Ahojte,
Prosim poradte ako nainstalujem balik tar.gz ?
Nainstalovat program RPM neni problem ale s balikom tar.gz sa nedokazem pohnut z miesta.
Tak prosim laicky vysvetlit ako nainstalovat balik tar.gz pre mna a aj pre ostatnych co maju takto problem.
Velmi pekne Ďakujem za radu...!!!
Instalacia tar.gz
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Instalacia tar.gz
tar.gz je kompresny format.. nieco ako rar alebo zip. Aky software sa v nom nachadza? Posli link.
Urcite sa nenachadza v repozitari tvojej distribucie?
Urcite sa nenachadza v repozitari tvojej distribucie?
to test: Podla toho som to robil ale co ked nejde kolko krat ani ./configure a nie este make a make install
to Deafboy: Viem ze je to kompresny format ved robalit to je to najmenej ale zkompilova to a spustit je velky problem. No jedna sa o openoffice.org a aegisub 2.1.9. A popripade nejake ine ! Ono su to vlastne zdrojaky, ktore treba zkompilovať len ja neviem ako sa to robi !
to Deafboy: Viem ze je to kompresny format ved robalit to je to najmenej ale zkompilova to a spustit je velky problem. No jedna sa o openoffice.org a aegisub 2.1.9. A popripade nejake ine ! Ono su to vlastne zdrojaky, ktore treba zkompilovať len ja neviem ako sa to robi !
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Open Office / Libre office najdes na 100% v repozitari kazdej distribucie.
Pre debian-based distra som nasiel aegisub v deb-multimedia.org repozitari
//sorry, v debian-multimedia je iba 2.1.8
Co sa tyka kompilacie, tak samozrejme treba dev balicky obsiahnute v build-essential, pripadne co ti v ramci error hlasok pri configure vypise, no a staci poznat svatu trojicu "./configure, make, make install"
Pre debian-based distra som nasiel aegisub v deb-multimedia.org repozitari
//sorry, v debian-multimedia je iba 2.1.8
Co sa tyka kompilacie, tak samozrejme treba dev balicky obsiahnute v build-essential, pripadne co ti v ramci error hlasok pri configure vypise, no a staci poznat svatu trojicu "./configure, make, make install"
Vidno ze si zaciatocnik...musis pisat podrobnejsie...aku mas distribuciu(Tipujem ze Ubuntu). a ked uz chces kompilovat a nejde tak napis chyby co ti pise pri kompilacii..potom mozno aj pomozeme.
ano som zaciatocnik... ale nemam ubuntu ale mam Fedoru 15
a mne sa nejedna o instalaciu konkretnej aplikacie ale vo vseobecnosti lebo tato kompilacia mi nesla ani ked som mal po prvy krat Linux asi 2 roky dozadu.
a mne sa nejedna o instalaciu konkretnej aplikacie ale vo vseobecnosti lebo tato kompilacia mi nesla ani ked som mal po prvy krat Linux asi 2 roky dozadu.
tak musis citat co ti pise za chybu pri kompilacii...vacsinou ide o nejake zavislosti alebo nieco podobne...ked mas problem skopci tu co ti vypise a budeme mudrejsi