Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
SKRiPT
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4

Príspevok od používateľa SKRiPT »

Ahojte,teraz mám iPhone 4 16gb.Doslal som takú možnosť vymeniť ho za Samsung Galaxy S2.Myslíte že sa to oplatí?Čo je lepšie Android alebo iOS??
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja na tvojom mieste by som ostal pri iPhone. Podla mna najvacsie klady:

+ mensie rozmery
+ kvalitnejsi obraz
+ kvalitnejsie fotky
+ krajsi a intuitivnejsi system
+ viac kvalitnejsich aplikacii v itunes store aj ked platenych
+ vstavany cloud
+ pre mna ako vlastnika macbooku, iMacu a iPadu by to bolo pohodlnejsie zdielanie dat medzi zariadeniami (ak nemas od apple nic ine okrem iphonu tak ta to velmi nezaujima)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Droid má viac možností, iOS je stabilnejší, S2 je síce starinka, ale nakopáva zadnicu iPhonu 4 ako nič. Nemáš na mysli iPhone 4S?
TommyHot napísal: + mensie rozmery - ináč povedané malý display na ktorom je kkt vidieť
+ kvalitnejsi obraz - retina na 3.7" displayi, FTW!
+ kvalitnejsie fotky - pravda
+ krajsi a intuitivnejsi system - bullshit, ani v najlepšom sne. Základný Ui SGS2 bez modov rozmláti intuitívnosťou aj funkcionalitou iOS bez modov
+ viac kvalitnejsich aplikacii v itunes store aj ked platenych - bitch please :D to ako fakt? Ani náhodou, tá doba je už minimálne rok za nami
+ vstavany cloud - ukáž mi jedného rozumného čoveka čo používa iCloud
+ pre mna ako vlastnika macbooku, iMacu a iPadu by to bolo pohodlnejsie zdielanie dat medzi zariadeniami (ak nemas od apple nic ine okrem iphonu tak ta to velmi nezaujima) - mactard...
...dole podpísaný ex-majiteľ oboch telefónov.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

apple produkty si drzia cenu ...
android zariadenia padaju s cenou ...
ja by som ostal pri iphone a neskor ho mozes vymenit aj za novu radu HTC One ....
zbytocnost vymienat za SGS2
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

"ináč povedané malý display na ktorom je kkt vidieť" - tuto poziadavku by si mal smerovat oftalmologovi, ja tam kkty nevidim..

"bullshit, ani v najlepšom sne. Základný Ui SGS2 bez modov rozmláti intuitívnosťou aj funkcionalitou iOS bez modov" - ano? a v com? teda okrem toho, ze je to dost nevydareny copy paste iOS UI?

"bitch please to ako fakt? Ani náhodou, tá doba je už minimálne rok za nami" - daj sem 10 lubovolnych "non-root" android appiek a na kazdu z nich ti sem hodim minimalne 2 lepsie, intuitivnejsie a krajsie alternativy.. uz len samotne trzby jednotlivych marketov hovoria za vsetko.. alebo mas pocit, ze android developerov bavi vyvijat kvalitne appky zadarmo? :) precitaj si tento clanok, priznava to aj jeden z poprednych ceskych developerov http://tech.ihned.cz/c1-55818010-fragme ... ro-samsung

"ukáž mi jedného rozumného čoveka čo používa iCloud" - kazdy, koho nebavia kable a syncovanie cez iTunes ;)

ten mactard hovori za vsetko :) otazne je akym komplexom trpis? ze by maly pindur?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

TOMMYHOT ... tebe sa to jablko paci vsak? namiesto zeny nemas nahodou aj jablkovy kolac? .... hm? taky I-pie. nebolo by od veci co ?

SGS2 forever. pred I-Shit 4 kou urcite.

pre tepleho karmistu?

:!: mozem si dovolit kupit APPLE. ale NACO ? Kedysi sa porovnaval moj notebook s MACBOOKOM, kamos ukazoval ako si na tom moze paradne robit veci, potom som prisiel na rad ja. Office tam nemal, a to co mal sa nedalo ani omylom z office porovnavat, hry? nespustil NIC !!!! ja osm gamblil cely cas, video? neslo mu plynule prehrat HD, full HD ani neotvorilo, slavny MAC. este nie sme na konci zlaticka. HDD a USB cka ? chcelo mi ich sformatovat namiesto toho aby z nich citalo, dalsiemu kamosovi nakopirovalo filmy do MAC-u ale z MAC u na prenosny HDD nechcelo ist. Kamos ma 3 IPODY nefunkcne, nevydrzali ani hovno .... navod na videokameru a softver sme dostali na MINI CD !!!! uhm, do mac book pro ho nestrcis, joooo? je externa napalovacka? tu ja SERU!!! moj acer to zvladol ....
IPHONE 4??? ----- vazne??? vies co ? naser tam full HD video, aspon 20 MINUTOVE !!! ziaden SHIT, RIP a podobne, klasika nech ma aspon 3GB uvidime co s tym iphonik spravi .... s jednojadrakom, ja som zvedavy.....
mozes mi s apple vylizat prdel, ... a kto mi toto zmaze je vysloveny KEKET . . .

a novy I-shit? to akoze ten co ked sa pojdem vysrat na 20 minut, tak sa mu cela baterka vybije, tak sa na to ludia stazuju? .... :DDDDD buhuhehehehehehhehe .... I-shitaci. lets go assholes....
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TommyHot - len v kocke.

iOS:

:minus: Nemožnosť inštalácie cracknutých aplikácií bez jailbreaku, fest otravné, hlavne ak si človek nahodí automaticky najnovší iOS update, je v prdelke
:minus: flash, flash, flash, je to otrepané, ale otravné, zmier sa s tým konečne
:minus: sorry, ale iTunes sú atrapa skutočného syncovacieho softvéru, pozri si taký Zune, tak to má vyzerať. iTunes mi 10x vymazal všetky MP3 v telefóne pred tým než som došiel na to že syncovať s jedným PC môžem max 5 zariadení a na princíp syncovania. Každý jeden klient, a tým myslím KAŽDÝ si stále vymazáva svoju iTunes library v telefóne, tým že nevie ako to syncovať. Nie, NiE JE to intuitívne, lebo by to snáď tie tupé ovce zvládli! Pri droidoch a drag and drope do mass storage devicu takéto nehrozí :)
:minus: seriózne, žiadne výpisy na smsky? A keď si kúpim appku za 2 evri, tak ani nefunguje? To je snáď len zlý vtip, môžem sa ísť akurát tak sťažovať na lampáreň.
:minus: nemožný multiple select na home screene
:minus: žiadne widgety? Si robíte prdel? V dobe keď droid valcuje widgetmi, tak najnovší iOS si povie že tam žiadne nedáme, na home screene budú len foldre a ikonky s malými updatmi.
:minus: keď zamrzne máš po srande, musíš čakať aj hodinu než sa rozhýbe, have fun, nevyberateľná batéria na každom iDevice
:minus: neintuitívne nastavovanie a settingy, problémy nájisť opakovane rovnaké nastavenie aj pre skúseného iOSistu
:minus: chýbajú mi data toggle, wi-fi toggle, GPS toggle, rotate-screen toggle, proximity toggle, proste všetky toggle s možnosťou pinnutia na home screen v základnej výbave a neviem či také niečo vôbec na iOS existuje, ak aj áno, čo z toho, nie je to v základe, ako na každom androide
:minus: zle spravený "command center" či ako sa to volá, mali by sa inšpirovať v droide s rôznymi prepínačmi funkcií a nedávať tam zbytočnosti ako akcie, tie fakt nikoho netrápia
:minus: katastrofálny kalendár, neintuitívny a neprehľadný
:minus: pri registrácii na iTunes Ti doslova nanucuje registrovať sa s kreditkou, možnosť registrácie bez je riadne skrytá - skúsenosti od laikov a mactardov ;)

:plus: je naozaj rýchly
:plus: kvalitne sa na ňom píšu smsky
:plus: má pekný zynga poker :)

Droid:

:minus: mrzne a zasekáva sa
:minus: chýba intuitívne doladenie OS, aby človek stále nerobil nechcené preklepy pri navigácii po obrazovke
:minus: široké spektrum zariadení, tak trpia všetky apps

:plus: plne customizovateľný aj pre sprosté telce akými je väčšina ľudí rovno z krabice
:plus: intuitívne nastaviteľný Ui, pri iOS nik nemá páru ako vôbec presúvať ikonky, ani neviem prečo, princíp je ten istý, pri droide je to bezproblémové
:plus: možnosť inštalácie akýchkoľvek aplikácií bez rootu, custom romky či akéhokoľvek iného zásahu do systému
:plus: updaty narozdiel od iOS len nezabraňujú "jailbreakovaniu", ale aj prinášajú nové features a výhody
:plus: toggle a kopa widgetov v balení, gro veľmi použiteľných
:plus: taký HTC má fantastický kalendár, fakt špička, pre mňa neprekonaná, jedine WinMo7 kalendárom, rýchly, intuitívny a hlavne sa dá doň písať bez rozmýšlania, nie ako na iOS kde musím ísť "wizardom", tu len ťapnem a píšem, ostatné informácie ako kedy má pípať a pod. dopíšem neskôr
:plus: extrémne customizovateľný Ui vďaka rôznym lanucherom, nie len také chabé "mody" ako sú na iOS kde sa Ti budú "rolovať" ikonky keď swipnes z ľava do prava atp. Možné komplexné zmeny Ui cez obyčajný Play Store či ako sa teraz volá market
:plus: primitívne kopírovanie hudby na mass storage device, aplikácií, alebo čohokoľvek zaistí funkcionalitu aj priamo na telefóne, nie je nutná synchronizácia cez nejaký program, ktorý je vrcholne zle nastavený

A ku tomu iCloudu. To si snáď robíš prdel. Žiadny z mojich klientov ho nepoužíva, väčšinou je to paranoja, že nechcú aby ich info bolo na nejakom servri, ktorý vlastnia apple ovce. Btw. ako je to s upirátenou hudbou a aplikáciami s jailbreaknutým iPhonom a iCloudom?

Sorry, ale to čo si napísal môže napísať len tupá apple ovca.

A tak isto ak Tebe vyhovuje 3.7" display s retinou, tak vedz že ho čítam v "pohode" aj ja, s tým rozdielom že ty v 35tich budeš slepý jak patron, na to môžeš vziať jed. A čo sa týka prístupnosti je super, na iOSe, problém je že sa jej neprispôsobujú aj appky, takže opäť fail.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

uplink uplink uplink ....
k tym tvojim poznamkam o iOS
iphone ma iTunes, WP ma Zune, HTC ma HTC Sync ....

iTunes - jednoduche nastavenie len je potreba citat - robil som zalohu a obnovu proste balada cez jeden soft som urobil obnovu telefonu za chvilu ... vpohode sa to zosynchronizovalo s outlookom, gmailom, FB, ....

Zune - toto je asi najvcsi fail celej PC sfery vacsiu ko*ot som nevidel ani nepamatam ani neviem na co to akoze sluzi ? clovek cez to poriadne nic nespravi ani ked sa velmi snazi ...

HTC Sync - ten som v podstate ani nevyuzil pretoze v androide sa da vsetka zaloha, obnova urobit priamo v telefone za chvilu - POTREBNA EXTERNA APP

iOS intuitivne ovkadanie dokaze to ovladat aj 2 rocne dieta
Android - nieco podobne ako iOS tazko porovnat stale sa da pri tom hadat co je lepsie co je horsie ....
WP - tiez celkom intuitivne aj ked z tychto 3 asi najhorsie ...

Display - na co ti je 4" display ? povedz mi jeho realne vyuzitie (pozeranie webu, pozeranie filmov)
potrebne info si viem pozriet aj na nokii 6210 cez wap ...
film na mobile ? WTF to akoze preco by som ich mal pozerat na mobile ? nevidim jeden jediny rozumny dovod (aj 4" su malo) - toto nechapem v dnesnej dobe tabletov (7" a viac) a netbookov a ultraprenosnych notebookov ktore vydrzia hodiny ...

widgety - nesuhlasim.
vobec mi nechybaju a pocasie, kalendar, upozornenia su aj na iOS a ked velmi chces vies si ich dat dokonca aj na plochu (otazka pol sekundy)
ked si dobre pozries ani WP nema widgety ... jediny kto ma widgety je Android ...

Vypis na sms ? realne naco ti to je ? napisem sms a nepotrebujem otravovanie este aj tym ci bola dorucena ... ak nie je dorucena je tam len zopar dovodov ktore neovplyvnis ....
bud nema signal (pojdes tam postavis pokryvac ? ), vybita baterka (zabehnes a pojdes ju dotycnemu dobit ?), vypnuty telefon (to ho asi nedonutim zapnut ho)
pre nieco z tohto ti pomoze to ze ti pride dorucenka ?

Ked zamrzne ?
mne iphone este nezamrzol ... narozdiel od toho android mi mrzol pravidelne cca raz tyzdenne ...

ten setting je pravda ale nie je to problem najst ak si to uz raz nasiel ... to iste je to aj u WP aj u androidu je to niekedy zasite tak ze sa to neda jednoducho najst ... Intuitivne to urcite nie je ani na androide ...

tie toggle sa daju pridat na iOS jednym tweakom ... add nevidim dovod to zapinat rucne ked sa mi to vypne aj zapne automaticky ked to potrebujem ...

nove HTC maju vyberatelnu bateriu ? asi tak ako iPhone ....

ti spravim obrazkovy navod ako sa registrovat na itunnes bez kreditky ? neni problem aj leporelo ;)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

K par bodom sa vyjadrim, kedze uz mam nejake tie skusenosti z pouzivania obidvoch systemov.
uplink napísal: iOS:

:minus: Nemožnosť inštalácie cracknutých aplikácií bez jailbreaku, fest otravné, hlavne ak si človek nahodí automaticky najnovší iOS update, je v prdelke /to fakt ides davat nemoznost piratenia medzi minusy ? to je trochu chore, nemyslis ?/
:minus: flash, flash, flash, je to otrepané, ale otravné, zmier sa s tým konečne // flash tiez nebude mat droid naveky http://androidcommunity.com/adobe-says- ... -20111121/ a odkedy mam droid, ani raz som nepouzil flash. reklamy nepotrebujem a online hry tiez nie. ze by fap,fap ? ... :D
:minus: sorry, ale iTunes sú atrapa skutočného syncovacieho softvéru, pozri si taký Zune, tak to má vyzerať. iTunes mi 10x vymazal všetky MP3 v telefóne pred tým než som došiel na to že syncovať s jedným PC môžem max 5 zariadení a na princíp syncovania. Každý jeden klient, a tým myslím KAŽDÝ si stále vymazáva svoju iTunes library v telefóne, tým že nevie ako to syncovať. Nie, NiE JE to intuitívne, lebo by to snáď tie tupé ovce zvládli! Pri droidoch a drag and drope do mass storage devicu takéto nehrozí :) //100 ludi, 100 chuti, tiez mi itunes pride ako debilny softver a mal som s nim podobne srandy - ze som stratil udaje
:minus: nemožný multiple select na home screene //true
:minus: žiadne widgety? Si robíte prdel? V dobe keď droid valcuje widgetmi, tak najnovší iOS si povie že tam žiadne nedáme, na home screene budú len foldre a ikonky s malými updatmi. //mam droid a widgety nejako extra nepouzivam, snad len na pripomienky, inac keby som ho tam nemal tak sa svet neprepadne
:minus: keď zamrzne máš po srande, musíš čakať aj hodinu než sa rozhýbe, have fun, nevyberateľná batéria na každom iDevice //pocas cca 2 rokov mi iphone nezamrzol ani raz. na druhej strane droid mi zamrzol uz asi 10 krat a som musel vyberat bateriu. hlavne ked som v skole pred skuskou musel nieco skontrolovat a zamrzol mi telefon pred kamosmi, tak to bol prijemny pocit, som ho skoro prije*** ku stene
:minus: neintuitívne nastavovanie a settingy, problémy nájisť opakovane rovnaké nastavenie aj pre skúseného iOSistu //s tymto u mna ziaden problem.
:minus: chýbajú mi data toggle, wi-fi toggle, GPS toggle, rotate-screen toggle, proximity toggle, proste všetky toggle s možnosťou pinnutia na home screen v základnej výbave a neviem či také niečo vôbec na iOS existuje, ak aj áno, čo z toho, nie je to v základe, ako na každom androide //true
:minus: zle spravený "command center" či ako sa to volá, mali by sa inšpirovať v droide s rôznymi prepínačmi funkcií a nedávať tam zbytočnosti ako akcie, tie fakt nikoho netrápia //no clue
:minus: katastrofálny kalendár, neintuitívny a neprehľadný //existuju alternativy v appstore
:minus: pri registrácii na iTunes Ti doslova nanucuje registrovať sa s kreditkou, možnosť registrácie bez je riadne skrytá - skúsenosti od laikov a mactardov ;) //true

:plus: je naozaj rýchly
:plus: kvalitne sa na ňom píšu smsky
:plus: má pekný zynga poker :)

Droid:

:minus: mrzne a zasekáva sa //a nie hocijak, ked uz aj galaxy nexus s custom kernelom je lagfest, tak uz fakt neviem aky hardver potrebujem aby mi isiel android bez sekania.
:minus: chýba intuitívne doladenie OS, aby človek stále nerobil nechcené preklepy pri navigácii po obrazovke
:minus: široké spektrum zariadení, tak trpia všetky apps

:plus: plne customizovateľný aj pre sprosté telce akými je väčšina ľudí rovno z krabice
:plus: intuitívne nastaviteľný Ui, pri iOS nik nemá páru ako vôbec presúvať ikonky, ani neviem prečo, princíp je ten istý, pri droide je to bezproblémové
:plus: možnosť inštalácie akýchkoľvek aplikácií bez rootu, custom romky či akéhokoľvek iného zásahu do systému
:plus: updaty narozdiel od iOS len nezabraňujú "jailbreakovaniu", ale aj prinášajú nové features a výhody //to zavisi od konkretneho vyrobcu. mam pure android a google kazdym updatom zatial len prinasa kopu bugov a stare veci zostavaju neopravene. apple mava kazdy rok velke updaty, mensie updaty su v podsate bugfixy a samozrejme aj kvoli JB
:plus: toggle a kopa widgetov v balení, gro veľmi použiteľných
:plus: taký HTC má fantastický kalendár, fakt špička, pre mňa neprekonaná, jedine WinMo7 kalendárom, rýchly, intuitívny a hlavne sa dá doň písať bez rozmýšlania, nie ako na iOS kde musím ísť "wizardom", tu len ťapnem a píšem, ostatné informácie ako kedy má pípať a pod. dopíšem neskôr
:plus: extrémne customizovateľný Ui vďaka rôznym lanucherom, nie len také chabé "mody" ako sú na iOS kde sa Ti budú "rolovať" ikonky keď swipnes z ľava do prava atp. Možné komplexné zmeny Ui cez obyčajný Play Store či ako sa teraz volá market
:plus: primitívne kopírovanie hudby na mass storage device, aplikácií, alebo čohokoľvek zaistí funkcionalitu aj priamo na telefóne, nie je nutná synchronizácia cez nejaký program, ktorý je vrcholne zle nastavený // s tymto suhlas, na druhej strane nechapem preco do noveho nexusu dali debilny MTP, kopirovanie je strasne pomale. kvoli tomu radsej syncujem veci cez cloud, tym padom s MTP zabili vyhodu mass storage
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Takze nemoznost kradnut ta trapi :) toto su typicki android useri, sami si znicite platformu tym, ze ste zgrlavi dat 99 centov za aplikaciu (co je menej ako 1 pivo). A zase, upiratena hudba. Ved si dizajner, nemas 9 eur aby si si kupil album tvojho oblubeneho interpreta? Predpokladam, ze na cigarety nemas problem mesacne vysolit aj 100 eur ;)

Ano s niektorymi :minus: suhlasim, na druhej strane je otazne, ci potrebujem na webe vidiet blikajuce bannery, ktore mi do hodiny ukroja 50% z baterky, alebo potrebujem byt notifikovany o tom, ze niekto na druhej strane dostal moju sms. Ak mi odpisal tak ju dostal, ak mi neodpisal tak mi nechce odpisat, alebo este nemal cas. Za tych 10 rokov co mam telefon sa mi stalo, ze bola smska nedorucena len 3-4x a vzdy to bolo bud cez vianoce, alebo silvester. Neviem ako ty, ale mne sa svet nezruti, ak nebudem vediet, ze frajerka dostala moju sms, ale nechce mi odpisat, lebo je zrovna urazena. Btw na HTC musis notifikacie explicitne zapinat, takze tiez to nie je velmi intuitivne, hlavne ked sa k tomu nastaveniu neviem preklikat ani po roku co mam ten telefon.

Ano iTunes je sracka, preto prisli so synchronizaciou cez iCloud.

Multiple select na home screene je na vsetkych androidoch? Lebo na HTC Desire S ho akosi nevidim. Presuvanie ikon? Jedine co spravi android inak, je ze ti po podrzani ikonky napise co mas robit.

No ja ti neviem karle, kopirovanie hudby a appiek priamo na mass storage? A na akom telefone? Alebo cez aku custom ROM? Alebo aky specialny tool musim nainstalovat aby to slo? HTC potrebuju HTC sync, samsung ma nejaky grcny sync tool o nic lepsi od iTunsu, o windowsoch sa tu predsa nebavime. Tak ako to je?

Widgety su osobna preferencia. Na co mi je clock widget, ked ho mam redundantne aj na hornom paneli? Pocasie vidim cez ikonku, ked chcem viac info otvorim si appku. To iste musis spravit aj na androide, akurat ze widget ta informuje este aj o meste. Ako keby som nevedel, kde sa prave nachadzam? :) ale uznavam, ze niektore widgety su fajn, napriklad DroidStats, alebo HTC calendar pouzivam stale.

Ad toggles. Na iPhone nemusim stale vypinat wifi, data, gps. Ak mam telefon locknuty, tak sa jednoducho nepouzivaju a teda mi nezeru baterku. To je uplne iny koncept ako na androide, kde mi wifi bezi v pozadi a jednoducho nemam inu moznost nez to stale vypinat/zapinat aby som nemusel uz po par hodinach vytahovat nabijacku. Preto su aj nastavenia mozno neintuitivnejsie, lebo do nich nepotrebujem liezt vzdy ked odomknem telefon. Lock orientation a brightness si viem nastavit aj z homescreenu. A ostatne nastavenia predsa nemenim tak casto aby som na ne potreboval toggles. Ci ty menis nastavenia telefonu kazdy den aby ti neprisiel vsedny a nudny?

Ked zamzrne napriklad HTC a vytiahnes baterku, tak si najskor odpalis obvod na doske. Btw na novsich HTC tiez nevies vytahovat bateriu, ani menit SD karty. Ako pozname samsung, za chvilu to opajcne :) a mimochodom iPhone ked zamrzne tak ho "odmrznem" podrzanim power a home buttonu. Zatial som s tym nemal problem. HTC ma tiez nieco podobne (myslim ze power a volume button), ale to mi z 10x fungovalo mozno 2. Vytahovat baterku z vyssie spominaneho dovodu velmi nechcem, ked si prejdes xda forum, je tam hafo majitelov bricknutych telefonov prave koli tomu, ze vytahovali baterku za jazdy.

Neviem co mas na mysli pod command centerom?

Calendar? HTC ma sice pekny calendar, ale ostatni android vyrobcovia su pozadu a vyzera to nechutne. No a neviem akym wizardom musis prejst na iOS? Tuknem na den, stlacim + (alebo rovno stlacim + a vyberem datum) napisem poznamku, upravim cas a dam save. Presne tie iste kroky robim aj na HTC.

Ta instalacia hociakych appiek bez rootu je blbost. Ako si chces instalovat root appky ked nemas prava zapisovat do systemu? Keby to tak fungovalo, tak predsa neriskujem, ze si pri S-OFFnuti bricknem telefon.

Extremna customizacia je hlupost. Telefon ma byt predsa mojim otrokom a nie naopak. Preco by som mal stracat dni/tyzdne jeho customizovanim? Asi to o niecom hovori, ked si tam musim pchat rozne launchre a ine srandy nemyslis? Kde je teda ta intuitivnost, ked prva z veci, ktoru robia androidisti je, ze si instaluju custom UI?

Btw tie tupe ovce si odpusti, pouzivam to co mi v danej dobe pride najlepsie, najintuitivnejsie a usetri mi najviac casu. Mam aj windows, aj android, aj iOS aj OSX, takze o ovciach tu nemoze byt ani rec. Ja ti tiez nenadavam do skrachovaneho androidistu, co nema 3 koruny na software a je odkazany kupovat si lacne 200 korunove vrzgajuce telefony.

//btw iPhone mi zamrzol, len ked som tam pchal JB.. HTC mrzlo aj pri default ROM.. pri custom ROM aj 2x tolko..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

K obelixovi sa nevyjadrujem, keby iPhone nedokázal telefonovať, tak by mi napísal že to je v poriadku, je to feature. A to že Tebe nemrzne neznamená že nemrzne iným, desiatkám ľudí.

Chedo

:arrow: to fakt ides davat nemoznost piratenia medzi minusy ? to je trochu chore, nemyslis ? - napíš 90% userov iPhonu ;) nežijeme v sterilnom dokonalom svete, alebo mi niečo ušlo? Ale možno si to myslel ako vtip.
:arrow: flash tiez nebude mat droid naveky http://androidcommunity.com/adobe-says- ... -20111121/ a odkedy mam droid, ani raz som nepouzil - tona webov a aplikácií beží vo flashi, zlý argument si dal. fap fap je pri väčšine p0rn webov upravený špeciálne pre mobilné zariadenia bez flashu
:arrow: 100 ludi, 100 chuti, tiez mi itunes pride ako debilny softver a mal som s nim podobne srandy - ze som stratil udaje - môj problém nie som ja, ale klienti, tí otravujú že prečo im zmizla celá library, pričom tí čo majú droid nič nehovoria, len ho používajú
:arrow: mam droid a widgety nejako extra nepouzivam, snad len na pripomienky, inac keby som ho tam nemal tak sa svet neprepadne - asi 50% ľudí čo poznám sa vrátilo z iOS na droid práve kvôli widgetom, nie je len z mojej hlavy
:arrow: pocas cca 2 rokov mi iphone nezamrzol ani raz. na druhej strane droid mi zamrzol uz asi 10 krat a som musel vyberat bateriu. hlavne ked som v skole pred skuskou musel nieco skontrolovat a zamrzol mi telefon pred kamosmi, tak to bol prijemny pocit, som ho skoro prije*** ku stene - mne stále tlčú aj non-JB iDevices že mrznú. Je mi jedno či to spôsobila nejaká crappy app, alebo čokoľvek, telefón s nevyberateľnou baterkou by nemal mrznúť vôbec.
:arrow: s tymto u mna ziaden problem. - ak mi povieš ako z home screenu zapnem/vypnem wi-fi, natáčanie screenu, gps, paketové dáta, tak odvolám moje tvrdenie :)
:arrow: existuju alternativy v appstore - bavili sme sa o nemodnutom zariadení, základných appkách. Človek nemá čas zisťovať si či niečo je v "appstore"...nemyslíš? Obvykle ľudia používajú telefón "as is" priamo z továrne. Droid je customizovateľný jak prasa od výroby v 99% prípadoch, iOS nie je.

TommyHot - to isté čo obelix. Objavil si "wow" efekt iOSu, do pár mesiacov zistíš že si spravil chybu, alebo sa zmieriš s obmedzenými možnosťami :) a s tým odpálením obvodov, to bol snáď len vtip :)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

uplink ...
k tej nevyberatelnej baterke ...
Lumia, iPhone, HTC One serie, ....

hmmm co k tomu povies ?
su tam 3 rozne OS, iOS, Android, WP - vsetky mozu zamrznut ani jeden nema vyberatelnu bateriu ...

realne jedinu APP ktoru potrebujes v kazdom OS zakupit je navigacia (ta sa predava na kazdom OS) ostatne apps su len na bavkanie a stoja 0,99€
samozrejme OS ma kazdy Google Maps (vsetci vieme ake je tam vyuzitie)

iOS nema flash, WP nema flash, Droid ma flash ...
pozeras na mobile flashovske stranky ? dobre nech sa paci kazdy co mu treba ...

Ku iTunes povedz klientom - Find someone who can read. (v blave je VS cize snad si tam najdu niekoho co bude vediet citat a povie imco mozu zakliknut aby im nezmazalo)

Napis mi prosim aky widget tak velmi pouzivas - pocasie ? FB ? twitter ? google+ ? realne mi posli screen tvojho homescreenu (ale co mas na prvej obrazovke) ostatne obrazovky ma nezaujimaju pretoze to beriem ako klik na nejaku aplikaciu v iOS ...
WP nema widgety tam ti to nechyba ? kedze tak ospevuje omniu 7 co ma WP ??????

ako zapnes wifi ? : Nastavenia > Wifi (2 kliknutia)
ostatne tiez 2 kliknutia ...

co ti presne vadi v tom ako je urobeny kalendar ?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pekne si sa vyklul z reakcie na mna a obelixa. Len si pekne uzivaj vrzgajuce telefony s ukradnutym softwarom, necuduj sa vsak, ze tak prispievas na zahubu tejto platformy.

Btw ja som mal iPhone uz v roku 2008, neviem o akych wow efektoch rozpravas ;)

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1150917 tych userov co si odkurili eMMC (tak nie obvody, ale to je jedno, odkurili HW) tym, ze vytiahli batarky za jazdy je hafo.

// karmista aspon si sa podpisat mohol ty chudacik s malym pindurkom
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TommyHot, diskutovať s Tebou, alebo ob3l1xom je to isté ako diskutovať s hojkom, alebo wildduckom. O problematike viete holý k*kot, máte len ten Váš malý piesoček a skúsenosti s masami nulové. Chedo aspoň píše rozumne a vidno že má viac skúseností ako Vy dvaja dokopy. Sorry, ale nestrácam čas s ovcami.

//ku karme čo si mi dal, používam WinMo7 momentálne a v momente ako si došetrím na One X idem späť na droid ;)...

ob3l1x - homescreen:

- wi-fi toggle
- packet data toggle
- rotation toggle
- sms preview
- hodinky s počasím, dátumom
- upcoming events
- letecký mód
- vypnutie zvonenia/prepunutie len na vibráciu/jeden z dvoch režimov [povedzme normálny vs. vonku]. všetko v jednej ikonke :smt006
- rotation toggle/bt toggle/gps toggle

na všetko mi stačí jeden klik. Aké dva kliky? Musím ísť vždy do settings, to je prvý, potom do konkrétnych nastavení [packetové dáta/wifi], to je druhý a až tam si viem zapnúť/vypnúť danú vec. A prečo to mám robiť keby to mohlo byť všetko na home screene? Jeden dôvod poprosím aspoň.

A kalendár? Dá sa v iOS kalendári defaultnom priamo na homescreene napísať poznámka do časovej zóny? Nie. V htc widgete to ide. Deal with reality konečne.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Este raz, v iOS nepotrebujes ziadne toggles na wifi, data ani gps. Na co by som ich teda pchal na plochu? Ci drzime sa hesla cim viac pruzkov tym viac adidas?

Inak pekne ze zovseobecnujes len na HTC. Dokaze to samsung? Dokaze to vsetko o com pises defaultny android? A ked hej dokaze to tak dobre a intuitivne ako HTC? Lebo pripisovat ficury HTCcka androidu je padnutne na hlavu.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

uplink :D ale no neurazaj sa hned ked nevies dat argument ...
mne rukami preslo tiez mnozstvo telefonov a kazdy OS ma svoje + aj -
ale neospevuj tu android akoby bol bezchyb ...
a nezatracuj iOS pretoze s nim nevies robit ..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TommyHot - Samsung má všetky tie isté toggle ako HTC, chýba im defaultný rotate screen. Počuj, mal si Ty v živote v rukách niečo lepšie s droidom vôbec? Však mi to príde ako keby si o droidoch nevedel absolútne nič, len to čo si vygooglil? :? Samsung Galaxy S2 je tam brutálne nadupaný widgetmi a togglami, že to svet nevidel, Sony Erik [akákoľvek Xperia, Neo, etc.]. ditto, má dokonca tonu predinštalovaných apps, kopec využiteľných, Sony to isté, dokonca majú tri grafické módy na toggle. Každý z týchto telefónov má vlastné widgety, na počasie, hudbu, rádio, facebook a neviem čo ešte. HTC má sense, ktorý je z ních povedzme najďalej, ale najbližšie k ľuďom je stále Sony [Erik]. Prečo sa pletieš do diskusie, keď evidentne nemáš osobné skúsenosti so špičkou? Pokiaľ si nemal v rukách SGS2, Sony Xperia S, HTC Desire HD/HD2, Sensation, One X, One S, tak je zbytočné sa zapájať do diskusie. Každý zo spomínaných je diametrálne lacnejší [o 100-400 eur] ako iPhone v ich výbave [t.j. pamäť] a Ty tu stále obhajuješ starý iPhone 4, dokonca ani nie 4Sko ako som sa dočítal. Keby si mal trochu súdnosti, tak by si v živote také bludy nenapísal.

ob3l1x - to že s ním ja a moji klienti neviem[e] robiť nie je moja chyba, ale chyba vývojárov. Lebo aj oni aj ja s droidom robiť vieme :smt006
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Mam Desire S ktory spada do rovnakej kategorie ako DHD, ci One S, moji znami maju po vacsine androidy a v praci mame asi 5 androidov (z takej spicky napr nexus, a teraz pribudne one X ) na ktorych sa vyvijaju appky. S androidmi mam bohate skusenosti, tak isto s iPhonmi ja len hovorim, co mi vyhovuje viac. Ad vybava. Jasne, ze androidy maju podstatne silnejsi HW, kedze android ich vytazuje podstatne viac, nez to robi iOS s iphonom :) Apple tam dava lepsi HW len koli marketingu, lebo po svete behaju ludia ako ty, co si myslia, ze ked maju silnejsie zelezo, tak im zariadenie automaticky bezi rychlejsie, co samozrejme nie je pravda. Keby nie je android odflaknuty, tak by na tom HW mohol bezat aj battlefield 3..
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

uplink just for you >
presne toto je asi to co hladas ;)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

priateľka má S2, ja mám 4S a ja teda neviem, ale proste ten android nie je tak intuitívny ako iPhone. Stále sa len sťažuje kde čo je, atď keď jej dám na chvíľku môj telefón, tak neni problém, o tej intuitívnosti ma nič nepresvedčí.
a o tych somarinách čo sa hádate, načo to je dobré? widgets načo? aby som tam videl slniečko ako svieti a že je 25 stupňov? super, mám ihneď krajší deň... pripomienky mám aj v iphone, a stále mi pekne zapípa ako si ho nastavím, stačí mi len zrolovať hornú časť a hneď vidím pripomienky :)
Display je v čom výhoda, aha v tom že ho do užších riflí nevopchám...
telefón používam na volanie, smskovanie, facebook, a hry, net niekedy na voľných hodinách + hudbu a v tom mi môj iphone plnohodnotne postačuje, je extrémne rýchly, nikdy sa mi nezasekol, (a na zaseknutie iPhonu je krásna skratka, podržať 10 sekúnd home button a sleep button) :)
krása iPhonu je v tom že je simple a úplne jednoduchý. Je pre ľudí ktorý nie sú nerdi a nepotrebuju funkcie do počtu, ale potrebujú funkcie ktoré reálne využijú.
No hate, som apple fan, peace
Napísať odpoveď