Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Qwerty-xyz, pokial nemas co normalen k veci povedat a nedokazes sa slusne vyjadrovat, tak sem ani nepis. Premazane.
-
qwerty-xyz
znova,...
MAKI ? KoCi, chlapec10 ?
moje parametre viete, zoom prezijem, expoziciu dlzku by som chcel jednu minutu, stativ si zozeniem skladaci maly, ide mi o dobre full HD video, HDR funkciu, kvalitne fotky, dobru vydrz baterie, a pokial mozno tocit aj slow motion, ked ste profi, poradte co z tohoto je optimalna volba a kupou ktoreho to nedoseriem.
FZ150,FZ100,FZ48,FZ45 . . .
a rad, profesional. (MAK-mu)
MAKI ? KoCi, chlapec10 ?
moje parametre viete, zoom prezijem, expoziciu dlzku by som chcel jednu minutu, stativ si zozeniem skladaci maly, ide mi o dobre full HD video, HDR funkciu, kvalitne fotky, dobru vydrz baterie, a pokial mozno tocit aj slow motion, ked ste profi, poradte co z tohoto je optimalna volba a kupou ktoreho to nedoseriem.
FZ150,FZ100,FZ48,FZ45 . . .
chlapec10 je profesional, kedze si fotenim zaraba. Zvysok sme len amateri 
vyklikaj si na stranke, ktora tu uz padla - http://snapsort.com/recommend
Mozes skusit pozriet aj na Fujifilm HS22 (30s uzavierka by ti mohla stacit).. Cokolvek si vsak vyklikas, nikdy nedostanes mix vsetkeho co si si zaumienil, takze budes musiet ratat s kompromismi
Vdas sa nizsieho sumu, ale bude slowmotion? Vzdas sa dlhsej uzavierky, ale bude nizsi sum pri slabsom osvetleni? Vzdas sa HDR ale bude vysoka vydrz baterie?
Vyrobis si vlastny? Co u teba znamena pojem "kvalitne fotky" tazko posudit. Pre niekoho je kvalitna aj z mobilu. Zrkadlovkari ti sotva budu ospevovat kvalitu fotiek z kompaktu. Takze hod sem nieco, co je pre teba postacujuca kvalita, pod ktoru by si sa nerad dostal.
(btw, tebou vypisane panasonicy - ani jeden nema HDR - mne to vychadza tak, ze budes balancovat medzi Nikonom P510, Fujifilmom HS22 ci HS33...)
vyklikaj si na stranke, ktora tu uz padla - http://snapsort.com/recommend
Mozes skusit pozriet aj na Fujifilm HS22 (30s uzavierka by ti mohla stacit).. Cokolvek si vsak vyklikas, nikdy nedostanes mix vsetkeho co si si zaumienil, takze budes musiet ratat s kompromismi
Vyrobis si vlastny? Co u teba znamena pojem "kvalitne fotky" tazko posudit. Pre niekoho je kvalitna aj z mobilu. Zrkadlovkari ti sotva budu ospevovat kvalitu fotiek z kompaktu. Takze hod sem nieco, co je pre teba postacujuca kvalita, pod ktoru by si sa nerad dostal.
(btw, tebou vypisane panasonicy - ani jeden nema HDR - mne to vychadza tak, ze budes balancovat medzi Nikonom P510, Fujifilmom HS22 ci HS33...)
-
Cako_SK
Light Expert
Koci, ja takisto zarabam 
Moj nazor je taky, ze je jedno akym kompaktom bude fotit... Kvalitu obrazu vzhladom na snimac maju vsetky podobnu. Niekde o cosi viac sa redukuje sum, niekde menej. Zazraky na vysokych citlivostiach cakat nemozes nikde.
Najkvalitnejsie kompakty su napriklad rada G od Canonu a da sa este S100 napriklad. Akurat tam nema velke zoomy
Moj nazor je taky, ze je jedno akym kompaktom bude fotit... Kvalitu obrazu vzhladom na snimac maju vsetky podobnu. Niekde o cosi viac sa redukuje sum, niekde menej. Zazraky na vysokych citlivostiach cakat nemozes nikde.
Najkvalitnejsie kompakty su napriklad rada G od Canonu a da sa este S100 napriklad. Akurat tam nema velke zoomy
-
chlapec10
Addict
vyjasni si pojmy... to ze som profesional znamena ze zarabam fotenim, nie tym ze fotaky predavam, v kompaktoch sa vobec nevyznam a neviem aky je medzi nimi rozdiel, podla tvojich predstav som ti poradil co sa tyka zrkadloviek... zvysok neviemqwerty-xyz napísal:znova,...
MAKI ? KoCi, chlapec10 ?
FZ150,FZ100,FZ48,FZ45 . . .a rad, profesional. (MAK-mu)
-
qwerty-xyz
KOCI s tym HDR stale neviem ako to je , fakto to ziaden z tych styroch nema?
--- a pre mna je kvalitna fotka aj z K800i, SGS2 dobre fotky neroby ale viem to prekusnut, takze asi tolko ku kvalite fotiek. Spokojny? aby sme sa priblizne chapali o aku kvalitu nam ide.
--- a pre mna je kvalitna fotka aj z K800i, SGS2 dobre fotky neroby ale viem to prekusnut, takze asi tolko ku kvalite fotiek. Spokojny? aby sme sa priblizne chapali o aku kvalitu nam ide.
tak potom fakt nemusis riesit kvalitu fotiek, zameraj sa iba a len na parametre - fakt si podla svojich poziadaviek vyklikaj svoje parametre, ono to vie dobre selektovat
(a pri polozke HDR je u vsetkych styroch zmienovanych panasonicov uvedene NO. Pokial to nie je v zahoractine, znamena to nie
)
-
qwerty-xyz
okej potom polozky ako auto bracketing a HIGH dynamic zmaneaju co? .... lebo ako z RAW ka by som si to previest vedel. len ide o to ze som chcel vidiet vysledny zaber HDR uz na fotaku.
OKEJ A ESTE JEDNA VEC.
Ktory program odporucate co najlepsi (pokial mozno free alebo verziu co si stiahnem cracknutu, pre osobne potreby ... ) na spravu a UPRAVU foto ? aby som si vedel tie HDR ka pripadne urobit, a odstranovat sumy a podobne. Boze nepiste ze fotoshop nieco ineho proste . . .
Ja zatial pouzivam na vsetko Irfan view . . . na prehliadanie a mensiu upravu staci ale vidim ze to bude strasna bieda ked budem potrebovat zlozitejsie veci.
OKEJ A ESTE JEDNA VEC.
Ja zatial pouzivam na vsetko Irfan view . . . na prehliadanie a mensiu upravu staci ale vidim ze to bude strasna bieda ked budem potrebovat zlozitejsie veci.
čo poviete na fujifilm finepix S4200 ??? 
qwerty - free alternativou k photoshopu je povedzme ze Gimp - ale ak cakas, ze ten bude jednoduchsi na ovladanie... Cim viac moznosti program ma, tym je zlozitejsi a tym viac uprav s nim dokazes spachat. Osobne na beznu upravu, vyvolavanie z RAW, katalogizaciu, vyhladavanie, ci prezeranie fotografii pouzivam Lightroom - nezvyknem robit nejaku vaznejsiu retus, a na 95% veci mi staci.
Zaxman - co by si chcel pocut?
Zaxman - co by si chcel pocut?
Adobe Lightroom alebo Zoner Photo Studio (v rámci neho Editor).. používam to druhé menované.. softy primárne venované na rýchlu úpravu fotiek... samozrejme pri náročnejších úpravách sa Photoshopu/Gimpu nevyhneš..
či stojí za tie peniaze , či robí pekne fotky a tak , hladam nejaky ultrazoom v tejto cenovej kategorií .....bol som v nayku si vyskúšať starší model a ten bol vpohode ale skusil som 3 fotky a nebolo to bohvie čo 
-
qwerty-xyz
no oki, skusim adobe light room, ...
qwerty - upravu RAW na podklad pre HDR si sice v Lightroome spravis, ale na samotnu kombinaciu do HDR budes potrebovat zase iny SW.
Zaxman - uz som to spominal u qwertyho - kvalita fotografie je relativny pojem zavisly na subjektivnom vnimani jednotlivca, preto by si mal uviest priklad, aka fotografia je u teba kvalitativne este prijatelna ale pod nu by si uz nesiel.
Zaxman - uz som to spominal u qwertyho - kvalita fotografie je relativny pojem zavisly na subjektivnom vnimani jednotlivca, preto by si mal uviest priklad, aka fotografia je u teba kvalitativne este prijatelna ale pod nu by si uz nesiel.
-
qwerty-xyz
no neviem co Koci radis ty ale ja mam photomatix a noiseware profesional, manual som k tomu necital, hodil som si foto z mobilu toho isteho miesta (stativ zabradlie balkonu) v roznych expozicnych hodnotach, stanovil som si to na 5 snimkov. 2,1,0,-1, -2 ... hodil to tam a uz som si pozeral co sa mi paci a upravoval to podla toho ako sa to pacilo mne, ale vidim ze na take fakt fajn foto budem potrebovat bud tych foto viacej, alebo lepsi fotak, alebo . . . . nacitanie manualu.
Chcem sa opýtať.. nejaké názory na Canon PowerShot SX260 HS
http://www.alza.sk/canon-powershot-sx26 ... 306903.htm
Foťák bude používaný amatérkou na poznávacích zájazdoch po celej Európe.. dá sa alebo miesto neho radšej niečo iné? Pôvodne rozmýšľala o D5100/D7000.. ale kvôli financiám, dostupnosti a tiež kvôli veľkosti (aby s tým nemala veľa starosti pri cestovaní, turistike) sa rozhodla pre tento kompakt.
http://www.alza.sk/canon-powershot-sx26 ... 306903.htm
Foťák bude používaný amatérkou na poznávacích zájazdoch po celej Európe.. dá sa alebo miesto neho radšej niečo iné? Pôvodne rozmýšľala o D5100/D7000.. ale kvôli financiám, dostupnosti a tiež kvôli veľkosti (aby s tým nemala veľa starosti pri cestovaní, turistike) sa rozhodla pre tento kompakt.
A co tak este tento zvazit? http://www.alza.sk/samsung-wb850f-d311861.htm Vyzera velmi slusne a myslim, ze ziaden iny kompakt nema taky velky opticky zoom, ktory sa na podobne zameranie ako pises moze velmi hodit rovnako ako aj full hd natacanie videi ale pri 30 frames per second a nie len 24 ako ma ten Canon. To len tak zbezne na rychlo a mozno niekto vie aj o inom co ma este lepsie parametre a da dalsiu alternativu.
harlik - jednu stranu dozadu tu bol pisany nikon coolpix p510 s 42x zoomom, kde som okrem ineho spominal, ze tak velky zoom je na dve veci. A Samsung fotak? Jedine, ak ma rad aj francuzske auta.
koci - a ty si videl a cital aky fotak chce? Sa len na neho pozri ako je velky ako vyzera a potom mi tu neplet nejaky nikon coolpix p510 s 42x zoomom, co uz je nieco uplne ine. A ked sme pritom, tak ja by som si ho koli tomu zoomu aj kupil, urcite nie je na dve veci. Ked chcem priblizit tak skratka chcem priblizit a odfotit. A vobec nechapem co mate vsetci proti samsung fotakom
Ja som ich stastnym majitelom, nikdy iny som ani nemal a som velmi spokojny. Brat ma Canon, kamosi zase Olympus a taktiez Panasonic a ziaden velky rozdiel nie je. Mam inak francuzke auto a poviem ti sto krat lepsie ako VW group pre machrikov. Mal som a stacilo! K teme, z tych dvoch nadalej trvam na tom, ze ten Samsung je lepsia volba. Mozno ma presvedcis, preco je podla teba Samsung vo fotakoch zly. Raz nieco zazijes alebo sa zauzivalo a teraz budeme roky rokuce mlet dokola to iste, samsung fotaky su sracka a pritom to uz davno nemusi platit.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
samsung kompakt som mal v ruke a bol som prijemne prekvapeny, co sa tyka kompaktov ziaden problem.harlik napísal:koci - a ty si videl a cital aky fotak chce? Sa len na neho pozri ako je velky ako vyzera a potom mi tu neplet nejaky nikon coolpix p510 s 42x zoomom, co uz je nieco uplne ine. A ked sme pritom, tak ja by som si ho koli tomu zoomu aj kupil, urcite nie je na dve veci. Ked chcem priblizit tak skratka chcem priblizit a odfotit. A vobec nechapem co mate vsetci proti samsung fotakomJa som ich stastnym majitelom, nikdy iny som ani nemal a som velmi spokojny. Brat ma Canon, kamosi zase Olympus a taktiez Panasonic a ziaden velky rozdiel nie je. Mam inak francuzke auto a poviem ti sto krat lepsie ako VW group pre machrikov. Mal som a stacilo! K teme, z tych dvoch nadalej trvam na tom, ze ten Samsung je lepsia volba. Mozno ma presvedcis, preco je podla teba Samsung vo fotakoch zly. Raz nieco zazijes alebo sa zauzivalo a teraz budeme roky rokuce mlet dokola to iste, samsung fotaky su sracka a pritom to uz davno nemusi platit.
k teme: co tak Fuji X10? vykaslat sa na zoom a mat radsej poriadny kompakt.