Cloudove zalohovanie

Informácie o software, ankety...
Numline1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Cloudove zalohovanie

Príspevok od používateľa Numline1 »

Ahojte,

podobnu temu som nenasiel, preto by som rad jednu otvoril. Dnes mi vyprsalo zaplatene miesto, ktore som mal na Picasa Web Albums. Kedze potrebujem surne odzalohovat velke mnozstvo fotiek (a aj inych suborov, videii a podobne) a Google zvysil poplaty za miesto navyse, rad by som sa spytal na Vase nazory.

Uvazujem, ze si kupim niekde miesto v cloude (mam uz SugarSync, ale tam sa jedna o synchronizacny nastroj, nie o zalohovanie). Uvazujem nad CrashPlan-om a Acronis Online Backup (alebo ako sa teraz ten ich nastroj vola...).

CrashPlan ma tu vyhodu, ze dokaze robit aj backup na ine disky (napr. na externy disk). Na druhej strane je vraj dost pomaly, co sa uploadu tyka.
Unlimited miesto - 60$/rok

Acronis ma trosku vyhodnejsie ceny, podla vsetkeho nevie lokalne zalohy a asi sa plati aj za nastroj samotny (nie len online ulozisko).
250GB - 49/rok

SugarSync tiez dokaze taketo zalohovanie, na druhej strane by sa mi asi synchronizovali fotky do kazdeho pocitaca, ktory pouzivam, co nechcem (iste to ide vypnut).
30GB - 49$/rok

Neviem si vybrat. Pouzivate nieco z toho vy? Dakujem za rady.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Cloudove zalohovanie

Príspevok od používateľa strapaty »

ja som minuly rok kupil WD ext hdd 2,5 1TB 78€ .... + zalohujem foto na 2 NB a jednej 500 apacer... podla mna je cloud pokial nepotrebujes data online vyhodene peniaze....
Numline1
Light Professional
Light Professional

strapaty napísal:ja som minuly rok kupil WD ext hdd 2,5 1TB 78€ .... + zalohujem foto na 2 NB a jednej 500 apacer... podla mna je cloud pokial nepotrebujes data online vyhodene peniaze....
Samozrejme, externy mam aj ja, lenze taketo zalohovanie ta mozno ochrani pred poskodenim disku. Co v pripade poziaru, blesku alebo kradeze (ked ti zrejme ukradnu aj notebook aj ext. HDD)? V tomto pripade je pre mna zalohovanie na geograficky oddelenom mieste nevyhnutne.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

tak uz keby som to riesil tak asi cez sky drive cez windows live (mas tam 20BG zadara) pokial mas legalny system..... ma to sice nejake obmedzenia .... ale na foto to bohate staci....
Numline1
Light Professional
Light Professional

strapaty napísal:tak uz keby som to riesil tak asi cez sky drive cez windows live (mas tam 20BG zadara) pokial mas legalny system..... ma to sice nejake obmedzenia .... ale na foto to bohate staci....
Tych foto je cca 40GB :) Da sa dokupit miesto, lenze by bolo treba riesit veci ako automaticke zalohovanie a podobne, ktore myslim moj Windows (7 Home) v sebe nema. Preto radsej nejake specializovane riesenie od inej firmy.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

poriesis to synchronizaciou.... da sa aj dokupit pripadne ak mas viac licencii mozes mat viac kont
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

A služby typu Drop Box ti nestačia?

Ja to využívam už dlhšie a som spokojný. Majú aj aplikáciu pre mobil ktorá má možnosť okamžitého uploadu nafotených fotiek na server (buď len cez wi-fi alebo aj cez normálny net).
Ja som si na to dosť zvykol.

https://www.dropbox.com/plans

Možno trochu veľká suma ale ak si dáš Pro 50 tak za každého čo sa cez teba registruje máš 1GB navyše. Ja som takto nahrabal zopár GB.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Michaelo napísal:A služby typu Drop Box ti nestačia?

Ja to využívam už dlhšie a som spokojný. Majú aj aplikáciu pre mobil ktorá má možnosť okamžitého uploadu nafotených fotiek na server (buď len cez wi-fi alebo aj cez normálny net).
Ja som si na to dosť zvykol.

https://www.dropbox.com/plans

Možno trochu veľká suma ale ak si dáš Pro 50 tak za každého čo sa cez teba registruje máš 1GB navyše. Ja som takto nahrabal zopár GB.
Pouzivam SugarSync, ale dat, ktore potrebujem odzalohovat je dokopy cez 50GB. To znamena, ze by som platil 10$/mes za 60GB. Naviac ide o synchronizacnu sluzbu (primarne pouzivam na data, ktore potrebujem mat na viac pocitacoch). Tu ide len o ciste zalohovanie a za tu cenu ide zohnat aj unlimited storage (CrashPlan). Preto sa skor rozhodujem medzi CrashPlanom alebo tym softverom od Acronisu. Skor ma zaujimaly realne skusenosti ludi, ktori nieco take pouzivaju.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Jop ked chces cisto len zalohovat take mnezstvo dat tak to chapem. Ja si tam davam hry, aplikacie a hudbu ktoru mam potom v booku aj v PC ci na mobile alebo akomkolvek PC kam pridem.

Ale Arconis ma Win 7 v sebe zabudovany na zalohy takze ten dokaze aj mniestne zalohovanie v pohode. Platit si za priestor ale nemam v plane. 8.5 GB na DropBoxe mi staci.
Mato70
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mato70 »

a co napriklad http://www.adrive.com/ ?, tam je 50GB zadarmo, a pripadne sa tam da aj viac dokupit len neviem za ake ceny
Numline1
Light Professional
Light Professional

Mato70 napísal:a co napriklad http://www.adrive.com/ ?, tam je 50GB zadarmo, a pripadne sa tam da aj viac dokupit len neviem za ake ceny
Vyzeralo to dobre, bohuzial ceny zacinaju na 10d mesacne a to len dostanes sluzby navyse k 50GB, ktore mas. Za viac miesta si priplatis omnoho viac.

Skusal som na intraku CrashPlan, nastroj je to skvely, aj na lokalne zalohy, ale nechcelo mi to zalohovat rychlejsie ako 7Mbit/s (z cca 90Mbit/s), neviem, kde maju servery, asi u Amazonu v USA.

Kedze ale od dalsieho mesiaca na intraku nebudem a 7Mbit/s up urcite tiez nebudem mat, mozno ostanem u CrashPlanu. Skusil som aj Acronis online backup, nevyhoda je, ze treba zaplatit aj za program samotny (50d) a potom mesacne poplatky za online ulozisko, ktore ma 250GB (5d/mes), na druhej strane to islo cez 50Mbit/s (i ked niekedy klesalo na 10Mbit/s).

Zaver: Vyskusal som uz asi vsetky alternativy, uvidime, ako sa rozhodnem medzi tym, co zostalo (CP vs Acr), dam urcite vediet, ak by mal niekto podobnu dilemu.

Zatial dakujem vsetkym za rady ;)
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

A čo takto Comodo BackUp?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

A co tak sa registrovat na google+ a ziskat na picase neobmedzeny (myslim, ze je to 1TB) priestor?
Numline1
Light Professional
Light Professional

TommyHot napísal:A co tak sa registrovat na google+ a ziskat na picase neobmedzeny (myslim, ze je to 1TB) priestor?
Problem je v tom, ze to potrebujem aj na ine data ako videa a fotky (videa to tusim este aj komprimuje).
Terepin napísal:A čo takto Comodo BackUp?
Nevyzera to zle, ale je to uplne ta ista ponuka, ako ma Acronis, len drahsia. V priebehu roka by som vyrovnal tych 50d, ktore treba zaplatit za appku Acronisu.
Napísať odpoveď