Tribus - skupina ľudí, ktorí cestujú „načierno“ MHD
Tribus - skupina ľudí, ktorí cestujú „načierno“ MHD
Počuli ste o tom ? Tu je ich web: TRIBUS BA
Naposledy upravil/-a goten v 27 máj 2012, 20:33, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Pridané hlasovanie.
Dôvod: Pridané hlasovanie.
Re: Tribus - skupina ľudí, ktorí cestujú „načierno“ MHD
obycajne zmrdstvo, hlavne tie drbnute argumenty toho ucitela, ktory prezentoval svoje nazory na smetiach v clanku
ked sa mu nepaci moze ist autom, kktDruhá vec je, že keď idem do práce a z nej MHD - tak je to pre mňa nezaplatený čas, ktorý je nutne spojený s tým pracovným. To mám ešte platiť za to, že si idem zarobiť?
ruky by som im dolamal hajzlom, strasne mudri su vsetci, z takychto vykukov co za vsetkym hladaju sposob ako prestat system sa mi otvara noz vo vrecku
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Vsetci podme na cierno a potom sa stazujme, ze to vypada v MHD nanic a sluzby su tiez nanic. Logika slovenskeho naroda je niekedy na hrane totalnej debility. A potom sa cudujme, ze nieto pracu atd, ked kazdy chce len system obijst.
Neviem, preco vas to tak rozculuje. Ved to nie je ziadna novinka, ze niektori ludia cestuju na cierno. To len smecko potrebuje teraz umelo vyrabat aferky.
Pri pravidelnom cestovani a trocha ostrazitosti nie je problem spoznat revizora a vcas vystupit alebo si cvaknut listok. Ked to niekomu stoji za to celu jazdu kazdy jeden den striehnut na revizora, aby usetril 70 centov.. Mne by sa to nechcelo.
Pri pravidelnom cestovani a trocha ostrazitosti nie je problem spoznat revizora a vcas vystupit alebo si cvaknut listok. Ked to niekomu stoji za to celu jazdu kazdy jeden den striehnut na revizora, aby usetril 70 centov.. Mne by sa to nechcelo.
Je to hlavne chyba DPB, keby zavedu cipove karty, tak to jazdenie na cierno klesne aspon o 75% (z vlastnej skusenosti viem, ako to funguje v Nitre, chodil som busom 4 roky). Namiesto toho sa pouzivaju zastarale listky a vsetci placu, ako vela ludi jazdi nacierno.
Zlodeji, chcú MHD zadarmo. Super, potom obyčajný pracujúci človek sa do nej vôbec nedostane, lebo sa v nej budú voziť dôchodcovia a ľudia, čo nemajú čo robiť. To radšej chcem mať za tie peniaze istotu, že ma to odvezie kde potrebujem.
Suhlasim, ale je to zacarovany kruh, ktory je uzatvoreny hlavne vdaka dosadenym manazerom. MHD vyzera zle a poctivi ludia vidia, ze aj ked platia, tak sa takmer nic nemeni - obcas nejaky novy autobus, ale inak chodia spoje malo, su plne, listky zdrazuju, ale manazment stale hospodari nehospodarne.Soviet napísal:Vsetci podme na cierno a potom sa stazujme, ze to vypada v MHD nanic a sluzby su tiez nanic. Logika slovenskeho naroda je niekedy na hrane totalnej debility. A potom sa cudujme, ze nieto pracu atd, ked kazdy chce len system obijst.
Uz som o tom kedysi pisal blogpost. Autobusy vobec nie su az tak zle (asi zalezi od lokality), spoje tiez chodia casto (co sa tyka frekvencie tak dokonca asi aj castejsie ako v mestach stylu Londyn a podobne), len vidiet, ze peniaze idu inam, ako maju. Namiesto hlasoveho oznamovania lokality je v predu jeden maly displej, kde behaju mena zastavok, v harmonikach su dokonca zakryte televiziou uprostred (kde bud bezi program o chytani ryb alebo o ich priprave), namiesto cipovych kariet a snimacov (ak si neosnimas kartu pri kazdom nastupeni, sofer ta moze vyhodit z autobusu, pricom prestupy mozu byt do hodiny zadarmo) sa vrazaju peniaze do papiera, farby a udrzby automatov na listky. Skor v tom vidim nejake pekne zakazky do firiem kona sestry brata riaditela DPB. To ale velmi nesuvisi s Tribusom a nemyslim si, ze to je dovod jeho existencie.GothaR napísal: Suhlasim, ale je to zacarovany kruh, ktory je uzatvoreny hlavne vdaka dosadenym manazerom. MHD vyzera zle a poctivi ludia vidia, ze aj ked platia, tak sa takmer nic nemeni - obcas nejaky novy autobus, ale inak chodia spoje malo, su plne, listky zdrazuju, ale manazment stale hospodari nehospodarne.
Veľmi sympatický projekt, rozmýšľam o zapojení od jesene.
stale v tom tvojom poste neviem tu ironiu najst
Asi to bude tým, že ju hľadáš márne.
-
Waagbistritz69
King
žeby to bola pre niekoho až taká zábava sa stále bezdôvodne vyvážať v MHDJakub140 napísal:Zlodeji, chcú MHD zadarmo. Super, potom obyčajný pracujúci človek sa do nej vôbec nedostane, lebo sa v nej budú voziť dôchodcovia a ľudia, čo nemajú čo robiť.
-
Point
Professional
Hughito..a cim je akoze ten projekt zaujimavy? tym, ze si nezaplatis pokutu ale mesacne prispievas na pokuty inych? ci zle som to pochopil?
Argumenty, ktorymi "obhajuju" svoje konanie su chabe. Takze moje sympatie urcite nemaju.
Point: Máš lacnejšie cestovanie.
Najviac mi je sympatická tá koncepcia organizovanosti a princípov fungovania a celkovo to má väčší presah, nie je to o "kradnutí."
Najviac mi je sympatická tá koncepcia organizovanosti a princípov fungovania a celkovo to má väčší presah, nie je to o "kradnutí."
-
Soviet
Darca
No mne to zato nestoji. Usetrit 20eur je jedno, ale menit polku svojich planov a casovych harmonogramov kvoli tomu, ze nastupi revizor a teda mal by som vystupit nepotrebujem. Niekoho to bavi, ale mne by to za tych par eur nestalo. Revizora bezne stretnem 2x do mesiaca. Aj vikend. A aby som vystupil, ked ho vidim a cakal na dalsi bus 20min? To je chore 
akokolvek to kto zabali, stale je to kradnutie