Rozbite celne sklo - preplatenie z PZP

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Rozbite celne sklo - preplatenie z PZP

Príspevok od používateľa heker »

Dnes sa stala mala udalost a prasklo mi celne sklo. Kedze to celne sklo nestoji 100 eur, tak cela vymena bude niekolkonasobne drahsia. Viem, ze posledny rok zacali poistovne odmietat preplatit skodovu udalost na rozbite celne sklo z povinneho zmluvneho poistenia, ale tak je tu 11 poistovni na trhu a preto by som sa rad spytal, ktora poistovna to preplaca? Neriesil niekto podobny problem?
mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozbite celne sklo - preplatenie z PZP

Príspevok od používateľa mato951 »

Asi tak 4mesiace dozadu sme riešili cez ČSOB poistovnu keď nám od protiidduceho auta odfrkol kamienček a pukol čelne, nebol s tým žiaden problém.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...Kooperativa má teraz nový produkt...poistku cca za 40 € na rok IBA na čelné sklo...
heker
Redeemer
Redeemer

mato951 - Dakujem za info, K+.

Grim - A ten produkt mi je akoze na co, ked uz mam celne sklo puknute? Ty aj rozmyslas skor ako nieco napises? Pri poisteni celneho skla alebo dopoisteni celneho skla k havarijnej poistke sa robi obhliadka auta v podobe nafotenia auta, nafotenia SPZ, nafotenia celneho skla, nafotenia kodu a oznacenia celneho skla a nafotenie VIN cisla + spisanie poistnej zmluvy. Ako to asi teraz nafotim, ked je tam uz 20cm prasklina vo vyhlade vodica? A poistka sa pocita na zaklade odhadovanej ceny noveho skla a potom poistnej ceny auta, takze to moze byt kludne aj 70 eur. Teraz je to vsak jedno a po vymene si to dam dopoistit.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

heker: otazka bola "preto by som sa rad spytal, ktora poistovna to preplaca?", a kedze z nej je jasne, ze taku poistovnu este len hladas, takze ju asi budes pravdepodobne menit, a hladas konkretne taku, ktora Ti to preplati urcite... ved Ti Grim odpovedal presne podla poziadaviek tak isto, ako mato951...

teraz, ked je uz sklo prasknute, je jasne, ze s poistkou toho uz moc nenavymyslas...
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

RATZINGER666 napísal:... a kedze z nej je jasne, ze taku poistovnu este len hladas, takze ju asi budes pravdepodobne menit, a hladas konkretne taku, ktora Ti to preplati urcite... ...
ono to bude asi kusok inak... on zistuje, ze ktora poistovna preplaca skodovu udalost s celnym oknom vyplyvajucu z PZP, cize chce vediet, ze akeho vinnika nehody ma hladat, respektive aby mal dany vinnik spravnu poistovnu, ktora to preplati :) je tak alebo sa mylim?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aha, uz rozumiem, nevsimol som si to PZP... ale ked je sposobena skoda inym ucasnikom, poistovna by mala preplacat vsetky skody, a je jedno, ci je to pneumatika alebo celne sklo, nie?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

poistovna by to mala preplacat, ale ludia sa to naucili zneuzivat. stretli sa kamosi pri pive a jeden mal prasknute celne okno tak napisali papiere, oznamili do poistovne, poistovna preplatila a toho uz bolo nechutne vela, preto to poistovne udajne preplacat nechu. ja som sa s tym este nestretol, ale co nebolo moze byt. ale najlepsie skusenosti mam asi s KOOPERATIVOU, zaplatia vsetko do centika, u ostatnych neviem, ale niektore si v pripade poistnej udalosti celneho skla uctuju spoluucats, tusim UNIQA...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aha, no o takychto situaciach a skusenostiach som zatial nepocul, ospravedlnujem sa...
heker
Redeemer
Redeemer

Neviem ci neviete citat, pretoze som jasne napisal, ze dnes mi prasklo celne sklo, teda minuly cas. Hladam poistovnu preto, aby som zohnal niekoho a dal to cez jeho poistku, pretoze radsej dam kamaratovi 100 eur za to a tri litre palenky, ze to slo cez jeho poistku ako by som mal cele platit sam.

Kooperativa celne skla od noveho roku z PZP nepreplaca.

Tu sa docitane nieco o tom preco to nepreplacaju - http://peniaze.pravda.sk/poistenie/clan ... preplatit/
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Mne sa tento problem nanestastie uz podarilo riesit. Mozem v skratke povedat ze poistovna UNIQA sa brani zubami nechtami aby musela co i len cent zaplatit. Pracovnici su tlaceni vedenim a neboja sa klamat a zavadzat aby dosiahli to, ze clovek si to rozmysli a odide z positovne s pocitom, ze to nema zmysel a da si to spravit za svoje. A aj ked sa Vam to po nekonecnych telefonatoch na zakaznicku linku, navstevach poistovne, konzulatcii s financnikom a servisom podari neteste sa, ze svoje peniaze uvidite skor ako o pol roka.
Napísať odpoveď