Nová grafická karta 200-290€
-
TUCERO_SVK
Star
- Kontaktovať používateľa:
Nová grafická karta 200-290€
Zdravím:
Prosím Vás rozmýšľam nad kúpov novej grafickej karty (cena od 200-290€ nad tú hranicu nejdem ) ale neviem sa rozhodnúť 1. ktorú kúpiť a 2.či ju vôbec kúpiť.
1. Ktorú:
Tam rozmýšľam nad :
http://www.alza.sk/gainward-gtx570-1-28 ... 213586.htm
http://www.alza.sk/evga-geforce-gtx570-d203583.htm
http://www.alza.sk/asus-engtx570-dcii-2 ... 231768.htm
http://www.alza.sk/gainward-gtx570-1-28 ... 266620.htm
alebo vraj v Q3 2012 má vyjsť GTX 660Ti aj keď to je asi ešte len odhad. Takže neviem či by bolo rozumné na ňu počkať. Pre mňa by bolo lepšie ju kúpiť do konca júna aby som mohol prejsť nejaké tie hry keby zase celé prázdniny pršalo lebo ak vyjde v Q3 to už bude zase blbá škola. Ale na druhej strane 660Ti by asi bola lepšia spotrebou aj výkonom.
V AMD kategorií sa vôbec nevyznám takže ak je niečo čo sa vyrovná týmto v uvedenej cenovej kategorií tak by som možno aj nad tým uvažoval.
Značka:
Preferujem Nvidie od Gainward ale netrvám na tom.
2. Pre otázku či vôbec kúpiť:
V januári som si kúpil inno3D GTX570 ktorú keď som nainštaloval tak sa mi sem tam proste vypol pc ako keby som ho vytrhol zo zásuvky. Tak som ju vrátil lebo som si myslel že to je zlá grafická karta. Potom mi začal robiť to isté so starou grafickou kartou tak som reklamoval zakladnú dosku a zdroj v alze . Zdroj mi poslali nový a základnú dosku opravili (divné že obidve uznali ako zlé). Takže teraz by som chcel znova grafickú kartu len sa bojím či by to nezačalo robiť také isté blbosti. Je možné že to spôsobila tá karta alebo to bola asi iba náhoda že to začalo zrovna po výmene robiť? Oplatí sa riskovať s kúpov dalšej?
Zostava:
CPU: AMD Phenom II X6 1090T netaktovaný a asi ani nebude sa mi nechce do toho zasahovať.
MB: ASUS M4N68T 1xPCI-E 2.0
Zdroj: Corsair TX650-V2 ( pred výmenou to bol TX650)
Skrinka: Coolermaster Dominator II (gtx 570 ltt ale zmestí sa )
Ram: Kingston Hyper X DDR3 1600MHz 2x2GB + 2x4GB
Monitor: LG W2242SM 22 palcov rozlíšenie max 1680x1050 a nebudem zatiaľ vymienať takže ani hry nebudem dávať na príliš veľké rozlíšenie.
Grafická karta: Gainward: GTS 250 512MB Green edition.
Očakávania od novej karty:
Najnovšie hry pri max nastaveniach s rozlíšením tých 1680x1050 aspoň tých 40+-fps ak by to bolo možné za tie peniaze. (tam zahrňam BF3, Crysis 2, Skyrim)
Obchod: Talkive, alza, ak by bolo nadmieru výhodne tak aj shark
Ďakujem za prípadnú pomoc.
Prosím Vás rozmýšľam nad kúpov novej grafickej karty (cena od 200-290€ nad tú hranicu nejdem ) ale neviem sa rozhodnúť 1. ktorú kúpiť a 2.či ju vôbec kúpiť.
1. Ktorú:
Tam rozmýšľam nad :
http://www.alza.sk/gainward-gtx570-1-28 ... 213586.htm
http://www.alza.sk/evga-geforce-gtx570-d203583.htm
http://www.alza.sk/asus-engtx570-dcii-2 ... 231768.htm
http://www.alza.sk/gainward-gtx570-1-28 ... 266620.htm
alebo vraj v Q3 2012 má vyjsť GTX 660Ti aj keď to je asi ešte len odhad. Takže neviem či by bolo rozumné na ňu počkať. Pre mňa by bolo lepšie ju kúpiť do konca júna aby som mohol prejsť nejaké tie hry keby zase celé prázdniny pršalo lebo ak vyjde v Q3 to už bude zase blbá škola. Ale na druhej strane 660Ti by asi bola lepšia spotrebou aj výkonom.
V AMD kategorií sa vôbec nevyznám takže ak je niečo čo sa vyrovná týmto v uvedenej cenovej kategorií tak by som možno aj nad tým uvažoval.
Značka:
Preferujem Nvidie od Gainward ale netrvám na tom.
2. Pre otázku či vôbec kúpiť:
V januári som si kúpil inno3D GTX570 ktorú keď som nainštaloval tak sa mi sem tam proste vypol pc ako keby som ho vytrhol zo zásuvky. Tak som ju vrátil lebo som si myslel že to je zlá grafická karta. Potom mi začal robiť to isté so starou grafickou kartou tak som reklamoval zakladnú dosku a zdroj v alze . Zdroj mi poslali nový a základnú dosku opravili (divné že obidve uznali ako zlé). Takže teraz by som chcel znova grafickú kartu len sa bojím či by to nezačalo robiť také isté blbosti. Je možné že to spôsobila tá karta alebo to bola asi iba náhoda že to začalo zrovna po výmene robiť? Oplatí sa riskovať s kúpov dalšej?
Zostava:
CPU: AMD Phenom II X6 1090T netaktovaný a asi ani nebude sa mi nechce do toho zasahovať.
MB: ASUS M4N68T 1xPCI-E 2.0
Zdroj: Corsair TX650-V2 ( pred výmenou to bol TX650)
Skrinka: Coolermaster Dominator II (gtx 570 ltt ale zmestí sa )
Ram: Kingston Hyper X DDR3 1600MHz 2x2GB + 2x4GB
Monitor: LG W2242SM 22 palcov rozlíšenie max 1680x1050 a nebudem zatiaľ vymienať takže ani hry nebudem dávať na príliš veľké rozlíšenie.
Grafická karta: Gainward: GTS 250 512MB Green edition.
Očakávania od novej karty:
Najnovšie hry pri max nastaveniach s rozlíšením tých 1680x1050 aspoň tých 40+-fps ak by to bolo možné za tie peniaze. (tam zahrňam BF3, Crysis 2, Skyrim)
Obchod: Talkive, alza, ak by bolo nadmieru výhodne tak aj shark
Ďakujem za prípadnú pomoc.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Nová grafická karta 200-290€
počkaj na Nvidia Kepler 
-
TUCERO_SVK
Star
Oplatí sa čakať na to tých 5 mesiacov? Bude tam taký nárast výkon/cena? lebo podľa predpokladov bude stáť tých 312$ a čo som pozeral na gtx670 predpokladali 399$ a pri našich skromných obchodníkoch je to toľko isto v € takže tým pádom predpokladám že aj tá 660Ti bude stáť tých cca 300+ € a GTX 570 stojí už od 250 €
-
MichalkoOo
Zablokovaný
vyšší výkon, nižšia spotreba, menej zahrieva, lepšie sa taktuje, DX11.1, PCIe 3.0, TXAA, GPU BOOST, lepšia podpora Surround. To sa ti oplatí nie? GTX570 je dobrá karta ale je blbosť ju teraz kupovať.
-
TUCERO_SVK
Star
Tak počkám. Len dúfam že tomu nedajú nejakú nehoráznu cenu. Ďakujem za pomoc 
ak mas peniaze a chces sa hrat, je uplny nezmysel cakat POL ROKA koli o par % lepsiemu pomeru cena/vykon
v dohladnej dobe nic prevratne na trh nepride, tak kup co je na trhu teraz a mozes sa cele prazdniny v klude hrajkat
v dohladnej dobe nic prevratne na trh nepride, tak kup co je na trhu teraz a mozes sa cele prazdniny v klude hrajkat
-
MichalkoOo
Zablokovaný
neviem odkiaľ máte pol roka. A je to mega blbosť
-
uplink
VIP
Doplatil by som si na plnohodnotného krypla, 670, alebo počkal na 660Ti.
-
TUCERO_SVK
Star
OK tak odkladám kúpu kým nevyjde 660Ti . Však na Diablo 3 a prácu v Maxe zatiaľ postačí aj to čo mám. Ostatné hry neskôr. 
-
Outsider
Star
Posonduj si aj bazar. Ja som si nedavno vymenil moju GTX 580 za 590 s doplatkom 130 € a mam k nej este cca. 2,5 r. zaruku. Za 300 € sa da zjednat dobra grafika, staci pockat na vhodnu ponuku. V tych 660ti vidim perspektivu hlavne v zapojeni sli, kde za rozumnu cenu dostanes nadpriemerny vykon, narozdiel od 690.TUCERO_SVK napísal:OK tak odkladám kúpu kým nevyjde 660Ti . Však na Diablo 3 a prácu v Maxe zatiaľ postačí aj to čo mám. Ostatné hry neskôr.
-
uplink
VIP
Outsider - teploty, spotreba, hluk, nič? 590ka nie je zrovna najvhodnejší spoločník do pc, pokiaľ nemáš nejaký megahighendovú skrinku, alebo vodu.
A spravené SLi z Titánov tiež nie je najväčšia výhra, tie isté nevýhody ako hore spomínané. Pre normálnych a rozumných ľudí je tu x70 a x80 rada, pre magorov x90 a pre tých menej majetnejších, a stále rozumných spravili Titánov [Titanium] verzie. Jednoduché.
Sli a x90 je fakt len pre ľudí čo nevedia čo s peniazmi. 590k v idly sama hučí viac ako celá moja zostava v peaku...
A spravené SLi z Titánov tiež nie je najväčšia výhra, tie isté nevýhody ako hore spomínané. Pre normálnych a rozumných ľudí je tu x70 a x80 rada, pre magorov x90 a pre tých menej majetnejších, a stále rozumných spravili Titánov [Titanium] verzie. Jednoduché.
Sli a x90 je fakt len pre ľudí čo nevedia čo s peniazmi. 590k v idly sama hučí viac ako celá moja zostava v peaku...
-
Outsider
Star
Teploty su samozrejme vyssie nez u mojej 580ky ale neplanujem tu kartu mat dlhodobo(max rok). Skrinu mam CM STORM Trooper+ 5x 120mm a 200mm na vrchu skrine vsetko zapojene v regulatore otacok takze hluk je primerany, pri hrani trosku zvysim otacky a s teplotami nemam ziadny problem. Tej karty som sa potreboval zbavit lebo rapidne straca na cene. 590 bude stale mozne po case strelit bez problemov za 300 € a stale je 2. najvykonejsia karta.uplink napísal:Outsider - teploty, spotreba, hluk, nič? 590ka nie je zrovna najvhodnejší spoločník do pc, pokiaľ nemáš nejaký megahighendovú skrinku, alebo vodu.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
hlavne 590 netaktuj
-
Outsider
Star
Neni dovod.MichalkoOo napísal:hlavne 590 netaktuj
Teraz som kupil novu 2GB OC verziu 7850 s Windforce (Gigabyte) za 190 Euro. Spokojnost
Napajam to pasivnym Seasonic zdrojom. Je to tiche same o sebe a tiez to mam na 1680 rozlisenie. Vsetko pustam zatial na ultra.
Zdroj nemas bohvieako kvalitny, cize by som pozeral prave po tejto karte (ma 1x6 pin napajanie). Planujem este na nu hodit Accelero, kedze chcem extremne ticho. Tu 250ku ti to nahradi velmi pekne myslim.
Kupovat cokolvek ine na tu tvoju zostavu bude overkill (ja napr. napajam tu 7850 i2500kckom na 4,5 Ghz).
Zdroj nemas bohvieako kvalitny, cize by som pozeral prave po tejto karte (ma 1x6 pin napajanie). Planujem este na nu hodit Accelero, kedze chcem extremne ticho. Tu 250ku ti to nahradi velmi pekne myslim.
Kupovat cokolvek ine na tu tvoju zostavu bude overkill (ja napr. napajam tu 7850 i2500kckom na 4,5 Ghz).
-
TUCERO_SVK
Star
Ako púšťaš na ultra?
Máš tam nejakú rezervu aspoň tých 10fps nad tridsiatimi alebo to máš tesne okolo 30 ? + treba rátať že ja mám procesor čo nieje zrovna borec čo sa týka hier.
Ono tou cenou čo si ty písal by bola tá karta na tom dobre aj spotrebou. Ale v obchodoch nieje pod 224 € čo je už neďaleko GTX570 ktorá má navyše CUDA a je silnejšia a GTX660Ti by mala byť na tom ešte lepšie. Teda až na tú neznámu cenu a dátum vydania XD.
Inak čo je zlé na tom zdroji? Pokiaľ viem toto by mal byť jeden z kvalitných kusov. A predpokladám že 2 x8-pinový konektor tam nieje na ozdobu.
Máš tam nejakú rezervu aspoň tých 10fps nad tridsiatimi alebo to máš tesne okolo 30 ? + treba rátať že ja mám procesor čo nieje zrovna borec čo sa týka hier.
Ono tou cenou čo si ty písal by bola tá karta na tom dobre aj spotrebou. Ale v obchodoch nieje pod 224 € čo je už neďaleko GTX570 ktorá má navyše CUDA a je silnejšia a GTX660Ti by mala byť na tom ešte lepšie. Teda až na tú neznámu cenu a dátum vydania XD.
Inak čo je zlé na tom zdroji? Pokiaľ viem toto by mal byť jeden z kvalitných kusov. A predpokladám že 2 x8-pinový konektor tam nieje na ozdobu.
Vsetko z tohto: http://steamcommunity.com/profiles/7656 ... es?tab=all
Pozadujem skoro vzdy 60 FPS minimum. Ak si myslis, ze ten Corsair je fajn, tak naozaj neviem, co ti vobec este napisat.
GTX570 zacina na 270 Euro. No neviem. 10 percent vykonu navyse by mi za tu ovela vyssiu spotrebu naozaj nestalo, nevraviac o tom, ze 7850 je 28nm a ma 2GB VRam + je ticha.
O GTX660/TI nema zmysel pisat, kedze este oficialne neexistuje.
Pozadujem skoro vzdy 60 FPS minimum. Ak si myslis, ze ten Corsair je fajn, tak naozaj neviem, co ti vobec este napisat.
GTX570 zacina na 270 Euro. No neviem. 10 percent vykonu navyse by mi za tu ovela vyssiu spotrebu naozaj nestalo, nevraviac o tom, ze 7850 je 28nm a ma 2GB VRam + je ticha.
O GTX660/TI nema zmysel pisat, kedze este oficialne neexistuje.
-
TUCERO_SVK
Star
neviem čo máš proti tomu zroju však všade sú iba dobré recenzie na neho , keď nerátam hluk ale nechajme to tak teraz ide o grafiku na zdroj satčí že je dostatočný pokiaľ by som nechcel SLI alebo GTX690
Nevidím v zozname tituly ako Skyrim, Battlefield 3 a Crysis 2 tie si skúšal ako Ti išli? Pretože také ako Left for dead 2 aj GTS250 utiahne na 60 fps. Aj keď je tam síce Just Cause 2, Hot Pursuit.
Inak pri tej GTX570 mi ani tak nešlo o ten vyšší výkon skôr ma zaujímajú tie zmienené CUDA jadrá, ktoré by mi umožnili na rozdiel od AMD grafickej karty toto vyskúšať http://www.mentalimages.com/products/iray.html
Na druhej strane ešte sa neviem rozhodnúť či to naozaj chcem používať alebo ostanem pri mental ray.
Keby som ostal pri mental ray už by mi nezáležalo na tom aby to bola Nvida a v tom prípade by AMD vyšlo z toho momentálne výhodnejšia cenovo aj spotrebou čo by nebolo zlé. Samozrejme ak by sa nerátala tá ešte stále na teoretickej úrovni 660ti ale zase predpokladám že jej ekvivalent bude 7870 cenovo aj výkonom.
No keď to zhrniem z môjho pohľadu:
HD7850:
Cena, spotreba, dajme tomu pamäť ale to je asi zbytočné,dostupná ihneď
Nemá CUDA
rezerva výkonu do budúcna
GTX570
dostupná ihneď, v cenovom intervale, CUDA, dostatočne výkonná s menšou rezervou do budúcna
Spotreba
HD7870
výkon aj s rezervou do budúcna, spotreba, dostupnosť ihneď
nemá CUDA, cena
GTX670:
nedostupná cenovo
a to stačí
GTX660ti:
výkon, CUDA, spotreba
cena, dostupnosť.
Nevýhoda je že každá karta splňa niektoré požiadavky a niektoré zase nespĺňa takže sa budem musieť asi nejakej tej požiadavky vzdať.
Nevidím v zozname tituly ako Skyrim, Battlefield 3 a Crysis 2 tie si skúšal ako Ti išli? Pretože také ako Left for dead 2 aj GTS250 utiahne na 60 fps. Aj keď je tam síce Just Cause 2, Hot Pursuit.
Inak pri tej GTX570 mi ani tak nešlo o ten vyšší výkon skôr ma zaujímajú tie zmienené CUDA jadrá, ktoré by mi umožnili na rozdiel od AMD grafickej karty toto vyskúšať http://www.mentalimages.com/products/iray.html
Na druhej strane ešte sa neviem rozhodnúť či to naozaj chcem používať alebo ostanem pri mental ray.
Keby som ostal pri mental ray už by mi nezáležalo na tom aby to bola Nvida a v tom prípade by AMD vyšlo z toho momentálne výhodnejšia cenovo aj spotrebou čo by nebolo zlé. Samozrejme ak by sa nerátala tá ešte stále na teoretickej úrovni 660ti ale zase predpokladám že jej ekvivalent bude 7870 cenovo aj výkonom.
HD7850:
GTX570
HD7870
GTX670:
GTX660ti:
Nevýhoda je že každá karta splňa niektoré požiadavky a niektoré zase nespĺňa takže sa budem musieť asi nejakej tej požiadavky vzdať.
-
TUCERO_SVK
Star
neviem čo máš proti tomu zroju však všade sú iba dobré recenzie na neho , keď nerátam hluk ale nechajme to tak teraz ide o grafiku na zdroj satčí že je dostatočný pokiaľ by som nechcel SLI alebo GTX690
HD7850:
Cena, spotreba, dajme tomu pamäť ale to je asi zbytočné,dostupná ihneď
Nemá CUDA
rezerva výkonu do budúcna
GTX570
dostupná ihneď, v cenovom intervale, CUDA, dostatočne výkonná s menšou rezervou do budúcna
Spotreba
HD7870
výkon aj s rezervou do budúcna, spotreba, dostupnosť ihneď
nemá CUDA, cena
GTX670:
nedostupná cenovo
a to stačí
GTX660ti:
výkon, CUDA, spotreba
cena, dostupnosť.
HD7850:
GTX570
HD7870
GTX670:
GTX660ti:
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ku CUDA pridaj PhysX a lepšie drivere