Islam je celkom dobrá zlátanina iných náboženstiev, Kresťanstvo je zlátanina tiež kadejakých polyteistických náboženstiev a judaizmu, bájí a eposov starých sumerov a akkadčanov ktorí tiež verili v mnohobožstvá.?what napísal:seth: Islam sa s kresťanstvom porovnávať nedá. To, že neviem ako je to v prípade islamu, bolo mierené na to, že neviem, že by existovala nejaká príčina, prečo cestovať do Mekky apod. Možno existuje, ale ja o nej neviem. Za to kresťanstvo má odôvodnenie na všetko. Kresťanstvo používa symboliku na pripomenutie si nejakej udalosti a na vžitie sa do tejto udalosti, a s tým aj upevnenie vzťahu s Bohom.
P.S. Nie, reálny naozajstný základ nemá. Tu ide len o napísanie svojich snov /Mohamed či jak sa volal/. Má aj určité znaky s kresťanstvom, AVšak kým napr. na pôst, ktorý prebral islam od kresťanstva, islam v tom nemá žiadnu symboliku, ide len o čisté vynútenie istého vzniku, aby sa to dalo považovať za náboženstvo, kresťanstvo má reálny základ (Ježiš sa postil 40 dní). Diabol je veľká opica Boha.
//autoeditácia príspevku (06 Máj 2012, 11:53)
hughito, až po tebe, až ty dokážeš že Solón položil základy demokracie. tu sa to takto dokázať nedá, to je pravda. Ale Boh, keďže vie, že my ľudia sme neverní, dáva nám možnosť presvedčiť sa o jeho existencii, čím sa pravdaže potvrdzuje aj existencia Ježiša a pravdovravnosť svätého Písma.
(http://www.modlitba.sk/htm/svedectva/smrt/smrt_3.htm)
To že ty považuješ jednu zlátaninu za lepšiu ako druhú je nepochopiteľné, pôst v Islame a rôzne tradície tam majú tiež svoj základ. Že nevieš dôvod prečo moslimovia cestujú do Mekky je smutné na niekoho kto tvrdí že Islam sa s Kresťanstvom porovnávať nedá...
A ako vieš že ježiš sa postil 40 dní? Ježiš možno ani neexistoval, alebo aby ma tu niekto s mierumilových kresťanov neukameňoval tak biblický Ježiš s jeho zázrakmi a mýtami o ňom neexistoval. Kľudne mohol nejaký bláznivý prorok s takým alebo podobným menom existovať v tej dobe aj keď človek nevie čomu veriť... rimania totižto v svojom literárnom dedičstve zanechali početné správy o kadejakých prorokoch ale just toho ježiša nejak vypustili s tade. A keď už sme pri prorokoch tak mohamed pravdepodobne narozdiel od ježiša naozaj žil aj keď tie blbosti čo o ňom neskôr popísali sú tiež vymyslené.
K tvojmu poslednému odstavcu. Píšeš že "boh vie že sme neverní a preto nám dáva možnosť....", aby som ťa trošku poupravil. Keďže boh nás stvoril a je všemohúci a vševediaci tak samozrejme nás už s našimi vlastnosťami stvoril a vedel o nich dopredu(inak by nebol vševediaci a všemohúci). Tým pádom nás tak stvoriť chcel a teda nechápem prečo potom ten ujko na nebesiach nám dáva nejakú možnosť, bibliu a prikázania...asi nás teda nestvoril moc ideálne, žeby mal vtedy zlý deň?
Samozrejme že to je nechutné a jediný cieľ je vnútiť decku vieru rodičov, keby im prezentovali 10 rôznych náboženstiev a povedali "hľa vyberaj" asi by si nevybrali ani jedno...jefty napísal:Co si myslite o tom ze rodicia davaju pokrstit svoje male deti a tym za nich rozhodnu o ich viere? Ja si myslim ze by rodicia nemali robit taketo velke rozhodnutie za svoje dieta. Ako za vas moze niekto rozhodnut v co BUDETE verit? Podla mna by proste toto rozhodnutie mal ucinit kazdy clovek sam a az vtedy ked dobre pochopi otazku nabozenstva a viery. Deti tomu nerozumeju, nevedia preco chodia do kostola. Ja som bol aspon z toho castokrat ako maly zmateny a nevedel som preco tam chodim.