Externý disk

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
vikko78
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Externý disk

Príspevok od používateľa vikko78 »

Jedna prelička. mam dvd prehrávač s USB výstupom. pichnem doň ho 16gb usb, krásne ho otvorí cca 10 filmov, vyberiem film, pustim a pozeram. po pripojení ext. disku do usb v dvd ho dvd najde, ale neotvorí, ani nezobrazí film, ani mp3. ext disk mam naformátovaný na FAT 32 (ako usb klúč), a nič. tak rozmýšlam, čo má usb klúč a ext. disk nie. nejaký soft? inak v pc sa mi disk otvorí v pohode, nemam s nim žiadny problem. tak neviem, kde je zrada a nič sa mi nedarí vygooglovať.
romansa2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa romansa2 »

jáá mám ten isty problem a hovoria my ze je to v napeti.. lebo v klasickom usb je vatsie alebo tak niak
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

No ak mas 2,5'' disk, tak to moze byt v tom napatii. DVD ma vlastne problemy starat sa o seba, nie to este roztacat nejakeho parazita (disk) :D

// No ked mas 3,5'' tak je to o inom :D
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

myslím, že v napetí ani nie. usb má tak či tak 5V a na roztáčanie hdd je predsa adapter. mam 3,5" hdd
romansa2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa romansa2 »

lenze ja mam citacku kariet a tiez neroztocim 2.5"
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

neviem. som z toho jeleň
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Citacia od chlapika ktory pracuje v SAMSUNG v galante

DVD prehravat ma jednoduchy spinany zdroj ktory je presne stanoveny na pouzite v nom vyuzije 95% a zvysnich 5% ide na USB. Niektoy zakaznici sa stazovali ze im to nacita velmo pomali. Odpoved znie:
Pri takom jednoduchom trafku prudi do usb konektora cca 3V co je nutne minimum. Ale vyssie prehravace napr od Philipsu maju Nou problema s tymto faktom.

No takze dufam ze som pomohol....
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

To nie je o napätí ale o max. prúde. Napätie pre USB je 5V, max. prúd na jeden konektor je 500mA. PC zdroj zvládne živiť niekoľko USB konektorov, no DVD prehrávač nie je schopný dodať do konektora tento výkon (2,5W), teda to nestačí disku na bezchybné rozchodenie, kdežto USB flashdiskom s ďaleko menšou spotrebou to stačí. Proste ten konektor na tom DVD prehrávači nebol robený na harddisky.
3V ako minimum je sprostosť, minimálne napätie USB je 4,75V
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Hej kamo prave si to vysvetlil upa pravdivo :wink: lepsie nez ja :shock: :o :?
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

o.k. ďakujem chlapy
Stanci57
Light Expert
Light Expert

Re: Externý disk

Príspevok od používateľa Stanci57 »

A neviete pomoct mne mam podobny probelm domace kino mame LG a ked pripojim externe hdd ASUS AN200 500GB 2,5" na ktorom mam filmy hdd svieti a na telke je len napise NO DATA ale ked tie iste filmy dam do druheho hdd TOSHIBA STORE ART 500GB 2,5" tak mi norme otvori hdd vsetko ide normalne no neviem cim by to mohlo byt viete niektoco stym :?: :?: :?:
crack111
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa crack111 »

Stanci57 napísal:A neviete pomoct mne mam podobny probelm domace kino mame LG a ked pripojim externe hdd ASUS AN200 500GB 2,5" na ktorom mam filmy hdd svieti a na telke je len napise NO DATA ale ked tie iste filmy dam do druheho hdd TOSHIBA STORE ART 500GB 2,5" tak mi norme otvori hdd vsetko ide normalne no neviem cim by to mohlo byt viete niektoco stym :?: :?: :?:
Skontroluj si format disku. Musi byt FAT32. NTFS zariadenia ako TV ci DVD nerozpoznaju.
dirty_roots
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dirty_roots »

crack111 napísal:
Skontroluj si format disku. Musi byt FAT32. NTFS zariadenia ako TV ci DVD nerozpoznaju.

No ja som mal u TV pri 90% prípadov problém skôr práve s FAT32...u NTFS zatiaľ každý film bez nejakých errorov.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

inak taky este moj postreh ... mam 2,5 disk a ked som ho zapojil cez predlzovaci kabel k telke tak mi nenaslo tiez nic ... ak som ho zapojil na priamo tak sa disk pekne roztocil a naslo vsetko aj vsetko prehravalo ... skoda len ze ked ho mam na priamo tak ten disk nemam kam ulozit iba ak by som ho prilepil o telku a to je dost na nic riesenie :D
Napísať odpoveď