Chcem kúpiť auto
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
Našiel som portál rychlepoistenie.sk, kde to porovnáva PZP a vyhodilo mi to najlacnejšie komunálnu za tých 103,50€/rok. To je myslím celkom dobrá suma. Dnes môžem tak akurát prezrieť internet, zajtra si to popozerám a spýtam sa osobne. Len som chcel predbežne vedieť aká by bola adekvátna suma a kde máte uzatvorené PZP vy a prečo.
ja mám v kooperative, prvý rok 200€, momentálne 136€, za "01 2.0i je to slusna suma
-
johny541
King
Celkom sa mi u kooperativy páči v rámci PZP aj to poistenie proti živlom. Napríklad pár krát minulého roku boli celkom slušné búrky so silným vetrom a pár stromov pred blokom padlo. Tuším dve autá to poškodilo.
Ja mám Kooperativu a za Fabiu 1.2 platím nejakých 75 eur ročne (takisto mám 19 rokov). Čo sa týka flexibility riešenia poistných udalostí u nich neviem, ešte som žiadnu neriešil. Ale myslím že je to cenovo najlepšia alternatíva...
Mam 1.8 benzin `92 (110 koni) a platim 120 Euro rocne. Asi to zmenim tento rok.
Mame Fabiu 1,4 50kW a prisiel nam sek z Allianz na sumu cez 120€, podali sme samozrejme vypoved a pozerali sa v inych poistovniach. Nakoniec mi jeden kamarat odporucil CSOB , kde poistne na rok vychadzalo 84€, otec zasiel s tym papierom do Allianz, ze ci vedia spravit cenu a dali nam 82€, tak sme tam ostali. Nenechaj sa obabrat nejakymi online kalkulackami alebo letakmi, priamo na pobocke maju este vela priestoru pre znizenie konecnej ceny poistenia.
v tomto smere je superpoistenie.sk najlepsie, mam podobnu cenu poistky a v ziadnej poistovni som ani nebol a poistka bola vybavena zo dna na den, kooperativa a komunalna tam maju najlepsie cenyJuicy napísal:Nenechaj sa obabrat nejakymi online kalkulackami alebo letakmi, priamo na pobocke maju este vela priestoru pre znizenie konecnej ceny poistenia.
-
p4ra
Redeemer
Jaj, ked vidim tie vase rocne naklady, tak len tisko v kutiku duse zavidim.
Teraz som prave vypovedal pred 3 tyzdnami Wustenrot a idem najst nieco lepsie. Asi pojdem do Komunalnej znovu, tam som mal aj predchadzajuce auto a sucasne tam mam havarijne poistene.
ja som mal na 2.0i za myslim 146, poistovna UNIQA
-
chlapec10
Addict
tak pani... skuste mi poradit, vyzera to ze havarinka ma bude vyplacat za totalku (nejaky kkt mi obehol auto a prerezal gumy... dlha story), takze to vyzera na kupu auta
staci mi jazdenka... co hladam:
vykon tak 140 a viac koni
bol by som rad keby to mal max 125 000 km
tempomat
klima (to je uz dnes asi samozrejmost
)
cena medzi 5 az 8 tisic eur, cim menej tym lepsie
kozeny interier, ale to neni 100% podmienka
vek tak 2004,2005 a mladsie
aktualne ma oslovili jazdene Alfa romeo GTcka, predtym som mal 156 a bol som extra spokojny, vopred dakujem za rady
PS: zamyslal som sa nad dovozom z IT resp DE (odtial som mal predtym auto a v pohode), ale ako citam tak IT neodporucate?
dakujem
staci mi jazdenka... co hladam:
aktualne ma oslovili jazdene Alfa romeo GTcka, predtym som mal 156 a bol som extra spokojny, vopred dakujem za rady
PS: zamyslal som sa nad dovozom z IT resp DE (odtial som mal predtym auto a v pohode), ale ako citam tak IT neodporucate?
dakujem
auta z IT je ta najhoršia voľba , a to že si maš zo 156kou dobre skusenosti je len štastie ako pravidlo
ja by som taliansko a ich značky úplne vyradil
-
hojko
Site Admin
Zaxman: Dovod??? Lebo povacsine nemaju vyhrievane sedadla??? 
-
awtt
Medium Professional
Chlapi chcel by som sa spytat, ako je to pri predaji auta?
Predam auto niekomu, podpiseme nejaku tu zmluvu, a tym to premna konci?
Respektive musim ho ist ja odhlasit?
Co zo zakonnou poistkou, prenasa sa automaticky na noveho majitela?
Predam auto niekomu, podpiseme nejaku tu zmluvu, a tym to premna konci?
Respektive musim ho ist ja odhlasit?
Co zo zakonnou poistkou, prenasa sa automaticky na noveho majitela?
-
t0m4s3
Admin
Poistka sa urcite neprenasa. Normalne pojdes na poistovnu s kupnou zmluvou a oni ti ukoncia poistku a vyplatia pomernu cast ak si ju nevypovedal na konci platobneho obdobia (3mesiace/rok)
awtt: spises KP zmluvu, pojdes na policiu odhlasit velky TP, potom s nim pojdes na poistovnu a oni ti zrusia poistku (staci aj prefoteny poslat mailom) , potom posles novemu majitelovi odhlaseny TP na jeho meno. sio
tomas: s KP zmluvou na poistovni nepochodi, treba mu odhlaseny TP aby videli kde auto pokracuje
tomas: s KP zmluvou na poistovni nepochodi, treba mu odhlaseny TP aby videli kde auto pokracuje
-
johny541
King
A nie je to náhodou tak, že pokiaľ auto odhlásiš, tak ti platí poistka iba do polnoci toho dňa? Teraz som s ocom telefonoval, lebo kupujeme dnes jazdené auto a niečo v tom zmysle mi spomínal.
Takto. Ked sa odhlasi auto, tak je poistka zrusena. Auto je odhlasene na teba, ty v aute jazdis, cize je tvoja starost mat poistku nie byvaleho majitela. V pripade nehody neplati poistka stareho majitela. No ak ta zastavia policajti kvoli kontrole, tak oni z toho vedu nerobia a staci im stara poistka.
-
johny541
King
Tak my sme auto hneď poistili ako sa odhlásilo na nás. Akurát idem za hodinku poňho, tak som celý vytešený 
tak sa to ma robit
ze hned sa prihlasi ako je na teba odhlasene. tak drzim prst nech sa kupa vydari 
-
johny541
King
Autíčko je doma, prihlasovať sa bude počas týždňa, bolo odhlasené iba dnes takže pohoda
Zajtra nahodím aj nejaké fotky, dnes už bola tma