Ako začať?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako začať?

Príspevok od používateľa harrison314 »

Viper
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Viper »

Zaujímavé čítanie snáď budem o 10 rokov programovať ako profík :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

jojinkho napísal:Zatiaľ som stredoškolák = nemusím vedieť úplne najnovšie knižnice, resp. aj keby som nebol, tak sa to všetko nedá.
2. Embarcadero sa stále vyvíja a je to "powerful" nástroj.
Čo nie je multiplatformové nie je zlé, ale ľudia budú už viac používať aj iné OS. Nebudú všetci komplexnutý na Windows.

//autoeditácia príspevku (05 Máj 2012, 15:52)
Konečne som dostal odpoveď, ktorú som čakal:
Predne: Tim, ze se neco naucis, nic nezkazis, ani tim nic neztratis (a to neplati jenom pro programovaci jazyky).

Ale jinak to je 10 let stary prekladac (a podobne VCL je 10 let stara knihovna, ktera je urcena pro Windows 2000 a maximalne XP), takze to neni moc dobry nastroj ani pro nauceni se C++, ani pro vyvoj aplikaci.

Pokud bys trval na pouziti prekladace od Borlandu (nebo jak se ted ta firma jmenuje), tak rozhodne sezen nejnovejsi verzi. Ale klidne muzes pouzit nektere z vyvojovych prostredi dostupnych zadarmo (Visual C++ Express, Qt Creator, ...).
Stále nechápem, prečo preferuješ nejaký ten Borland C++ Builder, ktorý obsahuje údajne 10 rokov starý kompilátor pred modernými nástrojmi ako je QT Creator alebo Visual Studio. Určite sú aj viac user-friendly ako nejaký iný nástroj, o ktorom väčšina ani nepočula.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Ahojte, nechcem zakladat novu temu, potreboval by som radu, alebo odpoved na jednoduchu otazku, ale neviem si s tym rady a google nachadza presny opak ako potrebujem :)

Ako v html nastavim, aby po kliknuti na hyperlink mi ho otvorilo v stavajucom okne/karte v prehliadaci a neotvaralo mi to v novej karte/okne?
V prehliadaci mam nastavene neotvarat link v novej karte, kym to nechcem, takze po kliknuti na link lavym mysidlom pokracujem na url odkazu, ale ked na mojej stranke kliknem na odkaz, tak mi jeho obsah ukaze v novej karte... :/

Kod je tam pre kazdy link podobny, len url a text sa meni, tagy ostavaju a sice:

Kód: Vybrať všetko

<i><b><a href="http://***.html" style="font-family: Constantia; font-size: 14pt; color: #7E2217">***</a></b></i><br/>
Dakujem moc
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

forfun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa forfun »

V linku ktory si tu uviedol ale nie je nastaveny ziadny target, cize default by ti ich malo otvarat v tom istom okne.
Nemas tam nejaky javascript ktory by ich mohol otvarat v novom okne?
Napísať odpoveď