Kupa sluchatok na motorku

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
davtex
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Kupa sluchatok na motorku

Príspevok od používateľa davtex »

Zdravim,
planujem si kupit sluchatka, ktore mimo slusneho zvuku a nie najhorsieho spracovania musia hlavne izolovat.

Na motorke su problemy 2: velky hluk a prilba, ktora tlaci na sluchatka - skusal som uz Koss Spark Plug, nejake lacne Sony a este nejake, bez lepsich vysledkov.

Mozem bud to kupit nejake sluchadla do 30e, kupit nejake do 100e(nesmrtelne) alebo si vybrat z tychto troch, ktore by som mohl mat kvazi zadarmo:
http://www.jsdigitalstore.co.uk/ARU/Son ... lack).aspx
http://www.jsdigitalstore.co.uk/ARU/Son ... lack).aspx
http://www.jsdigitalstore.co.uk/ARU/Son ... hones.aspx

Ak by sa dalo vybrat z tychto troch, bolo by to super. Nejake napady?

PS
Stvrta moznost:
http://www.jsdigitalstore.co.uk/ARU/Bos ... lack).aspx
Tie vraj ale neizoluju.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kupa sluchatok na motorku

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Z tych troch po zvukovej stranke jedine Sony XB41, ale tie zas z ucha dosť trčia, takže pod prilbu asi nie idealne. A u Bose platiš v prvom rade za značku, za tie peniaze je kopa lepšich sluchadiel.
davtex
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Ryan: Nejde ani o to, ci trcia, ale o to, co sa s nimi stane ked ich pritlacis. Terajsie lacne Sony tiez trcia, no po pritlaceni sa este viac zastrcia do ucha. Zvuk je ale strasny. Na JS Digital Store mozem nakupovat zo studentskeho fondu kvazi zadarmo, no maju tam iba tie Sony a Bose. Poznas tie XB41 osobne?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ale problem je, že oni trčia aj keď su hlboko v uchu. Maju taky tvar, ktory nepusti.
Konkretne tieto nie, ale mal som v uchu vyšši model ex500lp. To je čo sa tyka konštrukcie prakticky totožne, takže viem ako to v uchu sedi.
davtex
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Vies navrhnut nejaku alternativu do 40 eur? Tj. ktore nevycnievaju, dobre izoluju a maju slusny zvuk.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak izolacia sa da riešiť inymi nastavcami. Aj keď to ma trochu vplyv na zvuk. Odporučil by som Soundmagic PL50, stoja ale 50€. Nosia sa za uchom, takže v uchu sedia "naplocho" a netrčia. Zvukovo jedny z najlepšich v danej cene, je ale vyrovnany, skôr s dôrazom na stredove pasmo. Takže nejakych vyraznych basov sa nedočkaš, no o to je lepšia ich kontrola a o to presnejšie su.
davtex
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Vyzeraju zaujimavo, no jedine coho sa bojim je kvalita spracovania. Mal som nieco podobne(Jays d-Jays) a po 2 mesiacoch sa mi zlomil kabel. Na ebay stoja neskutocnych 60 libier, z Honk-Kongu potom 44, co je este ako-tak prijatelne. Ja mam talent rozbit kazde sluchatka a preto sa este radsej opytam - nerobi nieco podbne Koss?

PS
Nieco ako tie ktore si spomenul by boli idealne, no skor by som chcel trvacnost, aj ked na ukor kvality zvuku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Napriek tomu, že je to činsky vyrobca, je to seriozna firma. Jeho sluchadla konštrukčne patria k tym lepšim na trhu. Zaleži ale samozrejme od toho ako sa k tomu chovaš. Každopadne to nosenie za uchom znižuje riziko nejakeho poškodenia kabla pri sluchadle. Jedine na opačnom konci, ale to už je skôr problem teba ako kabla.
Koss nič podobne nerobi, a hlavne pri 50€ to bude hrať podstatne horšie.

Keď tak rad lameš kable, tak alternativou je nejaky model s odpojiteľnym kablom. Zlomiš, kupiš novy. Napr. Shure SE215, ale ta cenovka je tam vyššia (cca 100 dolarov). Nahradne kable neoriginal (ale s vyššou kvalitou), začinaju na nejakych 30 dolarov.
davtex
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Tak to mam 33 libier za sony vs. 45 za SoundMagic(z Honk-Kongu) a Shure za 72. Tie Shure sa mi nejako zapacili aj s tym systemom, idem pozret co mam na ucte :)

//autoeditácia príspevku (04 Máj 2012, 23:44)
Cim viac o tych Shure citam, tym viac som presvedceny, ze ich vezmem. Nasiel som aj par podobnych v podobnej cene, no bez vymenitelneho kabelu.

//autoeditácia príspevku (05 Máj 2012, 20:34)
Sluchatka su objednane z Amazonu, som vazne zvedavy.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Oproti tym čo si mal, nebe a dudy.
davtex
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

To dufam. Inak dakujem za diskusiu, dost si mi pomohol.

//autoeditácia príspevku (10 Máj 2012, 16:41)
Tak sluchatka uz mam doma, tu su nejake postrehy:

Zvuk: nie som odbornik, no je to lepsie ako cokolvek co som pred tym pocul, teda co sa tyka "peciek".
Kvalita spracovania: primerana cene, vymenitelne kable
Komfort: 3x gumene a 3x penove nastavce, komfort v uchu velmi dobry + velmi dobre drzia

Zaver: za tu cenu podla mna velmi dobra kupa, je to presne to, co som cakal. Zvukova izolacia je super, sluchatka dobre drzia v uchu a netrcia. Prve sluchatka, z ktorych je na motorke nieco pocut aj v 130km/h. Velmi dobre minute prachy a este raz dakujem userovi Ryan Giggs, ze na nich upozornil.

Problemy: Na niektorych kusoch bol problem so zlou "zastrckou" na sluchatku, no pokial viem tak uz to bolo vyriesene. Moze trosku trvat, kym si clovek zvykne na to umiestnenie a kym sa ich nauci rychlejsie nasadit.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ad nosenie za uchom, väčšina ľudi zvyknutych na klasicke nosenie špuntov je spočiatku k noseniu za uchom skepticka, ale keď si na to raz človek zvykne ine chcieť už nebude. Je to 1000x lepši spôsob.
Napísať odpoveď