Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Sú tie C4 naozaj také hrozné?
Keďže už to riešim pár týždňov tak som zase do pančuchy natlačil viac a začínam pokukávať aj autá do 5000. A C4 (ktoré sa mi neuveriteľne páčia aj zvonku aj zvnútra) tam začínajú byť vo veľmi zaujímavých ročníkoch (2006-7). Počul som o problémoch s hrmotajúcou zadnou nápravou, ktoré sa riešia buď podložením rezervy niečím mäkkým alebo výmenou tlmčivou, čiže prežiť sa to dá.
Tak len tak nahlas uvažujem..
Keďže už to riešim pár týždňov tak som zase do pančuchy natlačil viac a začínam pokukávať aj autá do 5000. A C4 (ktoré sa mi neuveriteľne páčia aj zvonku aj zvnútra) tam začínajú byť vo veľmi zaujímavých ročníkoch (2006-7). Počul som o problémoch s hrmotajúcou zadnou nápravou, ktoré sa riešia buď podložením rezervy niečím mäkkým alebo výmenou tlmčivou, čiže prežiť sa to dá.
Tak len tak nahlas uvažujem..
-
Scorpion90
King
c4 ma kolega v robote a castejsie jazdi na mojom aute ako na svojom
. hadaj preco.. ano, pretoze jeho je furt v servise..inak rychlo sa poobzeraj po niecom inom, lebo take vrzganie a praskanie vsetkeho mozneho tazko zazijes v inom aute..navyse aj vyhlad dozadu nie je najlepsi (subjektivny nazor). Ak chces, mozem sa popytat uctovnicky na servisne naklady na tento srot za posledny rok..ale nebude to pekne cislo.. 
ja jazdim s platenou strechou celorocne a v zime nie je problem, kurenie to dokaze v pohode vykurit, na co si ale musis zvyknut je zvyseny hluk, niekedy to je dost neprijemne, a ak je strecha stara alebo zle napnuta pri vyssich rychlostiach to robi kvalitny hluk a radio musi ist naplno (ja som si zvykol
) hlavne si daj pozor aby netieklo do vnutra
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
pri kabriu treba pri kupe zliat pekne strechu vodou, najlepsie hadicou, pripadne wapkou... ist v lejaku po dialnici s deravou strechou alebo prasknutym tesnenim nie je sranda...
a tie strechy su elektricke? alebo musim ručne zaťahovať?
-
RATZINGER666
Darca
zalezi od toho ktory model, ale v Tvojom rozpocte skor ta rucna... pripadne za tie peniaze nejaky vylietany model, pri ktorom budes rad, ak bude fungovat aspon pol roka...
povacsinou na tych velkych sedanoch je uz elektricka, na tom stratuse je tiez...
povacsinou na tych velkych sedanoch je uz elektricka, na tom stratuse je tiez...
na tom stratuse ma odradza ten dvojlitrovy benzin
to mam vlastne teraz, chcem nieco menej objemove, radil som sa s rodinou, zapacila sa nam alfa, pozerali sme alfy, zapacila sa nam 156, pozerali sme dalej a zapacila sa nam aj 147 
takze od kabrioletov sme nakoniec pri malej alfe, ale ja stale v kutiku duše živím svoj cabrio sen:)
takze od kabrioletov sme nakoniec pri malej alfe, ale ja stale v kutiku duše živím svoj cabrio sen:)
-
RATZINGER666
Darca
ak chces kabrio, tak si kup kabrio, lebo si budes trieskat hlavu o stenu a nadavat si, ze sa vozis v niecom, co nechces... peniaze na to mas, a napr, to MG bude stokrat lepsie ako alfa... ale k tym kabriam Ti poviem, ze to nie je nic extra... prvych par krat Ti to pride super, ale potom to uz bude uplne normalne, nic extra... skor si zacnes vsimat tie negativa, ktore to ma... ale nic Ti nebrani kupit cosi na leto a v zime predat za tu istu cenu...
-
awtt
Medium Professional
Poradte nejaky hatchback/sedan tak do 7-8tisic eur, rocnik 2006-2007.
V podstate som zatial rozmyslal len nad focusom
V podstate som zatial rozmyslal len nad focusom
tak v tej cenovej nájdeš dosť toho. Naviac ešte, či hľadáš len na Slovensku alebo aj v zahraničí ... vtedy budeš mať v tvojom cenovom strope určite väčší výber.
Daj si autobazar.eu alebo mobile.de a naťukaj tam požiadavky okrem značky a nájde ti všetko a možno ťa aj niečo inšpiruje
Mňa len tak z hlavy napadne: Passat. Vectra, Alfa 159, Astra, BMW 3, Audi A4, Mazda 3 ...
//autoeditácia príspevku (02 Máj 2012, 21:02)
Aké sú vaše názory na Passaty B6 (variant) okolo roku výroby 2006-07-08 s motormi 2.0 TDI (103kW) a automatom DSG ?
Vo väčšine článkov/recenziách si vychvaľujú prevodovku DSG (samozrejme v rámci možností) ale konkrétne na motor čítam dosť protichodné tvrdenia
Jazdenky keď pozerám, tak sa nájdu aj s 300-500tis. najazdenými km(konkrétne tento motor/prevodovka), takže v prípade kúpy do max 120tis. by nemusel byť dáky problém, pokiaľ sa človek o auto poriadne stará. Alebo sa mýlim ?
Este otazka: (taktiez si myslim o nich svoje, ale...) ked ponukaju v AAAAUTO zlavu napr 2000€ pri financovani vybranými partnermi. Ako je to v skutocnosti ? naozaj sa to oplati ? alebo s ami to zas nabali na urokoch ktore by som platil ...
..dopatrat s ak niecomu specifickemu na ich stranke je nonsens
Daj si autobazar.eu alebo mobile.de a naťukaj tam požiadavky okrem značky a nájde ti všetko a možno ťa aj niečo inšpiruje
Mňa len tak z hlavy napadne: Passat. Vectra, Alfa 159, Astra, BMW 3, Audi A4, Mazda 3 ...
//autoeditácia príspevku (02 Máj 2012, 21:02)
Aké sú vaše názory na Passaty B6 (variant) okolo roku výroby 2006-07-08 s motormi 2.0 TDI (103kW) a automatom DSG ?
Vo väčšine článkov/recenziách si vychvaľujú prevodovku DSG (samozrejme v rámci možností) ale konkrétne na motor čítam dosť protichodné tvrdenia
Jazdenky keď pozerám, tak sa nájdu aj s 300-500tis. najazdenými km(konkrétne tento motor/prevodovka), takže v prípade kúpy do max 120tis. by nemusel byť dáky problém, pokiaľ sa človek o auto poriadne stará. Alebo sa mýlim ?
Este otazka: (taktiez si myslim o nich svoje, ale...) ked ponukaju v AAAAUTO zlavu napr 2000€ pri financovani vybranými partnermi. Ako je to v skutocnosti ? naozaj sa to oplati ? alebo s ami to zas nabali na urokoch ktore by som platil ...
-
p4ra
Redeemer
Ked mas zlavu pri financovani, tak to funguje uplne jednoducho, tu je priklad:
Cena auta je 10.000€.
Pri financovani cez vybranych partnerov je to 8.000€. (To auto v skutocnosti stale stoji 10.000€, ale 8.000€ si necha AAA Auto a zvysnych 2.000€ zaplatis nejakej leasingovke + uroky atd. - co znamena, ze na tebe zarobi ako AAA Auto, tak aj leasingova spolocnost.) V skutocnosti to auto po spocitani celeho nebude 10.000€, ale povedzme 14.000€. Preto je lepsie, ak nemas hotovost ist do banky, zobrat si uver a vycashovat to. Uvery v bankach maju ovela lepsie podmienky a %, ako to maju ti ich preferovani partneri.
Cena auta je 10.000€.
Pri financovani cez vybranych partnerov je to 8.000€. (To auto v skutocnosti stale stoji 10.000€, ale 8.000€ si necha AAA Auto a zvysnych 2.000€ zaplatis nejakej leasingovke + uroky atd. - co znamena, ze na tebe zarobi ako AAA Auto, tak aj leasingova spolocnost.) V skutocnosti to auto po spocitani celeho nebude 10.000€, ale povedzme 14.000€. Preto je lepsie, ak nemas hotovost ist do banky, zobrat si uver a vycashovat to. Uvery v bankach maju ovela lepsie podmienky a %, ako to maju ti ich preferovani partneri.
U AAA auto by som sa bal na kilometre, aj ked pri roku 2007 je tych 120 000 realnych, ale moze to byt firemne auto, ktore behalo BA-KE alebo do Prahy a tam to moze byt kludne dvojnasobok. O AAA sa toho vela popisalo o stacani tachometrov, rovnako tak aj o inych bazaroch, je to bezna prax.
nie je nahodou pri Passatoch 103Kw motor najkazivejsi? poznam 3 ludi osobne a auto mali stale v servise pokial ich nepredali nejake poruchy s chladenim a olejom presne neviem
-
Scorpion90
King
co viem, tak 2.0 tdi su naozaj najproblemovejsie motory u Passatov. Jedine ten s oznacenim CR je oznacovany ako spolahlivy. Tie problemove maju oznacenie PD a PPD. Problem je, ze vo vacsine inzeratov toto oznacenie uvedenie nie, tak nezostava nic, len si to vytelefonovat..
-
hojko
Site Admin
Jeden motor bol pri nich kazivi, bolo to pri B6-tkach, treba pozriet daky VW klub, ze o ktory motor sa presne jedna, tusim sa jeho kodove oznacenie zacina na B.
Je pravda, že ak náhodou kúpim auto a dajme tomu, že po roku zistím napichnutím na systém / PC a dám to napr na súd, tak mi predajca musí vrátiť plnú sumu za ktorú som to auto od neho kúpil ?
To mi hovoril známy keď predával svoju oktávku, že sa dostal takto do problémov (s autom nič nerobil, žiadne stáčanie ... stočené muselo byť už keď ho on kupoval) a musel vrátiť peniaze + a auto sa mu vrátilo.
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2012, 17:00)
ešte ako tak čítam , tak ročník od 2008 by na tom už mal byť v poriadku ... (?)
To mi hovoril známy keď predával svoju oktávku, že sa dostal takto do problémov (s autom nič nerobil, žiadne stáčanie ... stočené muselo byť už keď ho on kupoval) a musel vrátiť peniaze + a auto sa mu vrátilo.
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2012, 17:00)
ešte ako tak čítam , tak ročník od 2008 by na tom už mal byť v poriadku ... (?)
-
p4ra
Redeemer
Tak nekupis predsa auto skor, ako si skontrolujes ci je stocene. A inak je to velmi tazko dokazatelne spatne, treba to vsetko riesit hned.
-
RATZINGER666
Darca
Lubenecko: ano, je to predmetom zmluvy, pripadne sa moze clovek ako prvy majitel zarucit za stav km v dodatku... ale nepis tam "stav km" ale "najazdene km", lebo to je rozdiel... problem je vsak dokazovanie po dlhsej dobe, lebo nemas sancu dokazat, ze si za spominany rok nenajazdil aj tych 100 000km a nasledne nestocil...
p4ra: ak to stacal niekto, kto tomu rozumie, tak sa moze clovek aj posrat, ale nezisti to ziadnym sposobom...
p4ra: ak to stacal niekto, kto tomu rozumie, tak sa moze clovek aj posrat, ale nezisti to ziadnym sposobom...
-
hojko
Site Admin
Pytal som sa kamarata na B6 a chybny motor, tak ze je to ten 140 konovy motor, takze zrejme ten co si si vybral ty. Ale mali by tam byt dva ci tri typy motora, ale len jeden bol velmi problematicky.
p4ra: Ako si overis, ci su tie kilometre stocene alebo nie, najma pokial to robil clovek, co sa tejto robote rozumie a robi to kazdodenne???
RATZINGER666: Je jedno ci tam napise stav km alebo najazdenych km, aj tak s tym nic nespravi, nedokaze to a nepochodi podla mna ani na sude, hlavne nie pri AAA, ktore si moze platit pravnikov na taketo veci jedna radost.
p4ra: Ako si overis, ci su tie kilometre stocene alebo nie, najma pokial to robil clovek, co sa tejto robote rozumie a robi to kazdodenne???
RATZINGER666: Je jedno ci tam napise stav km alebo najazdenych km, aj tak s tym nic nespravi, nedokaze to a nepochodi podla mna ani na sude, hlavne nie pri AAA, ktore si moze platit pravnikov na taketo veci jedna radost.
-
RATZINGER666
Darca
hojko: malo by to byt tak, ze "stav km" je z pravneho hladiska udajne iba stav ukazovatela tachometra (co nie je ziadnym sposobom na zavadu, rovno aj keby bol upraveny), zatial co "najazdene km" je udaj, ktory ma vypovedat o stave auta a ma byt relevantnym dokazom o jeho pouzivani a opotrebeni...