Ako sa stať Tatterom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Jimmyy
Amateur
Amateur

Ako sa stať Tatterom

Príspevok od používateľa Jimmyy »

Tak zdravím Vás všetkých. Chcel by som sa stať tatterom no neviem ako. Mohli by ste mi niečo odporučiť ako sa zdokonaliť alebo čo všetko mam spraviť aby som sa nim mohol stať.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako sa stať Tatterom

Príspevok od používateľa CheZteR »

tusim tu uz niekedy davno bola podobna tema, tiez sa tu jeden chcel stat tatérom a nevedel ako, odhovarali ho ze ak nevie dobre kreslit klientelu si nenajde, resp. aj ked kreslit vies, klientelu zozenies tazko, jedine ak by ta preslavila nejaka fakt good praca na niekom znamom, kto by ti spravil reklamu

---
vychadzam z tej temy, ked sa to tu minule rozoberalo
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hod sem nejaky album tvojich kresieb a my ti povieme ci to ma zmysel vobec riesit alebo nie ;)
Jimmyy
Amateur
Amateur

No veľa svojich kresieb nemam ale môžem tu dať nejaké a kreslím každý deň niečo a hrám sa s obrázkami no mám len 18 takže v tom by som sa zlepšil a zo začiatku by som určite netetoval nič ťažké ale len nejaké tribaly a tak a postupne by sa to rozvíjalo

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2012, 15:35)

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2012, 16:09)
Prílohy
Serj Tankian-2.jpg
img004.jpg
img002.jpg
punk (1 of 1).jpg
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Minule bol veľmi dobrý článok písaný v Živote, tam písal chlapík, ako začínal až má teraz vlastné štúdio v ZA. Ako písali nado mnou, musíš vedieť kresliť, mať dobrú fantáziu, predstavivosť, kreativitu a vedieť improvizovať. Musíš častokrát sám navrhnúť, čo vlastne pôjdeš robiť, lebo veľa ľudí ani nevie, čo vlastne chcú si dať vytetovať. No a potom nejakých kamarátov, na ktorých sa budeš učiť najprv zadarmo, prípadne na sebe, lebo je to aj o technike, ako hlboko tú farbu aplikuješ. :)
Neviem, či sa dá na to spraviť nejaký kurz alebo ako to vlastne prebieha, či nabehneš niekde a spýtaš sa, to asi nie. :) V každom prípade ja by som sa išla spýtať priamo do nejakého štúdia, že čo vyžadujú a pod.
Jimmyy
Amateur
Amateur

No to skúšanie by som trošku zmenil :D nie na kamarátoch ale počul som že sa na to používajú špeciálne svinské kože.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Na kamaratov by som to asi neskusal pokial to zatial nevieš aby to nedopadlo nejako takto :
Prílohy
Zdena.jpg
Jimmyy
Amateur
Amateur

auuu :D nechcel by som :D
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Ano zacina sa na svini samozrejme nie zivej :D tak to ucili jedneho v ink miami co chodilo na discoveri
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

najlepsie spravis ak sa spytas nejakeho tatera, zajdi do nejakeho studia, podla moznosti co najvacsieho nie v nejakej hornej dolnej, zober so sebou kresby a spytaj sa ho co a ako, pripadne si skus niekde v takomto vacsom studiu najst brigadu, alebo sa dohodnut, ze tam budes chodit pomahat aj zadara aby si nasaval tu atmosferu, videl ako sa to robi proste vsetko mozne, lepsie ako skutocny tater ti nikto neporadi...tie kresbicky nie su uplne na zahodenie, ale este je tam veeela roboty a miesta na zlepsenie, takze kreslit kreslit a este viac kreslit, to si musis odmakat, su to hodiny a hodiny treningu a tvrdej prace (viem napr kolko maka kamoska na VSVU a to je fakt drina a dalsia drina, pilovanie techniky a to si dovolim trvdit, ze v tvojom veku kreslila ovela lepsie ako ty, nic v zlom, taktiez robenie veci ktore cloveka mozno prave nebavia, ale musis to robit, slovensko nie je taky velky trh aby si sa vyslovene specializoval na nieco a treba si uvedomit, ze ked to raz na cloveku poseres velmi tazko sa to opravuje a jedna blba kerka staci nato aby si si urobil zle meno a nezarobis ani na slanu vodu)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Skúšal si kresliť niekomu nejaké kresby aj na kožu ? Myslím, že to je omnoho ťažšie, ako na papieri. Tým ťa nijako neodhováram, ani nič podobné, ale takto by si mohol nadobudnúť nejakú "prax".
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

Ako sory ale kreslit nevies ... co je zakladny kamen, bez toho nato mozes zabudnut. Potom taketo veci ohladom toho ako zacat kde to trenova tak ak sa aj napriek tejto nevyhode rozhodnes tak zacni na sebe zabudni na vsetky umele koze popripade svinske .. natom sa nic nenaucis a je to len strata casu. Si hlavne uvedom ze to neni len tak.. je to velka zodpovednost .
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

UN2552 napísal:Ano zacina sa na svini samozrejme nie zivej :D tak to ucili jedneho v ink miami co chodilo na discoveri
chalan čo tetoval mňa sa učil sám na svojej ruke, neskôr si ju asi aj preto začiernil celú :)
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Vačšina taterov ma minulosť v umení nejakom, vačšinou kreslenie obrazov, malba alebo graffiti. Z graffitov vyšlo teraz v bratislave par dobrých taterov ako je napriklad Separ alebo Dame...avšak nieje to len tak su to roky praxe a hlavne ide aj o znamosti tam, nikto ti nedojde len tak do neznameho študia a necha sa potetovať, musiš mať dobré meno. S tym čo si uploadol, tie kresby perom...pokial to mysliš važne tak to prestan myslieť važne a vykašli sa na to, lebo to je hrozné a taketo referencie ti nikto nikdy nezoberie a po stranke umenia a skusenosti si niekto ani nie na začiatku cesty. Pokial chceš ale naozaj skusiť tetovanie tak si zožen prasaciu kožu, na nej sa to trenuje vačšinou a zožen si ešte mašinu na tetovanie a možeš doma skušať kolko chceš. Možno sa vyskilluješ a po par rokoch to už bude nejako vyzerať a možno sa to niekomu zapači.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

najpv sa musiš naučiť kresliť a obkreslovať potom stačí kupiť tetovaciu mašinku a skušať to na sebe alebo na kamaratoch a zdokonalovať sa :)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

BRATMMMM .....walther WA2000 ku ti nakreslim aj ozraty ako delo lepsie, ....
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

.:M4jco:.: O Separovi a Dameovi viem. Na to, ako rýchlo do toho skočili sa im podarilo už fakt niekoľko dobrých kúskov. Ale dovolím si nesúhlasiť v spojení tatér a graffty. Ja kreslím už dosť dlho, menej aktívne prakticky celý život, aktívne kreslenie už mám nejaký čas za sebou, no skúšal som aj maľbu na stenu, aj farba, aj sprej, a s klasickým kreslením to nemá nič spoločné. Je pravda, že veľa tatérov si spraví skicu na papier, a to už kreslenie je, ale mám kamaráta, ktorý na stene dokáže robiť zázraky (maľoval aj pre jeden bowlingový klub), a pritom je to disgrafik, a na papier kreslí ako predškolák. Proste, kreslenie a sprejovanie sú dve úplne odlišné veci. Separ a Dame sú imho aj dobrí kresliči. Pomáha im to, že sa pohybujú v hip-hopovom prostredí, čiže tá predstavivosť a zmysel pre modernú typografiu im nechýba.

Autor témy: Na to, že máš 18 rokov tie kresby naozaj nie sú nijak svetoborné. Poznám desiatky ľudí, ktorí to zvládnu lepšie, ak nie stovky. Tieňovanie pri Serjovi nie je nič extra, všade vidno ťahy perom/tužkou, a perspektíva je často chabá. No treba skúšať. Treba cibriť predstavivosť, a kresliť nonstop. Treba si prečítať zopár návodov o tom, ako sa naučiť čítať perspektívu z priestoru - začína to tým základným porovnávaním veľkosti prstov pred očami, a podobne. Postupne sa "vyskilluješ" možno aj na slovenskú špičku. Čo ti ale musím poradiť aj ja, je zaobstarať si nejakú tú tattoo "fixku", a čmárať si na tie umelé/pokusné kože. Najlepšie v tvaroch ľudského tela, nie na rovné plochy. Pozeraj si weby z kérkami, inšpiruj sa. Bez inšpirácie by dnes nikto nič nedokázal - a ak áno, je to u mňa génius.

Na koniec by som zacitoval z pesničky Majka Spirita, ktorého vôbec nemusím, ale túto vetu používam často:
,,Drina, prax, až potom to môže začať. Talent je ti na veľkú pi*u keď nevieš makať."
Napísať odpoveď