Strata dokladov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Strata dokoladov

Príspevok od používateľa pinco »

Tak to slovo "hodnoverne", podľa mňa, neznamená, že policajt cez vysielačku si overí totožnosť. To sa týka tvojej osoby a tvojho hodnoverného dokazovania. Čiže v tomto prípade hodnoverne znamená na základe nejakého dokladu. Kedysi bolo, neviem, či to ešte platí, že náhrada za občiansky bol napríklad vodičák, alebo pas. To je, podľa mňa, hodnoverné dokázanie.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

ked ta trapia ti bratia tak sa mozem opytat chalanov zo ZVJS ako to tam je ale na odpoved si pockas do dalsieho tyzdna,
ale ohladom tohoto pripadu bol urcite nejaky hacik, lebo uz len ked chces navstevovat v base rodinneho prislusnika tak potrebujes aj nieco z matriky, sobasny list alebo podobne + vazen musi suhlasit...

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2012, 17:50)
pinco, chod si hladat v zakonoch, ked si tvrdis svoje...

OP musis mat (nikde nepisu kde) po dovrseni 15...
nikde neni ze musis dat policajtovi nejaku kartu...

a to ze podla teba je hodnoverna len nejaka karta tak to je tvoja pi......

zacnem inak, ukaz mi zakon ktory jasne pise ze musim preukazat svoju totoznost dokladom, hmotnym...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

arkan .. vobec nemusis nikoho zo zvjs kontaktovat..ver tomu, ze v justicaku, ilave, leopoldove, zeliezovciach som bol viac krat ako ty.. a uz vobec na musis presviedcat o tom o com ma presviedcas .. riesil som principialne podobne pripady takze nechapem preco mas potrebu mi nutit svoj nazor .. ja viem ako to realne je a funguje, zatial co vy to poznate z pocutia alebo z 2och-3och kontrol .. viac k tomu nemam co dodat uz naozaj

// pinco ma jednoznacne pravdu .. este doplnim, ze vodicak sa nepovazuje za doklad totoznosti .. ale pri beznych kontrolach "staci"

// este k tomu tvojmu monologu arkan .. ja som nikdy nenapisal, ze to predvedenie napr je nutnost ..napisal som, ze ked nemas OP je to dovod na predvedenie .. napisal som, ze policajt ma opravnenie zistovat od teba totoznost a tvojou povinnostou je mu tu totoznost preukazat..ak mu ju nepreukazes trpis nasledky ( v ramci zakona) .. nosit pri sebe OP ti ziadny zakon neprikazuje .. prikazuje ti ale preukazat svoju totoznost .. svoju totoznost preukazes platnym dokladom totoznosti .. svoju totoznost nepreukazujes tym, ze si sa naucil par datumov a mien OMG .. je to to iste ako s vybavou v aute..tiez nemas povinnost mat ziarovky..ale ked si vypalenu ziarovku nevymenis na mieste tak je to dovod na zadrzanie OEV

// a este poprosim nejakeho moda nech tento mas flamewar a offtopic presunu do tej hughitovej temy ..dakujem

beardie .. pisal som ti to bud v SS alebo som to pisal sem..uz neviem.. ze zalezi od situacie, jedna z moznosti je nadiktovat udaje ale to nie je hodnoverne preukazanie totoznosti .. a milujem ked su hovorcovia ludia ktori maju vsetko nastudovane z knih .. teoria je pekna..prax je trosku inde.. to je vsetko
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Point napísal:ak mu ju nepreukazes trpis nasledky ( v ramci zakona) .. nosit pri sebe OP ti ziadny zakon neprikazuje .. prikazuje ti ale preukazat svoju totoznost .. svoju totoznost preukazes platnym dokladom totoznosti .. svoju totoznost nepreukazujes tym, ze si sa naucil par datumov a mien OMG
je to jedna z moznosti
Občiansky nemusíte nosiť všade
Ak nemáte občiansky preukaz pri sebe, môže vzniknúť problém, ako preukázať totožnosť.

BRATISLAVA. Občan je povinný občiansky preukaz mať. Nemá však povinnosť mať ho stále pri sebe. Tak vysvetľuje zákon právnik Vladimír Šárnik a potvrdzuje to aj bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.
Ako však bez neho preukážete svoju totožnosť, ak náhodou nemáte so sebou pas? Vo výhode budú vždy poslanci, ministri či štátni zamestnanci z prokuratúry či zo súdov – tým stačí predložiť služobné preukazy.
Zákon však podľa Šárnika počíta aj so situáciou, ak do tejto skupiny nepatríte. Vtedy by ste mali policajta presvedčiť o svojej totožnosti iným hodnoverným spôsobom.
Napríklad vodičským preukazom, električenkou či im len povedať napríklad rodné číslo, ktoré si vie policajt overiť cez operačného dôstojníka.
Je na rozhodnutí policajta a okolnostiach, za ktorých vás kontroluje, či to považuje za hodnoverné vysvetlenie,“ hovorí Hrášková. Ak nestačilo, môže občan skončiť na polícii.
http://www.sme.sk/c/6081149/fotografova ... iedli.html

Point:
staci, ked prestanes bohorovne OMG-ovat, nebudem mat potom dovod reagovat, narazam konkretne na tuto pasaz:
svoju totoznost nepreukazujes tym, ze si sa naucil par datumov a mien OMG
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Point napísal:arkan .. vobec nemusis nikoho zo zvjs kontaktovat..ver tomu, ze v justicaku, ilave, leopoldove, zeliezovciach som bol viac krat ako ty.. a uz vobec na musis presviedcat o tom o com ma presviedcas .. riesil som principialne podobne pripady takze nechapem preco mas potrebu mi nutit svoj nazor .. ja viem ako to realne je a funguje, zatial co vy to poznate z pocutia alebo z 2och-3och kontrol .. viac k tomu nemam co dodat uz naozaj

// pinco ma jednoznacne pravdu .. este doplnim, ze vodicak sa nepovazuje za doklad totoznosti .. ale pri beznych kontrolach "staci"

// este k tomu tvojmu monologu arkan .. ja som nikdy nenapisal, ze to predvedenie napr je nutnost ..napisal som, ze ked nemas OP je to dovod na predvedenie .. napisal som, ze policajt ma opravnenie zistovat od teba totoznost a tvojou povinnostou je mu tu totoznost preukazat..ak mu ju nepreukazes trpis nasledky ( v ramci zakona) .. nosit pri sebe OP ti ziadny zakon neprikazuje .. prikazuje ti ale preukazat svoju totoznost .. svoju totoznost preukazes platnym dokladom totoznosti .. svoju totoznost nepreukazujes tym, ze si sa naucil par datumov a mien OMG .. je to to iste ako s vybavou v aute..tiez nemas povinnost mat ziarovky..ale ked si vypalenu ziarovku nevymenis na mieste tak je to dovod na zadrzanie OEV

// a este poprosim nejakeho moda nech tento mas flamewar a offtopic presunu do tej hughitovej temy ..dakujem

beardie .. pisal som ti to bud v SS alebo som to pisal sem..uz neviem.. ze zalezi od situacie, jedna z moznosti je nadiktovat udaje ale to nie je hodnoverne preukazanie totoznosti .. a milujem ked su hovorcovia ludia ktori maju vsetko nastudovane z knih .. teoria je pekna..prax je trosku inde.. to je vsetko
nebudem to tu cele rozoberat...
daj mi zakon v ktorom je napisane, ze ak NESPACHAM TRESTNY CIN, NEMAM U SEBA OBCIANSKY, TAK MA MA PRAVO POLICAJT PREDVIEST AJ PO NADIKTOVANI MOJICH OSOBNYCH UDAJOV, KTORE SI OVERIL A SU SPRAVNE...

neexistuje, hladaj kolko chces a kde chces, on proste NEEXISTUJE...

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2012, 19:41)
Point napísal:arkan .. vobec nemusis nikoho zo zvjs kontaktovat..ver tomu, ze v justicaku, ilave, leopoldove, zeliezovciach som bol viac krat ako ty.. a uz vobec na musis presviedcat o tom o com ma presviedcas .. riesil som principialne podobne pripady takze nechapem preco mas potrebu mi nutit svoj nazor .. ja viem ako to realne je a funguje, zatial co vy to poznate z pocutia alebo z 2och-3och kontrol .. viac k tomu nemam co dodat uz naozaj
tak ked sa ty snazis hrat na nieco tak ta uvediem do reality...
ja som sedel necely rok, sused 22 rokov,
mam kamaratov bacharov ale ze sukromneho zivota, ne z basy...
ja ti nenutim svoj nazor ale snazim sa ti vnutit realitu...

a to pocutie v 2-3 pripadoch a ty to poznas realne :D :D :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Point je totižto policajt.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

hughito, mna netrapi ci je policajt,
mne ziadny zakon neprikazuje mat OP pri sebe,
jemu zakon nezakazuje (ale ani neprikazuje) ho odomna pytat
(pisem o beznej kontrole),
a nevidel som ziadny zakon, ktory by jednoznacne
definoval "hodnovernost"...
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

ArkanoviTigrovi napísal: a nevidel som ziadny zakon, ktory by jednoznacne
definoval "hodnovernost"...
Čo znamená hodnovernosť ťa mali naučit rodičia a nie zákon preboha, tam to asi sotva nájdeš. :smt081
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Komisar napísal:
Čo znamená hodnovernosť ťa mali naučit rodičia a nie zákon preboha, tam to asi sotva nájdeš. :smt081
OK, rodicia ma naucili takej hodnovernosti ze staci povedat, nie ukazat... :D to je hodnovernost?
taka otazecka **** ti?
Naposledy upravil/-a goten v 26 máj 2012, 20:31, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Odstránený vulgarizmus.
Komisar
Expert
Expert

co ma znamemat ta ´´otazecka´´ ?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mas to v karme, jak ty tak aj ja...
inak, rodicia ma mali naucit co je hodnovernost, lebo nie je v zakone jednoznacne definovane ako hodnoverne preukazat totoznost...
spamataj sa....
Komisar
Expert
Expert

ArkanoviTigrovi napísal:mas to v karme, jak ty tak aj ja...
inak, rodicia ma mali naucit co je hodnovernost, lebo nie je v zakone jednoznacne definovane ako hodnoverne preukazat totoznost...
spamataj sa....
ja ti prestavam uz aj rozumiet.
mimochodom ja som ti na rozdiel od teba karmu dole nedal, mozes si to overit. a to ze si ma nazval kkt si na buduce odpust.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

arkan pozri sa .. ked ta budu niekedy nabuduce kontrolovat..nadiktujes im udaje a oni ta aj tak predvedu.. stazuj sa..stazuj sa na odbor kontroly alebo inspekciu, ze predsa si im nadiktoval udaje tak preco ta predviedli .. a uvidis, ze odbor kontroly alebo inspekcia tvoju staznost uzna ako neopodstatnenu lebo ustne nadiktovanie nie je hodnoverne .. vyskusaj, uvidis sam

// OP mat pri sebe nemusis..pisem ti to uz 3x minimalne.

ustne nie je hodnoverne lebo nemas ziadny dokaz toho.. jednoducho si nema ako policajt cez vysielacku overit, ze hovoris pravdu..

a uz by sme fakt mohli kaslat na to.. arkan ..sam si teraz povedal, ze keby si sa stazoval tak staznost je neopodstatnena .. tak o co ide?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ti pises ze ma rodicia mali naucit co je hodnovernost...
ak nechapes ironiu tak sa opytam...
podla teba ma mali naucit co je hodnovernost, lebo nie je v zakone jednoznacne definovane ako hodnoverne preukazat totoznost?
chapeme sa?

k tej karme, behom minuty znizena karma za prispevok a odpoved nanho...
mne to staci, ja neverim na fikcie a nahody :D

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2012, 16:34)
Point napísal:arkan pozri sa .. ked ta budu niekedy nabuduce kontrolovat..nadiktujes im udaje a oni ta aj tak predvedu.. stazuj sa..stazuj sa na odbor kontroly alebo inspekciu, ze predsa si im nadiktoval udaje tak preco ta predviedli .. a uvidis, ze odbor kontroly alebo inspekcia tvoju staznost uzna ako neopodstatnenu lebo ustne nadiktovanie nie je hodnoverne .. vyskusaj, uvidis sam
ano moze byt, vsak policia ma vzdy pravdu...

zakony mame je..... ale je to moja chyba? je to chyba policajta? myslim ze ani jedneho...

ale ja chcem vidiet kde je napisane, ze OP musim mat pri sebe a ustne preukazanie totoznosti
neni hodnoverne...

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2012, 17:43)
pane boze :D :D :D
barzo drzy si. Nesuhlasim sice na 100% s pointovym prispevkom, ale to ze si ohladom tej karmy taky zadubenec, to uz nie je normalne. Sak si zisti u vedenia, kto ti tu karmu dal, mozno ti povie
idem sa tusim obesit :D :D :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

hughito napísal:Ja sa napr. podpisovať neviem a podpisujem sa stále inak, čiže grafológ by sa zapotil.
Toto je casty problem preto sa aj celkom cudujem celemu systemu podpisovania. Zdaleka to nieje take bezpecne ako si niekto moze mysliet.
blackieees
Medium Expert
Medium Expert

Re: Strata dokladov

Príspevok od používateľa blackieees »

Ten papier z policie o nahlaseni straty OP, VP a karty poistenca mi staci na pripadne uspesne a jednoduche branenie sa pri zneuziti mojich dokladov?

Su tam rozhodujuce aj hodiny, ci sa berie len den, kedy som stratu nahlasil?

Penazenku som stratil v noci zo soboty na nedelu, na policii som bol v nedelu o 17:00. Keby mi niekto zneuzil OP v nedelu na obed, som kryty alebo nie?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

blackieees

iste ze nie, to je logicke. To by potom kazdy mohol svoj vlastny OP zneuzit, nasledne nahlasit jeho stratu a tvarit sa ze o zneuziti nic nevie.
blackieees
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa blackieees »

A ked niekto uzavrie zmluvu s neplatnymi dokladmi, nie je ta zmluva automaticky neplatna?

edit: Ale tak viac uz aj tak asi nemozem v danej veci urobit, nie?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Máš výhodu, že prípadný nálezca OP toho v nedeľu aj tak nemá možnosť veľa vybaviť.. :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

blackieees napísal:A ked niekto uzavrie zmluvu s neplatnymi dokladmi, nie je ta zmluva automaticky neplatna?

edit: Ale tak viac uz aj tak asi nemozem v danej veci urobit, nie?
Je neplatna, ak si ho samozrejme nahlasil na policii co najskor a mas od nich doklad, ze od daneho casu a datumu je zablokovany. Potom su to sracky danej institucie, ktora uzavrela zmluvu na neplatny obciansky. Tak to bolo mne pri strate oboznamene.
brm napísal:Máš výhodu, že prípadný nálezca OP toho v nedeľu aj tak nemá možnosť veľa vybaviť.. :)
V dnesnej dobe nakupnych centier by si sa cudoval. Da sa toho dost postihat.
Napísať odpoveď