Folie
Re: Folie
Folie mam ako som uz pisal LLumar vo farbe velmi tmava uhlova ale neviem presny typ oznacenia kedze karticku mam v aute. Ale bude to bud ATR 05 CH SR HPR alebo AT 05 CH LS SR HPR. Druhe cislo v kodovom oznaceni vyjadruje priepustnost svetla. 05% je najtmavsia folia aku ti mozu dat. Na vyber mali este 15tky, 20tky, 35tky a 50tky. Priamo v dielni maju aj skla na ktorych si to mozes pozriet. Ked som sa bol objednavat a este som presne nevedel ake folie chcem mali tam asi 4 auta, ktore akurat riesili tak mi ten pan ponukol ze si mozem do nich sadnut a skusit si co by mi vyhovalo. Skusil som sediet v aute na slnku a tiez v ich dielni aby som vedel rozdiel medzi roznymi prostrediami. Nakoniec som sa aj tak rozhodol pre tie najtmavsie. Sam mi povedal ze z 5tich aut co montuju tak 4 chcu prave tie najtmavsie.johny541 napísal: Btw Juicy aký máš typ tých fólii?
Taras a zavadzas tu ludi. Papierik alias certifikat plati len pre zadne skla a nic ine. To, ze ta zastavili bolo stastie, cez den to az tak vidiet nie je a keby ta zastavila v noci PMJ v BA, tak ako prve by ti bral technicak a ani by sa s tebou nebavil. Kludne si zavolaj kde ti folie lepili a tam ti tiez povedia, ze je to na zadne skla. Verim, ze v pondelok tam zavolas potom sem napises co si zistil.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ide o to co je to za certifikat... ak je to len doklad o montazi, nic to na veci nemeni, mozes ho mat, ale este stale je to protizakonne... vpredu mozes mat jedine bezpecnostne folie, ale musia byt cire... tam ale neviem, ako tu cirost chape zakon, kdesi som cital, ze to je od 82 ci 83% priepustnosti...
Urcite nie. U nas nie je povolene zatmavenie a ani limit na priepustnost. Mozes mat jedine tonovane skla, netoleruje sa ani pokovovanie. Informoval som sa o tom ako na ministerstve, tak aj na policajnom prezidiu, nasiel by som mozno aj mail s paragrafmi, su tam uvedene aj vynimky (policajne zlozky, armada, SIS, jadrova energia, diplomacia a i.). Neexistuje ani ziadna vynimka pre beznych obcanov na vlastne auta.
-
RATZINGER666
Darca
moze byt, hento neviem presne... to s tymi percentami bol len taky dohad...
-
Grim
Darca
....no a tie bezpečnostné fólie dokážu zabrániť prehrievaniu interiéru? Resp. existuje taká fólia, ktorá dokáže aspoň čiastočne eliminovať teplo v interiéri a zároveň je čo najpriehľadnejšia?...aby to ale nebolo protizákonné...
-
RATZINGER666
Darca
aj pri cirych bezpecnostnych foliach je uvedena priepustnost svetla, odrazavost a absorpcia, takze zalezi na tom, ake si vyberies...
-
RATZINGER666
Darca
neviem, podla test-a nie, ja do toho az tak nevidim... su sice oznacene ako bezpecnostne, ale ta priepustnost je tam okolo tych 80%...
Fólie vpredu môžu byť, ale iba bezpečnostné - nesmú byť stmavujúce (diskutabilná vec, keďže každý materiál pohlcuje svetlo).
Celková priepustnosť okna musí byť min. 70%, pričom nejaké percentá zožerie samotné sklo.
Ak človek nechce opletačky so zelenými, je fajn mať tónované sklá namiesto fólií
Celková priepustnosť okna musí byť min. 70%, pričom nejaké percentá zožerie samotné sklo.
Ak človek nechce opletačky so zelenými, je fajn mať tónované sklá namiesto fólií
Videl niekto z Vas bezpecnostne folie? Tie su ako plech, tazko sa s nimi robi a su to vlastne folie, ktore sa pouzivaju na ochranu objektov a majteku, pouzivaju sa napriklad v bankach na sklach, zmenarnach a inych priestoroch v ktorych sa tocia nemale peniaze. Praca s touto foliou je obtiazna, zalezi vsetko od poctu mikronov. Neviem teraz z hlavy presnu specifikaciu, ale urcite folie sa beru v pripade poistky tak, ako keby si mal zamrezovane okna, teda ak ta niekto vykradne, tak poistovna hradi plnu skodu. Certifikovanie bezpecnostnych folii spada pod NBU, certifikovanie autofolii spada pod Ministerstvo dopravy...
Whisper neviem ked si vzal priepustnost 70 percent, pretoze toto bolo cislo, ktore bolo pozadovane v Ceskej republike, viac v tomto clanku - http://auto.idnes.cz/za-cerna-okna-budo ... tomoto_fdv
Este kusok z mailu -
Dobrý deň prajem.
Odpovedám Vám na základe Vášho mailu zo dňa 21.6.2010. Ohľadom používania
fólií na predných bočných sklách, je táto vec upravená v zákone č. 725/2004
Z.z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách
a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Postup príslušníkov PZ je upravený
v § 72 zák. č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke. Verím, že v uvedených
ustanoveniach nájdete odpoveďe na Vaše konkrétne otázky a to Vám poslúži k
Vašej ďalšej potrebe. Prajem pekný deň s pozdravom kpt. Mgr............
Whisper neviem ked si vzal priepustnost 70 percent, pretoze toto bolo cislo, ktore bolo pozadovane v Ceskej republike, viac v tomto clanku - http://auto.idnes.cz/za-cerna-okna-budo ... tomoto_fdv
Este kusok z mailu -
Dobrý deň prajem.
Odpovedám Vám na základe Vášho mailu zo dňa 21.6.2010. Ohľadom používania
fólií na predných bočných sklách, je táto vec upravená v zákone č. 725/2004
Z.z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách
a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Postup príslušníkov PZ je upravený
v § 72 zák. č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke. Verím, že v uvedených
ustanoveniach nájdete odpoveďe na Vaše konkrétne otázky a to Vám poslúži k
Vašej ďalšej potrebe. Prajem pekný deň s pozdravom kpt. Mgr............
-
Shark NX
Addict
test a co v pripade, ak zo zahranicia kupis auto s tonovanymi sklami od vyroby?
Nemam na mysli ziadne folie. Mercedes aj Ford ponuka original tmavene sklo (Z mojich skusenosti).
Nemam na mysli ziadne folie. Mercedes aj Ford ponuka original tmavene sklo (Z mojich skusenosti).