Tribus - skupina ľudí, ktorí cestujú „načierno“ MHD
Re: Tribus - skupina ľudí, ktorí cestujú „načierno“ MHD
A co, ked je to kradnutie? Aj warez je kradnutie a ludia to tiez zaobaluju a sami pred sebou sa ospravedlnuju. Budme realisticki, v systeme je priestor na takyto sposob obchadzania uhrady cestovneho a urcita vrstva ludi to vyuziva. DPB ma obrovsku rezervu v efektivnosti revizie CL, napriek tomu (a mozno aj vdaka tomu) revizori vypisuju pokuty takmer v kazdom spoji, do ktoreho vstupia.
ta doma neucili, ze kradnutie je zle? aj ked si to zaobalis?
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
A potom sa ludia cuduju, ze v politike sa kradne. Vsak by to iste robili, ked uz pri 25 eurach premyslaju nad takymto "podvodom" 
mal by DP zvysit pocet revizorov, keby chodili castejsie postupne by sa to neoplatilo
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Je to nezaplatenie za sluzbu, hociako si to mozes odovodnovat. Ako keby sa das ostrihat a ked sa holic otoci tak utecies bez zaplatenia...
To čo tu predvádzate je riadne krivé zmýšľanie - že krádež. A že potom sa nečudujme, že aj v politike sa kradne. Ste normálni ?
Prečo vôbec ľudí napadne takéto čosi robiť ? Lebo od nich sa KRADNE každý deň, hovorí vám niečo vyprodukovaná nadhodnota ? Potom je pre takého učiteľa čo má rodinu otázka tých 30 € mesačne naozaj existenčná a hľadá rôzne cesty.
Nevraviac o tom, že najlepšie by bolo, keby bola takáto služba zadarmo. Štát dotuje plno hovadín, peniaze (spoločné) tečú dô roznych nezmyslov a strácajú sa neuveriteľnou rýchlosťou. Prečo by nemohla byť verejná služba ako MHD zdarma ? Prinieslo by to aj ekologické výhody, verím, že by ubudlo aj tých áut.
Stále sa mi potvrdzuje, že "spravodlivý" hnev ľudu nastáva pri banalitách typu: cigán ukradne bicykel a človek X cestuje načierno. To, že sú ľudia dennodenne okrádaní v práci, že (nazvem to tak) v štáte sa peniaze míňajú a tečú do súkromných vrecák, to ľuďom nevadí, resp. aj vadí, ale je to tak vzdialené a neuchopiteľné, že to ani nestojí za reč. Tak sa treba vybúriť na inom.
Môžte sa rozhorčovať a karmovať naďalej.
Ešte ma napadla jedna analógia. Určite poznáte tú slávnu vetu od súdružky Meinhof: "Ak hodí kameň jednotlivec, je to zločin, ak dav, je to politický akt."
To sa hodí aj sem: ak ide načierno jednotlivec, je to krádež, ak je to cielene organizovaná skupina, ide o politický akt. Tu sa odkazujem aj na to, odkiaľ dotyční čerpajú: Ide jednoducho o istý politický akt a formu boja. Má to ďaleko od krádeže v bežnom slova zmysle.
Vaše zmýšľanie je na úrovni toho typu, že tí talianski pracujúci čo postupovali taktikou autoriduzione boli vlastne zlodeji - odmietali platiť za "službu." Ale nehladíte na to, aké sú podmienky všeobecne, či je tá služba ohodnotená spravodlivo a správne, to vás nezaujíma. Proste len úzkoprsý pohľad: nezaplatenie za službu = krádež ! Lámať ruky a otvárať nožíky.
Toto už presahujem, ale aj keby sa v histórii nenašlo dosť ľudí, čo prekročili ten pomyselný zákon, resp. nejakú danú dobovú normu, tak nám dnes nie je tak dobre, ako nám relatívne je.
__
karmista: To nebol preklep, tak nejak stojí električenka na mesiac pre pracujúceho človeka (ale tuším o čosi menej).
Prečo vôbec ľudí napadne takéto čosi robiť ? Lebo od nich sa KRADNE každý deň, hovorí vám niečo vyprodukovaná nadhodnota ? Potom je pre takého učiteľa čo má rodinu otázka tých 30 € mesačne naozaj existenčná a hľadá rôzne cesty.
Nevraviac o tom, že najlepšie by bolo, keby bola takáto služba zadarmo. Štát dotuje plno hovadín, peniaze (spoločné) tečú dô roznych nezmyslov a strácajú sa neuveriteľnou rýchlosťou. Prečo by nemohla byť verejná služba ako MHD zdarma ? Prinieslo by to aj ekologické výhody, verím, že by ubudlo aj tých áut.
Stále sa mi potvrdzuje, že "spravodlivý" hnev ľudu nastáva pri banalitách typu: cigán ukradne bicykel a človek X cestuje načierno. To, že sú ľudia dennodenne okrádaní v práci, že (nazvem to tak) v štáte sa peniaze míňajú a tečú do súkromných vrecák, to ľuďom nevadí, resp. aj vadí, ale je to tak vzdialené a neuchopiteľné, že to ani nestojí za reč. Tak sa treba vybúriť na inom.
Môžte sa rozhorčovať a karmovať naďalej.
Ešte ma napadla jedna analógia. Určite poznáte tú slávnu vetu od súdružky Meinhof: "Ak hodí kameň jednotlivec, je to zločin, ak dav, je to politický akt."
To sa hodí aj sem: ak ide načierno jednotlivec, je to krádež, ak je to cielene organizovaná skupina, ide o politický akt. Tu sa odkazujem aj na to, odkiaľ dotyční čerpajú:
Kód: Vybrať všetko
Autoredukcia cien. Taktika talianskeho hnutia pracujúcich počas ekonomickej krízy v 70. rokoch minulého storočia, známa ako autoriduzione. Tisíce domácností svojvoľne znižovalo svoje účty za energie, nájomné, či potraviny alebo odmietalo platiť úplne. Išlo o obdobu boja za vyššie mzdy, ktorého výsledkom bolo zníženie cien základných potravín a elektriny.Vaše zmýšľanie je na úrovni toho typu, že tí talianski pracujúci čo postupovali taktikou autoriduzione boli vlastne zlodeji - odmietali platiť za "službu." Ale nehladíte na to, aké sú podmienky všeobecne, či je tá služba ohodnotená spravodlivo a správne, to vás nezaujíma. Proste len úzkoprsý pohľad: nezaplatenie za službu = krádež ! Lámať ruky a otvárať nožíky.
Toto už presahujem, ale aj keby sa v histórii nenašlo dosť ľudí, čo prekročili ten pomyselný zákon, resp. nejakú danú dobovú normu, tak nám dnes nie je tak dobre, ako nám relatívne je.
__
karmista: To nebol preklep, tak nejak stojí električenka na mesiac pre pracujúceho človeka (ale tuším o čosi menej).
takze postupne:
najskor jednoducho a v skratke:
MHD je dotovane mestom a samospravnym krajom uz teraz a to v dost vysokom percente
ekologicke vyhody by to urcite prienieslo, neda sa ale vsetko naraz, keby si teraz zakazal vstup aut do centra, ludia by sa nemali ako dostat do prace, kedze autobusova doprava je na tom z hladiska planovania dost zle, lepsie by bolo vytvorit zberne parkoviska v okrajovych castiach miest a potom ludi zvazat kvalitnou MHD do ich destinacie, to sa postupne aj presadzuje, neda sa to ale spravit naraz
ale zatvarat oci pred malym a dokonca podporovat ho, ked velke je ovela zavaznejsie, je ubohe myslenie zadubeneho jednotlivca, takze: si normalny?
najskor jednoducho a v skratke:
ano, nezaplatenie za sluzbu, ktoru dobrovolne vyuzivas je kradnutie, je jedno ako inak to nazveshughito napísal:To čo tu predvádzate je riadne krivé zmýšľanie - že krádež. A že potom sa nečudujme, že aj v politike sa kradne. Ste normálni ?
kapitalisticka nadhodnota s tym nema nic spolocne, to, ze sa kradne, je smutne, to, ze sa k tomu pridavaju aj oni a uvedomuju si to, to je este smutnejsiePrečo vôbec ľudí napadne takéto čosi robiť ? Lebo od nich sa KRADNE každý deň, hovorí vám niečo vyprodukovaná nadhodnota?
nech chodi peso alebo na bicykli, urobi tym nieco pre seba a aj svoje okoliePotom je pre takého učiteľa čo má rodinu otázka tých 30 € mesačne naozaj existenčná a hľadá rôzne cesty.
nikdy nic nie je zadarmo, myslim, ze si uz dost stary na to, aby si to pochopilNevraviac o tom, že najlepšie by bolo, keby bola takáto služba zadarmo. Štát dotuje plno hovadín, peniaze (spoločné) tečú dô roznych nezmyslov a strácajú sa neuveriteľnou rýchlosťou. Prečo by nemohla byť verejná služba ako MHD zdarma ? Prinieslo by to aj ekologické výhody, verím, že by ubudlo aj tých áut.
MHD je dotovane mestom a samospravnym krajom uz teraz a to v dost vysokom percente
ekologicke vyhody by to urcite prienieslo, neda sa ale vsetko naraz, keby si teraz zakazal vstup aut do centra, ludia by sa nemali ako dostat do prace, kedze autobusova doprava je na tom z hladiska planovania dost zle, lepsie by bolo vytvorit zberne parkoviska v okrajovych castiach miest a potom ludi zvazat kvalitnou MHD do ich destinacie, to sa postupne aj presadzuje, neda sa to ale spravit naraz
kradnutie je zle vzdy, aj male, aj velkeStále sa mi potvrdzuje, že "spravodlivý" hnev ľudu nastáva pri banalitách typu: cigán ukradne bicykel a človek X cestuje načierno. To, že sú ľudia dennodenne okrádaní v práci, že (nazvem to tak) v štáte sa peniaze míňajú a tečú do súkromných vrecák, to ľuďom nevadí, resp. aj vadí, ale je to tak vzdialené a neuchopiteľné, že to ani nestojí za reč. Tak sa treba vybúriť na inom.
ale zatvarat oci pred malym a dokonca podporovat ho, ked velke je ovela zavaznejsie, je ubohe myslenie zadubeneho jednotlivca, takze: si normalny?
znizovat platby a vydavky je mozne aj otvorenym trhom, konkurenciou, nie kradnutimVaše zmýšľanie je na úrovni toho typu, že tí talianski pracujúci čo postupovali taktikou autoriduzione boli vlastne zlodeji - odmietali platiť za "službu." Ale nehladíte na to, aké sú podmienky všeobecne, či je tá služba ohodnotená spravodlivo a správne, to vás nezaujíma. Proste len úzkoprsý pohľad: nezaplatenie za službu = krádež ! Lámať ruky a otvárať nožíky.![]()
K tým prvým dvom: tam som narážal na ten krivý pohľad, že akoby toto "malé" kradnutie vytváralo kradnutie veľké, resp. to, že "nemožno sa čudovať, že politici kradnú."
http://ekonomika.etrend.sk/svet/obyvate ... darmo.html
http://www.topky.sk/cl/1000079/1301546/ ... asy-liniek
Áno, toto je odpoveď a riešenie. Človek sa snaží, má vzdelanie, založí si rodinu, ale jeho mizerný plat ho vedie k problémom. Problém školstva je dlhodobo známy a zaznávaný. Človek je napr. zamestnaný na druhom konci mesta ako býva, auto nemá, tak čo má robiť ? Áno, ísť pešo.nech chodi peso alebo na bicykli, urobi tym nieco pre seba a aj svoje okolie
Hovno. Peniaze, prostriedky by na to boli (zo spoločného, čiže v podstate nie zadarmo), len by sa nesmelo kradnúť a dotovať vačky úspešných a šikovných, či ako to eufemisticky s obľubou nazývate. MHD zadarmo v daných mestách nie je žiadny výmysel ani nič nemožné. Len kapitalizmus nasadil ľuďom do hláv dogmu, že zo všetkého možno spraviť produkt, ktorý možno speňažiť. Preto to ľuďom príde "nemožné."nikdy nic nie je zadarmo, myslim, ze si uz dost stary na to, aby si to pochopil
http://ekonomika.etrend.sk/svet/obyvate ... darmo.html
http://www.topky.sk/cl/1000079/1301546/ ... asy-liniek
Ja nezatváram oči pred malým kradnutím, narážal som na niečo iné. Ale oveľa závažnejšie mi príde zatváranie očí pred veľkým kradnutím, ktoré ma dosah na všetkých. A závažný.kradnutie je zle vzdy, aj male, aj velke
Bla bla bla..trh, konkurencia, trh. Trh všetko vyrieši, netreba sa o nič starať. Opakujem - všetky výsady, výhody, úľavy (ktoré sa dnes postupne okliešťujú) boli vybojované ľudmi, nie trhom či darované zhora dobrými politikmi.znizovat platby a vydavky je mozne aj otvorenym trhom, konkurenciou, nie kradnutim
pre mna - za mna, nech sa prestahujeÁno, toto je odpoveď a riešenie. Človek sa snaží, má vzdelanie, založí si rodinu, ale jeho mizerný plat ho vedie k problémom. Problém školstva je dlhodobo známy a zaznávaný. Človek je napr. zamestnaný na druhom konci mesta ako býva, auto nemá, tak čo má robiť ? Áno, ísť pešo.
jeho problem, ze nema na cestu do prace je smutny, ale oproti inym ludom, ktori si ziju este horsie, je malicherny
ked nechce chodit peso, nech ide na bicykli
1. nepriraduj uspesnych a sikovnych medzi zlodejov a zmrdov, len par ludi je prienik tychto 2 mnozinHovno. Peniaze, prostriedky by na to boli (zo spoločného, čiže v podstate nie zadarmo), len by sa nesmelo kradnúť a dotovať vačky úspešných a šikovných, či ako to eufemisticky s obľubou nazývate. MHD zadarmo v daných mestách nie je žiadny výmysel ani nič nemožné.
2. ano, nekradnime, bude na MHD "zdarma" (= bude dotovana z nasich dani), preco chces teda kradnut? ved sa stavas na tu istu uroven, proti ktorej bojujes...
este k tej doprave zdarma:
http://en.wikipedia.org/wiki/Free_publi ... advantages
nemusi to byt zase len vyhraThis report also suggests that, while ridership does increase overall, the ultimate goal of reducing emissions by enticing drivers to take transit instead is rarely met: in fact, because fare-free systems tend to attract large numbers of hooligans, vagrants and other "problem riders", zero-fare systems often have the effect of frightening potential riders back into their cars—the exact opposite of the desired effect.
a ohladom Tallinnu:
tie peniaze treba samozrejme odniekadial ziskat, takze je mozne, ze sa zvysia lokalne dane, platba za parkovne na parkoviskach vlastnenych mestom, atdEstónska verejnoprávna televízia ERR vyčíslila, že bezplatná doprava bude samosprávu stáť 20 miliónov eur navyše, čo je zhruba 40 percent rozpočtu na dopravu.
vsetko je produkt, ale nie vzdy sa zan musi platit, ci uz hmotny, alebo nehmotnyLen kapitalizmus nasadil ľuďom do hláv dogmu, že zo všetkého možno spraviť produkt, ktorý možno speňažiť. Preto to ľuďom príde "nemožné."
kradnutie sa zacina tymi malymi kradezami, ked si to v hlave nejako ospravedlnis, prejdes na velke
ano, nezatvaras pred nim oci, len sa ho chces aktivne zucastnit, ubohe...Ja nezatváram oči pred malým kradnutím, narážal som na niečo iné. Ale oveľa závažnejšie mi príde zatváranie očí pred veľkým kradnutím, ktoré ma dosah na všetkých. A závažný.
nie vzdy, casto to bol prave trh a konkurenciaOpakujem - všetky výsady, výhody, úľavy (ktoré sa dnes postupne okliešťujú) boli vybojované ľudmi, nie trhom či darované zhora dobrými politikmi.
"KTO JE BEZ VINY, NECH HODÍ KAMEŇOM"
Nie vsetci ludia zarabaju tak aby si povedali na konci mesiaca ze 30e hore dole, zrejme je to pre nich nezanedbatelna ciastka.
Preto sa snazia usetrit kde sa da.
Kolki z Vas co tu pisete ze su zlodeji mate vsetko legalne na svojim pocitaci, to azda nie je kradez?
a preco tak robite? z jedineho dovodu lebo si to nemozete dovolit- kupit kazdy soft,film ci hudbu.
Nie vsetci ludia zarabaju tak aby si povedali na konci mesiaca ze 30e hore dole, zrejme je to pre nich nezanedbatelna ciastka.
Preto sa snazia usetrit kde sa da.
Kolki z Vas co tu pisete ze su zlodeji mate vsetko legalne na svojim pocitaci, to azda nie je kradez?
a preco tak robite? z jedineho dovodu lebo si to nemozete dovolit- kupit kazdy soft,film ci hudbu.
Ukradneš softvér-> výrobcovi nevznikne žiadna škoda, lebo by si si to aj tak nekúpil (medzi rečou, som proti pirátstvu, aby bolo jasné)
Nezaplatíš za lístok-> KRADNEŠ naftu od dopravného podniku, keďže si za to, čo tvojou tiažou (prítomnosťou) spáli, nezaplatil.
Cítiš ten rozdiel?
Až na to, že pri kradnutí softwaru vzniká výrobcovi rovnaká škoda, ako keď nezaplatíš napr. za ten lístok. To len, aby som uviedol veci na pravú mieru.
nie je nahodou stahovanie hudby a filmov pre vlastnu potrebu legalne? podotykam, ze nie softveru
Jakub140
no ten rozdiel teda necitim:)
len tvoj skresleny pohlad
beardie
no tak to sa mi teda nezda ze to je legalne
mozes si urobit jednu kopiu ak mas original (neviem ci to je este aktualne)
no ten rozdiel teda necitim:)
len tvoj skresleny pohlad
beardie
no tak to sa mi teda nezda ze to je legalne
mozes si urobit jednu kopiu ak mas original (neviem ci to je este aktualne)
zda-nezda, legalne pre vlastnu potrebu to je:
aby som sa vratil k tvojej povodnej otazke:
staci tak?Je u nás dnes sťahovanie hudby či filmov z webu legálne?
„Jasnou odpoveďou je citácia z autorského zákona: Fyzická osoba môže bez súhlasu autora vyhotoviť kópiu zverejneného diela pre svoju potrebu na nekomerčný účel. Ak teda autor dal niekedy súhlas na uverejnenie diela v Slovenskej republike, môže si ktokoľvek u nás vyhotoviť jeho kópiu pre vlastnú nekomerčnú potrebu úplne legálne.“
Pripadá do úvahy aj sťahovanie dát z rôznych internetových úložísk?
„Zákon nehovorí o tom, kde má byť dielo zverejnené, povaha zdroja nie je dôležitá. Zákon má na mysli prvé zverejnenie diela na Slovensku, čiže ak bol napríklad film uvoľnený pre verejnosť v kinách, možno si z webu podľa slovenského práva stiahnuť jeho kópiu legálne.“
Možno toto tvrdenie podložiť rozhodovacou činnosťou súdu?
„V českej a slovenskej právnickej obci existuje k tejto otázke pomerne jednoznačný názor a podobne už rozhodol aj český Ústavný súd.“
aby som sa vratil k tvojej povodnej otazke:
ano, vsetko moj SW je legalny, filmy a hudbu stahujem, kedze je to legalne, mozem kritizovat?johny29 napísal:Kolki z Vas co tu pisete ze su zlodeji mate vsetko legalne na svojim pocitaci, to azda nie je kradez?
doteraz si ani nevedel ci je to legalne alebo nie, ani ta to netrapilo ci kradnes.
\\kradnutie to nie je len podla zakona, ale ci ma aj autor toho diela rovnaky nazor
ak cakas na premieru a potom stahujes kludne kritizuj,.Zákon má na mysli prvé zverejnenie diela na Slovensku, čiže ak bol napríklad film uvoľnený pre verejnosť v kinách, možno si z webu podľa slovenského práva stiahnuť jeho kópiu legálne.“
\\kradnutie to nie je len podla zakona, ale ci ma aj autor toho diela rovnaky nazor
Evidentne je to novinka len pre teba Johny.
ono to bolo myslene skor tak, aby si sa uvedomil este predtym, ako zacnes niekoho poucat 
camripy a preairy ozaj netaham...
camripy a preairy ozaj netaham...
Troška
nie chlapci ?
mojim cielom urcite nebolo niekoho kritizovat, prave naopak