Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Ani D5100 nemá ten ostriaci motorček... a chlapec chce len začať s fotením, pochybujem, že hneď bude kupovať nové objektívy.... 
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
VR je opticka stabilizaciaCako_SK napísal:No v nikonoch sa velmi nevyznam, myslel som ten ostraci motorcek co hovoris. Neviem presne ako sa to volatakze bude musiet kupovat objektivy s tym... Lebo ako vravim, neviem ci ma ten motorcek ta D3100
Maki 70-200 F4 zavidi hadam kazdy nikonistaza tu cenu L kvalitny objektiv. Makrac stovka 2.8 (ta starsia) je za super cenu, pozri si kolko stoji makrac nikon 105mm. Napriklad.
Inak sam mam 5D II a zatial ten plastovy 50mmje praveze super. Aj do potoka mi padol a vsetko funguje ako ma
A este k tomu snapsort.com, tam je D90 podla nich lepsia ako D300 takze mam na tu stranku svoj nazor...
nema... druha vec je... ci ti v dnesnej dobe treba... toto neni ako 5 rokov dozadu ked vysla d40... dnes uz vsetky nove objektivy maju ostrenie v tele, a vacsina starsich..
70-200 f4 zavidia len ty ludia ktori si nemozu dovolit 2.8 resp IS... canonisti doteraz zavideli bezchybny nikkor 24-70mm a aj dalej zavidia 14-24mm, na crop tele zavidia nikonu 35mm 1.8 ktore je za par susnov, o bleskoch radsej pomlcim
no kolko stoji macro? 105mm VR macro G od nikonu 755 eur, Canon 100mm f/2.8 IS USM L 855... tak ake lacnejsie... neporovnavaj vyradeny model s aktualnym...
a k tomu porovnaniu d90 a d300 ked si to precitas dokladne tak tam je vsetko korektne a vysvetlene.. tak si ten nazor aj maj...
Snapsort recommends the Nikon D90. This recommendation, however, should be taken with a grain of salt since it doesn't always make sense to compare a pro DSLR with a entry-level DSLR.
-
Cako_SK
Light Expert
ze vyradeny model
maju ho stale skladom tak netaraj... napr
A kvalita je spickova na to kolko stoji ten objektiv.
tu si pozri
Za tu cenu nema konkurenciu... Ok, ale kazdy bude mat vzdy svoju pravdu, tak sa nehadajme a nepretekajme sa ze kto vie viac o tom a o tom... to je jedno. Typek mi pisal do posty a bude asi brat 450D z bazaru.
Kód: Vybrať všetko
http://www.digihit.sk/canon-ef-100mm-f-28-macro-usm/d-72733/sk/tu si pozri
Kód: Vybrať všetko
http://shop.ephoto.sk/canon-ef-70-200-mm-f-4l-usm.htmlKód: Vybrať všetko
"Tento objektív môžu Canonistom majitelia ostatných značiek len závidieť. Za cenu objektívu strednej triedy dostanete profesionálny objektív rady „L“. Rýchle a tiché zaostrovanie, kvalitná mechanická konštrukcia, pretesnenie voči prachu a vode. Že nemá stabilizátor? Nevadí, pri max. ohnisku 200 mm je dobre použiteľný aj bez stabilizácie.""
Karol Srnec, redaktor ePhoto.skRe: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
človek čo nasadí plastic fantastic na 5Dmk2 ...
a porovnávaš hrušky s jablkami...
chlapec: ser na to... ďalší moron...
-
Cako_SK
Light Expert
sa pozri najprv na moju stranku ake fotky robim a potom povedz aky objektiv mi je treba. Pre mna je idealny, za tie peniaze lepsi objektiv Canon neozenies.Maki napísal:človek čo nasadí plastic fantastic na 5Dmk2 ...a porovnávaš hrušky s jablkami...
Tym sa samozrejme nechcem chvalit, aby to tak nevyznelo... Len ze na moju pracu bohate staci. A potreboval som vacsie rozlisenie a nie "vacsie" objektivy
cako: tvoje fotky sú síce super a už mi neraz slina tiekla keď som ich na ephote videl... to ale neznamená, že nie si moron...
jasné, že lepší objektív za tie peniaze od canonu nezoženieš... keď je to ich najlacnejšie sklo...
tu ide hlavne o to, že vynášaš také verdikty, že sa mi z nich až hlava točí...
jasné, že lepší objektív za tie peniaze od canonu nezoženieš... keď je to ich najlacnejšie sklo...
tu ide hlavne o to, že vynášaš také verdikty, že sa mi z nich až hlava točí...
-
Cako_SK
Light Expert
A kto je to ten moron? 
No ja si obhajujem Canon znacku, to je pravda... Mne sa vidi lepsia celkovo... Ale tak mozno ze sa mylim. Kazda ma v sebe nieco dobre
No ja si obhajujem Canon znacku, to je pravda... Mne sa vidi lepsia celkovo... Ale tak mozno ze sa mylim. Kazda ma v sebe nieco dobre
-
chlapec10
Addict
Ok... nevedel som ktory objektiv myslis)... ale aj tak nemoz
Ok... nevedel som ktory objektiv myslis... ale aj tak nemozes porovnavat cenu profi skla a neprofi skla...
Ps: necem krivdit srncovi ale mam pocit ze f4 bez is neni vodotesne ako pise...
Ps: necem krivdit srncovi ale mam pocit ze f4 bez is neni vodotesne ako pise...
je pravda, že 70-200/4 môžu nikoňáci závidieť... tí menej zámožní... ale ide na trh predsa tokina...
tu ide o to, že sa nedá hovoriť vo všeobecnosti - niečo má drahšie canon, niečo nikon...
tu ide o to, že sa nedá hovoriť vo všeobecnosti - niečo má drahšie canon, niečo nikon...
-
Cako_SK
Light Expert
chlapec10 o vodotesnosti tam nie je ani slovo
Inak vodotesny a vodeodolny je velky rozdiel... Napriklad taky 5D II vydrzi nejaky ten dazdik, sneh, za to radu 1D mozes drhnut kefou po tecucou vodou. Tu je to podobne, ale tusim sa mi zda ze tento je menej utesneny voci vode ako napriklad uz IS verzia alebo 2.8 verzia. Nieco sa mi mari ze tato je najmenej, niekde som to cital.
-
chlapec10
Addict
uz vidim ze s tebou to je na slovicka... ten vyraz je weatherproof alebo weathersealed... a tak som to aj myslel nie ze to mozem ponorit pod vodu.... ale zase trepes 2 cez 3.... mas len 2 moznosti, bud to je oznacene ako weather resistant alebo nie... ziadne medzi neni maximalne tak ze mas pogumovane dvierka okolo baterky a karty a pod... ... pokial viem 5dmk2 to nema(pisu ze improved weather-resistant body. takze predsalen ano)... 1d ano
to neznamena ze neutesneny fotak neznesie nieco... ale uz som videl ako odisisla 5d mk2 pri hustesiom snezeni... a to mal utesnene sklo... nehovoriac o tom ze nech mas na tele hocijake utesnenie... najvacsia diera je ta vpredu, a ked nemas weathersealed objektiv tak to je uplne jedno
a HLAVNE com chcel povedat, Canon EF 70-200mm f/4.0 to tesnenie n NEMA.... a o tom tam tych slov je viac....

a HLAVNE com chcel povedat, Canon EF 70-200mm f/4.0 to tesnenie n NEMA.... a o tom tam tych slov je viac....
-
Cako_SK
Light Expert
Ja zase poznam cloveka na ephote co dostal morskou vodou na 5D II a prezil to bez problemov. To je asi len o stasti, 5D II je rovnako dobre utesnena ako kedysi vlajkova lod Canonu 1N. Ale tak to boli ine roky...
A tak ma napadlo, vsak aj 17-40 L je utesneny az po nasadeni filtra, dokelu, naco to volaju Lka ked nie su vsetky utesnene
A tak ma napadlo, vsak aj 17-40 L je utesneny az po nasadeni filtra, dokelu, naco to volaju Lka ked nie su vsetky utesnene
-
chlapec10
Addict
je sice fajn ze poznas... ale ked je telo utesene tak ma vydrat vzdy... ked nie, je niekde chyba... u neutesneneho to je naopak... ked ti vydrzi tak to je o stasti a nahode..
samotne L nehovori o utesneni ale o triede do ktorej objektiv patri... 16-35 je tiez az po nasadeni filtra...
samotne L nehovori o utesneni ale o triede do ktorej objektiv patri... 16-35 je tiez az po nasadeni filtra...
hm, zaujmave... a to vies ako fakt, ci len si myslis? lebo medzi tymi fotakmi je rozdiel 14 rokov... nehovoriac o tom ze jeden mal film.. takze uplne iny system otvorov..5D II je rovnako dobre utesnena ako kedysi vlajkova lod Canonu 1N.
-
Cako_SK
Light Expert
To som cital tusim na dpreview... Jj je to filmovy, tak mozno nepotreboval az take utesnenie. Aj ja som sa cudoval ze to porovnavaju. Pisali ze je identicke s nim. Ked som hladal nan recenzie, precital som vsetko co som nasiel
To je tak u mna vzdy ked kupujem nejaky fotak... PDF manual tiez bol doma tyzden dopredu stiahnuty, nastudovany 
-
chlapec10
Addict
zamysli sa nad tym co si napisal
kedze je filmovy tak mozno nepotreboval take utesnenie?
ak tak potreboval vacsie lebo je rozdiel utesnit dvierka na CFku a utesnit dvierka vo velkosti cele zadnej strane... mozno si to myslis s 1D popripade 1d N 
PS: sice samotna voda filmu nevadi... ale ked budes mat kvapku vody na filme a nan naexponujes zaber tak vysledok urcite nebude taky aky chces...
PS: sice samotna voda filmu nevadi... ale ked budes mat kvapku vody na filme a nan naexponujes zaber tak vysledok urcite nebude taky aky chces...
to vieš... niekto vie photoshopovať... a niekto má poňatie o výbave...
-
Cako_SK
Light Expert
Je to 1N nic si nepletiem... Tak asi tam nemaju na dpreview o tom ponatia co tam pisu.. nuz, zbytocne sem dalej pisat ako vidim...
Uz kaslime na to, chlapik uz fotak davno kupil, toto je teraz riadny offtopic. Pockajte/pockajme kym zas niekto nebude nieco zhanam a mozete sa zas so mnou hadat
Uz kaslime na to, chlapik uz fotak davno kupil, toto je teraz riadny offtopic. Pockajte/pockajme kym zas niekto nebude nieco zhanam a mozete sa zas so mnou hadat
-
qwerty-xyz
NAPISEEM TO TU KED MI NIKTO SOLIDNE NEPORADI ZALOZIM O TOM SAMOSTATNU TEMU!!! kua...
hlada sa fotoaparat do TMY aj do svetla.
Poziadavky su opticka aj digitalna stabilizacia, cas uzavierky nastavitelny manualne az po nekonecno, co drzim spust to to snima, co NAJVACSI opticky zoom (rozumej 20 a viac, najlepsie superzoom 40 a viac), Baterka Lithiova, ziadne tuzkove buzi-sracky, .... s co pokial mozno brutal vydrzou
ISO pokial mozno co najvacsie pri brutaaaalnej citlivosti a co najmensieho sumu pri vysokom rozliseni (typu fotka hviezd), fotak fakt pripraveny na snimky kedy si nevidite na vlastny NOS!!!
Blesk nechat bleskom nejaky nech tam je.
Moznost uz VSTAVANA pre fotenie HDR.
FULL HD video
Moznost tocit (hoci aj v mensom rozliseni) vo vysokom FPS (60 minimalne, 240 alebo viac by bolo idealom)
Moznost seriovych foto, stlacim spust spravi ich aspon 10 za sekundu, zhlukove snimanie
rozlysenie od 10 MPIX a vyssie
celkove NIE velke prevedenie fotaku, ja nepotrebujem super delo za drahe tisice ale nieco co splni tieto veci.
CHLAPI nieco podobneho ako je toto coolpix-p510 ..... len si niesom isty ci to chlapec v noci zvladne.
Kurnik, nech sa do toho oprie niekto kto to vie a poradi mi. S cenou by som nad 500 eur nesiel. teda nerad velmi. CIM lacnejsie tym by to bolo unikatnejsie, ale zase nie na ukor kvality. to zase nie .....
JA NIE SOM profi fotograf, vyzivam sa v amaterskych momentkach, a preto nechcem vyzerat ako somar co zo sebou vlaci velke delo, ja to potrebujem dat do rupsaku, a pofotit si co mi treba na akcii, vylete, a pri samostatnych nocnych vyjadzoch aby aj ostatni videli ako vyzera svet mojimi ocami v noci, a nie len tmu a par rozmazanych svetiel v dialke. rovnako chcem robit HDR fotky, a kvalitne HDR aaaaa luminografiu.
Na blbinky mam SGS2 na lepsiu fotku chcem mat aj lepsi fotacik, zatial ma celkom dobre vykryva samsung WB 500 ..... heeeej slaby ale zvlada cosi. a hlavne ma dobru vydrz na baterku. je maly lahky a ma dobry zoom , v noci tiez co to zvladne ale chapem ze kompakt ma v tomto pripade asi nespasi.
hlada sa fotoaparat do TMY aj do svetla.
Poziadavky su opticka aj digitalna stabilizacia, cas uzavierky nastavitelny manualne az po nekonecno, co drzim spust to to snima, co NAJVACSI opticky zoom (rozumej 20 a viac, najlepsie superzoom 40 a viac), Baterka Lithiova, ziadne tuzkove buzi-sracky, .... s co pokial mozno brutal vydrzou
ISO pokial mozno co najvacsie pri brutaaaalnej citlivosti a co najmensieho sumu pri vysokom rozliseni (typu fotka hviezd), fotak fakt pripraveny na snimky kedy si nevidite na vlastny NOS!!!
Blesk nechat bleskom nejaky nech tam je.
Moznost uz VSTAVANA pre fotenie HDR.
FULL HD video
Moznost tocit (hoci aj v mensom rozliseni) vo vysokom FPS (60 minimalne, 240 alebo viac by bolo idealom)
Moznost seriovych foto, stlacim spust spravi ich aspon 10 za sekundu, zhlukove snimanie
rozlysenie od 10 MPIX a vyssie
celkove NIE velke prevedenie fotaku, ja nepotrebujem super delo za drahe tisice ale nieco co splni tieto veci.
CHLAPI nieco podobneho ako je toto coolpix-p510 ..... len si niesom isty ci to chlapec v noci zvladne.
Kurnik, nech sa do toho oprie niekto kto to vie a poradi mi. S cenou by som nad 500 eur nesiel. teda nerad velmi. CIM lacnejsie tym by to bolo unikatnejsie, ale zase nie na ukor kvality. to zase nie .....
JA NIE SOM profi fotograf, vyzivam sa v amaterskych momentkach, a preto nechcem vyzerat ako somar co zo sebou vlaci velke delo, ja to potrebujem dat do rupsaku, a pofotit si co mi treba na akcii, vylete, a pri samostatnych nocnych vyjadzoch aby aj ostatni videli ako vyzera svet mojimi ocami v noci, a nie len tmu a par rozmazanych svetiel v dialke. rovnako chcem robit HDR fotky, a kvalitne HDR aaaaa luminografiu.
qwerty.... Nikon D4 + Všetky sklá od 14mm až po 600mm ... a k tomu kameru http://www.red.com/store/products/epic-m-2 ....
kedy sa začneš na veci pozerať reálne?
kedy sa začneš na veci pozerať reálne?
Elektrosoky by to nemalo davat? 
Moje rady:
-Na HDR sa vyser
-velka citlivost pri malych snimacoch kompaktov je zakonite zasumena, jedinezeby si isiel cestou mirrorless, ale tam sa nezmestis s ostatnymi poziadavkami (okrem velkosti)
-superzoom takeho rozsahu je ti zbytocny, pokial nemas v plane fotit zo stativu - uz 10x zoom je problem pri kompakte udrzat, a to aj pri stabilizacii.. Nehovoriac o tom, ze sa prudko s predlzujucim sa ohniskom znizuje kontrastnost sceny a detaily tiez akosi zanikaju
Ale vpodstate uz si si vybral - P510 ma parametre, ako keby si z neho vychadzal pri spisovani svojich poziadaviek.
Moje rady:
-Na HDR sa vyser
-velka citlivost pri malych snimacoch kompaktov je zakonite zasumena, jedinezeby si isiel cestou mirrorless, ale tam sa nezmestis s ostatnymi poziadavkami (okrem velkosti)
-superzoom takeho rozsahu je ti zbytocny, pokial nemas v plane fotit zo stativu - uz 10x zoom je problem pri kompakte udrzat, a to aj pri stabilizacii.. Nehovoriac o tom, ze sa prudko s predlzujucim sa ohniskom znizuje kontrastnost sceny a detaily tiez akosi zanikaju
Ale vpodstate uz si si vybral - P510 ma parametre, ako keby si z neho vychadzal pri spisovani svojich poziadaviek.