Vyberanie znamienok
A koľko máš rokov, že ešte rastieš? Možno by bolo vhodné počkať, kým prestaneš rásť.
Výsledná jazva závisí od šikovnosti chirurga.. a tiež od Tvojej starostlivosti po operácii, kým je jazva nová (pravidelne to mazať nejakými mastičkami).. a ešte určite aj od trochy šťastia. Na Tvojom mieste by som skúsil preveriť jednotlivé ambulancie v Tvojom okolí, že kto je ako spokojný s ich prácou. Podľa mňa krajšie a nenápadnejšie jazvy budú robiť na nejakej súkromnej platenej estetickej klinike ako v štátnej nemocnici na chirurgii, ale zase niekde môže byť opačne. Samozrejme na súkromnej klinike si za to aj nechajú zaplatiť, no ak ide o krásu a zdravie, tam podľa mňa netreba šetriť.
Doporučujem pozrieť ešte tieto dve témy:
http://www.hojko.com/jazvy-t67711-60.html
http://www.hojko.com/keloidne-jazvy-t115445.html
Výsledná jazva závisí od šikovnosti chirurga.. a tiež od Tvojej starostlivosti po operácii, kým je jazva nová (pravidelne to mazať nejakými mastičkami).. a ešte určite aj od trochy šťastia. Na Tvojom mieste by som skúsil preveriť jednotlivé ambulancie v Tvojom okolí, že kto je ako spokojný s ich prácou. Podľa mňa krajšie a nenápadnejšie jazvy budú robiť na nejakej súkromnej platenej estetickej klinike ako v štátnej nemocnici na chirurgii, ale zase niekde môže byť opačne. Samozrejme na súkromnej klinike si za to aj nechajú zaplatiť, no ak ide o krásu a zdravie, tam podľa mňa netreba šetriť.
Doporučujem pozrieť ešte tieto dve témy:
http://www.hojko.com/jazvy-t67711-60.html
http://www.hojko.com/keloidne-jazvy-t115445.html
No tak mám 16 ale už v zime budem mať 17. Ona spomínala že počas rastu sa ta jazva môže zväčšovať a nemusí. Tak preto sa pýtam lebo tiež by to asi veľmi pekne nebolo..A ohľadom tých kliník...Tak ona spominala normálne chirurga v štátnej nemocnici...ale tiež hovorila. Že na to aby som si mohla dať vyrezať znamienko potrebuje ona dať dôvod chirurgovi. Ale ak mi zisti že to znamienko nie je nejako poškodené tak ten dôvod mať nebude. Čiže ak by sa neskôr niečo stalo že by niečo zistili na histológii tak oni s tým už nebudú mať nič spoločné. Preto neviem či to risknúť lebo mama ma od toho dosť odhovára a aj sama sa trochu tej injekcie bojím keďže na hrudi to bude asi dosť bolieť. Keďže je tam samá kosť.
Tomuto nechápem.. veď ak tam niečo nájdu.. nejaký bazalióm alebo niečo podobné, tak to budú musieť riešiť bez ohľadu na počiatočnú zámienku. Podľa mňa, ak by doktorka našla nejakú zámienku na odstránenie, nič by si na chirurgii neplatila (v závislosti od Tvojej poisťovne). Ak tú zámienku nebude mať, tak si za to zacvakáš plnú výšku.Gabinka napísal:Čiže ak by sa neskôr niečo stalo že by niečo zistili na histológii tak oni s tým už nebudú mať nič spoločné.
Ako som spomínal, doporučil by som Ti preveriť nejaké súkromné estetické ambulancie, kde robia plastiky pŕs a podobné veci. V rámci svojich úkonov určite robia aj odstraňovanie znamienok a cena podľa mňa by nemala byť vyššia ako 30€.
A aké veľké to znamienko vlastne máš? Koľko mm má priemer? Podľa mňa ak ho nemáš veľké ako Rita Foltoyano, ani nemusíš riešiť a kľudne nos výstrihy. Mužské pohľady sa totiž aj tak budú zaujímať o niečo iné ako o Tvoje znamienko.
A ešte.. injekcie na hrudnej kosti sa nemusíš báť (sám som to zažil), je to ako obyčajná injekcia, určite Ti ju nepichnú do hĺbky do kosti. Niekde som však čítal, že pri jazve na hrudnej kosti je vyššia pravdepodobnosť vzniku keloidnej jazvy, čo by mohlo ešte horšie vyzerať ako samotné znamienko. Ale to nech Ti potvrdí/vyvráti nejaký odborný lekár. Viď link, čo som Ti pastol v predchádzajúcom príspevku.
-
danpark
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
mne vyberali keď som mal 10 rokov jedno (asi 4-5 cm) na ruke, mám tam veľkú jazvu ako po zlomenine, vtedy som sa bál tak ma uspali
... o pár rokov na to mi vyberali 2 na nose, tam tá injekcia ale bolí to ti poviem, až mi slzy vyšli na krajíčku, nos je asi najhoršie kde ti to môžu reálne dať ... hmmmm jazvy mám teda
z každej strany nosa mám jednu, hmmm a taktiež mám nad perou (dokonca viac, ja mám totiž veľa znamienok po tvári všade) a tiež by som ho chcel dať preč, ale tak dá sa s tým aj holiť, neprekáža mi to už toľko keď som si zvykol, nie je to vypuklé alebo čo, len tmavé miesto tak si to asi nechám tak, tak ako aj ostatné ... no ešte na hrudi a na krku mám také väčšie asi 8-10mm, tie by som chcel von lebo tie sa bojím, že si nejak strhnem alebo čo
Proste hovorila že keby sa mi dačo stalo alebo proste by sa niečo porušalo..a ta doktorka by nedala dôvodo že len proste z môjho rozmaru tak už ich by sa to netýkalo...alebo niečo také spomínala...no ja sa ešte poradím lebo ta jazva sa môže zväčšovať a potom hoovorila že ešte horšie by to vyzeralo...No ono nie je veľké je to taká väčšia bodka ale proste osobne to tam nechcem mať tak preto to chcem dať vyrezať...no ešte sa poradím s doktorkou...
Asi že ich nebudeš môcť dať na súd, že Ti urobili škaredú jazvu???
Ak chceš z malého znamienka urobiť ešte menšiu jazvičku, vidím to na osvedčeného plastického chirurga.. než nejakého zle zaplateného rezača na štátnej chirurgii.. (česť výnimkám)
Inak mne čo brali znamienko na hrudnej kosti, tak sa mi z toho spravila keloidná jazva.. ktorá je škaredšia ako predchádzajúce znamienko. Ale môže to byť aj tým, že mi zobrali aj širšie okolie ako je bežné, keďže som tam mal bazalióm (nezhubný nádor).
Ak chceš z malého znamienka urobiť ešte menšiu jazvičku, vidím to na osvedčeného plastického chirurga.. než nejakého zle zaplateného rezača na štátnej chirurgii.. (česť výnimkám)
Inak mne čo brali znamienko na hrudnej kosti, tak sa mi z toho spravila keloidná jazva.. ktorá je škaredšia ako predchádzajúce znamienko. Ale môže to byť aj tým, že mi zobrali aj širšie okolie ako je bežné, keďže som tam mal bazalióm (nezhubný nádor).
Neviem, do akej miery to je aktuálne, keďže je to ešte v SKK.. ale aspoň na orientáciu pomôže.. a možno si tam nájdeš aj nejaké zariadenie vo svojom okolí:
http://www.plasticka-chirurgia.tv/cenni ... -vyrastkov
Ono je to hop alebo trop.. niekedy sa aj majster tesár utne.. a niekedy je aj štátny doktor dobrý. Je to asi skôr o skúsenostiach, popýtaj sa známych vo svojom okolí, či niečo také riešili, resp. nepoznajú niekoho, čo si dávali vyberať znamienka. Dnes je to už úplne bežná vec.. a možno Ti poradia, s ktorým doktorom boli spokojní a s ktorým nie. Ja by som mohol doporučiť Chirmed na Dominikánskom v KE.. (ten keloid mi urobili až potom v štátnej nemocnici, ale možno oni za to ani nemôžu)
http://www.plasticka-chirurgia.tv/cenni ... -vyrastkov
Ono je to hop alebo trop.. niekedy sa aj majster tesár utne.. a niekedy je aj štátny doktor dobrý. Je to asi skôr o skúsenostiach, popýtaj sa známych vo svojom okolí, či niečo také riešili, resp. nepoznajú niekoho, čo si dávali vyberať znamienka. Dnes je to už úplne bežná vec.. a možno Ti poradia, s ktorým doktorom boli spokojní a s ktorým nie. Ja by som mohol doporučiť Chirmed na Dominikánskom v KE.. (ten keloid mi urobili až potom v štátnej nemocnici, ale možno oni za to ani nemôžu)
Re: Vyberanie znamienok
Obnovim starsiu temu....
Citam ze sa odporuca ist na tento zakrok na jesen koli slnecnemu ziareniu, no spravia mi to povedzme aj teraz ked tam pojdem ci musim(alebo by ste odporucili) pockat do tej jesene ?
vdaka
Citam ze sa odporuca ist na tento zakrok na jesen koli slnecnemu ziareniu, no spravia mi to povedzme aj teraz ked tam pojdem ci musim(alebo by ste odporucili) pockat do tej jesene ?
vdaka
Môžeš ísť aj teraz, ak Ti nebude vadiť, že jazvu budeš musieť niekoľko mesiacov (tj. celé leto) chrániť pred slnkom. Ale ak máš podozrenie, že sa Ti s tým znamienkom niečo deje.. kašli na slnko a choď k doktorovi. 
hm, cize to miesto treba drzat mimo slnka az tak dlho ?
je to viacmenej len z vizualneho hladiska(nic surne), cize radsej pockam po lete, vdaka
je to viacmenej len z vizualneho hladiska(nic surne), cize radsej pockam po lete, vdaka
Vyberali mi v roku 2008, vzadu na krku... doktor bol taký starý dedo 75 ročný. Čo je zaujímavé, injekciu som vôbec necítil ale zas zákrok bolel tak, že som bol tých 10 minút v kŕči. čítil som všetko, každé dotknutie skalpela, vpich ihly... Najhoršia bolesť v živote. Potom mi ešte sestra hovorila: Neboj, pôrod bolí viac

To sa raz stalo aj mne, síce to nebolo úplne ako za živa, ale tá injekcia bola asi nejak blbo pichnutá alebo čo, lebo som to cítil dosť. V inom prípade som necítil absolútne nič. Niekedy to odfušujú, alebo je to proste smola a injekcia trafí nejakú cievku alebo čo a ten účinok je potom slabý alebo žiadny. Raz sa to stalo aj tatkovi, keď mu trhali zub. Injekcia na umŕtvenie, ale akosi nezabrala a zub išiel von za živa. 
-
pryja
Darca
Pri trhanie zubov casto nezaberie injekcia naplno, ked tam je nejaky zapal. Co nasi slovenski sadisticki zubari casto neberu na vedomie a miesto toho, aby najprv preliecili zapal a potom zub vytrhli, idu na to hned.
Idu mi vyberat znamienko, nie je nejake velke, ale cakal som, ze nie chirurgicky. Bude to prvykrat co dostanem umrtvenie(teda dufam) a tak mam trochu obavy. Aj ked je len lokalne, mozu tam nastat nejake komplikacie, resp. su pripady ked sa to neodporuca? Ako napr. zvysena teplota, atd. Mam totizto neoperovane krcove zily na semennikoch(pravdepodobne dosledok sportu, kedze aj kamarat z treningu to mal). Dalsia otazka, v minulosti som mal to znamienko poranene, ale doktor ho pozrel a ze nic na nom nevidia teda netreba posielat na analyzu. Je sanca, ze sa moze mylit a nieco s nim je alebo by sa to prejavilo? Ci mam teda trvat na jeho preskumani. Dakujem vopred za odpoved, mozno sa pytam blbosti, ale tak radsej sa poinformujem.
-
pryja
Darca
Tie zily vobec nevadia, pokial nemas to znamienko priamo nad jednou z nich, teplotu by si mat nemal, je lepsie byt zdravy, aj ked je to len maly zakrok a pokial viem, tak kazde jedno vyoperovane znamienko sa posiela na histologiu. Poznam vela ludi, ktori to podstupili a kazdy jeden cakal na vysledky.
.
.
Super, dik. K+
A ako je to s materskými znamienkami ? Mám jedno o veľkosti asi 3x2 cm a neviem akým spôsobom sa to vyberá. Čítal som že pri povrchových znamienkach ktoré sú veľké sa používa laser a to tak, že sa zbrúsi niekoľko mm kože a tým pádom sa znamienko odstráni. Je to bezpečné keď ide o materské znamienko a nemôže nejako ten laser uškodiť ? Dikes
Kybelvody: Moc to riešiš, je to maličkosť. Nestresuj.