Ako dlho je schopná hlava prežiť bez tela a vnímať podnety?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako dlho je schopná hlava prežiť bez tela a vnímať podne

Príspevok od používateľa axxis »

vendo napísal: s dychom to nema nic spolocne, kedze je to blood choke, a dychat mozes aj pocas, telo reaguje iba na obmedzenie krvi/kyslika do mozgu
prave o to ide, dokial mas vzduch stale v plucach Tvoja krv je viac okyslicena.
vendo napísal:a este, je to samozrejme individualne ta doba, jeden moze ist out za 3 druhy za 6 sec
a takisto ak to vidite v sporte, mma, a ine ze chlapi vydrzia skoro 10s, je to aj kvoli tomu ze maju vyssi tlak a teda aj cez priskrtene cievy im ide viac krvi
10s v mma? vyhra blackoutom je superraritna a s najvacsou pravdepodobnostou ani nestane a nie, ze 10sek. ak mas niekoho v submision tak sa nakoniec vzda koli bolesti a nie koli tomu, ze by odpadol. dat hentak dole niekoho kto vyslovene nekooperuje (to znamena, ze nerobi nic pre svoju obranu) je skoro nemozne
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

sorry, ale to co pises za kraviny? :shock:

co sa dychania tyka, nie nema to ziadny podstatny efekt, vydychni vsetok vzduch a vydrzis 10-20s, vydychni ho 70% (co je +/- normalne dychanie) a vydrzis daleko viac, takze je to irelevantne (alebo sa chces natahovat o desatiny sekundy co to moze pridat?)
a zase musim spomenut, ak sa jedna o blood choke, DYCHANIE nieje prerusene, je trocha obmedzene, ale zdaleka nie natolko aby to malo efekt
10s v mma? vyhra blackoutom je superraritna a s najvacsou pravdepodobnostou ani nestane a nie, ze 10sek. ak mas niekoho v submision tak sa nakoniec vzda koli bolesti a nie koli tomu, ze by odpadol. dat hentak dole niekoho kto vyslovene nekooperuje (to znamena, ze nerobi nic pre svoju obranu) je skoro nemozne
superraritna? lmao! tomuto sa fakt musim dobre schuti zasmiat :D
zase ti to pripomeniem, lebo asi o tom nemas absolutne ziaden sajn, ak mas niekoho v blood choke tak bolest je minimalna, dychat mozes, jedine preco sa vtedy clovek vzda, je lebo vypne ako televizor, neviem odkial mas taku kravinu ze pri skrteni sa clovek vzdava kvoli bolesti :lol:

a ta posledna cast
dat hentak dole niekoho kto vyslovene nekooperuje (to znamena, ze nerobi nic pre svoju obranu) je skoro nemozne
to vysvetli lebo to nedava zmysel
ak niekto nerobi nic pre svoju obranu, tak je akoze nemozne ho uskrtit? WTF ? :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

axxis napísal:prave o to ide, dokial mas vzduch stale v plucach Tvoja krv je viac okyslicena.

kasli na to, vies o tom prd, v skratke povedane, rychlo si nieco vyguglil aby si mohol robit mudreho ale nic o tom nevies, v zivote si nezapasil a mma/grappling/bjj si videl mozno na obrazku takze :psssst:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

fiha....tak tymto prispevkom si u mna vyhral najviac nechapaveho cloveka fora, gratulujem.

superraritna? lmao! tomuto sa fakt musim dobre schuti zasmiat
zase ti to pripomeniem, lebo asi o tom nemas absolutne ziaden sajn, ak mas niekoho v blood choke tak bolest je minimalna, dychat mozes, jedine preco sa vtedy clovek vzda, je lebo vypne ako televizor, neviem odkial mas taku kravinu ze pri skrteni sa clovek vzdava kvoli bolesti
daj si sprchu, ukludni sa a pozri sa opat co som napisal a vyznac mi tu cast kde som hovoril o skrteni. zisti si co je submission a ake su typicke submission, ktore koncia duely v realnych mma zapasoch. a az budes mat toto za sebou tak sa pozri kolko percent bolo ked sa super vzdal od bolesti a kolko bolo, ze odpadol.
to vysvetli lebo to nedava zmysel
ak niekto nerobi nic pre svoju obranu, tak je akoze nemozne ho uskrtit? WTF ?
co presne na tom nechapes?
ak niekto nieco robi pre svoju obranu tak sa Ti to nepodari, das akurat do submission
ak kooperuje, ergo ticho stoji a necha Ta vykonat techniku tak ako si to predstavujes potom mas aspon nejaku sancu.
co sa dychania tyka, nie nema to ziadny podstatny efekt
predstav si, ze Ta niekto skrti a vyrazne znici objem krvi, ktora ide do Tvojho mozgu. potom ma mnozstvo kysliku v plucach zasadny vyznam na to ako dlho vydrzis. ako dostanes do mozgu deci cerstvo okyslicenej krvi je to nieco uplne ine ako ked Ti tam ide krv, ktora sa v plucach nemala cim okyslicit.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ach axxis, ano pretoze my sa tu bavime o zlomenej hlave nie? :aasmile27:

ale aby som sa chytil na tvoje trollovanie tak moje komenty na teba zacali kvoli tomuto
hmm, podobny efekt sa da dosiahnut iba v pripade, ze skrtena osoba najskor vydychla
takze ano bavime sa o skrteni, vies sme v teme ktora sa tyka hlavy, bezvedomia atd. mne by prislo hlupe tu spominat armbary a triangle
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vendo napísal:ach axxis, ano pretoze my sa tu bavime o zlomenej hlave nie? :aasmile27:
co?
ColdRain
Addict
Addict

axxis napísal:fiha....tak tymto prispevkom si u mna vyhral najviac nechapaveho cloveka fora, gratulujem.

daj si sprchu, ukludni sa a pozri sa opat co som napisal a vyznac mi tu cast kde som hovoril o skrteni. zisti si co je submission a ake su typicke submission, ktore koncia duely v realnych mma zapasoch. a az budes mat toto za sebou tak sa pozri kolko percent bolo ked sa super vzdal od bolesti a kolko bolo, ze odpadol.
ja ti gratulujem, vyhral si cenu trtko dna za to, ze kecas o tom, o com nic nevies, tak uz si to priznaj a bud ticho a nesvin topic
http://en.wikipedia.org/wiki/Submission ... rt_term%29 bod tri "...to avoid injury or losing consciousness"
cize ano, aj skrtenia su submission a ked ho tym vypne tak sa tomu hovori technical submission a vobec to nie je take tazke a neobvykle, pozri si napr duel jones x machida, co bol zapas o titul LHW a predstav si zejones machidu vpyol a ked ho pustil tak sa pri klietke zlozil jak colštok a to je to jeden z najlepsich zapasnikov sveta a verdikt zapasu je technical submission
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

coldrain: za sa, ze Ty nechapes tiez, hm....
ukaz mi kde presne som som vylucil skrtenie a black out zo submission technik? nikde.
problem je v tom, ze ja som hovoril o submission vseobecne, ktore sa vyhravaju hlavne bolestou a sem tam ak boh da tak supera uspia. potom mi napisal, ze viem hovno, lebo pri skrteni je bolest minimalna (ergo si zjednotil submission cisto so skrtenim). tak som mu odpisal aby si zistil co je submission, lebo to pokryva milon dalsich veci ako skrtenie. a potom si napochodoval tym s este vacsou porciou nechapavosti. :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

otazka je preco si sem zatiahol submission ako vseobecnu mnozinu ked sa tu diskutuje o odseknutej hlave jej vedomi, a strate vedomia pri skrteni
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vendo napísal:otazka je preco si sem zatiahol submission ako vseobecnu mnozinu ked sa tu diskutuje o odseknutej hlave jej vedomi, a strate vedomia pri skrteni
a takisto ak to vidite v sporte, mma, a ine ze chlapi vydrzia skoro 10s, je to aj kvoli tomu ze maju vyssi tlak a teda aj cez priskrtene cievy im ide viac krvi
koli tomuto Tvojmu vyroku.
a odpovedal som
10s v mma? vyhra blackoutom je superraritna a s najvacsou pravdepodobnostou ani nestane a nie, ze 10sek. ak mas niekoho v submision tak sa nakoniec vzda koli bolesti a nie koli tomu, ze by odpadol.
sice som mma videl iba na obrazku ale aj pri chokoch krku (alebo celkovo skrtiacim submission, napr. trojuholnik okolo krku) to nakoniec konci tak, ze po minute (a ani zdaleka nie 10s) struglovania super zaklepe o zem. omdlievaju ako som napisal superraritne co ale samozrejme nevyvracia to co ste pisali Vy, ze take vyhry su.

edit://vendo, naozaj by Ti nezaskodilo keby si sa snazil aj pochopit co pisem resp. uvedomit si plny obsah prispevku pred tym nez mi zacnes vkladat do ust veci, ktore som nikdy nenapisal.
ColdRain
Addict
Addict

v tomto sa v oboch mylis, preto, lebo proste si nikdy na zinienke nelezal, tie vyhry na sub su priblizne 50:50 skrtenie a paka a ked uz mas niekoho chyteneho v sub ktorou ho skrtis, tak bud sa vzda alebo o par sekund ked to poriadne dotiahnes odpadne a je uplne jedno ci je to gilotina, triangel, arm triangel, gogoplata, d´arce, anakonda alebo nejaka ina haluz, ak je to raz chytene dobre znamena, to, ze super uz sa nemoze branit, nie ze sa dovtedy nebranil, ale ze proste ten druhy je lepsi

edit: samozrejme, ze na kazdy choke je obrana atd, a nie je to take uzasne ako ked sa nebrani, ale ked to je raz dobre chytene tak bud klepe a vzda alebo odpadne, ak by neklepol tak do sekundy dvoch vypne
a tiez nechapem, preco sa zrazu bavime o pakach a nie skrteni
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ked niekoho skrtis tak sa Ti sam od seba len tak nevzda, lebo stale to este moze uhrat na koniec kola.
a o skrteni sa stale bavime, asi som sa nevyjadril dost jasne v tom zmysle, ze aj ked niekoho skrtis tak stejne neodpadne a vzda to az po tom co mu sposobis prilis velku bolest (ergo zapojis paku na nieco).
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

vies axxis, ty stale tu pleties hrusky s jablkami, mma si v zivote nevidel pravdepodobne a zrazu mas vsetky vedomosti...

ak si este raz precitas co som napisal
a takisto ak to vidite v sporte,(ako napriklad) mma, a ine ze chlapi vydrzia skoro 10s (bavili sme sa o skrteni, myslel som skrtenie asi no nie?), je to aj kvoli tomu ze maju vyssi tlak a teda aj cez priskrtene cievy im ide viac krvi(keby som myslel paky na ruky nohy by som asi nespominal krv, prietok, a skrtenie nie?)
ked niekoho skrtis tak sa Ti sam od seba len tak nevzda, lebo stale to este moze uhrat na koniec kola.
a o skrteni sa stale bavime, asi som sa nevyjadril dost jasne v tom zmysle, ze aj ked niekoho skrtis tak stejne neodpadne a vzda to az po tom co mu sposobis prilis velku bolest.

hahaha :lol: :D
prosim axxis, dam ti moju adresu, alebo ty mi daj tvoju, dame si minutove kolo, ked teda vravis ze sa to da udrzat, pripadne ze sa to s aktivnym odporom ani neda aplikovat
mno a potom co zaklepes 10x za tu minutu si este raz premyslis ci si citil bolest alebo si sa bal ze zomieras (lebo je to taky pocit) a preto si klepal ano?

ak s mojou ponukou nesuhlasis, tak PROSIM, naozaj ta prosim nepis NIC co sa tyka mma, zapasenia, skrtenie, pak a inych veci
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vendo: ale no tak, pozri sa na to kolkokrat v mma zapasoch padne gilotina (ktora je mozno asi aj najcastajesie videna skrtiaca technika) a ako dlho tak zvyknu stat. a nakoniec to skonci tak, ze supera zhodi na zem a urobi nieco ine.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mozno je to preto ze zapasi profik s profikom? ze na kazdy choke je obrana, a kedze su to profici tak ju poznaju?
a aj ked je gilotina popularna a casto pouzivana, chytit ju dobre v rukaviciach nieje lahke

ale pochop ze my sa tu nebavime o zapaseni, grapplingu, (to ze som to spomenul bolo aby si ludia nemysleli ze ked vidia profikov v ringu ktori vydrzia v skrteniach dlhsie ze to iste plati pre kazdeho cloveka) my sa tu bavime o efektivnosti a ucinnosti idealne aplikovaneho tzv. blood choke lebo chceme zistit kolko asi hlava/vedomie vydrzi bez prisunu/s obmedzenym prisunom krvi
ColdRain
Addict
Addict

ale to, ze to zle chyti, nie je chyba techniky...ked zle chytim armbar mozes si aj bok vyvalit a tu ruku mu nezlomim ... uz to fakt pochop, ktorykolvek BJJ blue belt by ta donutil klepat kazdych 10 sekund na skrtenie...to ze sa stretnu dva black belty a vedia sa proti tomu branit neznamena, ze je to blbost, ale ze obaja su profici, je to ako ludske sachy, pomale a o taktike, ale ak to je raz dobre chytene, do 3-5 sekund clovek odpadne
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

a ked sa tak nepodari tu hlavu oddelit... pre silne zaludky- http://www.documentingreality.com/forum ... 608716.gif
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

pre silne zaludky je aj web theYNC.com (odtial to gifko pochadza z videa) a su tam ovela horsie veci. ak by niekto s velmi silnym zaludkom chcel moze navstivit sekciu videos - shocking (alebo ine kategorie). OBROVSKE UPOZORNENIE, nechodte tam ak nemate naozaj silny zaludok
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

jefty: pár som si ich teraz pozrel (dievča pod nákladiakom aj to pomalé odrezanie hlavy) a nejako to so mnou nič nerobí. Ak sa dobre pozrieš tak medzi týmto a filmom je len jeden rozdiel, a to že toto je reálne.
Povedal by som že tí čo vydržia pri filme s kadejakými mŕtvolami (ja osobne obedujem pri seriáli Kosti) zvládnu aj takéto videá.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

radsej upozornim a nepostnem len link :D
Napísať odpoveď