Ja ho pouzivam pravidelne, ale co ma serie celkom dost je to, ze obcas neulozi vsetko na web. Priklad: robim nieco v acade, savnem, vypnem v pc v dobrej viere, ze mam vsetko zosynchronizovane, idem spat, rsno beriem book fo skoly pripajam sa na eduroam, otvorim priecinok drive a tam subor chyba. Hybaj ho domov, zapinam desktop, synchonizujem, vraciam sa do skoly...a to ma pekne serie :-/ . Skydrive od ms je na tom z tohto pohladu podstatne lepsie...

Mate niekto podobny problem??
Napísať odpoveď