Občianske združenie - tipy, triky, výhody
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Občianske združenie - tipy, triky, výhody
Zdravím, potreboval by som nejaké rady čo sa týka občianskeho združenia. Sme florbalový klub a máme formu občianskeho združenia a chcel by som nejaké tipy ako z toho vytĺcť čo najviac. Veľa športových klubov má v názve napr. univerzity, určite z toho vyplývajú nejaké výhody (napr. ŠK Slávia SPU DFA Nitra). Stačilo by mi aj keby viem čo mám študovať, aké zákony a predpisy, dostal som sa len k Zákonu o združovaní občanov, ten mi však veľa nedal. Ďakujem za odpovede
Re: Občianske združenie - tipy, triky, výhody
Chces mi povedat, ze si nic nenasiel k obcianskym zdruzeniam? Nie je to jednoduche zalozit, treba to registrovat na ministerstve, ak ma pamat neklame. Vyhodou je, ze mozes ziadat o dve percenta z dani a ked zozenies par kamaratov co pracuju a dobre zarabaju a k tomu pridas este par podnikatelov, tak sa daju ziskat nemale peniaze. Aby si vsak mohol ziadat o dve percenta, opat je to zlozity proces od danovych priznani, registracie na danovom urade, opat treba zapojit do toho ministerstvo. Je to vela a hlavne zbytocnych vybavovaciek, ale ak chcete ist do toho, tak sa vam to oplati, pretoze dokazete si ziskat dost penazi aj na financovanie sezony.
-
DanielDevil
Addict
práveže my už nejaký čas fungujeme, ja som to nezakladal, len hľadám spôsob ako napredovať 
-
WiZard
Star
pokial tam mas nazov univerzity, je to vyhoda skor pre nich, robis im reklamu... jedina vyhoda, co ma napada je, ze by ti mohli nieco prispiet...
obcianske zdruzenie sa moze registrovat ako prijemca pre 2% zo zaplatenej dane, ak ti to nieco hovori, najdes to isto na googli... registracia je cca 50 €
co sa tyka sponzorov, urcite od nich dostanes peniaze jednoduhsie, im mozes dat aspon aky-taky papier, ze ti nieco dali...
obcianske zdruzenie sa moze registrovat ako prijemca pre 2% zo zaplatenej dane, ak ti to nieco hovori, najdes to isto na googli... registracia je cca 50 €
co sa tyka sponzorov, urcite od nich dostanes peniaze jednoduhsie, im mozes dat aspon aky-taky papier, ze ti nieco dali...
-
DanielDevil
Addict
2% dane sme zbierali resp. ešte zbierame 
-
hojko
Site Admin
Nie su dve percenta z dane pre podnikatelov do konca marca a pre zamestnancov do konca aprila??? 
Ako obcianske zdruzenie sa mozete venovat nejakej cinnosti z ktorej budete mat prijmy. Napr. ste florbalovy klub, tak mozete robit napr. kurzy vyuky florbalu alebo vykonavat inu cinnost, ktoru mate uvedenu v stanovach a z ktorej budete mat prijem.
Kedze ste vsak neziskova organizacia, tak vytazok z tychto cinnosti sa pouzije opat v ramci zdruzenia. To zahrnuje napr. plat trenera, ktory vedie ten kurz, rezijne naklady (najomne za halu/ihrisko), sportovu vybavu a pod.
Kedze ste vsak neziskova organizacia, tak vytazok z tychto cinnosti sa pouzije opat v ramci zdruzenia. To zahrnuje napr. plat trenera, ktory vedie ten kurz, rezijne naklady (najomne za halu/ihrisko), sportovu vybavu a pod.
-
DanielDevil
Addict
Frikso niečo na tento štýl som myslel
Len by som potreboval nejaké podklady kde by som takéto veci naštudoval, nevieš o niečom?