jednoduchy web browser
-
*****HERO*****
Guru wannabe
jednoduchy web browser
Nazdar,
hladam nejaky ultra jednoduchy prehliadac pre starsi notas s Windows XP. Cim menej bude narocnejsi na HW, tym lepsie, no mal by byt podla moznosti stale vyvijany, podporovat najnovsie W3C standardy, moznost zobrazit zdrojak a aspon 3 taby, cize v podstate nieco ako Mozilla Firefox bez bookmarkov, templejty, toolbarov a ostatnych kraviniek.
Zatial tam mam nahodenu Operu, ta sa mi zda byt najlepsie optimalizovana a jakztakz tam fici, no aj tak je tam asi taky 3 sekundovy delay pri nacitavani webu zo servera na LANe alebo prepinani tabov.
hladam nejaky ultra jednoduchy prehliadac pre starsi notas s Windows XP. Cim menej bude narocnejsi na HW, tym lepsie, no mal by byt podla moznosti stale vyvijany, podporovat najnovsie W3C standardy, moznost zobrazit zdrojak a aspon 3 taby, cize v podstate nieco ako Mozilla Firefox bez bookmarkov, templejty, toolbarov a ostatnych kraviniek.
Zatial tam mam nahodenu Operu, ta sa mi zda byt najlepsie optimalizovana a jakztakz tam fici, no aj tak je tam asi taky 3 sekundovy delay pri nacitavani webu zo servera na LANe alebo prepinani tabov.
Re: jednoduchy web browser
Skusal si Chrome?
/Pre darcu
...tvrdil som to niekde?Ja som sa len pýtal či ho skúšal, pretože je imho najrychlejší a najjednoduchší prehliadač.
/Pre darcu
No ja mam na windows-e najlepsie skusenosti s prehliadacom Google Chrome, ktory je jednoduchy a ani sa nastavalo ze by zamrzal ako Mozilla Firefox s ktorym mam dobre skusenosti len na Linux. distribuciach. 
Mozes skusit aj tento: http://kmeleon.sourceforge.net/
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tiez odporucam Chrome. Uz som viacero starych bookov urychloval (cisto softwarovo) a Chrome bol najrychlejsi prehliadac.
Chrome je možno rýchly, ale rozhodne nie je málo náročný na pamäť, čo je požiadavka v prvom príspevku...
Keďže hľadáš
Je síce pomalšia, ako Chrome, ale netreba ju tak kŕmiť...
Keďže hľadáš
tak vyskúšaj Mozillu Firefox bez bookmarkov (nie sú to náhodou záložky?), templejtov, toolbarov a ostatnych kraviniek*****HERO***** napísal:nieco ako Mozilla Firefox bez bookmarkov, templejty, toolbarov a ostatnych kraviniek
Preto som mu odporucil Kmeleon. Ten vychadza z Firefoxu ale mal by byt jednoduchsi, rychlejsi.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
tak Chrome pouzivam na kompe, rychly mozno je, ale tej pamati zere veru dost. podla mna sa moc nezatazuju nejakou usporou pamate, vidiet to aj na tych addonoch, ktore zeru pamat neustale, od zapnutia Chromu az po vypnutie, aj ked ich za tu dobu vobec nepouzivam.
ja reku ci neexistuje nejaky prehliadac, ktory je specialne robeny na pomale stroje, ze by mal naozaj iba nevyhnutne veci a mozno nejake vychytavky typu nastavovania kvality obrazkov, fontu a pod, co by trochu uvolnilo pamat.
tie sucasne prehliadace ako Mozilla Firefox, Opera, Chrome - neviem do akej miery sa daju ponastavovat a co vsetko sa da z nich osekat, to som zatial velmi nestudoval, no v klasickych nastaveniach toho vela nemaju .. mozno este maju niekde nejaky skryty config.
skusim teda ten K-Meleon, posledna verzia je sice z konca roku 2010, ale za tu dobu sa toho velmi nezmenilo
ja reku ci neexistuje nejaky prehliadac, ktory je specialne robeny na pomale stroje, ze by mal naozaj iba nevyhnutne veci a mozno nejake vychytavky typu nastavovania kvality obrazkov, fontu a pod, co by trochu uvolnilo pamat.
tie sucasne prehliadace ako Mozilla Firefox, Opera, Chrome - neviem do akej miery sa daju ponastavovat a co vsetko sa da z nich osekat, to som zatial velmi nestudoval, no v klasickych nastaveniach toho vela nemaju .. mozno este maju niekde nejaky skryty config.
skusim teda ten K-Meleon, posledna verzia je sice z konca roku 2010, ale za tu dobu sa toho velmi nezmenilo
-
Michaelo
Hardcore addict
Mozno tresnem blbost (kedze neviem ci to maju aj stare IEcka na XP) ale nema IE moznost "nudzoveho rezimu" kde ide iba cisto prehliadac bez vsetkych blbosti?
Viem ze je to IE ale na browsovanie by mal stacit.
Viem ze je to IE ale na browsovanie by mal stacit.
-
weroro
Flash coder
IE v núdzovom režime vykresľuje všetky stránky v quirk režime a to nie je výhra.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
K-meleon vyzera uplne super, z tych browserov co som skusal je urcite najvhodnejsi, ziadna zbytocna grafika, proste sede okno, male vyuzitie pamate, proste ideal