Rada ako nájsť prácu
Rada ako nájsť prácu
Zdravím som stredoškolák,a teraz o 2 týždne maturujem a neviem čo ďalej.
Študujem Grafiku tj. 3D grafika, bitmap, vector, úprava videa a podobné veci.
Ale už dlhší čas sa tomu nevenujem robím to len aby som skončil školu, už dlhší čas programujem a to chcem robiť aj budúcnosti.
Som prijatý už na 2 VŠ - Informatika, ale popri tom si potrebujem nájsť aj dáku robotu,
Programujem v : C#, C/C++, python, php, html,css, js, php, asm ...
Nevravím že ich viem super, ale napr. php,html, css, js a mysql som naprogramoval vlastné CMS, v C# som spravil program na emaily odľahčená verzia outlooku . Čoho sa chytím to naprogramujem nerobí mi problém žiadny jazyk.
OS : Win/ Linux, teraz som sa pustil do tvorby ovládačov jadra.
Minulý rok som kamošom vypracovával, VŠ projekty v C , ani to nebol žiadny problém....
Všetko čo viem som sa naučil sám.
Všade chcú prax, alebo VŠ 2.stupeň.
A keď som si pozeral predmety na viacerých VŠ, tak mi už nemajú čo ponúknuť, tie veci čo sa tam berú už dávno viem...
Nehľadám tu žiadnu ponuku ale radu ako alebo kde sa mám odprezentovať. Ako si nájsť prácu bez titulu, a praxe?
Najlepšie ak by odpovedal dakto kto pracuje v IT - pracovník, zamestnávateľ ale kľudne aj rady od ostatných ako sa dostali do svojej prvej práce "ajťáka programatora".
Študujem Grafiku tj. 3D grafika, bitmap, vector, úprava videa a podobné veci.
Ale už dlhší čas sa tomu nevenujem robím to len aby som skončil školu, už dlhší čas programujem a to chcem robiť aj budúcnosti.
Som prijatý už na 2 VŠ - Informatika, ale popri tom si potrebujem nájsť aj dáku robotu,
Programujem v : C#, C/C++, python, php, html,css, js, php, asm ...
Nevravím že ich viem super, ale napr. php,html, css, js a mysql som naprogramoval vlastné CMS, v C# som spravil program na emaily odľahčená verzia outlooku . Čoho sa chytím to naprogramujem nerobí mi problém žiadny jazyk.
OS : Win/ Linux, teraz som sa pustil do tvorby ovládačov jadra.
Minulý rok som kamošom vypracovával, VŠ projekty v C , ani to nebol žiadny problém....
Všetko čo viem som sa naučil sám.
Všade chcú prax, alebo VŠ 2.stupeň.
A keď som si pozeral predmety na viacerých VŠ, tak mi už nemajú čo ponúknuť, tie veci čo sa tam berú už dávno viem...
Nehľadám tu žiadnu ponuku ale radu ako alebo kde sa mám odprezentovať. Ako si nájsť prácu bez titulu, a praxe?
Najlepšie ak by odpovedal dakto kto pracuje v IT - pracovník, zamestnávateľ ale kľudne aj rady od ostatných ako sa dostali do svojej prvej práce "ajťáka programatora".
-
MeanSeriously
Medium Star
Re: Rada ako nájsť prácu
a na voľnej nohe by to nešlo? teraz ide len o to na čo sa chceš skôr zamerať - programovanie alebo úžitková grafika (alias grafický dizajn?)
Nie nie, grafiku robiť nechcem. Neviem si predstaviť že by som sa tým živil do konca života. Ale naopak ako programátor áno.
vytvarat apps pre smartfony by ta nebavilo? toto je momentalne zrejme najvacsi boom, inac by som skusil t-systems
Ako sa hovori, rob co ta bavi, ak to budes robit dobre, uspech pride sam. Mozes skusit vyvoj appiek na telefony na volnej nohe a ziskat si referencie (pripadne reaguj na pracovne ponuky, ktorych su pre programatorov stovky).
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Kámo, ja vedieť C#, tak sa tu v LV o mňa potrhajú a to ho nemusím vedieť ani na nejakej super úrovni.
Odkiaľ, si?
Odkiaľ, si?
1.No tie mobilné apps presne nad tým som rozmýšľal že by som na voľnej nohe robil, ale radšej by som chcel dáku normálnu prácu a popri tom by som toto robil. Lenže všade iba titul a prax ...
Banská Bystrica c# ovládam na veľmi dobrej úrovni.
Banská Bystrica c# ovládam na veľmi dobrej úrovni.
-
weroro
Flash coder
Zvládal by si silverlight? (tam sa kódi v C#)
Tak to je iba XML s funkciami v C#, aktívne som v tom nerobil ale problém by to nemal byť. Prečo?
-
weroro
Flash coder
Bývalý spolužiak má niekde na Fončorde prevádzku a asi pred týždňom mi volal, či ja neviem SL alebo či niekoho nepoznám. Zajtra mu zavolám a dám ti vedieť.
Okej, Ďakujem ti 
Ved mozes reagovat aj na pracovne ponuky, kde vyzaduju titul. Ked im napises co vsetko vies a ukazes svoje prace, tak budu pozerat s otvorenymi ustami. Vsetko co je v pracovnych ponukach netreba brat doslovne a netreba sa drzat kazdej podmienky, ktoru si tam napisu.
Myslím si, že IT je odbor, kde titul a škola nič neznamená, podstatné sú skúsenosti a hlavne myslenie. Ja som robil prednedávnom výberové konanie na programátora a zobral som človeka so SŠ na úkor človeka s VŠ. Mal som pocit, že mal viac skúseností a vedel promptne reagovať na moje otázky. Moja voľba sa po cca pol roku potvrdila. Tak ti len želám aby si našiel toho správneho zamestnávateľa 
-
johny3212
Star
Samozrejme ze moze byt. Ak hladas aplikacneho programatora, nic ine si neviem predstavit, ziadny solidny vyvoj. Jedine ak vie super anglicky jazyk, vtedy moze rast hore. Ako aplikacny koder, to je nuda.
Chod na vysku, ale nie s primarnym zameranim na programovanie, skus napriklad telekomunikacie a zluc si to sam s programovanim, budes frajer.
Pocas vysky si posli zivitopis do okolitych firiem na brigatu ako koder, tam ta naucia skutocne programovanie
.
Chod na vysku, ale nie s primarnym zameranim na programovanie, skus napriklad telekomunikacie a zluc si to sam s programovanim, budes frajer.
Pocas vysky si posli zivitopis do okolitych firiem na brigatu ako koder, tam ta naucia skutocne programovanie
-
weroro
Flash coder
Chalan sa ozval až dnes ráno. To miesto už nie je aktuálne, avšak keď som sa ho pýtal ako by to bolo platovo nieje to nič moc u neho. Fixný plat od 600 do 750 euro. To je slabota a príde mi to málo na BB. Možno že to je len tým Silverlightom, lebo nie je asi tak moc žiadaný.Neylo napísal:Okej, Ďakujem ti
-
TommyHot
Addict
Toto je dost velky problem, ktory pozorujem hlavne na slovensku. Student/absolvent nema prax, ale miesto toho aby popri skole robil za omrvinky, alebo aj zadarmo, bude radsej vyplakavat, ze kde ma zohnat prax. Ja uz som si od zaciatku strednej sam pre seba nakodil niekolko veci, ktorymi som sa prezentoval pred potencialnym zamestnavatelom. Mal som teda portfolio a prvu fazu za sebou. Potom som pracoval pre jedno obcianske zdruzenie zadarmo (dostal som od nich jedno tricko) len aby som mal rocnu prax. A potom uz to islo same. Dnes som zamestnavatelom ja.
-
johny3212
Star
Maximalne s tebou suhlasim. Ja som pocas vysky zacinal v institute UKaI na UNIZA, kde som pracoval (ucil sa) ako programator - zadarmo 1.5 roka. Potom ma na zaklade skusenosti zobrali brigadne do Emtestu ako C++/Java koder za 300e mesacne
. Potom som sa vratil na UKaI, kde sa mi konecne vybavili peniaze
. Teraz robim projekty aj pre vyskumnu spolucnost CEIT, pocas studia, tiez almuzna, ale referencie na nezaplatenie a neskutocny support. Za tri tyzdne statnice, sa tesim, co bude dalej
.
suhlas s tommyHot ... aj ked podla mna pri informatike to nieje tak zle
a ako 600-750 je podla mna dost nastupny plat ... spolubyvajuci tu v blave isiel robit za 360 v čistom ako nastupny a az po nejakom pol roku sa dsotal na nejakych 600 v čistom ako PHP programátor v tvorbe eshopov ... podla mna problem je ten ze vseci co zacinaju ocakavaju vysoky plat taky ako maju taky co tam robia uz dlhšie to sa mi sused stazoval co robi v jednej firme managera ze im tam chodia absolventi cerstvy a si pýtaju 1500e nastupny a to je moc ... keby si vypytali ze chcu 1000e nastupny a do polroka 1500 tak to by ich v pohode zobrali
a ako 600-750 je podla mna dost nastupny plat ... spolubyvajuci tu v blave isiel robit za 360 v čistom ako nastupny a az po nejakom pol roku sa dsotal na nejakych 600 v čistom ako PHP programátor v tvorbe eshopov ... podla mna problem je ten ze vseci co zacinaju ocakavaju vysoky plat taky ako maju taky co tam robia uz dlhšie to sa mi sused stazoval co robi v jednej firme managera ze im tam chodia absolventi cerstvy a si pýtaju 1500e nastupny a to je moc ... keby si vypytali ze chcu 1000e nastupny a do polroka 1500 tak to by ich v pohode zobrali
-
harrison314
Hardcore addict
Nemaju ludia v praxi , ktory nemaju informaticku VS, problemi z navrhom alebo sofistikovanejsimi algoritmami ?
ja si myslim ,že nie chodim na vyšku občas ... ale myslim si ze nie v praci som sa s ničím zložitým resp sofistikovanejším za dva roky nestretol myslím si že pokial nepracuješ na nejakom frameworku alebo nejakom engine alebo takom niečom čo by malo byt rychle a komplikované tak asi nie ...
ja berem tak trochu ten vývoj pre firmu ako montážnu linku aj ked vzdy je niečo nové no ked mas menšie projekty a je ich viacej alebo postupne pribudaju tak zacnes robit vela rovnakých vecí
(ale len moje vlastne hodnotenie toho možno tam nejake sofistikovane algoritmy aj boli len sa mi z odstupom času nezdaju že boli nejak komplikovane)
ja berem tak trochu ten vývoj pre firmu ako montážnu linku aj ked vzdy je niečo nové no ked mas menšie projekty a je ich viacej alebo postupne pribudaju tak zacnes robit vela rovnakých vecí
(ale len moje vlastne hodnotenie toho možno tam nejake sofistikovane algoritmy aj boli len sa mi z odstupom času nezdaju že boli nejak komplikovane)