chcel by som sa začať učiť ďalší jazyk - len neviem ešte aký presne...rozmýšlam nad taliančinou, španielčinou a ruštinou. Francúštinu som vylúčil, pretože tá je podla mna kua ťažká
ktorý jazyk ?
ktorý jazyk ?
Zdravím,
chcel by som sa začať učiť ďalší jazyk - len neviem ešte aký presne...rozmýšlam nad taliančinou, španielčinou a ruštinou. Francúštinu som vylúčil, pretože tá je podla mna kua ťažká
Čo by ste vy vybrali a prečo ? alebo ktorí jazyk sa najlahšie učí ?
Re: ktorý jazyk ?
Ja by som ti odporucil najskor sa naucit poriadne po slovensky. Z tych co si vypisal by som volil spanielcinu.
Ja by som šiel do španielčiny. Podľa mňa veľmi jednoduchý jazyk. Bol som na dlhšiu dobu v Španielsku a šiel som tam len s úplne základnou znalosťou jazyka a behom dvoch mesiacov som celkom v pohode vedel rozprávať. Navyše španielčina je viac rozšírená, ako tie ostatné, tebou spomínané, jazyky. Takisto od španielčiny je len krok k taliančine.
spanielcina alebo rustina
-
aviceN
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ja osobne by som siel do rustiny, anglicky vies ked si vyberas z tychto?
Španielčina. Ľahká (hovorí sa to) a veľmi používaná.
Sám som si tiež vybral španielčinu ale neoľutoval som zimný semester mám možnosť ísť do Španielska. Francúzština nie je až tak ťažká ako sa hovorí podľa kamaráta je ľahšia ako španielčina ale to je vec názoru. Inak pod angličtine by bolo najvhodnejšie vybrať si nemecký jazyk ak nevieš keďže najlepšie možnosti práce sú v budúcnosti v týchto krajinách.
ja som za rustinu. pre mna to bola "brana" ku zvysku slovanskych jazykov
no nemčinu a angličtinu sa už učím
ale ešte mi je málo - vážnu dilemu mám, pretože ma to láka viac k ruštine - ak by uzavreli plyn, hneď by som to mohol riešiť 
Ja sa učím nemčinu kedže angličtinu už ovládam celkom dobre. Samozrejme učím sa obe, viac-menej nikdy nevieš do akej "diery" zapadneš. Uč sa španielčinu, je to krajší jazyk ako tá nacistická nemčina.

Nibi_ru prečo nacistická ?
Určite si nevoľ talinčinu, to je asi najhorší jazyk s akým som sa stretol, mal som ho v škole 2 roky a neviem z neho nič.. Nemčina je fajn, po angline veľmi vhodná, dokonca ju mám radšej ako angličtinu, pretože je v nej pekný systém a logika. Naučíš sa pár pravidiel a ide to, krkolomných slov sa báť nemusíš.
Určite si nevoľ talinčinu, to je asi najhorší jazyk s akým som sa stretol, mal som ho v škole 2 roky a neviem z neho nič.. Nemčina je fajn, po angline veľmi vhodná, dokonca ju mám radšej ako angličtinu, pretože je v nej pekný systém a logika. Naučíš sa pár pravidiel a ide to, krkolomných slov sa báť nemusíš.
Ja sa prave ucim nemcinu, v skole mi to celkom ide, ale ked pozeram nejake video/pocuvam spravy po nemecky tak rozumiem len niektore slova
nejake tipy na ucenie nemciny ?? alebo mam len stale do okola pozerat/pocuvat nemecke filmy aj ked nic nerozumiem? 
V nemčine je pekný systém? Naučiť sa pár pravidiel? Nemčina má podľa mňa toľko pravidiel, že sa ju môžeš učiť aj polku života. Ja som ju mal na strednej a aj keď som sa snažil a na jazyky mám celkom talent, tak ani za boha mi nešla do hlavy. Angličitna je úplná malina oproti nemčine.
-
pryja
Darca
no jasne, par pravidiel a ziadne krkolomne slovadanodrevo napísal:Nibi_ru prečo nacistická ?
Ak to chceš mať ako koníček, tak niečo ľahšie, španielčina nie je zlá voľba.
Ak to chceš ako živobytie, tak kombinácia angličtina v kombinácii s kvázi exotickým jazykom (portugalčina, fínština, ruština, čínština a pod.) je myslím si dosť veľké terno.
Ak to chceš ako živobytie, tak kombinácia angličtina v kombinácii s kvázi exotickým jazykom (portugalčina, fínština, ruština, čínština a pod.) je myslím si dosť veľké terno.
Záleží kde sa chceš pohybovať. Ak to berieš iba tak že kam ta vietor zaveje, resp sa to neučíš kvoli praci, škole, tak skús španielčinu alebo ruštinu. Za mna osobne by som skusil ruštinu. Slovenčine je s týchto najpodobnejšia a teda by si základy zmákol skorej. Nakoľko by si sa dalej zdokonaloval to už záleží od teba.
Hovorí sa že ruština má budúcnosť, neviem však čo je na tom pravdy. Tak či onak, vediet jazyk ktorým hovorí odhadom okolo 200 milionov ludi nie je rozhodne na škodu. To by sa však dalo povedať aj o španielčine alebo iných.
P.S.: dúfam že keď sa chceš stať človekom viackrát, Anglinu máš zmáknutú aspoň ako tak, lebo to je taký základ všetkého
Hovorí sa že ruština má budúcnosť, neviem však čo je na tom pravdy. Tak či onak, vediet jazyk ktorým hovorí odhadom okolo 200 milionov ludi nie je rozhodne na škodu. To by sa však dalo povedať aj o španielčine alebo iných.
P.S.: dúfam že keď sa chceš stať človekom viackrát, Anglinu máš zmáknutú aspoň ako tak, lebo to je taký základ všetkého
hh, finstina...
kedze s nou mam skusenost tak neodporucam z 2 dovodov:
1. jazyk je to dost tazky na naucenie a hovori nim len 5 mega ludi
2. 95 % Finov vie po anglicky
kedze s nou mam skusenost tak neodporucam z 2 dovodov:
1. jazyk je to dost tazky na naucenie a hovori nim len 5 mega ludi
2. 95 % Finov vie po anglicky
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ja by som siel do rustiny, naucis sa azbuku a jazyk uz hravo zvladnes...
-
pryja
Darca
Svata pravda s tou rustinou. Ja zijem v Nemecku a druhy jazyk, ktory tu po nemcine vsade okolo pocujem je rustina. V meste, v obchodoch, v metre, vsade. Dokonca mam v praci viac ruskych kolegyn, ktore sa medzi sebou rusky bavia a ja sa drzo zapajam s nemcinou do ich debaty.Header napísal:Hovorí sa že ruština má budúcnosť, neviem však čo je na tom pravdy. Tak či onak, vediet jazyk ktorým hovorí odhadom okolo 200 milionov ludi nie je rozhodne na škodu.
Rusky som s v skole ucila a pomaly sa to vracia, stale rozumiem viac a viac.
ja si myslím, že tá ruština by nebola vôbec zlou voľbou. španielčinu by som si nevybral určite. bolo tu spomenuté, že je ľahká a že je aj viac rozšírená (neviem v akom zmysle to malo byť). moja frajerka sa španielčinu učí 4 roky a ten jazyk má veľmi rada. čo sa rozšírenosti týka, tak ju využiješ iba v španielsku a v latinskej amerike (no aj to nie všade, nakoľko je tam aj portugalčina). a ešte jedná vec. v španielsku sa používa hlavne katalánčina a ešte kastílčina, baskičtina a galícijčina. toto všetko sú v španielsku úradné jazyky. čo je na tom pravdy už ja neviem. toľko mi k tomu frajerka povedala. tak nad tou španielčinou by som ja pouvažoval, či sa to oplatí učiť sa.