zobrazovanie farieb monitor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
chipp12
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zobrazovanie farieb monitor

Príspevok od používateľa chipp12 »

Zdar tak dnes som si zabstaral novy monitor LG IPS235P - BN a mam taky vacsi problem s nim ak pozeram film alebo hram nejaku hru tak ked je tam vacsia cierna plocha vznikaju mi v nej ako keby cervene casti ... proste je to z casti cierne ale je tam niekolko cervenych bodiek... je to len chyba software nastavanie alebo sa jedna o vadu monitora ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: zobrazovanie farieb monitor

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tak su to bodky, alebo "časti". Z toho ako to pišeš nikto mudri nebude. Fotka by bodla.
chipp12
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

no vyzera to asi tak ako je to v prilohe ... jedna sa o kvalitu serialu 720p takze tam by som problem nehladal... a robi to tieto neprijemne cervene tiene.Ked zmenim rozne mody na monitore ( text,sRGB,movie,atd.) tak tento tien je menej vyrazny ale stale tam je ..
Prílohy
monitor
monitor
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vidno to len z uhla? Alebo aj pri priamom pohlade?
chipp12
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Pri priamom pohlade tiez, a z ktorehokolvek uhla na to pozeram je to rovnake.... mne to pripada akoby moninot namiesto jedneho odtienu ciernej farby zobrazoval cervenu ... teraz mam 2 monitory vedla seba na tom LG to je a na druhom ktory som doteraz pouzival nie je ... takze chybu grafickej karty by som asi vylucil .
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ono ten ips ma taku vlastnost, ze pri pohlade z uhla na ciernom podklade ide do cervena. Ale pri kolmom pohlade by to vidno byt nemalo. A tiez ta intenzita pri pohlade z roznych uhlov by sa mala menit a nie byt stale rovnaka. Ale vyzera to byť z tej fotky na to.

Inak mam tiez ips od LG. A ta cierna trochu cervena, ale len pri pohlade z velkeho uhla. Z priama a aj z maleho uhla je to normalna cierna. Mozno by som este skusil ICC profil z nejakej recenzie.
Napísať odpoveď