Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
qwerty-xyz
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
KOCI dakujem za radu, ale nemas pravdu. pri 10 nasobnom zoome sa da kompakt udrzat tak krasne ze to az boli ako krasne.
to mi ver, mam niekolko desiatok fotiek ktore to dokazuju. a aj pri vacsom sa da, staci mat len brutalne rychlu uzavierku, a super svetelne podmienky. Tie foto by som ti rad ukazal, ale mno, nemozem. . . ver mi
inak ano, vychadzal som z parametrov podla P510 tky, vlastne parametre som uz mal ako tak v hlave len som chcel vediett ci nie je nieco podobneho. . .
a prestante si tu zo mna usierat, urcite bude toho viacej ako P510 tka, na HDR sa nevyseriem paci sa mi to, a tie veci co som napisal si myslim ze ked zvlada ta 510 tak mi dajte na nu nejaky nazor alebo nieco, ... alebo nieco podobneho ako je tato 510 tka, ....
kua tych fotakov je po milu rit, tu som zasrany specifikaciami viacej ako gandalf v papieroch o prsteni . . .
inak ano, vychadzal som z parametrov podla P510 tky, vlastne parametre som uz mal ako tak v hlave len som chcel vediett ci nie je nieco podobneho. . .
a prestante si tu zo mna usierat, urcite bude toho viacej ako P510 tka, na HDR sa nevyseriem paci sa mi to, a tie veci co som napisal si myslim ze ked zvlada ta 510 tak mi dajte na nu nejaky nazor alebo nieco, ... alebo nieco podobneho ako je tato 510 tka, ....
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nuz teda dobre... ked si na chvilu odmyslim tu cenovku 500 eur (to je ako by si chcel Rolls Royce za cenu skodovky)...qwerty-xyz napísal:KOCI dakujem za radu, ale nemas pravdu. pri 10 nasobnom zoome sa da kompakt udrzat tak krasne ze to az boli ako krasne.
to mi ver, mam niekolko desiatok fotiek ktore to dokazuju. a aj pri vacsom sa da, staci mat len brutalne rychlu uzavierku, a super svetelne podmienky. Tie foto by som ti rad ukazal, ale mno, nemozem. . . ver mi
![]()
a prestante si tu zo mna usierat, urcite bude toho viacej ako P510 tka, na HDR sa nevyseriem paci sa mi to, a tie veci co som napisal si myslim ze ked zvlada ta 510 tak mi dajte na nu nejaky nazor alebo nieco, ... alebo nieco podobneho ako je tato 510 tka, ....kua tych fotakov je po milu rit, tu som zasrany specifikaciami viacej ako gandalf v papieroch o prsteni . . .
tak potom skus bud canon 1Dx alebo nikon D4... a k tomu si kup toto: http://www.nightvisioncameras.com/nv-app-slr.html
viac info najdes na: http://www.nightvisioncameras.com/dl-fi ... ra-v09.pdf
potom uz len objektiv podla toho co konkretne chcces fotit... ale pre najviac svetla bud nejake F2.8 zoomy, resp F1.2 F1.4 a podobne pevne skla... blesk ti nebude treba
-
qwerty-xyz
takze nebude potom vysledok lepsi ked uzavierku necham dajme tomu na 60 sekund na stative (malom vreckovom) s citlivostou 6400 popripade 12 800 ? .... potom mi netreba ziadne specialne objektivy a staci mi clona aj ta 3.3 ka. ci? ak sa mylim oprav ma .... ale udajmi ma oprav.
-
chlapec10
Addict
no najprv sem nahraj vyslednu fotku tej budovy
a sice sa nevyznam v ISO kompaktov, ale pouzitelne ISO 6400 je vysadou high-endovych zrkadloviek ktore boli vydane posledne roky, neviem si realne predstavit kompakt s takym vykonom( JIN by mozno vedel lepsie povedat)
este mi vysvetli spojistost medzi zrnitostou a dazdom...
takisto este zadefinuj lepsi vysledok co chces dosiahnut... menej sumu, viac svetla, sirsii alebo vzdialenejsi zaber?
PS: sfotit si nesfotil nic... mozno tak odfotil
PPS: tmu si neodfotil
odfotil si nieco v tme, v tvojom pripade budovu
este mi vysvetli spojistost medzi zrnitostou a dazdom...
takisto este zadefinuj lepsi vysledok co chces dosiahnut... menej sumu, viac svetla, sirsii alebo vzdialenejsi zaber?
PS: sfotit si nesfotil nic... mozno tak odfotil
PPS: tmu si neodfotil
-
qwerty-xyz
nie nie, iso kompaktu bolo 3200.
No myslel som ze dazd moze ovplyvnit vysledok fotky ci? mylim sa ?
chcem dosiahnut nasledovne, chcem si vediet kreslit a malovat laserom, alebo vykonnou baterkou, bez zoomu proste fotak na stative alebo polozeny, a spraveny obrazok. ziadne high profi super fotky ale aby to bola proste pekna fotka. Nie uplne vymodelkovana ako vidavam na internete. Rovnako ako aj HDR mam vlastny vkus na toto cele a zatial si to fotim aplikaciou v mobile, ktora ponuka viacero rezimov HDR, oki, profi fotograf sa zasmeje, ja si fotim pre seba, mne sa to paci.
co v noci okrem tej malby? no som to tu spominal, som napr niekde na kopci a mam vyhlad na mesta, no a tak ako mam na nich vyhlad ja, sak tiez nevidim ako superman, tak chcem aby to zaznamenal fotak. uvital by som vacsiu ostrost a menej sumu to je vsetko.
chcem dosiahnut nasledovne, chcem si vediet kreslit a malovat laserom, alebo vykonnou baterkou, bez zoomu proste fotak na stative alebo polozeny, a spraveny obrazok. ziadne high profi super fotky ale aby to bola proste pekna fotka. Nie uplne vymodelkovana ako vidavam na internete. Rovnako ako aj HDR mam vlastny vkus na toto cele a zatial si to fotim aplikaciou v mobile, ktora ponuka viacero rezimov HDR, oki, profi fotograf sa zasmeje, ja si fotim pre seba, mne sa to paci.
co v noci okrem tej malby? no som to tu spominal, som napr niekde na kopci a mam vyhlad na mesta, no a tak ako mam na nich vyhlad ja, sak tiez nevidim ako superman, tak chcem aby to zaznamenal fotak. uvital by som vacsiu ostrost a menej sumu to je vsetko.
-
chlapec10
Addict
v dnesnej dobe uz je v kompakte verim aj 6400, ci to je pouzitelne je druha vec....
samozrejme ze dazd ovlplyvni vysledok... ale nie v zrnitosti,
a malovat s laserom dokazes s kazdym fotakom kde sa da nastavit dlha expozicia...
hdr je len o tom ze bud mas funkciu bracketing, ktora ti pomoze ale neni 100% nutna, dokazes si to aj manualne nastavit a spravit niekolko expozicne rozdielnych fotiek a nasledne ich spojis v pc
samozrejme ze dazd ovlplyvni vysledok... ale nie v zrnitosti,
a malovat s laserom dokazes s kazdym fotakom kde sa da nastavit dlha expozicia...
hdr je len o tom ze bud mas funkciu bracketing, ktora ti pomoze ale neni 100% nutna, dokazes si to aj manualne nastavit a spravit niekolko expozicne rozdielnych fotiek a nasledne ich spojis v pc
-
qwerty-xyz
fuuf, aspon mi tu niekto normalne vysvetluje veci, maki ma o chvilku v SS zastreli.
no oki, Ale o to slo aby som fotky nespajal v PC ale aby to robil aparat automaticky, proste funkcia. teda to HDR.
no a o to slo, ta dlha expozicia je problem, nejako neviem najst fotak ktory by ju mal nekonecnu, alebo aspon dlhu, najviac som nasiel 60 sekundove, ten nikon mal myslim ze neobmedzenu.
no oki, Ale o to slo aby som fotky nespajal v PC ale aby to robil aparat automaticky, proste funkcia. teda to HDR.
no a o to slo, ta dlha expozicia je problem, nejako neviem najst fotak ktory by ju mal nekonecnu, alebo aspon dlhu, najviac som nasiel 60 sekundove, ten nikon mal myslim ze neobmedzenu.
-
chlapec10
Addict
ok, hned si vyhod z hlavy nejake automaticke funkcie vo fotaku... ak chces nieco spravit poriadne... sprav to v pocitaci... je jedno ci HDR, odsumovanie.. a neviem co, fotak je na fotenie, nie PP
kazda zrkadlovka to ma, mas postupne do 30 sekund, a potom mas BULB, to znamena ze ako dlho drzis stlacene tak dlho je otvorena, na to su kablove spuste co stoja 2 alebo 3 eura kde to mozes zaseknut a nemusis to fyzicky drzat...
kazda zrkadlovka to ma, mas postupne do 30 sekund, a potom mas BULB, to znamena ze ako dlho drzis stlacene tak dlho je otvorena, na to su kablove spuste co stoja 2 alebo 3 eura kde to mozes zaseknut a nemusis to fyzicky drzat...
-
Cako_SK
Light Expert
Na kompakt urcite zabudni. P510, ISO 1600 a uz kvalita rapidne klesa:
Kód: Vybrať všetko
http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim/2012/03/20/Nikon_Coolpix_P510_7409ISO_comparison.jpgRe: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
qwerty - fotak vie kreslit iba svetlom, nicim inym. Tj bez ciastocneho osvetlenia (ci uz mesiac/hviezdy, iny vzdialeny zdroj svetla, svetelny smog...) nie si schopny zaznamenat nic.
A za seba poviem - na D90, co je zrkadlo s APS-C snimacom, bolo ISO1600 na hranici pouzitelnosti. Ak tvrdis, ze si mal pouzitelnu fotku z kompaktu pri ISO3200, tak potom naozaj nemas velke naroky a postaci ti aj uhlik s kresliacim papierom
A za seba poviem - na D90, co je zrkadlo s APS-C snimacom, bolo ISO1600 na hranici pouzitelnosti. Ak tvrdis, ze si mal pouzitelnu fotku z kompaktu pri ISO3200, tak potom naozaj nemas velke naroky a postaci ti aj uhlik s kresliacim papierom
-
Clean_Up
Professional
Ahojte.
Chcel by som kúpiť nejaký nový fotoaparát v cene cca. 300€.
Zaujal ma celkom tento SONY: http://www.sony.sk/product/dsc-h-series/dsc-hx20v
alebo tento Samsung: http://www.samsung.com/sk/consumer/camc ... B850FBPBE3
Keďže potrebujem, aj kvalitné video, tak v tomto vyhráva ten SONY, lebo vie nahrávať video až 50 snímkov za sekundu v rozlíšení Full HD (1 920 x 1 080), kdežto ten Samsung zvláda len 30 snímkov za sek. pri Full HD. Prípadne dajte tip na lepší fotoaparát v tej cene približne 300€. Vďaka
Chcel by som kúpiť nejaký nový fotoaparát v cene cca. 300€.
Zaujal ma celkom tento SONY: http://www.sony.sk/product/dsc-h-series/dsc-hx20v
alebo tento Samsung: http://www.samsung.com/sk/consumer/camc ... B850FBPBE3
Keďže potrebujem, aj kvalitné video, tak v tomto vyhráva ten SONY, lebo vie nahrávať video až 50 snímkov za sekundu v rozlíšení Full HD (1 920 x 1 080), kdežto ten Samsung zvláda len 30 snímkov za sek. pri Full HD. Prípadne dajte tip na lepší fotoaparát v tej cene približne 300€. Vďaka
Rychlost snimania nema nic s kvalitou snimania. Vyssiu rychlost snimania ako 24fps vyuzijes jedine pri spomalenych zaberoch. Ku kvalite snimania videa sa nevyjadrujem, kedze som nevidel video ani z jedneho z nich a tiez som doposial nepochopil, kvoli comu si kto kupuje fotak, ked jednym z hlavnych kriterii je video..
-
Cako_SK
Light Expert
Koci, 5D II sa predaval na tony prave kvoli videam
a kupovali si ho najma filmari, pretoze vystup bol kvalitnejsi ako z kamier za niekolkonasobne peniaze.
-
chlapec10
Addict
isteze....Cako_SK napísal:a kupovali si ho najma filmari
-
Cako_SK
Light Expert
myslel som filmari na krate spoty, reklami atd. Ale aj House sa nim tocil... samozrejme nie na riadne filmy ako transformerschlapec10 napísal: isteze....
-
chlapec10
Addict
aj tak ho kupovali najmi fotografi 
PS: a predaval sa preto lebo stoji zlomok z 1Ds a iny model fullframe model canon nevyraba + cakajuci majitelia 5d co chceli upgrade
PS: a predaval sa preto lebo stoji zlomok z 1Ds a iny model fullframe model canon nevyraba + cakajuci majitelia 5d co chceli upgrade
-
Cako_SK
Light Expert
to je tiez jeden z dovodou. Hlavne teda islo o ten cip ze ma z 1Ds rovnaky. Ale druhy dovod bol kvoli tomu videuchlapec10 napísal:aj tak ho kupovali najmi fotografi
No tak zase mi treba nejaky foťak , cena okolo 200€ asi nejaky kompakt alebo už ultrazoom ??
fotim auta, prirodu, a tak , často chodim na výlety(pamiatky,hory,hrady) ale aj na zrazy ( auta ) a samozrejme bol by som rad aby to robilo pekne fotky aj ked je šero respektíve už tma lebo stary foťak za horším svetelných podmienok robil fotky nahovno
fotim auta, prirodu, a tak , často chodim na výlety(pamiatky,hory,hrady) ale aj na zrazy ( auta ) a samozrejme bol by som rad aby to robilo pekne fotky aj ked je šero respektíve už tma lebo stary foťak za horším svetelných podmienok robil fotky nahovno
Foti sa tak, ze snimac zachytava svetlo. Bud ho zachyti dostatok predlzenim casu, alebo zvysenim citlivosti. Predlzeny cas je akceptovatelny iba na stative - inak mas rozmazanu fotku, zvysena citlivost snimaca je do urcitej miery za sera akceptovatelna na vacsom snimaci (a teda kompakt z toho mozes vynechat). Fotenie v tme - ak chces odfotit tmu, tak ju odfotis, ale ak chces na fotke nieco vidiet, budes musiet pouzit blesk.