TommyHot, ved ty si legitimny dement.
Tablet : Ipad3 16GB vs Asus Transformer tf201
Re: Tablet : Ipad3 16GB vs Asus Transformer tf201
Obdivujem tvoju trpezlivost Hojo.
"Effortni" sa spat do tvojho dream sveta a vsetkym nam daj trocha peacu, lebo zmenit ziadost uzivatela o radu pri kupe tabletu na debatu o tom, aky je android zly system lebo tvoj kolega musi optimalizovat vyzor aplikacii na 30 roznych rozliseni namiesto troch moze len dusevne chory clovek. Na tom ako radoby app vyvojar vykrikuje ze statistiky FW z google play su irelevantne, pricom prave tie su prenho ocividne tie najrelevantnejsie lebo google play je app market, na tom sa budem moct zchuti zasmiat aj ked mi vymrie rodina.
Prečo hľadáš tú app na Apple.com? Tá app je predsa v App Store buď v telefónne alebo v iTunes. Tam je app vyhľadaná na dve kliknutia.hojko napísal:A prave statistika Google Play (Market) je pre vyvojarov smerodajna, pretoze odkial sa ludia dostanu k aplikacii, je to stiahnutim z internetu cez Play alebo je to stiahnutim z nejakeho RapidShare servera alebo poslanim cez mail a nakopirovanim do telefonu??? Spravne, v drvivej vacsine je to stiahnutim cez Play a dovolim si povedat, ze percentualne pri free aplikaciach to moze byt tych 99 percent. Ked si pozries Play a popis aplikacii, tak vacsine je pre Android 2.1 a vyssie, je to zrejme zmenou API medzi verziou 1.6 a 2.x, takze sa robia povacsine aplikacie az pre verzie 2.1+.
To, ako sa rozhodol vyvojar spravit Titanium Backup je jeho vec, ze sa rozhodol ako sa rozhodol, tak to predsa nie je moja chyba, nie je to chyba ani Androidu. Myslim si vsak, ze Titanium Backup je vec, ktora sa da ovladnut par klikmi a rozhodne tam netreba robit 30 klikov o ktorych si pisal, netreba tam robit ani polovicu z toho. Kedze Titanium Backup nemam uz dlho nainstalovane v mobile, tak to neviem teraz pustit a spocitat, ze kolko kliknuti treba spravit, ale myslim, ze ich bude len par. Tiez mozem spomenut aplikacie na iOS, ktore su neprehladne, jednou z nich je aplikacia Noviny TV JOJ alebo ako sa presne vola. Hodnotit vsak system samotny na zaklade toho, ci vyvojar spravi prehladnu alebo neprehladnu aplikaciu je nezmyslel. Ty stale budes tvrdit aj tak svoje a bdues tu pouzivat skratky ako UI, UX a pod.
Vratim sa ale spat k druhej casti tvojho prispevku, napriklad ten Saver o ktorom pises. Si zvyknuty na aplikaciu Saver, takze ina aplikacia je pre teba, ako si uviedol sam, na prvy pohlad otrasna, milion inputov, milion moznosti, rozhadzane jedno cez druhe..., to iste mozem povedat ja, ked pouzivam inu aplikaciu a pozriem sa na Saver - je to teda vsetko o zvyku a na co si clovek navykne. Rovnako tak to bolo napriklad aj s operacnym systemom Windows, uzivatelia XP a 2000 boli mali zauzivanu svoju ponuku Start, svoj Ovladaci panel, ikonka Tento pocitac..., zrazu sa prichodom Visty a 7 vela veci zmenilo a to, ze Vista a 7 su neporovnatelne bezpecnejsie, stabilnejsie a celkovo kvalitnejsie, ostali dehonostovane ludmi ako si ty uz len z toho dovodu, ze ich zvyk bol na XP/2000 a skusit a naucit sa nieco nove nepripadalo v uvahu. A to iste teraz tvrdis aj ty, pretoze si si zvykol na Saver a prave Saver pouzivas ako vzor. Pre mna je to zbytocna aplikacia, ale co som preletel Play, tak su tam celkom zaujimave kusky, ktore su mozno porovnatelne so Saverom, ak nie aj lepsie:
EasyMoney - https://play.google.com/store/apps/deta ... e=top-paid
My Budget Book - https://play.google.com/store/apps/deta ... e=top-paid
anMoney Budget & Finance - https://play.google.com/store/apps/deta ... e=top-paid
Ja mozem teraz tvrdit, ze iOS je pre mna odpad, pretoze pre mna ako fanusika cyklistiky neponuka aplikaciu venovanu prvemu velkemu Pro Tour zavodu, ktory teraz prebieha a tym je Giro d'Italia. Ked pridem na stranku Applu, kliknem na iTunes, tak neviem kde tam mam pozerat a hladat aplikacie. Pouzijem preto vyhladavanie vpravo, napisem Giro d'Italia a nic, ziadna aplikacia nebola najdena. Ked napisem do Googlu pekne frazu iOS Giro d'Italia, tak mi najde aplikacie na tu urcene. Kde ma prosim ta Apple na stranke ten UI o ktorom tu neustale pises v podani aplikacii, preco to nemaju aplikovane aj na stranke???
dodo
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hojko to si snad robis srandu?
henten odpad chces porovnavat so saverom? tie appky co si sem dal su vrchol nevkusu, ale zvykol som si, ze androidakom stacia hnusne formulare a neprehladne UI. Z mojej strany to uz nema vyznam riesit, kazdy kto ma esteticke citenie sa dogrca pri pohlade na to co si sem hodil.
btw smartphony su v prvom rade urcene na biznis, ak mas pocit, ze tv joj je biznis appka urcena na dennodenne pouzitie tak prosim.
btw smartphony su v prvom rade urcene na biznis, ak mas pocit, ze tv joj je biznis appka urcena na dennodenne pouzitie tak prosim.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Neviem čo za inteligentna to tu spomínalo že iPad 3 a.k.a. iPad New sa nezahrieva, beží mi v demomóde už týždeň a je vrelý. To isté robí aj Prime a je príjemný na dotyk.
Jedno jediné nechávam applu, a to WOW efekt, ktorý sa stratil v roku 2007. Od vtedy nespravili ani jeden jediný "inventívny" krok vpred, ktorý by redefinoval niečo či už v ich vlastnom, alebo inom konkurenčnom systéme.
iPad - tablety sme tu roky mali, kompas - aj staré dumb nokie, face time - aj prvé symbian telefóny s 3G podporou, iCloud - SkyDrive...
Jedno jediné nechávam applu, a to WOW efekt, ktorý sa stratil v roku 2007. Od vtedy nespravili ani jeden jediný "inventívny" krok vpred, ktorý by redefinoval niečo či už v ich vlastnom, alebo inom konkurenčnom systéme.
iPad - tablety sme tu roky mali, kompas - aj staré dumb nokie, face time - aj prvé symbian telefóny s 3G podporou, iCloud - SkyDrive...
Neviem čo si za inteligent ty ale iPad je pri hraní maximálne teplý určite nie verný horúci na dotyk. Odskusané pri infinity blade 1,2, real racingu, shadowgunu. Viac pociťujem teplejsí zadok pri obyčajnom surfovaní ako pri hraní. Opakujem neprehrieva sa nevypína sa! Nepalia ťa ruky alebo nepocituješ že držíš niečo horúce.
Ak sa ti hreje v demo móde je to možno zapríčinene tým poripade tým že je pripojeny na kábel 24/7.
Takze inteligent rozlišuj trocha.
dodo
Ak sa ti hreje v demo móde je to možno zapríčinene tým poripade tým že je pripojeny na kábel 24/7.
Takze inteligent rozlišuj trocha.
dodo
ja mam taktiez ipade 3 a nepocitujem tie teploty, pri dlhom hrani je horucejsi ale v pohode. v zime to bude mat svoje vyhody. 
iWin - Vyhody v spojeni s oxidaciou a vlhkostou myslis, vsak?
-
Corn Flake
Guru wannabe
Myslíš tie 3 ťuknutia na zálohu/obnovu/zmrazenie aplikácie? Nie každý cíti nutnosť 27x ťuknúť na nejaké prázdne miesto, aby mohol narátať do 30.TommyHot napísal: Ale ok ked tak velmi chces zober si napr 4. najpredavanejsiu appku Titanium Backup. Ucel sice splni tak ako sa ocakava, ale kym sa preklikas cez to obrovske mnozstvo buttonov a poloziek v menu, tak aj porodis.
Odporucam precitat vsetkym, myslim, ze autor ma kus pravdy o pouzivatelov iOS a Androidu: http://bit.ly/N3EZPf