Hovorí ti niečo okrídlený výrok "tvoj život na štyroch dlaniach" ?dekarbon napísal:vysvetli mi tu niekto prečo su pneumatiky tak doežite aby som nevyletel z cesty? sak to je len kus gumy nic viac..nechapem...vysvetlite mi to čo je na tých pneumatikach ine ako ked kupim z lidla a ked kupim z nejakej značkovej predajne..aj tie značky ved to je vsetko to iste nie? nechapem vysvetlite mi to prosim
//autoeditácia príspevku (12 Máj 2012, 23:06)
podla mna je zbytočné tiež nejako draho kupovať pneu ja mam an aute pneu za 100€ matador stella a ide to v pohode je zbytocne podla mna davat 100€ za nejaku obyčajnu gumu za kus :DDD
Chcem kupit auto s viac najazdenými km
Re: Chcem kupit auto s viac najazdenými km
Čo tu vy rozprávate že kupujem za posledné čo mám a takisto neviem, kto je tu mladý, nemyslím si, že túto tému som začal písať preto, aby som počúval od niekoho komentáre, že mladí kupujú drahé autá za posledné, tento váš názor mňa vôbec nezaujíma. Čo auto potrebuje to mu aj dám, ale je zbytočné si myslím kupovať naň nejaké gumy za tisíc eur, radšej zvážim kúpu a nekúpim prvé čo uvidím ako by ste asi vy kupovali...tomu sa vraví "výhodná kúpa". Ja si len proste chcem vypočuť váš názor ohľadom lacnejších gúm. A nie že sa tu niekto začne do mňa obúvať, ani nevieš koľko mám rokov a myslím si že mám viac ako ty! Takže nesprávajme sa tu ako deti a píšme si na spoločenskej úrovni
A tiež si myslím, že stačia barumky napríklad keďže pri mojom jazdení tisíc kilákov za mesiac mi úplne stačia.
A tiež si myslím, že stačia barumky napríklad keďže pri mojom jazdení tisíc kilákov za mesiac mi úplne stačia.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ale veď na teba nikto nereagoval...
-
RATZINGER666
Darca
Brozo: Tebe som nikde nic nepisal, ja som reagoval na tych Tvojich polodementnych znamych, ktorych spominas tu:
...a ak naozaj nie su mladi, tak potom ich uz neospravedlnuje vobec nic...Brozo napísal: známi čo majú aj miliónové mašiny kupuju len neznačkové gumy že to je zbytočnosť platiť za nejaké firestony alebo bridgestony
Barum Bravuris 2 a Briliantis 2 sú celkom dobré... Ide hlavne o lacné podivné značky - pre rozmery 205 / 215 / 225 je podľa mňa cenový limit niekde okolo 70-80 eur za kus, pod ktorým sú už pneu rozpačitých vlastností.
Whisper a kto tu pise o tom rozmere? Rozoberali sa tu R18 pokial viem.
Nejdem reagovať, možno na to prídeš sám.
Grim: Ja som reagoval na komentáre od p4ra napr. a ostatných čo tu písali mimo témy očividne...Ratzinger, napr na S5 / 2010, R 19 kupuje tak po stovke a jazdi uz vyše roka na takých a vraví že pohodička nie je problém, ono to záleží od veľa okolností, možno mi vraví niečo iné a myslí si niečo iné, je to vec názoru, každopádne už to nechajme tak, venujme sa postatnejším veciam.
Od podaktorých som sa dozvedel, že dobrá značka za dobrú cenu je Hankook a Falken, čo vy na to?
Od podaktorých som sa dozvedel, že dobrá značka za dobrú cenu je Hankook a Falken, čo vy na to?
Hankookov by som sa nebal, ani tych Falkenov. Aky rozmer R19 kupuje po stovke?
Ja mám Hankooky Ventus V12 Evo a zatiaľ sa nemôžem sťažovať, aj na nete majú dobré hodnotenia... Bral som ich ako lacnejšiu alternatívu (cca 120 euro / kus) k výrobcom obúvaným Potenzám, ktoré sú o 30 eur za kus drahšie... Na suchej vozovke som s nimi už zodvakrát nechtiac rezal zákruty naozaj agresívne a udržali ma pekne...
-
RATZINGER666
Darca
test: ja si myslim, ze rozmer je uplne nepodstatny, lebo aj najlacnejsie matadory alebo barumy v najuzsich rozmeroch som nasiel za 150, a najlacnejsie klebery za 130
takze bohvie, co hento musi byt
a dat to na S5 je fakt skoda reci...
a internetovy obchod by ste aky odporučili? resp. kde kupujete vy? či mám ísť klasika cez heureku?
-
RATZINGER666
Darca
-
hojko
Site Admin
Ja by som siel cez Heureku, NajNakup ci Pricemania, tam si potom precitat pripadne recenzie zakaznikov na obchod a az potom kupit.
-
erytrocyt
VIP
Ahoj, už piaty rok som vodič z povolania, tak by ťa možno môj názor mohol zaujímať.Brozo napísal:Čo tu vy rozprávate že kupujem za posledné čo mám a takisto neviem, kto je tu mladý, nemyslím si, že túto tému som začal písať preto, aby som počúval od niekoho komentáre, že mladí kupujú drahé autá za posledné, tento váš názor mňa vôbec nezaujíma. Čo auto potrebuje to mu aj dám, ale je zbytočné si myslím kupovať naň nejaké gumy za tisíc eur, radšej zvážim kúpu a nekúpim prvé čo uvidím ako by ste asi vy kupovali...tomu sa vraví "výhodná kúpa". Ja si len proste chcem vypočuť váš názor ohľadom lacnejších gúm. A nie že sa tu niekto začne do mňa obúvať, ani nevieš koľko mám rokov a myslím si že mám viac ako ty! Takže nesprávajme sa tu ako deti a píšme si na spoločenskej úrovni![]()
Prečo nie lacné gumy.
1. Argumentoval si tým, že značkové gumy sú drahšie, neznačkové lacnejšie. Ale značková guma ti pri rozumnom jazdení vydrží aj 5 sezón,
neznačková guma 2-3 sezóny. Čiže v konečnom dôsledku prerobíš.
2.Bezpečnosť. Tam je rozdiel najväčší. Keď je suchá cesta dá sa ísť relatívne bezpečne aj na lacných gumách. Problém príde, keď začne pršať. Lacná guma ti začne plávať. Zle odvádza vodu a ty sa dostávaš do aquaplainingu. http://cs.wikipedia.org/wiki/Aquaplaning
Prečítaj si ten článok, máš tam aj obrázok pre predstavu ako to asi vyzerá. Pocitovo to vyzerá tak, že tvoje auto pláva na ceste, ty točíš volantom doprava, doľava, ale ideš smerom, ktoré si vyberie auto. Auto je na chvíľu neovládateľné a ak nevieš vhodne zareagovať, čo ty ako nováčik nebudeš, havaruješ. Ďalšia vec je brzdná dráha na rozpálenom asfalte.
Pri zimných pneumatikách to je niečo podobné. Lacná guma nedrží stopu, pláve ti zadok, je to veľmi, veľmi nebezpečné. S lacnými gumami sa veľmi rýchlo dostaneš do "hodín". Tiež je obrovský rozdiel v brzdnej dráhe, a na to pozor.
Nemusíš si kúpiť gumy za 120 eur kus. Dobré skúsenosti mám napr. so zimnými Barum Pollaris dajú sa kúpiť už za nejakých 45 eur/kus, z tých lacnejších. Sú to dobré gumy. Čo sa týka letných, niektorí kolegovia majú aj Matador, pri rozumnom jazdení sa dajú. Nie sú tip-top, ale v porovnaní s takou Savou to je nebe a dudy. Matadorky som videl v Michalovciach vo výpredaji za 25 eur kus.
//autoeditácia príspevku (22 Máj 2012, 9:17)
Dobre ti vyššie odporučil Ratzi, ja ešte dodám Pneuvea.sk . Majú dobré ceny a ak si náhodou z Košíc alebo okolia, tak si môžeš gumy ísť kúpiť aj priamo do ich skladu a nečakáš na kuriéra. Ja beriem gumy od nich.Brozo napísal:a internetovy obchod by ste aky odporučili? resp. kde kupujete vy? či mám ísť klasika cez heureku?
Na MB mam na leto nove Matadory, zatial spokojnost. Stali 40 Euo/ks. 15ky.
icefiresr - A co je to za Mercedes, daka stara trieda A alebo predchodca E triedy z roku 1985?
-
p4ra
Redeemer
Chcem kupit auto s viac najazdenými km
Hovorim. Proste klaun.Brozo napísal:Grim: Ja som reagoval na komentáre od p4ra napr. a ostatných čo tu písali mimo témy očividne...Ratzinger, napr na S5 / 2010, R 19 kupuje tak po stovke a jazdi uz vyše roka na takých a vraví že pohodička nie je problém, ono to záleží od veľa okolností, možno mi vraví niečo iné a myslí si niečo iné, je to vec názoru, každopádne už to nechajme tak, venujme sa postatnejším veciam.
Kupi si S5, ale na poriadne pneumatiky, ktore si take auto zasluzi uz neda. To nikdy nepochopim.
W201.heker napísal:icefiresr - A co je to za Mercedes, daka stara trieda A alebo predchodca E triedy z roku 1985?