Kupa kolies - plavanie auta, tahanie do strany
Kupa kolies - plavanie auta, tahanie do strany
Kamarat si prednedavnom kupil nove elektrony + pneumatiky. Islo o kupu v obchode, mal na vyber z par elektronov a aj pneumatik, zvolil si elektrony AEZ, nahodil tam pneu Good Year 225/45/R17, ktore boli vyvazene na hodnoty 0/0. Ked bolo vsetko na aute, odisiel zo servisu domov a potom sa isiel previest. Na dalsi den sa vratil do servisu s tym, ze auto je nestabilne, auto taha do strany, auto plava. Hovorim si, ze to nie je mozne, elektrony aj pneumatiky su uplne nove, je to normalne vyvazene, poriadne uchytene, neexistuje aby nieco take robilo. Kolesa prehodili v servise na ine auto, mechanik sa previezol a ze vsetko v pohode. On stale tvrdi, ze mu auto nesedi na ceste a podobne zvasty. Jeho povodne kolesa boli 225/55/R16, po kupe novych mal 225/45/R17.
Ide o Mercedes E270 CDI.
Je mozne, ze by to fakt plavano a tahalo auto do strany na novych kolesach? Vraj na starych to nerobi. Ja tvrdim, ze to nie je mozne a ze si to len vsugeruje alebo bol v ujazdenej kolaji na ceste pri brzdeni.
Aky je vas nazor na to, stretli ste sa s niecim takymto?
PS: Kolesa si nechal a predava ich na nete.
Ide o Mercedes E270 CDI.
Je mozne, ze by to fakt plavano a tahalo auto do strany na novych kolesach? Vraj na starych to nerobi. Ja tvrdim, ze to nie je mozne a ze si to len vsugeruje alebo bol v ujazdenej kolaji na ceste pri brzdeni.
Aky je vas nazor na to, stretli ste sa s niecim takymto?
PS: Kolesa si nechal a predava ich na nete.
Re: Kupa kolies - plavanie auta, tahanie do strany
ak auto plava na ceste su to tlmice nech zajde na test ak taha do strany ano vyvazenie moze byt alebo zle nastavena geometria,treba zistit ako su na tom napravy v akom stave ak mu taha do strany aj pri brzdeni tak treba skontrolovat brzdy
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
dekarbon: v prvom rade treba rozmyslat, co sa mohlo zmenit po vymene kolies, brzdy ani tlmice to teda asi nebudu... plavat moze auto aj na pneumatikach, nie len v tlmicoch...
nove gumy sa musia trosicku zajazdit, nemozes na tom hned lietat... kolko na tom kamarat spravil km? samotnymi kolesami to nema byt preco, ak su vyvazene... dalsia vec je nahustenie, nema ich moc prehustene?
nove gumy sa musia trosicku zajazdit, nemozes na tom hned lietat... kolko na tom kamarat spravil km? samotnymi kolesami to nema byt preco, ak su vyvazene... dalsia vec je nahustenie, nema ich moc prehustene?
tak ako ti radia chlapi hore ale ešte by som sa pozrel na všetky silendbloky na prednej naprave a tyčky riadenia pripadne urobiť doma test ako na TK či náprava drží pekne po kope alebo tam niečo lieta
Tlmice su v poriadku, tie boli menene niekedy minule leto, rovnako tak aj capy, dokonca aj loziska kolies. Auto bolo na geometrii, takze tam problem tiez nebude. Kolesa su nahustene podla predpisanych parametrov. Najazdil na tom asi tak 100 kilometrov, potom to prezul spat na stare.
tak potom to bude asi novymi pneumatikami
-
RATZINGER666
Darca
heker: nech to skusi obut na dva-tri dni a nech jazdi opatrnejsie... vyskusal by som, ci sa autu nepredlzila brzdna draha, ak ano, je to jasne... inak gumy su z overeneho obchodu? ...ci nahodou netrafil na nejake cinske napodobeniny...
Bolo to kupovane vo Forstingeri, pneu maju Dot z roku 2011. Nechce na tom jazdit, aby pneu neojazdil, pretoze takto to lepsie preda.
-
RATZINGER666
Darca
...tak nech na tom nejazdi a rovno to preda... a nech uz si nikdy nekupuje nove pneu... co mam na to povedat...
Vidis, mne je to tiez divne, ze sa to takto chova. Aj som rozmyslal, ze ci si to len nenamysla alebo co, pretoze sa mi nechce verit, aby auto na vyvazenych kolesach pozostavajucich z uplne novych elektronov a pneumatik plavalo ako on rozpraval. Ale nevidim dovod, ze preco by to hovoril.