Btw nikto si neotvori biznis s tym, ze ti bude platit. Minimalne by si mu musel dat nejaku proviziu, ze znasa riziko, plati dane, pripadne aj odvody. Ja osobne, keby je ten biznis vynosny ta velmi rychlo obidem a mohol by si sa aj na hlavu postavit, nie je to na papiery a tebe by neostavalo nic ine, len ticho suchat nohami.
Podnikanie
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Podnikanie
Poznam jednoduche riesenie ako podnikat v 16tich. Ozen sa. Automaticky sa stavas plnoletym 
Btw nikto si neotvori biznis s tym, ze ti bude platit. Minimalne by si mu musel dat nejaku proviziu, ze znasa riziko, plati dane, pripadne aj odvody. Ja osobne, keby je ten biznis vynosny ta velmi rychlo obidem a mohol by si sa aj na hlavu postavit, nie je to na papiery a tebe by neostavalo nic ine, len ticho suchat nohami.
-
hojko
Site Admin
TommyHot: Neviem co je na tom pravdy, ak by sa ozenil, este som o tom nepocul. Ale ked je podmienka, ze musi mat minimalne 18 rokov, tak tam ta podmienka je a nepomozu mu asi 3 rozvody a 4 svadby.
čiže mám na výber, buď 18stka, alebo život na spôsob cigáňa... ja si počkám do 18 
Ako by povedala moja babka: "Chlape, tebe len kladivom kres papuľu". Môžeš vyskúšať, možno ťa to naučí rozmýšľať.
geissenovcov nepozerám, pokiaľ viem. inač, v nemecku a švajčiarsku je mnoho takýchto rodín takže nič výnimočné, nechápem prečo to sfilmovali
Podnikanie
hojko: keď sa oženíš v 16 rokoch, zároveň tým získaš plnú spôsobilosť na právne úkony, čiže môžeš začať podnikať, ktorú inak získaš samozrejme v 18ke
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
sorac, trosku OT
ked sa ozenim pred dovrsenim 18 tak uz ma nebudu brat ako mladistveho ked spacham trestny cin?
ked sa ozenim pred dovrsenim 18 tak uz ma nebudu brat ako mladistveho ked spacham trestny cin?
Podnikanie
neviem sice co ta to napadlo, ale podla mna uz mladistvy nebudes.. Bohvie ako to je s alkoholom, ale to bude najskorej zakazane do 18tky 
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
napadlo ma to takto...
ozenis sa v 16, zalozis si firmu, urobis podvod ale dostanes miernejsi trest lebo si mladistvy
trosku nezmysel ale aj nezmyselne zakony mame...
ozenis sa v 16, zalozis si firmu, urobis podvod ale dostanes miernejsi trest lebo si mladistvy
trosku nezmysel ale aj nezmyselne zakony mame...
Príliš zložité, ja si počkám do 18 
A založíš firmu na umelé oplodnenie?
podnikanie nie je vobec az take jednoduche ako si niektori ludia myslia..
Podnikatel potrebuje hlavme vela skusenosti, čo ja pochopitelne ešte nemam. 
-
hojko
Site Admin
Podla mna trepete blbosti, vid. Zivnostensky zakon: http://www.madeinslovakia.sk/zakony/zivz.pdf
§ 6
Všeobecné podmienky prevádzkovania živnosti
(1) Všeobecné podmienky prevádzkovania živnosti fyzickými osobami sú:
a) dosiahnutie veku 18 rokov,
b) spôsobilosť na právne úkony,
c) bezúhonnosť,
ak tento zákon neustanovuje inak.
§ 6
Všeobecné podmienky prevádzkovania živnosti
(1) Všeobecné podmienky prevádzkovania živnosti fyzickými osobami sú:
a) dosiahnutie veku 18 rokov,
b) spôsobilosť na právne úkony,
c) bezúhonnosť,
ak tento zákon neustanovuje inak.
-
TommyHot
Addict
hojko v tom pripade je diera v zakone, pretoze ak sa ozenis automaticky sa stavas dospelim a teda aj sposobilim na pravne ukony. Nevidim jediny dovod aby si nemohol podnikat, ked vsetko ostane mozes robit presne tak ako 18+.
Btw vyklad zakona sa nerobi skrz jeden paragraf, pretoze iny zakon (nadradeny tomuto) moze rusit 18 rocnu hranicu. Nebolo by odveci, keby sa k tomu vyjadri nejaky pravnik.
Btw vyklad zakona sa nerobi skrz jeden paragraf, pretoze iny zakon (nadradeny tomuto) moze rusit 18 rocnu hranicu. Nebolo by odveci, keby sa k tomu vyjadri nejaky pravnik.
-
hojko
Site Admin
TommyHot: Skor by nebolo odveci, ak by si dolozil svoje tvrdenie o tom, ze po svadbe sa stavas plnoletym a sposobilym na pravne ukony + zakon, resp. zakon, ktory by bol nadradeny alebo by doplnal Zivnostensky zakon.
-
audiotrack
VIP
TommyHot: neviem či by mu svatba pomohla. Citujem:
a myslím, že argument že si ju berie lebo chce podnikať by pred súdom neprešiel. Okem toho, nikde som sa nedočítal že by svatbou došlo k plnoletosti. Tá je u nás stanovená na 18 rokov. Aj keď bude ženatý, bude potrebovať podpis rodiča na všetky právne úkony.
(portal.gov.sk)Ak chce uzavrieť manželstvo neplnoletá osoba staršia ako 16 rokov alebo osoba, ktorej spôsobilosť na právne úkony je obmedzená, doloží aj právoplatné rozhodnutie súdu o povolení uzavrieť manželstvo.
a myslím, že argument že si ju berie lebo chce podnikať by pred súdom neprešiel. Okem toho, nikde som sa nedočítal že by svatbou došlo k plnoletosti. Tá je u nás stanovená na 18 rokov. Aj keď bude ženatý, bude potrebovať podpis rodiča na všetky právne úkony.
-
weroro
Flash coder
Audio nemyslím si. Hojko vytiahol jeden paragraf a v ňom je to viditeľne rozdelené.
Prvá klauzula uvádza, že žiadateľ musí mať 18 rokov
Druhá klauzula uvádza, že musí byť spôsobilý na právne úkony.
Na to aby si sa oženil pred dovŕšením 18 roku života musíš dostať povolenie súdu. (bratranec sa ženil, keď mal 17)
Nerobí ťa to síce dospelým (18+) ale si spôsobilý pre právne úkony. Môžeš si vybaviť podnájom a platiť účty na svoje meno a pod. To normálne pred dovŕšením 18 nemôžeš, lebo nie si spôsobilý a robí to za teba rodič/zákonný zástupca.
To však nemení nič na tom, že ti to je na nič ak chceš podnikať, pretože rovnako môžeš mať 18 ale súd ťa môže zbaviť spôsobilosti pre právne úkony.
Prvá klauzula uvádza, že žiadateľ musí mať 18 rokov
Druhá klauzula uvádza, že musí byť spôsobilý na právne úkony.
Na to aby si sa oženil pred dovŕšením 18 roku života musíš dostať povolenie súdu. (bratranec sa ženil, keď mal 17)
Nerobí ťa to síce dospelým (18+) ale si spôsobilý pre právne úkony. Môžeš si vybaviť podnájom a platiť účty na svoje meno a pod. To normálne pred dovŕšením 18 nemôžeš, lebo nie si spôsobilý a robí to za teba rodič/zákonný zástupca.
To však nemení nič na tom, že ti to je na nič ak chceš podnikať, pretože rovnako môžeš mať 18 ale súd ťa môže zbaviť spôsobilosti pre právne úkony.
-
Grim
Darca
weroro - ale musia platiť obe podmienky, teda byť spôsobilý na právne úkony, ale zároveň musíš mať aj viac ako 18 rokov...
-
weroro
Flash coder
Však áno, napísal som to na konci svojho príspevku.