Zmena audio stopy vo videu

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Zmena audio stopy vo videu

Príspevok od používateľa Mythos »

Zdravím Vás.

Riešim takúto vec - rád by som z filmu lepšej kvality vyňal zvukovú stopu a dal tam stopu druhú ... napr. zo 720p filmu dal preč eng zvuk a dal tam 2.0 cz zvuk z filmu slabšej kvality. Je to kvôli tomu že mi príde zbytočné mať film s 5.0 cz zvukom aj keď lepšej obrazovej kvality - predsa len čím viac kanálov tým viac zaberá že hej ?! Ďalšia vec (ak je pravda to že viac kanálový zvuk zaberá viac ako 2.0) z viac kanálového spraviť 2 kanáloví ...

Oplatí sa mi to vôbec robiť ? - ak hej tak v čom to pôjde najjednoduchšie a koľko času to zabere ?

Ďakujem.

Prajem pekný deň. :)
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Re: Zmena audio stopy vo videu

Príspevok od používateľa BookEditor »

Či sa ti to oplatí robiť, vieš ty sám - či potrebuješ silou mocou tam dostať českú zvukovú stopu na úkor nižšej kvality :)
Dá sa to spraviť vo väčšine strihacích softwareov (pozri na nete). Oddelíš zvuk od videa, odstrániš zvuk, niekde inde na časovej osi vyberieš z CZ videa zvuk (rovnako, oddelíš video od zvuku). Zmažeš teda to, čo tam nechceš mať a ostane ti pôvodné video a CZ zvuk. To sa potom dá zlúčiť ako do jedného videa a vyexportovať.
Zvoľ si nejaký strihací soft, potom ti poradím, čo ďalej. Ja odporúčam lepší profesionálny strihový soft napr. Edius, Final Cut Pro, Adobe Premiere Pro, Sony Vegas, ale, myslím, že video od zvuku sa dá oddeliť aj v Pinnacle pre začiatočníkov. Napíš, ktorý si vybral (príp. si nájdi na nete iný - nie je však istota, či v nejakom menej známom ide oddeliť video od zvuku).
Samozrejme, v tých lepších profi strihových programoch sa dá skonvertovať 5.0. na 2.0, nerob to priamo v na časovej osy, ale nastav pri exportovaní 2.0. zvuk a konverzia ti prebehne počas exportovania.
Každou konverziou sa znižuje kvalita, takže už iba kvôli konverzii budeš mať výsledné video teoreticky menšie ako pôvodoné. Ak sa prekonvertuje aj zvuk z 5.0. na 2.0., tak bude video ešte menšie, ale iba o trochu.
To je tak všetko, čo mi napadá... :)
Napísať odpoveď