Moderný život spätý s prírodou
Moderný život spätý s prírodou
V dnešnom modernom svete je mnoho iPodov a aut, lietadiel a pod. Ale za aku cenu? Aky by bol podla vas život spätý s prírodou ako napíklad vo filme avatar? No myslím moderný život. A ako by ste ho docielili? Mne osobne sa táto myšlienka páči.
Re: Moderný život spätý s prírodou
A ti co nevideli film Avatar sa ako mozu zapojit do tejto temy?
Nijako? Ja sa tiež nezapájam do každej témy vytvorenej na tomto fóre. Či sa musia vytvárať len témy, do ktorých môže prispieť KAŽDÝ? 
Nie, do temy sa môže zapojiť každy, ja otom nerozhodujem.
Ja som len uviedol príklad.
Ja som len uviedol príklad.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...kadencia zakladania tvojich tém zachvíľu prevýši kanedciu posielania mojich príspevkov...
Grim nebuď taký. Čo ty vieš, možno nám tu pred očami vyrastá nový Sokrates. Proste len chce odpovede 
Takže čo?

Done?
Takže čo?
100 eur, 10 000eur, 1 000 000 eur, to je rôzne...Nibi_ru napísal:Ale za aku cenu?
FarebnejšiNibi_ru napísal:Aky by bol podla vas život spätý s prírodou ako napíklad vo filme avatar?
Maya 3D a myšlienka Surrogates by to mohli docieliť.Nibi_ru napísal:A ako by ste ho docielili?
Done?
BX- to si píš že vyrastá
!! (bez irónie a sarkazmu)
ale myšlienka žiť v takomto svete je a bude asi len sen, jedine ak by sa niečo zmenilo z večera na deň
ale myšlienka žiť v takomto svete je a bude asi len sen, jedine ak by sa niečo zmenilo z večera na deň
-
Stoporko
VIP
Moderný život a príroda veľmi nejdú dokopy. Už z toho dôvodu, že moderná civilizácia stojí a padá na závislosti od elektriny. Bez nej nebude fungovať finančný systém, dodávka vody, komunikácie...a veľa ľudí si ani nezasvieti.
Nie je technický problém vybudovať si niečo ako zemljanku, komfortne zariadenú, prípadne drevenicu, všade hi-tech matroš. Postaviť to niekde uprostred národného parku a tváriť sa ako drsný horal. No čo to má spoločné s prírodou? To je len znivočenie pekného kúska prírody pre chlípne chúťky dementa, ktorý niečo spraví "lebo môže."
Život v prírode je v prvom rade o pokore a o uvedomení si, že "to bude drsné" a tým nemyslím tie pseudoproblémy pseudofarmárov. Väčšinu času zaberie zháňanie potravy, stavba obydla a udržiavanie ohňa. Zámerne neuvádzam modernú výbavu (spacák, stan, zápalky...). Ako jeden múdry človek povedal: "Všetky moderné veci sa počas používania v prírode skôr či neskôr rozpadnú. A čo potom?" (parafráza)
Nie je technický problém vybudovať si niečo ako zemljanku, komfortne zariadenú, prípadne drevenicu, všade hi-tech matroš. Postaviť to niekde uprostred národného parku a tváriť sa ako drsný horal. No čo to má spoločné s prírodou? To je len znivočenie pekného kúska prírody pre chlípne chúťky dementa, ktorý niečo spraví "lebo môže."
Život v prírode je v prvom rade o pokore a o uvedomení si, že "to bude drsné" a tým nemyslím tie pseudoproblémy pseudofarmárov. Väčšinu času zaberie zháňanie potravy, stavba obydla a udržiavanie ohňa. Zámerne neuvádzam modernú výbavu (spacák, stan, zápalky...). Ako jeden múdry človek povedal: "Všetky moderné veci sa počas používania v prírode skôr či neskôr rozpadnú. A čo potom?" (parafráza)
-
TommyHot
Addict
Ako taky zivot docielit? Len pokracujme v tom co sme zacali. Predpokladam, ze do 50 rokov uz budeme v takych existencnych srackach, ze zivot spaty s prirodou bude nevyhnutnostou. A aj si to viem celkom dobre predstavit. Mal by som v lese nejaky domcek, pestoval si zeleninu, choval zvierata a mal krasny bezstarostny zivot. To, ze kolobeh by sa opakoval a znova by prislo panstvo a chcelo ludi zdierat by ma uz netrapilo, asi by som uz vtedy bol davno po smrti.
V dnesnej dobe je uz podla mna nerealne byt spaty s prirodou. Predstava je to fajn kedze som vasnivy RPGckar
ale nemyslim si ze by sa mi v dnesnej dobe podarilo nieco podobne docielit 
A aky by bol takyto zivot podla mna? v istych ohladoch zdravsi, mozno o trochu bezstarostnejsi atd.
A aky by bol takyto zivot podla mna? v istych ohladoch zdravsi, mozno o trochu bezstarostnejsi atd.
Najprv by sme si mali definovať, čo je život spätý s prírodou.
Elektrinu za až taký problém nepovažujem, nejaká malá vodná elektráreň to vyrieši, slnečné kolektory alebo vrtuľa
Dokonca raz dávali článok o takom človeku, čo žije voľakde na Slovensku dosť drsným životom a povedal, že jediné, čo si neodoprie z modernej civilizácie je noťas s internetom
Elektrinu za až taký problém nepovažujem, nejaká malá vodná elektráreň to vyrieši, slnečné kolektory alebo vrtuľa
Dokonca raz dávali článok o takom človeku, čo žije voľakde na Slovensku dosť drsným životom a povedal, že jediné, čo si neodoprie z modernej civilizácie je noťas s internetom
-
Stoporko
VIP
Begbee - ja som mal na mysli práveže totálna nezávislosť od elektrického prúdu - teda žiadna súkromná elektrocentrála alebo vodný mlyn s dynamom z bicykla. Vtedy začína z dlhodobého hľadiska zábava.
Otázka definície "moderného života s prírodou" by mala byť smerovaná na autora témy - resp. by ju mal ešte v prvom poste zodpovedať.
Otázka definície "moderného života s prírodou" by mala byť smerovaná na autora témy - resp. by ju mal ešte v prvom poste zodpovedať.
Stoporko: no, myslel som tým niečo ako mrakodrap postavený niekdy v džungly, kde by sa využívalo všetko to čo ecistuje teraz, ale v ekologickej forme. Nemyslel som život bez energie.
-
Stoporko
VIP
nibi_ru: a k čomu by bol taký mrakodrap dobrý? Resp. v čom by bol rozdiel oproti takej železobetónovej opache na kraji mesta?
SPýtam sa inak - prečo sa snažiť natlačiť súčasný spôsob života do prírody? AK niekto túži po živote plnom luxusu, nech si po vzore mnohých vyoperuje chrbtovú kosť a využije potenciál mesta na maximum. Kto chce žiť v prírode, nech sa naučí hrať podľa jej pravidiel.
No k samotnej myšlienke mrakodrapu - mohlo by byť zaujímavé natlačiť stovky typicky mestských ľudí do budovy cez 100m vysokej, postavenej z hliny, dreva a lístia, uprostred džungle. Bez vymožeností moderného sveta, len s prírodným matrošom. To by bola tá pravá reality show, tú by som si pozrel celú a s radosťou. Mohlo by sa to volať: "Vyvolení v dome."
SPýtam sa inak - prečo sa snažiť natlačiť súčasný spôsob života do prírody? AK niekto túži po živote plnom luxusu, nech si po vzore mnohých vyoperuje chrbtovú kosť a využije potenciál mesta na maximum. Kto chce žiť v prírode, nech sa naučí hrať podľa jej pravidiel.
No k samotnej myšlienke mrakodrapu - mohlo by byť zaujímavé natlačiť stovky typicky mestských ľudí do budovy cez 100m vysokej, postavenej z hliny, dreva a lístia, uprostred džungle. Bez vymožeností moderného sveta, len s prírodným matrošom. To by bola tá pravá reality show, tú by som si pozrel celú a s radosťou. Mohlo by sa to volať: "Vyvolení v dome."
skuste si pozriet tento document, ako by to mohlo vyzerat keby....
btw: stoporko bolia ma oci co pises, musel som prestat
btw: stoporko bolia ma oci co pises, musel som prestat
-
Stoporko
VIP
M4jk1: "úžasné" video - veľa človeku povie, poskytne ešte viac reálne uskutočniteľných riešení a na záver povinná atómbomba.
Necháp ma zle! Nemám nič proti životu v prírode (sám sa radím k zálesákom, trampom a smrdutým traperom) - no nevidím zmysel pchať do nej moderného človeka s našou prehnitou "civilizáciou."
Necháp ma zle! Nemám nič proti životu v prírode (sám sa radím k zálesákom, trampom a smrdutým traperom) - no nevidím zmysel pchať do nej moderného človeka s našou prehnitou "civilizáciou."
z tvojho prispevku mi je jasne ze si to nepozeral, to o com tam hovori je jeho cinnost za poslednych 50 rokov
-
Stoporko
VIP
prebehol som to bez zvuku - napíš mi v skratke čo reálne dosiahol a zrelizoval. Kto ho financuje a koľko hotových riešení (realizovaný) už má za sebou.
Nibi_ru - pozri si Útek do divočiny, ak ťa to neuspokojí tak sa kľudne inšpiruj hlavným aktérom a vyber sa na "cestu", aspoň sa nedočkáme ďalšej duchaplnej témy (typujem to na Filmy bez obrazu.. alebo Môžem šoférovať keď mám 13..) 
stoporko netusim kto ho financuje v kazdom pripade ale ma hotove prototypy niektorych budov a rieseni ktore navrhuje, ale ten dizajn je uplne hnusny!