Strata dokladov
Strata dokladov
Dobrý den , podarilo sa mi straťiť občianský (skôr mi to ukradli ) ,kartu do bankomatu a mobil .
na TOMTO linku že :"
-ak sa jeho občianskeho preukazu násilím zmocnila iná osoba a táto skutočnosť bola ohlásená príslušnému útvaru Policajného zboru,
Podanie žiadosti o vydanie nového občianskeho preukazu z vyššie uvedených dôvodov je oslobodené od správneho poplatku. Z uvedeného vyplýva, že ak občan požiada v prípade, ak nastanú hore uvedené skutočnosti aj o záznam napr. o svojej krvnej skupine alebo akademickom titule, aj táto zmena bude vykonaná v rámci vydania nového občianskeho preukazu z uvedených dôvodov bezplatne.
Takže ak by som nahlasil kradež ,alebo by som povedal že chcem mať v OP aj krvnú skupinu neplaťím za vydanie 16,50€ ?
a ešte v telefone bola simka z Tmobile služba fix každy mesiac je nutnosť dobiť kredit za 9€ Kolko bude stať vydanie simky s tým istým číslom a prehodenie fix-u na druhú simku ?
na TOMTO linku že :"
-ak sa jeho občianskeho preukazu násilím zmocnila iná osoba a táto skutočnosť bola ohlásená príslušnému útvaru Policajného zboru,
Podanie žiadosti o vydanie nového občianskeho preukazu z vyššie uvedených dôvodov je oslobodené od správneho poplatku. Z uvedeného vyplýva, že ak občan požiada v prípade, ak nastanú hore uvedené skutočnosti aj o záznam napr. o svojej krvnej skupine alebo akademickom titule, aj táto zmena bude vykonaná v rámci vydania nového občianskeho preukazu z uvedených dôvodov bezplatne.
Takže ak by som nahlasil kradež ,alebo by som povedal že chcem mať v OP aj krvnú skupinu neplaťím za vydanie 16,50€ ?
a ešte v telefone bola simka z Tmobile služba fix každy mesiac je nutnosť dobiť kredit za 9€ Kolko bude stať vydanie simky s tým istým číslom a prehodenie fix-u na druhú simku ?
Re: Strata dokoladov
zrejme si to zle pochopil - zaznam o krvnej skupine je tam uvedeny ako priklad dokladu, ktory ti bol odcudzeny (teda kludne tam mohol byt uvedeny napr. obciansky preukaz, vodicak..) a nie, ze ked poziadas o vydanie noveho obcianskeho v ktorom bude uvedena aj krvna skupina, tak to budes mat zdarmaSfelar napísal:Takže ak by som nahlasil kradež ,alebo by som povedal že chcem mať v OP aj krvnú skupinu neplaťím za vydanie 16,50€ ?
plati sa pokuta za nevybavenie obcianskeho preukazu? raz som "stratil" OP, isiel som to nahlasit, dva dni na to som ho vsak nasiel, tak som si z vybavenia noveho nerobil tazku hlavu a stale som to oddaloval az som na to zabudol a bude to cca rok, co som bez OP. nehrozi mi za to teraz nejaka mastna pokuta?
chod na fizlaren a povedz im, ze si ho uz nasiel a ze si nepamatas, ci si ich o naleze informoval
M142: Teraz by si ho mal mať "zablokovaný." Neviem či ti hrozí nejaká pokuta, skús to nejak uhrať.
Ja som stratil doklady komplet cca pred týždňom a pol, tak som si prešiel tou procedúrou.
Ja som stratil doklady komplet cca pred týždňom a pol, tak som si prešiel tou procedúrou.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Pokuta asi nie. Ale samozrejme za novy si priplatis dake to euro ak sa nemylim.
Nový stojí 16,50, ale tak to v prípade straty, odcudzenia a pod. Toto neviem ako budú brať.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
davnejsie stacilo prist na policiu a povedat, ze ti ho ukradli napr na diskoteke z nestrazenej bundy...
pocul som, ze teraz uz aj v tomto pripade platis 16.50€ a ked sa ti to stane 2x za rok (alebo 2, neni som si isty)
tak 33€...
inak ked tak citam
"ak sa jeho občianskeho preukazu násilím zmocnila iná osoba a táto skutočnosť bola ohlásená príslušnému útvaru Policajného zboru"
konkretne to "nasilim zmocnila" tak to skor vyzera na prepadnutie/vlamanie, nie na kradez niecoho nestrazeneho...
pocul som, ze teraz uz aj v tomto pripade platis 16.50€ a ked sa ti to stane 2x za rok (alebo 2, neni som si isty)
tak 33€...
inak ked tak citam
"ak sa jeho občianskeho preukazu násilím zmocnila iná osoba a táto skutočnosť bola ohlásená príslušnému útvaru Policajného zboru"
konkretne to "nasilim zmocnila" tak to skor vyzera na prepadnutie/vlamanie, nie na kradez niecoho nestrazeneho...
OP je furt rovnaká cena, teda až na tú opakovanú stratu. Ale u VP je to rozdielne, takže som ja to uhral na odcudzenie, cena bolo o 10 evry menšia. A nemuselo to byť násilím.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ja som bol par rokov dozadu na policii, povedal som, ze my ukradli penazenku v bare z bundy
opytali sa ma co a kolko som tam mal, odpovedal som-par drobnych, ziadne ine doklady
a novy som mal zadarmo...
to iste som poradil kolegovi minuly rok a on platil za OP
tak neviem jak to je, asi podla toho jak sa vyspia 
opytali sa ma co a kolko som tam mal, odpovedal som-par drobnych, ziadne ine doklady
a novy som mal zadarmo...
to iste som poradil kolegovi minuly rok a on platil za OP
Tak to neviem čo bolo pred pár rokmi, ale sú na to normálne tarify a majú to aj na webe.
Za toto je pokuta 16 eur nakolko si povinny vratit obciansky preukaz ktory si hlasil ako odcudzeny stratenyM142 napísal:plati sa pokuta za nevybavenie obcianskeho preukazu? raz som "stratil" OP, isiel som to nahlasit, dva dni na to som ho vsak nasiel, tak som si z vybavenia noveho nerobil tazku hlavu a stale som to oddaloval az som na to zabudol a bude to cca rok, co som bez OP. nehrozi mi za to teraz nejaka mastna pokuta?
To asi ani nebude ani kvalifikované ako pokuta, ale proste starý budeš musieť vrátiť (to povedali aj mne, že keby sa náhodou ešte našiel) a nový si dať spraviť = takže 16,50 evry v riti. 
ked uz je to taka tema.. OP nosim v penazenke v zadnom vacku a tym ako sa pri sedeni prenazenke ohne mi OP zacal praskat... je na nom viditelna prasklina ale este drzi pohromade? co s tym? novy mi predpokladam zadarmo nedaju ale mozu ma za to pokutovat?
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
iwin: nás minule kontrolovali policajti a kamoš má asi do polky prasknutý OP, normálne ''roztrhnutý''.. policajti sa ho spýtali iba aký má vzťah k tomuto štátu, on im povedal že behom týždňa ho chcel ísť dať vymeniť.. vrátili OP a neriešili ďalej
tak snad to je v pohode.... uz len dufat ze to vydrzi