Poskodeny disk
Poskodeny disk
Caute,
Mam taky problem s notebookom, zacalo sa to pred par tyzdnami mozno mesiacom ked mi pri stahovani torrentu hadzalo crc error, potom pri stahovani rar suborov, pri instalovani, spustani a nakoniec aj pri hrach. Teraz je to si myslim uz v dost zlom stave, kedze hocikedy chcem otvorit nejaky subor hocilen obrazok tak mi nachvilu zmrzne a pocujem ako kazdych par sekund ten disk vydava divne zvuky a snazi sa citat, nestava sa to pri vsetkych suboroch, niekedy to ide niekedy nie. Chystam sa uz kupit pc len nemam este dostatok penazi takze este snim musim chvilu vydrzat.
Nemozem dokopy nic robit lebo takmer pri vsetkom sa bud zasekne alebo mi vyhodi ten error, tak chcem spravit zalohu, skopirovat tie veci na externy HDD a nechat to tak. No tu je ten problem, ked pripojim ten HDD k notebooku, spusti sa autorun, vsetko v pohode no po chvili sa cely pc proste zasekne a musim ho restartovat. Co stym mam spravit ked mi uz ani to nejde? Ako mam tie veci dostat na ten HDD? Nejakym programom by sa to dalo alebo ako? Prosim poradte, diki.
Mam taky problem s notebookom, zacalo sa to pred par tyzdnami mozno mesiacom ked mi pri stahovani torrentu hadzalo crc error, potom pri stahovani rar suborov, pri instalovani, spustani a nakoniec aj pri hrach. Teraz je to si myslim uz v dost zlom stave, kedze hocikedy chcem otvorit nejaky subor hocilen obrazok tak mi nachvilu zmrzne a pocujem ako kazdych par sekund ten disk vydava divne zvuky a snazi sa citat, nestava sa to pri vsetkych suboroch, niekedy to ide niekedy nie. Chystam sa uz kupit pc len nemam este dostatok penazi takze este snim musim chvilu vydrzat.
Nemozem dokopy nic robit lebo takmer pri vsetkom sa bud zasekne alebo mi vyhodi ten error, tak chcem spravit zalohu, skopirovat tie veci na externy HDD a nechat to tak. No tu je ten problem, ked pripojim ten HDD k notebooku, spusti sa autorun, vsetko v pohode no po chvili sa cely pc proste zasekne a musim ho restartovat. Co stym mam spravit ked mi uz ani to nejde? Ako mam tie veci dostat na ten HDD? Nejakym programom by sa to dalo alebo ako? Prosim poradte, diki.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Poskodeny disk
Programov na zalohovanie mas niekolko, ale pokial je ten disk v stave akom pises, tak si myslim, ze aj data budu poskodene a preto to zasekavanie, blue screen a pod. Vypni si autorun a skus to tak, aby ti neprehladavalo disk.
To vypnutie autorunu vyzera ze pomohlo, zatial to funguje len mam problem pri kopirovani suborov, mohol by si mi poradit nejaky program ak taky existuje ktory by mi vedel ukazat ze ktore subory su poskodene aby som to nekopiroval lebo sa to stale zasekne asi na pol minuty a to by trvalo dlho s kazdym priecinkom atd. A ktory by mozno vedel spravit aj tu zalohu automaticky alebo ak nie tak to len skopirujem normalne. Diki moc 
Treba subor citat, aby si zistil poskodenie. Takze tak, bude to robota na dlhy cas, aby si to odzalohoval.
No nastastie som tie veci stihol zalohovat vcas, zacalo mi to hadzat hal.dll error pri starte, preinstaloval som win, islo to 2 dni a potom dnes zase iny subor. Zmazalo mi obidve particie co som na disku mal aj vsetky data a uz je nepouzitelny. Chcem kupit nejaky HDD od ruky ako zalohu kym nebudem mat PC. Notebook je HP ProBook 4710s a nasiel som tento disk http://pc.bazos.sk/inzerat/15109850/25- ... -160GB.php. Chcem sa len opytat ci by to fungovalo keby som tam dal tento alebo nejaky podobny, nechcem zbytocne investovat do noveho, potrebujem len docasne riesenie. Vopred vdaka 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
To je notebookovy HDD, takze ak to chces do notebooku alebo do externeho suflika do ktoreho ide 2,5 palcovy disk, tak toto moze byt. Este si zisti, ci tam mas IDE rozhranie alebo novsie SATA, ale skor to vidim na SATA. Ak by si chcel kupit to co pises, tak si vyziadaj screen z error scanu z HD Tune, aby nebol ten disk poskodeny, rovnako tak aj SMART vypis.
Ano do notebooku to chcem (HP ProBook 4710s), takze bud ten stary vyberiem a dam tam novy alebo kupim ten suflik a pripojim cez USB? Nevies ci je potrebne nejake zvlastne naradie na to ci staci normalny srubovak? 
vymena dislu je vacsinou otazka 2 srobou (obycaajne krizovych) sak sa pozri na niektorej z krytiek by mali byt nakreslene platnicky z disku
Hodím sem...
Oplatí sa kúpiť viac 2,5" externý alebo skrinku a do nej vložiť "normálny" disk... Aký výraz mám zadať do googlu aby m našlo tie skrinky - čo mám hľadať, na čo si dať pozor?
Oplatí sa kúpiť viac 2,5" externý alebo skrinku a do nej vložiť "normálny" disk... Aký výraz mám zadať do googlu aby m našlo tie skrinky - čo mám hľadať, na čo si dať pozor?
Ok dikistrapaty napísal:vymena dislu je vacsinou otazka 2 srobou (obycaajne krizovych) sak sa pozri na niektorej z krytiek by mali byt nakreslene platnicky z disku