Ebook reader
Ebook reader
Chcem si kúpiť nejakú čítačku a potrebujem rady, tipy, skúsenosti, odporučenia. Díky moc.
Re: Ebook reader
Kindle - dlhá výdrž batérie a pomerne veľký displej.
Ešte ohľadom ceny: chcem čosi lacnejšie. Z toho vyplýva aj otázka - v čom sa líši čítačka, čo napr. stojí o 20-30 evry viac ? Je to výhodné dať radšej viac, alebo to nie je extra dôležité ?
Čítal som že môžu byť nejaké problémy ohľadom pdf súborov a pod. Ako to vlastne funguje ? To nahadzovanie kníh tam a zobrazovanie. Nejaké problémy okolo toho ?
Čítal som že môžu byť nejaké problémy ohľadom pdf súborov a pod. Ako to vlastne funguje ? To nahadzovanie kníh tam a zobrazovanie. Nejaké problémy okolo toho ?
pozeram na tie citacky a zaujala ma jedna vec. co znamena "obsahuje reklamu"?
Mňa zaujala táto, našiel som ju aj za 52 evry.
http://www.alza.sk/prestigio-libretto-p ... 284539.htm
M142, kym si neurobis jailbraik tak Kindle, teda aspon moja 3 3G, ako lockscreen, alebo screensaver pouziva reklamu na aktualne knihy, filmy, hudobne albumy, sperky... vsetko co amazon a jeho partneri predavaju a je na to v dany tyzden akcia
hughito, ako pisem vyssie, mam kinde 3 3G a som s nou velmi spokojny. nema problem s diakritikou, je dost lahka na to, aby drzanie nesposobovalo problemy a je zaroven dost velka, aby sa dalo pohodlne citat.
je to viac penazi, ale citacku nepovazujem za spotrebny tovar, skor nieco co si kupujem na dost rokov na to, aby som si investiciu nevycital. s inymi znackami nemam skusenosti, preto neviem poradit.
co sa tyka ebookov, ktore su kupene, tak jedinou nevyhodou je, ze martinus neredava .mobi (opravte ma ak sa mylim) a tie ich subory treba potom konvertovat a lamat tam casovu ochranu a podobne... cesky kozmas vsak predava mobi, ktore su pre kindle a vsetko ide ako ma.
//plus za dolezite povazujem puzdro s lampickou. velmi uzitocne pri cestovani, kedze je osvetleny len display a nic ine. takze spolucestujuci nie su ruseni svetlom a mozu spat, pricom ja mozem pohodlne citat
hughito, ako pisem vyssie, mam kinde 3 3G a som s nou velmi spokojny. nema problem s diakritikou, je dost lahka na to, aby drzanie nesposobovalo problemy a je zaroven dost velka, aby sa dalo pohodlne citat.
je to viac penazi, ale citacku nepovazujem za spotrebny tovar, skor nieco co si kupujem na dost rokov na to, aby som si investiciu nevycital. s inymi znackami nemam skusenosti, preto neviem poradit.
co sa tyka ebookov, ktore su kupene, tak jedinou nevyhodou je, ze martinus neredava .mobi (opravte ma ak sa mylim) a tie ich subory treba potom konvertovat a lamat tam casovu ochranu a podobne... cesky kozmas vsak predava mobi, ktore su pre kindle a vsetko ide ako ma.
//plus za dolezite povazujem puzdro s lampickou. velmi uzitocne pri cestovani, kedze je osvetleny len display a nic ine. takze spolucestujuci nie su ruseni svetlom a mozu spat, pricom ja mozem pohodlne citat
slaba napodobenina poriadnej citacky... ma to LCD displej - vydrz 8 hodin citania, kindle s elektronickym papierom mi vydrzi cca mesiac... a este sa to samozrejme aj ovela lepsie cita - 105 eur v http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstv ... =srovnavachughito napísal:Mňa zaujala táto, našiel som ju aj za 52 evry.
To, že to má LCD displej znamená, že to nemá ten el. atrament ?
ano, bud ma lcd displej, alebo elektronicky papier...
Díky za upozornenie. Ten LCD displej to by teda bolo v podstate ako čítanie z počítaču ? Tomu sa chcem vyhnúť. Inak som čítal v recenziách, že sú problémy s PDF (pri tom KINDLE + celkovo že tam je nejaký iný systém tej podpory formátov).
ano, ako citanie z pocitaca, resp. mobilu/tabletu... na kindle (a inych citackach s e-papierom) je lepsie pouzivat specialne formaty ebookov, citanie pdf nie je az take pohodlne
No pôjdem teda do tej Kindle 4 (inak prečo stojí 3 viac ? ), tie formáty a pod., o tom je dosť článkov aj na nete, nejak sa hádam porieši aj to pdf (prípadne konverzie do iných formátov z pdf).
-
anyway
Light Star
Pretoze okrem klavesnice, k4 postrada tiez audio.
tak... ale podla mna to su uplne nepodstatne veci pri citacke...anyway napísal:Pretoze okrem klavesnice, k4 postrada tiez audio.
-
anyway
Light Star
To je vec osobnych preferencii. Ja uprednostnujem k3, kedze citacku pouzivam aj na ucenie, robim si na nej poznamky a bez klavesnice by to slo asi tazko, navyse rad pocuvam audio knihy na precvicenie anglictiny v hovorenom slove.
No áno, čítal som, že tie niektoré čítačky sú pomaly ako malé počítače (audio, video, net, klávesnica..), ale ja to chcem naozaj len využiť ako zberňu kníh v príslušných formátoch (a samozrejme ich čítanie).
A ešte sa spýtam: keď sú tie problémy s PDF, to sa prejavuje ako ? Treba ten text nejak mechanicky posúvať, lebo sa nezmestí na obrazovku, alebo ? Vôbec si to neviem predstaviť.
A ešte sa spýtam: keď sú tie problémy s PDF, to sa prejavuje ako ? Treba ten text nejak mechanicky posúvať, lebo sa nezmestí na obrazovku, alebo ? Vôbec si to neviem predstaviť.
Ebook reader
Na Kindle ako importer pouzivam Calibre a ten vklada vsetky pdf v pohode.
A ako zbernu stale vidim najlepsie 3, ci uz len wifi alebo 3G. Novsie su dotykove, maju Androida a podporuju hry, fotky a snad aj videa a to by som uz videl na tablet. Ten ma LCD a oci ti podakuju...
A ako zbernu stale vidim najlepsie 3, ci uz len wifi alebo 3G. Novsie su dotykove, maju Androida a podporuju hry, fotky a snad aj videa a to by som uz videl na tablet. Ten ma LCD a oci ti podakuju...
Importer je čo ?
Ebook reader
soft na import 
//
//
Napíš o tom čosi viac prosím.