Jozef Tiso a Slovensky stat
Re: Jozef Tiso a Slovensky stat
Seth, tebe stále niekto vadí, hľadáš osoby namiesto pravdy pritom sám si volil a obhajoval "ľudí" zo SAS ktorí komunikovali o štátnych veciach s mafiánom.
Ja nikoho nepreštiavam, i v tejto téme je kopec mojich článkov v ktorých sú fakty v Hughitovom článku nieje dokonca ani ten zdroj, ktorý ja som ponúkol. Pretože ten článok je priamo vymyslený hughitom a ten k nemu žiadne "dobré" ani "zlé" zdroje nepotreboval. Pokiaľ chceš tak si ver hughitovým článkom, mne to nevadí ani mi to žily netrhá, je to tvoja vec. Ja som lôen vyjadril svoj subjektívny názor na hughitov článok.
Ja nikoho nepreštiavam, i v tejto téme je kopec mojich článkov v ktorých sú fakty v Hughitovom článku nieje dokonca ani ten zdroj, ktorý ja som ponúkol. Pretože ten článok je priamo vymyslený hughitom a ten k nemu žiadne "dobré" ani "zlé" zdroje nepotreboval. Pokiaľ chceš tak si ver hughitovým článkom, mne to nevadí ani mi to žily netrhá, je to tvoja vec. Ja som lôen vyjadril svoj subjektívny názor na hughitov článok.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Akej pravdy? Na základe čoho vyhlasuješ, že ten článok je pravdivý? Na základe toho, lebo ty to tak vidíš? Ja som teda narušil tú jeho "faktickú" integritu, pričom ty si ju veselo ignoroval. Volil som SAS (vôbec netuším, čo to má spoločné s mojou reakciou, ale budiž), ešte vždy lepšie ako keby som mal voliť kdejakých eštebákov. A okrem toho, že som tu SAS obhajoval, dokázal som ich aj kritizovať. Ďalej som nepísal, že hughitovým článkom verím, ale to isté môžem s čistým svedomím napísať o tom zdroji, ktorý si sem zaslal ty. Je iba veľmi drobnou časťou mozaiky a aj to môže byť založený iba do jednej z jej strán, tam je ten problém...Ja som taktiež vyjadril môj subjektívny názor, všetci to tu predsa odjakživa robíme.
Je to síce neuveriteľné, ale som navyknutý. Napíšeš, že v mojom článku nie je ani jeden fakt, ale miesto toho, aby si sa teda venoval mojim tvrdeniam a vyvracal ich začneš blúzniť o úplne iných veciach, preskočíš do úplnej témy a napíšeš nejakú čudnú litániu ?
Kde obhajujem multikulti spoločnosť tam ? Ako ? Ach jaj.. ako sa raz vyjadril Palko na adresu Mečiara: "to je patologické blúznenie.." - asi toľko k tebe.
Kde obhajujem multikulti spoločnosť tam ? Ako ? Ach jaj.. ako sa raz vyjadril Palko na adresu Mečiara: "to je patologické blúznenie.." - asi toľko k tebe.
Seth, ak článok ktorý som sem dal nieje pravdivý tak máš jednodcuhú úlohu stačí napísať ktorý fakt a prečo nieje pravdivý, potom to dokážeš.
Zatiaľ si dokázal povedať o článku že je nepravdivý, na základe osoby pisateľa, čo je dosť málo na vyvrátenie.
Takto sa dá komunikovať, inakšie moc nie.
Hughito celý ten blog je o multi kulti a propaguje multikutly ak by si s tým nesúhlasil tak by si tam asi nenapísl svoj článok. Okrem toho čo mám vyvrátiť z tvojho článku?
Zatiaľ si dokázal povedať o článku že je nepravdivý, na základe osoby pisateľa, čo je dosť málo na vyvrátenie.
Takto sa dá komunikovať, inakšie moc nie.
Hughito celý ten blog je o multi kulti a propaguje multikutly ak by si s tým nesúhlasil tak by si tam asi nenapísl svoj článok. Okrem toho čo mám vyvrátiť z tvojho článku?
Tu tvrdíš, že vieš ako uvažoval Hitler.Hitler so Slovenskom kalkuloval len ako s prostriedkom v nemecko-maďarskej zahraničnej politike. Počas augusta 1938 však dospel Hitler k názoru, že Maďarsko svoju svätoštefanskú tradíciu neobnoví a nárokovať si môže len tie slovenské územia, na ktoré si z etnického hľadiska nárokovať môže.
10 marca sa na Slovensku odohral Homolov puč. Tu zaniklo Československo ako také, bez toho aby ríša zasiahla. Jediné čo nemeckí agenti urobili bolo, že vyprovokovali Čechov samotných k rozbitu štátu. Takže po homolovom puči či by bol vznikol štát bolo už len otázkou času, možno by nevznikol 14 marca ale určite by bol vznikol krvavejšie neskôr. Nemyslím si že by sa Slováci nechali okupovať. Okrem toho si zabudol na podstatnú vec a síce že slovenský štát podľa hitlerových očakávaní nemal vzniknúť 14. marca ale mal byť vyhlásený primo v nemeckom rozhlase 13.marca, teda Hitlerovi plán akosi "nevyšiel".Faktom však zostáva – a to možno doložiť na dobových historických dokumentoch nemeckej strany – že vznik Slovenského štátu 14. marca 1939, bol plne v Hitlerovej réžii a bez jeho vôle by k nemu určite nedošlo
Nechápem prečo to prezentuješ tak, že ja viem, ako uvažoval Hitler. Máme dobové dokumenty, záznamy a na ich základe sa vie zrekonštruovať, aké mal Hitler plány a ako sa vyvíjali, neviem čo je na tom nepochopiteľného.
No sám píšeš, že nemeckí agenti to a to. No ale o to ide. Zjavne nemáš túto problematiku dostatočne objasnenú, lebo pôsobilo tu viacero skupín (teraz myslím na územie SK) a ich vplyv určite nebol malý.
Homolov puč bola nevydarená akcia a po jeho skončení (čo ani poriadne nezačal) bol napr. odvolaný Tiso z postu predsedu vlády, ale to štát fungoval. Ja nepopieram a nepopieral som to ani v tom článku, že istá slovenskí politici chceli samostatný štát. Ale aj tam boli rozpory medzi radikálmi a evolucionistami. Radikáli by štát vyhlásili najradšej už v 1938.
Tvoja pripomienka o 13. marci je síce pravdivá, ale tie dva články sú krátke a nemal som taký priestor rozoberať každý podrobnosť. Fakt je ten, že Nemci robili nátlak už na Sidora už pár dní predtým, ten ale odmietol vyhlásiť SK štát.
Tie články som sa snažil napísať objektívne, bez zbytočných hodnotení a už vôbec nie nejakého moralizovania. Ty si tam nenašiel ani jediná fakt, no to je mi ľúto.
No sám píšeš, že nemeckí agenti to a to. No ale o to ide. Zjavne nemáš túto problematiku dostatočne objasnenú, lebo pôsobilo tu viacero skupín (teraz myslím na územie SK) a ich vplyv určite nebol malý.
Homolov puč bola nevydarená akcia a po jeho skončení (čo ani poriadne nezačal) bol napr. odvolaný Tiso z postu predsedu vlády, ale to štát fungoval. Ja nepopieram a nepopieral som to ani v tom článku, že istá slovenskí politici chceli samostatný štát. Ale aj tam boli rozpory medzi radikálmi a evolucionistami. Radikáli by štát vyhlásili najradšej už v 1938.
Tvoja pripomienka o 13. marci je síce pravdivá, ale tie dva články sú krátke a nemal som taký priestor rozoberať každý podrobnosť. Fakt je ten, že Nemci robili nátlak už na Sidora už pár dní predtým, ten ale odmietol vyhlásiť SK štát.
Tie články som sa snažil napísať objektívne, bez zbytočných hodnotení a už vôbec nie nejakého moralizovania. Ty si tam nenašiel ani jediná fakt, no to je mi ľúto.
Hughito celé hodnotenie že Slovenský štát vznikol z hitlerovej vôle sa mi zdá načisto pritihnuté za vlasy a prekrúetné. Z čiej moci vznikol potom druhý Slovenský štát?
Z akej moci vzniklo ČSR 1918? Pretože to ani česká ani slovenská moc nebola. Nebolo to tiež z moci a výhradne v réžii dohodových mocností a z čisto pragmatických príčin, kedy sa dohoda snažila Nemecko a R-U potopiť, tým že ho rozkúskuje? A z čiej moci vznikol dnešný štát? No určite nie z nášho chcenia. Ani z moci Mečiarovej.
V prvom rade vôbec nezáleží na tom z čiej moci vznikol štát, lebo pri takom malom štáte ako sme my, nikdy nevznikne náš štát z našej moci, pretože my žiadnu moc nemáme. Štát vznikol v dôsledku nezvratných dejinných udalostí, nie na prosbu či prianie Hitlera, ako sám v článku uvádzaš, Hitler nemal žiadnu koncepciu ako naloží so Slovenskom a preto si sám odporuješ, keď vravíš, že vznikol z Hitlerovej iniciatívy. Keby na Slovensku nebola žiadna iniciatíva za osamostatnenie a autonómiu, Hitler by sa s tým vyrovnal inak, prosto by to tu prevalcoval a rozdelil ako by sa mu páčilo. Jediné čo Hitler urobil bolo že využil našu iniciatívu a podstrčil informácie, ktoré mali ukázať ako sa zachováme, "príprava maďarských vojsk na juhu". My sme mohli hrať mŕtveho chrobáka, alebo vyhlásiť vlastný štát, Hitler nás len dokopal sa konečne rozhodnúť a konať.
Ale vyhlásenie samostanej SR za nás on neučinil.
SR vyhlásil legálne snem aklamačným hlasovaním, kde všteci boli za vznik.
I keď sa rozhodovali pod tlakom udalostí, nebol to Hitler kto za nich rozhodol a teda boli plne zodpovední a uvedomovali si čo robia. Koniec koncov každý štát v ktorom sme figurovali vznikol pod tlakom udalostí - 1918, 1939, po roku 1945, 1993 .
Tieto dva dátumy sú podivné stačí prehodiť posledné 2 čísla.
Teda 1SR vznikla z našej vlastnej národnej iniciatívy a bola akceptovaná vtedajšou riadiacou silou v európe ale uznaná aj krajinami na celom svete vrátane Británie.
Je úplne jedno či SR vznikla za Hitlera, Stalina, Obamu, Napoleona, Lenina. Dôležité je len to či na Slovensku bola lokálna iniciatíva, s masovou podporou, ktorá chcela osamostatnenie dosiahnuť. A to bola. každý zdravý národ či etnikum túži po tom môcť sa samo spravovať. Avšak rozdiel medzi gigantickými národmi a malými je práve v tom že gigant nepotrebuje nikoho moc aby svoj štát vytvoril zatial čo menšie etniká sú a vždy budú odkázané na moc gigantov pri vytvorení valstného štátu.
Teraz momentálne nám "bezpečnosť a stabilitu" zaručuje OSN, NATO, USA a EU. Nič sa u nás nemože udiať bez toho aby sme sa týmto gigantom nespovedali. Teda vôbec sa naše postavenie od 1939 nezmenilo a opäť stojíme na strane fašistov, tentokrát ale ozajstných fašistov, ktorí už nepotrebujú dobývať pretože nás všetkých cez dlhy vlastnia. Títo fašisti už nepotrebujú etniká, národy, títo už majú globalizáciu a multikultúru, megakorporácie - poučili sa. Svetovláda sa nedala dosiahnuť vojnou použitím "vyvolenej rasy" ale dá sa dosiahnuť finančne a prostredníctvom vyvolenej multikulty masy. Zlikvidovať všetky etniká, štáty, hranice, kultúry a vytvoriť presne to čo Hitler vždy vravel jeden národ, jedna ríša, jeden vodca. Tí čo s apíša že zachovávajú a chránia diverzitu homosexuálov transexuálov a všelijakých iných na počudovanie neuznávajú diverzitu kultúrnu a genetickú.
Fenomén oživovania druhej sv. vojny - akéhosi rasizmu a fašizmu je len nástroj ako zapchať huby a zviesť z cesty ľudí ktorým záleží na pôvode, na genetike, kutúre a rodovej pamäti. Lenže dnes už nebezepčie neprichdáza od tzv. rasistov a neonacistov ale od niekoho úplne iného s úplne opačnými myšlienkami. "Rasisti" "nacisti" aj anarchisti budú najskôr zneužití a vzápätí zničení vyvraždení, presne tak ako to Hitler spravil s SA, a ako to Stalin spravil s Trockým atď..
trochu som odbehol od témy, za čo sa ospravedlňujem.
Z akej moci vzniklo ČSR 1918? Pretože to ani česká ani slovenská moc nebola. Nebolo to tiež z moci a výhradne v réžii dohodových mocností a z čisto pragmatických príčin, kedy sa dohoda snažila Nemecko a R-U potopiť, tým že ho rozkúskuje? A z čiej moci vznikol dnešný štát? No určite nie z nášho chcenia. Ani z moci Mečiarovej.
V prvom rade vôbec nezáleží na tom z čiej moci vznikol štát, lebo pri takom malom štáte ako sme my, nikdy nevznikne náš štát z našej moci, pretože my žiadnu moc nemáme. Štát vznikol v dôsledku nezvratných dejinných udalostí, nie na prosbu či prianie Hitlera, ako sám v článku uvádzaš, Hitler nemal žiadnu koncepciu ako naloží so Slovenskom a preto si sám odporuješ, keď vravíš, že vznikol z Hitlerovej iniciatívy. Keby na Slovensku nebola žiadna iniciatíva za osamostatnenie a autonómiu, Hitler by sa s tým vyrovnal inak, prosto by to tu prevalcoval a rozdelil ako by sa mu páčilo. Jediné čo Hitler urobil bolo že využil našu iniciatívu a podstrčil informácie, ktoré mali ukázať ako sa zachováme, "príprava maďarských vojsk na juhu". My sme mohli hrať mŕtveho chrobáka, alebo vyhlásiť vlastný štát, Hitler nás len dokopal sa konečne rozhodnúť a konať.
Ale vyhlásenie samostanej SR za nás on neučinil.
SR vyhlásil legálne snem aklamačným hlasovaním, kde všteci boli za vznik.
I keď sa rozhodovali pod tlakom udalostí, nebol to Hitler kto za nich rozhodol a teda boli plne zodpovední a uvedomovali si čo robia. Koniec koncov každý štát v ktorom sme figurovali vznikol pod tlakom udalostí - 1918, 1939, po roku 1945, 1993 .
Tieto dva dátumy sú podivné stačí prehodiť posledné 2 čísla.
Teda 1SR vznikla z našej vlastnej národnej iniciatívy a bola akceptovaná vtedajšou riadiacou silou v európe ale uznaná aj krajinami na celom svete vrátane Británie.
Je úplne jedno či SR vznikla za Hitlera, Stalina, Obamu, Napoleona, Lenina. Dôležité je len to či na Slovensku bola lokálna iniciatíva, s masovou podporou, ktorá chcela osamostatnenie dosiahnuť. A to bola. každý zdravý národ či etnikum túži po tom môcť sa samo spravovať. Avšak rozdiel medzi gigantickými národmi a malými je práve v tom že gigant nepotrebuje nikoho moc aby svoj štát vytvoril zatial čo menšie etniká sú a vždy budú odkázané na moc gigantov pri vytvorení valstného štátu.
Teraz momentálne nám "bezpečnosť a stabilitu" zaručuje OSN, NATO, USA a EU. Nič sa u nás nemože udiať bez toho aby sme sa týmto gigantom nespovedali. Teda vôbec sa naše postavenie od 1939 nezmenilo a opäť stojíme na strane fašistov, tentokrát ale ozajstných fašistov, ktorí už nepotrebujú dobývať pretože nás všetkých cez dlhy vlastnia. Títo fašisti už nepotrebujú etniká, národy, títo už majú globalizáciu a multikultúru, megakorporácie - poučili sa. Svetovláda sa nedala dosiahnuť vojnou použitím "vyvolenej rasy" ale dá sa dosiahnuť finančne a prostredníctvom vyvolenej multikulty masy. Zlikvidovať všetky etniká, štáty, hranice, kultúry a vytvoriť presne to čo Hitler vždy vravel jeden národ, jedna ríša, jeden vodca. Tí čo s apíša že zachovávajú a chránia diverzitu homosexuálov transexuálov a všelijakých iných na počudovanie neuznávajú diverzitu kultúrnu a genetickú.
Fenomén oživovania druhej sv. vojny - akéhosi rasizmu a fašizmu je len nástroj ako zapchať huby a zviesť z cesty ľudí ktorým záleží na pôvode, na genetike, kutúre a rodovej pamäti. Lenže dnes už nebezepčie neprichdáza od tzv. rasistov a neonacistov ale od niekoho úplne iného s úplne opačnými myšlienkami. "Rasisti" "nacisti" aj anarchisti budú najskôr zneužití a vzápätí zničení vyvraždení, presne tak ako to Hitler spravil s SA, a ako to Stalin spravil s Trockým atď..
trochu som odbehol od témy, za čo sa ospravedlňujem.
Prosím ťa neargumentuj tým, z koho moci a ako vznikla Slovenská republika v roku 1993 či 1. ČSR v roku 1918. To je za prvé mimo našej témy a za druhé aj keby sme to začali rozoberať, situáciu podobnú tej, o ktorej sa bavíme, tam nenájdeme - ani zďaleka.
Citujem článok:
Určite vieš, akým spôsobom napr. prebiehali rokovania Tisa s Hitlerom a ešte inými funkcionármi. Nemôžeme sa čudovať, že po odhlasovaní vzniku Slovenského štátu panovala takáto nálada, ako to dobovo opisuje poslanec snemu Pavol Čarnogurský:"Každý z nás vedel, že vyhlásením slovenskej samostatnosti sa staneme len nástrojom Hitlera, nie vyjadrovateľom vôle národa."
Netvrdím, že tu neboli sily, ktoré si nepriali vznik SK, ale tak nebudem sa opakovať. Dôležité je sledovať ten vývoj a to, že bez Hitlerovho patronátu by nikdy žiaden Slovenský štát nevznikol a dlho to tak aj vyzeralo, variácií bolo veľa.
O čomsi hovorí aj to, že ani po 14. marci ešte nebolo všetko isté a Nemci stále kalkulovali s možnosťou iného naloženia s našim územím. Až neskôr sa definitívne presadila koncepcia, že budeme tvoriť vzorový príklad spojeneckého štátu pod patronátom Nemecka.
A k tomu OT: je pekné že zovšeobecňuješ historické poznatky a v tom sa aj vo veľa veciach zhodneme, ale to už nemá nijaký súvis na samotné hodnotenie dejov, ktoré viedli ku 14. marcu 1939.
//autoeditácia príspevku (19 Dec 2012, 1:53)
Napísal som článok, kuk.
Jozef Tiso a Židia – reakcia na časté mýty v tejto oblasti
Jasne som ten vývoj, aj keď skratkovito popísal v článkoch. Ide o to, že Hitler rozhodol, resp. Nemci vybrali tú koncepciu, že Slovenský štát vznikne a to sa aj stalo.nie na prosbu či prianie Hitlera, ako sám v článku uvádzaš, Hitler nemal žiadnu koncepciu ako naloží so Slovenskom a preto si sám odporuješ, keď vravíš, že vznikol z Hitlerovej iniciatívy.
Citujem článok:
Kód: Vybrať všetko
Faktom však zostáva – a to možno doložiť na dobových historických dokumentoch nemeckej strany – že vznik Slovenského štátu 14. marca 1939, bol plne v Hitlerovej réžii a bez jeho vôle by k nemu určite nedošlo. Toto si do istej miery uvedomovali aj slovenskí politici či spoločnosť, čo vytváralo ambivalentné nálady ku novovzniknutému štátu, i keď možno konštatovať, že pozitívne postoje prevládali.Netvrdím, že tu neboli sily, ktoré si nepriali vznik SK, ale tak nebudem sa opakovať. Dôležité je sledovať ten vývoj a to, že bez Hitlerovho patronátu by nikdy žiaden Slovenský štát nevznikol a dlho to tak aj vyzeralo, variácií bolo veľa.
O čomsi hovorí aj to, že ani po 14. marci ešte nebolo všetko isté a Nemci stále kalkulovali s možnosťou iného naloženia s našim územím. Až neskôr sa definitívne presadila koncepcia, že budeme tvoriť vzorový príklad spojeneckého štátu pod patronátom Nemecka.
A k tomu OT: je pekné že zovšeobecňuješ historické poznatky a v tom sa aj vo veľa veciach zhodneme, ale to už nemá nijaký súvis na samotné hodnotenie dejov, ktoré viedli ku 14. marcu 1939.
Napísal som článok, kuk.
-
krija
VIP
pavol carnogursky bol arizatorom. to staci, nie? ak sa mu nepacilo, ze budeme poskokom nemecka, co nizsie ciastocne vyvraciam, tak nemal arizovat!hughito napísal:Prosím ťa neargumentuj tým, z koho moci a ako vznikla Slovenská republika v roku 1993 či 1. ČSR v roku 1918. To je za prvé mimo našej témy a za druhé aj keby sme to začali rozoberať, situáciu podobnú tej, o ktorej sa bavíme, tam nenájdeme - ani zďaleka.
Jasne som ten vývoj, aj keď skratkovito popísal v článkoch. Ide o to, že Hitler rozhodol, resp. Nemci vybrali tú koncepciu, že Slovenský štát vznikne a to sa aj stalo.
Citujem článok:Určite vieš, akým spôsobom napr. prebiehali rokovania Tisa s Hitlerom a ešte inými funkcionármi. Nemôžeme sa čudovať, že po odhlasovaní vzniku Slovenského štátu panovala takáto nálada, ako to dobovo opisuje poslanec snemu Pavol Čarnogurský:"Každý z nás vedel, že vyhlásením slovenskej samostatnosti sa staneme len nástrojom Hitlera, nie vyjadrovateľom vôle národa."Kód: Vybrať všetko
Faktom však zostáva – a to možno doložiť na dobových historických dokumentoch nemeckej strany – že vznik Slovenského štátu 14. marca 1939, bol plne v Hitlerovej réžii a bez jeho vôle by k nemu určite nedošlo. Toto si do istej miery uvedomovali aj slovenskí politici či spoločnosť, čo vytváralo ambivalentné nálady ku novovzniknutému štátu, i keď možno konštatovať, že pozitívne postoje prevládali.
Netvrdím, že tu neboli sily, ktoré si nepriali vznik SK, ale tak nebudem sa opakovať. Dôležité je sledovať ten vývoj a to, že bez Hitlerovho patronátu by nikdy žiaden Slovenský štát nevznikol a dlho to tak aj vyzeralo, variácií bolo veľa.
Napísal som článok, kuk.
o nasom uzemi sa rozhodovalo aj vtedy ked nemci chceli zabrat cast slovenska az po rieku vah. tiso mu (hitlerovi) povedal, ze take nieco neprichadza do uvahy. pamatna je aj jeho veta ked odchadzal a spytal sa, "wo ist mein hut?" ze sa pred hitlerom nepotentoval predsa dokazuje aj pobyt tisa v berline u hitlera pred vyhlasenim samostatnosti. hitler to chcel okamzite, vieme, ze napr. emil hacha sa nezachoval ako tiso. tiso povedal hitlerovi, ze to tak rychlo nepojde: "Ale my máme snem!" mu povedal.
potom tu mame vypoved wislicenyho na norimberskom sude:
http://krija.blog.pravda.sk/2010/07/15/ ... roku-1946/
hard ignore od ludi ako niznansky, kamenec. k takymto sa pridavas ty?
nech bol dovod zastavenia deportacii akykolvek vid link nizsie (napr. podplacanie slov. byrokratov) bolo holou skutocnostou a faktom! mytom je naopak to, ze nebolo koho posielat. vypuknutim snp koho prepustili zo slovenskych pracovnych taborov a kto a kolki z nich bojovali nasledne v snp proti slovenskej republike? toto je dalsi prakticky priklad vzdoru slovenska voci diktatorskym chutkam nemecka. slubeny link:
http://krija.blog.sk/detail-jozef-tiso- ... 3bdea2fe90
dalsie dobove zdroje dokazuju, ze bolo koho posielat, a ze na slovensku po zastaveni deportacii bolo este viac ako 35 tisic zidov chranenych tisovymi vynimkami, pripadne priamo slovenskymi obcanmi.
http://www.krija.blog.sk/detail.html?a= ... cbc21a59df
tu este na doplnenie:
http://krija.blog.pravda.sk/2011/02/14/ ... 0%93-1944/
a k tomu mi neda nenapisat reakciu:
„Myslel som, že pri čítaní týchto slov, napísaných od srdca, aj bezcitný človek bude dojatý. Avšak, odchádzajúc od prezidenta, som nemal pocit, že by ho moje slová dojali, alebo pohli k nejakej zmene.“
stara osvedcena manipulativna technika, vyvolat v druhom sucit, lutost, dokonca aj pocit viny a mnohe dalsie stavy. hold nezabralo.
Cesi boli dost namysleny a slovaci boli vtedy radi ze sa mozu od tych cechov odtrhnut
krija, potešil som, že to ktosi prečítal a zareagoval a chystal som čosi napísať, ale zistil som, že nemám čo. V tých článkoch čo si naposielal nie je nič vecné, opakujú sa tam mýty o tom, ako Tiso zachránil 35 000 Židov a čo sa týka prerušenia deportácii, tak si môžeš písať čo chceš, ale ak sa držíme faktov a historických reálií, tak som myslím, dostatočne tie dôvody opísal v článku. Nebudem sa opakovať.
Famine: Škoda komentáru.
Famine: Škoda komentáru.
-
krija
VIP
hughito, cize zahranicne informacie, dobove zdroje, pripadne dokonca informacie od zidovskych predstavitelov su myty, ale to co tvrdia kadejaki kamencovia to nie su? btw, co povies na tento tisov vyrok:
(Jozef Tiso, Úlohy a poslanie akademickej mládeže, Napred, r.1, č.6, 15.6.1942)"Kritizujeme a kritizovali sme, ako sa umiesťujú u nás Židia. Správne, ale len čo sme ten-ktorý životný priestor očistili od Židov a nasadili ľudí svojských, musíme skusovať, že niektorí z týchto vedia byť horší ako Židia."
Poznám veľa veľa ľudí a len málo kto prejavuje nejaký záujem o históriu slovenského štátu. Väčšina vie, že niečo také bolo, ale v živote by sa o to dobrovoľne nezaujímali viac. Potom sú tu ľudia ako vy, ktorý evidentne trávia čas nad touto témou. Je vás ale málo, možno 2%, možno ani toľko, skôr tak 0,5% populácie táto téma zaujíma.
Chcel by som vedieť čo vás k tomu priviedlo. Nechcem detaily. Skôr by ma zaujímalo, či je to preto, že vaša rodina sa historicky na niečo podieľala a od malička ste boli vystavení tomu, že váš dedko do vás hustil o slovenskom štáte. Alebo máte len radi históriu ako takú. Alebo ste sa zaujímali o židov a pri slovenskom štáte ste sa pristavili? Alebo bol vo vašom okolí nejaký fanatik, ktorý týmto nakazil ľudí okolo seba a začali u vás vznikať nejaké združenia, kluby alebo spolky slovenskej mládeže?
Prosto skutočne ma zaujíma, čo vás ľudí k tomuto vedie. Nijako nechcem spochybňovať vaše názory, snahy, motívy ani to či je toto dôležité alebo nie. Len vyslovene by ma zaujímalo, prečo niekto ani nevie kto bol Jozef Tiso a niekto iný je úplne oduševnený v tejto téme.
Skutočne je to len objektívna otázka, bez akéhokoľvek ofenzívneho zámeru.
Chcel by som vedieť čo vás k tomu priviedlo. Nechcem detaily. Skôr by ma zaujímalo, či je to preto, že vaša rodina sa historicky na niečo podieľala a od malička ste boli vystavení tomu, že váš dedko do vás hustil o slovenskom štáte. Alebo máte len radi históriu ako takú. Alebo ste sa zaujímali o židov a pri slovenskom štáte ste sa pristavili? Alebo bol vo vašom okolí nejaký fanatik, ktorý týmto nakazil ľudí okolo seba a začali u vás vznikať nejaké združenia, kluby alebo spolky slovenskej mládeže?
Prosto skutočne ma zaujíma, čo vás ľudí k tomuto vedie. Nijako nechcem spochybňovať vaše názory, snahy, motívy ani to či je toto dôležité alebo nie. Len vyslovene by ma zaujímalo, prečo niekto ani nevie kto bol Jozef Tiso a niekto iný je úplne oduševnený v tejto téme.
Skutočne je to len objektívna otázka, bez akéhokoľvek ofenzívneho zámeru.
Tak u mňa je to jasné, keďže históriu študujem a najviac ma zaujíma najviac obdobie 1938-1945 v našich pomeroch. Ale tieto otázky ohľadom Židov a politiky Slovenského štátu sú dosť preskúmané, takže mám v pláne sa vrhnúť buď na úplne iné témy mimo tohto záberu, alebo ešte na pár bielych miest - napr. slovenský národný socializmus, fungovanie režimu a pod. (to by som plus, keďže začínam študovať aj politológiu a vedel by som svoje odbory skĺbiť).
Ten záujem si dosť podhodnotil, na ľudí platí, že okrem toho, že každý je odborník na futbal, tak každý je aj odborník na históriu - a práve táto téme je asi najviac diskutovaná v laickej verejnosti. Takže záujem je podľa mňa relatívne veľký. To sú iné témy skúmané v historiografii, ktoré sú fakt len pre úzku vedeckú spoločnosť a spoločnosť o nich ani nezakopne.
Pravdu máš možno v tom, že ten záujem o tieto témy je veľký u strednej až starej generácii, kde sa to dá pripísať ešte nejakým rodiným vplyvom (tatko-dedko partizán a pod.). Mladšia generácia javí záujem o málo vecí, takže určite aj záujem o históriu všeobecne je mizerný, ale toto bude určite stále top téma.
Ten záujem si dosť podhodnotil, na ľudí platí, že okrem toho, že každý je odborník na futbal, tak každý je aj odborník na históriu - a práve táto téme je asi najviac diskutovaná v laickej verejnosti. Takže záujem je podľa mňa relatívne veľký. To sú iné témy skúmané v historiografii, ktoré sú fakt len pre úzku vedeckú spoločnosť a spoločnosť o nich ani nezakopne.
Pravdu máš možno v tom, že ten záujem o tieto témy je veľký u strednej až starej generácii, kde sa to dá pripísať ešte nejakým rodiným vplyvom (tatko-dedko partizán a pod.). Mladšia generácia javí záujem o málo vecí, takže určite aj záujem o históriu všeobecne je mizerný, ale toto bude určite stále top téma.
Ja narozdiel od teba studujem z dobovych materialov a nie z dohadov a poznatkou,.
.
.
Cítiš sa úplne zdravý?
//autoeditácia príspevku (14 Mar 2013, 11:54)
Keďže dnes je 14.marec a blíži sa tradičný pochod neofašistov a neonacistov, bolo treba zareagovať aj v rovine faktickej.
Bol Slovenský štát samostatný?
Podpor na vybralisme: http://vybrali.sme.sk/submit.php?url=ht ... ostatny%2F
//autoeditácia príspevku (14 Mar 2013, 11:54)
Keďže dnes je 14.marec a blíži sa tradičný pochod neofašistov a neonacistov, bolo treba zareagovať aj v rovine faktickej.
Bol Slovenský štát samostatný?
Podpor na vybralisme: http://vybrali.sme.sk/submit.php?url=ht ... ostatny%2F
http://www.valka.cz/clanek_12335.html - o jednom partizánskom "hrdinovi"
....
Známa vec.
Za minulého režimu bola historiografia nechutne poplatná režimu a preto aj toľko deformácií. Česť výnimkám, ako bol napr. nedávno zosnulý Jozef Jablonický.
Za minulého režimu bola historiografia nechutne poplatná režimu a preto aj toľko deformácií. Česť výnimkám, ako bol napr. nedávno zosnulý Jozef Jablonický.
Ja mam doma casopis z roku 1942 ktory sa vola slovensky vojak ktory som nasiel u babke na dome este po dedovi, co ma zaujalo na tom ze vtedy telefonne cisla boli len stvorciselne, tak isto tam bol odfoteny prvy slovensky prezident s nejakym nemeckym politikom a na ziadnej fotke niesu zachyteni so zdvihnutou pravicou, tak isto su tam spomienky na posledne noci ceskoslovenka a jeden clanok o lyziarskej sutazi vojakov 
A pointa?
Ak myslíš akú pointu má celá táto téma.. tak žiadnuhughito napísal:A pointa?