Rada ako nájsť prácu
Re: Rada ako nájsť prácu
ropman, tak to si bol asi na zlej škole, alebo máš zlý prístup. Ja som po SŠ tiež toho vedel už dosť. Ak by som mal ísť pracovať, tak idem a nemal by som nejaký veľký problém.
No a na univerzite som necelý rok a mám pocit, že mi dala viac ako tri roky strávené samoštúdiom. A všetko, čo som sa tu naučil, som schopný nejakým spôsobom využiť. Možno nie u zamestnávateľa, ale vidím v tom istý potenciál na vlastné projekty.
No a na univerzite som necelý rok a mám pocit, že mi dala viac ako tri roky strávené samoštúdiom. A všetko, čo som sa tu naučil, som schopný nejakým spôsobom využiť. Možno nie u zamestnávateľa, ale vidím v tom istý potenciál na vlastné projekty.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
TommyHot: niekde vedia ocenit aj teoreticke znalosti http://www.joineset.sk/
predminulorocne ulohy boli este drsnejsie, som zvedavy ako by toto riesil stredoskolak samouk,
ale uznavam , ze mas svoju pravdu a na take veci ako robis ty taky ludia stacia ale
ropman: trnava alebo nitra, ci manazerska alebo ekonomicka informatika na UK ?
predminulorocne ulohy boli este drsnejsie, som zvedavy ako by toto riesil stredoskolak samouk,
ale uznavam , ze mas svoju pravdu a na take veci ako robis ty taky ludia stacia ale
BX napísal:TommyHot, nerád to takto hovorím, ale nečudujem sa, že máš takéto skúsenosti. K tebe do firmy asi prídu len tí zúfalci, ktorí FEIku dali len tak tak a potrebujú nejakú prácu. Tí dobrí, kreatívni ľudia sú dávno ďalej a k tebe nemajú potrebu chodiť
ropman: trnava alebo nitra, ci manazerska alebo ekonomicka informatika na UK ?
Troska budem mimo temy ale harrison tu postrol stranku joineset. Som stredoskolak, momentalne v maturitnom rocniku a prakticky samouk. Sice mam v skole predmet programovanie ale samozrejme ze sa to neda zrovnavat. Skusal som robit zadania, no neodovzdal som ich, pretoze podmienka sutaze bola 18+ rokov a vtedy som tolko nemal. Nepoznam rozne metody a alogoritmi, ktore sa vyucuju na vysokych skolach (mozno len riesenie funkcie pomocou numerickych metod) ale skusil som. Skusil som ist na to sam a bola to najtazsia vec aku som kedy robil (robil som ulohu Transform). Sice som ju aj dorobil, ale netusim kde by som sa umiestnil v tabulke, ale urcite nie na prvych prieckach. Moje metody urcite neboli efektivne, pricom som to prerabal aspon 10 krat aby to slapalo rychlejsie. Proste vysokoskolak ma osvojene urcite metody a riesenia, ktore dokaze napriklad vyuzit pri nasledovnych ulohach a prenho to urcite nebola taka makacka ako pre mna.
PS: Mal som na ten testovaci input okolo 28 sekund narocnost, ak ste to niekto robili tak napiste kolko ste mali vy na testovaci input, aby som vedel kde priblizne by som sa v tabulke mohol ocakavat.
PS: Mal som na ten testovaci input okolo 28 sekund narocnost, ak ste to niekto robili tak napiste kolko ste mali vy na testovaci input, aby som vedel kde priblizne by som sa v tabulke mohol ocakavat.
Zaujímali by ma názory vás, starších a hlavne skúsenejších.
Mám 22 rokov, vyštudoval som len SoŠ technickú.
Tam som sa prvýkrát stretol s programovaním a veľmi sa mi to zapáčilo, ako človekovi, ktorý miluje IT.
Začínal som ako 15 ročný na Pascale, pokračoval som (17r.)VB.NET 2005 až som prišiel k (20r.)C++ (a .NET), všetko samoštúdiom.
Žiaľ moja mladícka nerozvážnosť ma dosť brzdila v programovaní, tak som nejakú dobu neprogramoval. Na VŠ som sa nedostal kvôli matike (zanedbával som) a aj kvôli rod. problémom, a strašne to chýba.
Dnes, keď viem, že najradšej by som sa venoval programovaniu, je pre mňa otázne, či vôbec mám ako samouk nejakú šancu v tomto svete.
Neviem presne, čo by sa odo mňa žiadalo, nakoľko pracovnú prax nemám prakticky žiadnu. Ale veľmi rád by som sa popasoval s čímkoľvek.
Jediné moje skúsenosti sú rôzne utility a soft podľa vlastnej potreby, resp. podľa potreby známych. Z veľkých projektov - niečo málo som napísal pre TrinityCore 2(World of Warcraft server emulator).
Podľa čoho sa dnes na trhu hodnotí kvalita a úrovne vedomostí programátora? (napr. pokročilý v C/C++ ? )
Aké sú minimálne vedomosti čo sa ovládania jazyku týka?
Úprimne, mám nejakú šancu na úspech touto cestou?
Ďakujem za všetky relevantné odpovede
Mám 22 rokov, vyštudoval som len SoŠ technickú.
Tam som sa prvýkrát stretol s programovaním a veľmi sa mi to zapáčilo, ako človekovi, ktorý miluje IT.
Začínal som ako 15 ročný na Pascale, pokračoval som (17r.)VB.NET 2005 až som prišiel k (20r.)C++ (a .NET), všetko samoštúdiom.
Žiaľ moja mladícka nerozvážnosť ma dosť brzdila v programovaní, tak som nejakú dobu neprogramoval. Na VŠ som sa nedostal kvôli matike (zanedbával som) a aj kvôli rod. problémom, a strašne to chýba.
Dnes, keď viem, že najradšej by som sa venoval programovaniu, je pre mňa otázne, či vôbec mám ako samouk nejakú šancu v tomto svete.
Neviem presne, čo by sa odo mňa žiadalo, nakoľko pracovnú prax nemám prakticky žiadnu. Ale veľmi rád by som sa popasoval s čímkoľvek.
Jediné moje skúsenosti sú rôzne utility a soft podľa vlastnej potreby, resp. podľa potreby známych. Z veľkých projektov - niečo málo som napísal pre TrinityCore 2(World of Warcraft server emulator).
Podľa čoho sa dnes na trhu hodnotí kvalita a úrovne vedomostí programátora? (napr. pokročilý v C/C++ ? )
Aké sú minimálne vedomosti čo sa ovládania jazyku týka?
Úprimne, mám nejakú šancu na úspech touto cestou?
Ďakujem za všetky relevantné odpovede
Ja nie som starší a určite ani skúsenejší, ale aspoň trochu sa zapojím:
S C/C++/C# je to na trhu trochu ťažšie (napr. ak by si chcel robiť weby, stačí ti základná znalosť XHTML/CSS/JS/PHP a môžeš ísť rovno napríklad tuna k Tommymu do firmy ^_^)
Máš predstavu, čo by si chcel robiť? Programovanie je široký pojem, máš bližšiu špecializáciu? Čo ťa láka? (Ako príklad uvediem: PC hry, kancelársky sw, internetové/cloud desktopové aplikácie, mobilné aplikácie atď.)
S C/C++/C# je to na trhu trochu ťažšie (napr. ak by si chcel robiť weby, stačí ti základná znalosť XHTML/CSS/JS/PHP a môžeš ísť rovno napríklad tuna k Tommymu do firmy ^_^)
Máš predstavu, čo by si chcel robiť? Programovanie je široký pojem, máš bližšiu špecializáciu? Čo ťa láka? (Ako príklad uvediem: PC hry, kancelársky sw, internetové/cloud desktopové aplikácie, mobilné aplikácie atď.)
Samozrejme, to som nespomenul
Najviac ma to ťahá ku desktop apps (kancelársky sw, utility) a hry(ako-tak poznám teórie 3D game engineu), ale na to si moc netrúfam, aj keď mám v hlave veľa nápadov. "Priťahuje" ma efektivita práce.
Naopak, weby ma moc nelákajú. Takisto ani Android, resp. mobilné aplikácie (aj keď jeden nikdy nevie). Taktiež ani Win32 ma moc neláka, aj keď viem, že raz sa k nemu musím dostať.
Ono s C/Cpp je to na veľmi dlhú trať, ale veľmi sa mi páčia možnosti jazyka, aj keď ich ešte neovládam. A C# - myslím, že zvyk z migrácie(VB.NET) je otázkou pár dní.
-
harrison314
Hardcore addict
s C/C++/C# to bude naozaj tazke, tiez si momentalne nieco take zhanam a nevidel som ziadnu ponuku, kde by nevyzadovali VS alebo 3 rocnu prax ( profesia.sk )
a na VB som nevidel apsolutne nic
a na VB som nevidel apsolutne nic
so zakladnou znalostou si mozes robit weby akurat tak doma do zosita a nie pre nejaku serioznu firmu...je velky rozdiel "urobit web" a "urobit ho kvalitne"BX napísal:(napr. ak by si chcel robiť weby, stačí ti základná znalosť XHTML/CSS/JS/PHP a môžeš ísť rovno napríklad tuna k Tommymu do firmy ^_^)
-
audiotrack
VIP
Pre serioznu firmu ten web nikdy nebudeš robiť sám, ale robia na ňom viacerí ľudia. Takže vôbec nepotrebuješ vedieť toľko toho ako keď programuješ všetko sám. U nás vo firme sme mali ľudí čo vedeli iba html a css a napriek tomu u nás pracovali. Lebo dávať robiť css programátorovi čo berie 8€ na hodinu je hlúposť. Takže ak vieš všetko z toho tak môžeš ísť robiť do firmy ako má tommy že tam jeden človek robí všetko. Ak chceš robiť vo velkej firme, radšej kašli na html a css a uč sa programovať (alebo sa venuj webdesignu a kašli na programovanie)
-
TommyHot
Addict
audiotrack ako si dosiel na to, ze jeden clovek u nas robi vsetko? ked nevies, tak nefusuj...
tweet: "Na jaké aktuální úrovni jsou vaše vývojářské znalosti a dovednosti a kam až to můžete dotáhnout. Pěkný přehled na http://bit.ly/lhbnT "
a myslim ze to tu bolo uz spomenute ze to ze tam maju VS napisane neznamna ze nutne ten clovek tu VS musi mat za to ze tam posles zivotopis nic nedas mozno sa ozvu ... a tiez netreba ocakavat ze ked ta zoberu ze ti daju nastupny 1000e v hrubom ked nemas VS a nebol v podobnom zamestnani skor tak polovicu stym ze ti budu postupne zvysovat alebo ked sa neosvedcis dovi...
a byt tebou urcite by som sa este naucil SQL a nejake zaklady navrhu databaz + zaklady okolo UML // urcite to skor ci neskor vyuziješ
a myslim ze to tu bolo uz spomenute ze to ze tam maju VS napisane neznamna ze nutne ten clovek tu VS musi mat za to ze tam posles zivotopis nic nedas mozno sa ozvu ... a tiez netreba ocakavat ze ked ta zoberu ze ti daju nastupny 1000e v hrubom ked nemas VS a nebol v podobnom zamestnani skor tak polovicu stym ze ti budu postupne zvysovat alebo ked sa neosvedcis dovi...
a byt tebou urcite by som sa este naucil SQL a nejake zaklady navrhu databaz + zaklady okolo UML // urcite to skor ci neskor vyuziješ
Co tak skusit podielat sa na nejakom OpenSource projekte? Podla mna je to velmi dobra referencia pokial nemas prax/skolu. Projektov je vela a mne osobne dalo vela uz len studovanie kodu
.
Ake mate skusenosti?
Ake mate skusenosti?
-
harrison314
Hardcore addict
Podla mna je to dobra cesta, citanie kodu je ovela dolezitejsie ako jeho pisanie.Baseilos napísal:Co tak skusit podielat sa na nejakom OpenSource projekte? Podla mna je to velmi dobra referencia pokial nemas prax/skolu. Projektov je vela a mne osobne dalo vela uz len studovanie kodu.
Ake mate skusenosti?
ake Open Source projekty by ste na zaciatok poradili? napr. ked sa chcem orientovat na javu
-
harrison314
Hardcore addict
Najlepsie taky co ta bude bavit a sam ho pouzivas.yankee napísal:ake Open Source projekty by ste na zaciatok poradili? napr. ked sa chcem orientovat na javu
-
TommyHot
Addict
https://github.com/languages/Java nieco ta mozno zaujme
Mohol by niekto poradiť?
Som študent SŠ, v škole sa "učíme" C++ už 2. rok. Po 1. mesiaci sme nevedeli nič, len základné dátové typy, štruktúru programu, atď. Kvôli tomu som na tú školu išiel, tak som začal vo voľnom čase programovať, asi za mesiac som sa dostal k OOP(To začíname brať teraz, po roku a pol). Pár týždňov som skúšal robiť programy rôzneho typu, aj také kde treba najprv vymyslieť nejaký vhodný algoritmus. Zistil som, že C++ mi nesedí, tak som začal hľadať alternatívu, keďže som mal základy C++, tak mi nerobilo moc veľký problém vyskúšať aj iné jazyky. Skončil som pri Jave a C#, momentálne neviem v ktorom mám pokračovať, radšej by som sa zameral na mobilné aplikácie, prednedávnom som robil túto úlohu z joineset pre android. Úloha bola myslím ľahká, a spravil som aj tie nepovinné body. Čakal som že analyzujú ten kód a niečo mi k nemu napíšu, iba mi však po mesiaci poslali email, že im mám poslať CV, myslím, že to asi napíšu každému, kto tam zašle nejaké riešenie, nie? Ďalej som robil jednoduchý kalendár pre mamu na android, kde bol každý deň v mesiaci označený farebne v závislosti od toho, či robí nočnú, dennú, voľno. V C# som sa do niečoho väčšieho nepúšťal.
Takže čo by ste skôr odporučili? Ostať pri jave, alebo radšej C#?
Ďalej som sa chcel opýtať, či je možné nájsť nejakú brigádu ohľadom programovania, ani nie tak z dôvodu zárobku, ale hlavne získať nejaké skúsenosti, ako to v reále funguje. Pozeral som aj projekty na freelancer, sem tam by sa aj nejaký našiel, ale akosi neviem nabrať odvahu, predsa, určite je tam nejaký deadline a podobné veci, a je tam kopa ľudí, čo sú určite na lepšej úrovni ako ja.
Prepáčte, že otváram starú tému, a ďakujem za každú odpoveď .
Som študent SŠ, v škole sa "učíme" C++ už 2. rok. Po 1. mesiaci sme nevedeli nič, len základné dátové typy, štruktúru programu, atď. Kvôli tomu som na tú školu išiel, tak som začal vo voľnom čase programovať, asi za mesiac som sa dostal k OOP(To začíname brať teraz, po roku a pol). Pár týždňov som skúšal robiť programy rôzneho typu, aj také kde treba najprv vymyslieť nejaký vhodný algoritmus. Zistil som, že C++ mi nesedí, tak som začal hľadať alternatívu, keďže som mal základy C++, tak mi nerobilo moc veľký problém vyskúšať aj iné jazyky. Skončil som pri Jave a C#, momentálne neviem v ktorom mám pokračovať, radšej by som sa zameral na mobilné aplikácie, prednedávnom som robil túto úlohu z joineset pre android. Úloha bola myslím ľahká, a spravil som aj tie nepovinné body. Čakal som že analyzujú ten kód a niečo mi k nemu napíšu, iba mi však po mesiaci poslali email, že im mám poslať CV, myslím, že to asi napíšu každému, kto tam zašle nejaké riešenie, nie? Ďalej som robil jednoduchý kalendár pre mamu na android, kde bol každý deň v mesiaci označený farebne v závislosti od toho, či robí nočnú, dennú, voľno. V C# som sa do niečoho väčšieho nepúšťal.
Takže čo by ste skôr odporučili? Ostať pri jave, alebo radšej C#?
Ďalej som sa chcel opýtať, či je možné nájsť nejakú brigádu ohľadom programovania, ani nie tak z dôvodu zárobku, ale hlavne získať nejaké skúsenosti, ako to v reále funguje. Pozeral som aj projekty na freelancer, sem tam by sa aj nejaký našiel, ale akosi neviem nabrať odvahu, predsa, určite je tam nejaký deadline a podobné veci, a je tam kopa ľudí, čo sú určite na lepšej úrovni ako ja.
Prepáčte, že otváram starú tému, a ďakujem za každú odpoveď .
-
miki690
Medium Professional
kubaj: Ohladom tvojej dilemy Java vs. C# si osobne myslim, ze je v globale jedno. Zakladne koncepty oboch jazykov su rovnake a povedal by som ze aj problemy na ktore sa vyuzivaju sa fundamentalne nelisia. Co sa tyka ziadanosti programatorov, tak je to tiez priblizne na rovnakej urovni pre obe jazyky (cisto subjektivne tvrdenie, chcelo by to nejaku statistiku). Co sa tyka prace ako freelancer, tak do toho by som osobne nesiel hned na zaciatok. Zacal by som na tvojom mieste preacovat v nejakej firme, ziskal trochu prax a potom mozno casom zacal pracovat ako zivnostnik na zmluvu (zaregistrovat sa v nejakej outsourcingovej agenture)