Likvidacia poistnej udalosti

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Likvidacia poistnej udalosti

Príspevok od používateľa Klemen »

Zdravim!
Chcel by som sa spytat, aky je vhodnejsi postup pri likvidacii poistnej udalosti? Podla rozpoctu, alebo podla faktury? Dnes mi (po 2 mesiacoch :D ) dosiel list od poistovne, kde ma ziadaju o vyber medzi tymito dvoma variantmi. Je tam zasadny rozdiel? Poskodenie auta nieje nejake zavazne, jedna sa o to, ze mi letiaci kus ladu z navasu kamionu odrazil kus laku zo strechy (cca 20x20cm) az na cisty plech. Obavam sa toho, ze ak by to bolo podla rozpoctu, bol by kalkulovany na opravenie poskodeneho miesta. Bola by podla vas sanca dat pri likvidacii podla faktury prestriekat celu strechu? Nechcem aby mi nejaky "fachman" opravil jeden flak, ktory po case zacne hrdzaviet alebo odkskovat farba... Vdaka za rady :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Likvidacia poistnej udalosti

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

napis, co mas za auto a kolko je spoluucast...

ak to budes plnit podla faktury, je samozrejmostou, ze sa bude striekat cela strecha, ziadne opravovania neprichadzaju v uvahu... ak mas starsie auto alebo Ti nezalezi na jeho vzhlade, nechaj ich, nech Ti to vyrataju a poslu peniaze, potom sa rozhodnes, ci to nechas tak, iba zatries alebo das streknut niekomu za lacno do garaze...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Logicky pri takejto oprave pojde o cepe striekanie strechy, pretoze to treba vysuchat, nahodit zakladnu farbu, metalizu a potom lak. Davas to z jeho zakonnej poistky a nie cez svoju havarijnu, ze?
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klemen »

Auto je Fiat Bravo z 2001, takze havarijna urcite nie :) Je to starsie auto, ale aj tak mi nieje jedno, ci mam na streche polovicny siber alebo nie, takze opravovat to urcite chcem. Pojde to cele z jeho PZP. Pytam sa hlavne preto, lebo obhliadajuci poistovak sa ma snazil presvedcit, ze to je len na drobnu opravu, co mi prislo ako totalny nezmysel.. Ale tak no, poistovaci... :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Striekat sa predsa dava cely diel, takze by sa mala striekat cela strecha a nie len obity kusok.
Napísať odpoveď