Neviem ci si mal vobec v ruke nejaky Nexus, ale ten je rovnako intuitivny ako iPhone. Kedze je to cisty android bez bloatware-u.
Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4
Re: Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4
Tie widgety si mozes nastavit ale nemusis. Nikto ta nenuti na Droide pouzivat widgety. A existuju stovky widgetov. To nie je len o tom ze si tam nahodis widget na pocasie.
Neviem ci si mal vobec v ruke nejaky Nexus, ale ten je rovnako intuitivny ako iPhone. Kedze je to cisty android bez bloatware-u.
Keby si mal moznost pouzivat 4,6" HD displej, nikdy viac by si uz nechcel miniaturny displej. To je nieco podobne ako ked prejdes zo 4:3 na sirokouhly monitor.
no ja mam 13,3" prenosny notas ...
naco mi bude 4,6" haraburda ?
ti co mate tie obrie displaye viete si vyhladavat v telefonnom zozname prstom tej ruky v ktorej drzite telefon ?
s iphonom dokaze tou istou rukou v ktorej ho drzim aj pisat na nom SMS, ...
u vas na ovladanie potrebujete obe ruky ...
ja nemam viazane obe ruky ...
teda ak nemate neviem ake lopaty
naco mi bude 4,6" haraburda ?
ti co mate tie obrie displaye viete si vyhladavat v telefonnom zozname prstom tej ruky v ktorej drzite telefon ?
s iphonom dokaze tou istou rukou v ktorej ho drzim aj pisat na nom SMS, ...
u vas na ovladanie potrebujete obe ruky ...
ja nemam viazane obe ruky ...
teda ak nemate neviem ake lopaty
Osobne by som za SII nemenil. Ma vyjst novy SIII a cena SII dost klesne, po lete to uz bude podla mna vypredaj (neberiem ceny v kamennych obchodoch). IOS je pekny, rad sa s nim niekedy hram, ale aj to po case omrzi. ...Mozno apple zakomponuje widgety v IOS6. A k tomu widgetu pocasia - nemusi ukazovat iba aktualnu teplotu alebo mesto, mozes si priamo na widgete pod teplotou prepinat dalsie doplnkove informacie ako predpoved na dalsie dni, pocas dna, atd ( https://play.google.com/store/apps/deta ... GVycHJvIl0 ).
Podla mojho nazoru, teraz co sa tyka sucasne rychlosti a krasy na android zariadeniach, je na tom momentalne najlepsie sense 4.
Podla mojho nazoru, teraz co sa tyka sucasne rychlosti a krasy na android zariadeniach, je na tom momentalne najlepsie sense 4.
a kde by som dával tak veľky telefón, ja viem že ten display je krásny, aj display na novom ipade je prekrásny, ale mne ide o tu otázku prenosu. Napr do jednych nohavíc, mám problém vopchať iphone. A napr v lete, by som musel neakú ďalšiu kapsičku nosiť so sebourochedo napísal:Tie widgety si mozes nastavit ale nemusis. Nikto ta nenuti na Droide pouzivat widgety. A existuju stovky widgetov. To nie je len o tom ze si tam nahodis widget na pocasie.
Neviem ci si mal vobec v ruke nejaky Nexus, ale ten je rovnako intuitivny ako iPhone. Kedze je to cisty android bez bloatware-u.Keby si mal moznost pouzivat 4,6" HD displej, nikdy viac by si uz nechcel miniaturny displej. To je nieco podobne ako ked prejdes zo 4:3 na sirokouhly monitor.
-
qwerty-xyz
no chlapci, ... a hlavne I-shitaci. Vsetci predsa vieme ako to v skutocnosti je. TUna mate obrazok ktory to vystihuje si myslim ze dokonale, vsak? ....
tak tento obrazok je genialny 
-
qwerty-xyz
tiez si myslim ,....
dokonalo vystihuje vztah APPLE a ANDROID
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
výborne a prečo to nie je v základnej výbave? Ak by bolo, nedám krivého slova na CrapOS...
neviem preco to nie je v zakladnej vybave mozno v dalsom uz bude ...
ale vidis ze nie je problem to tam dorobit vsetky poziadavky co si dal splnene ...
ale vidis ze nie je problem to tam dorobit vsetky poziadavky co si dal splnene ...
-
uplink
VIP
ob3l1x - si ako 5 ročný. O tom tu nie je reč. Bežný človek nemá čas modovať telefón, používa ho "as is" priamo z továrne, koľko krát to tu mám písať. Ty ako ex-android modder vieš čo sa dá z droidov porobiť sám najlepšie.
Ja píšem o SGS II rovno z krabice a o iP4S rovno z krabice. SGS II je fantastický telefón, plne funkčný, bez obmedzení, keď ho vybalím z krabičky. Má tonu widgetov, funkcií, predinštalovaných užitočných apps, je plne nastavený, netreba sa tam babrať so žiadnym iným accountom, len ak chceš, nie je to ani povinné, s google accountom. iP4S potrebuje aktiváciu, registráciu na appstore, tonu aplikácií a modov a najlepšie aj JB, aby mohol byť taký, ako je SGS II rovno z krabice, rozumieš už konečne?
Ja píšem o SGS II rovno z krabice a o iP4S rovno z krabice. SGS II je fantastický telefón, plne funkčný, bez obmedzení, keď ho vybalím z krabičky. Má tonu widgetov, funkcií, predinštalovaných užitočných apps, je plne nastavený, netreba sa tam babrať so žiadnym iným accountom, len ak chceš, nie je to ani povinné, s google accountom. iP4S potrebuje aktiváciu, registráciu na appstore, tonu aplikácií a modov a najlepšie aj JB, aby mohol byť taký, ako je SGS II rovno z krabice, rozumieš už konečne?
-
TommyHot
Addict
Ty si tiez jak 5 rocny. Prva vec, co velka cast android userorv robi (ak nepouziva HTC sense) je, ze instaluje go launcher a podobne haluze aby bol ich telefon pouzitelny, tak o akom "as is" priamo z tovarne tu rozpravas?uplink napísal:ob3l1x - si ako 5 ročný. O tom tu nie je reč. Bežný človek nemá čas modovať telefón, používa ho "as is" priamo z továrne, koľko krát to tu mám písať. Ty ako ex-android modder vieš čo sa dá z droidov porobiť sám najlepšie.
-
guess.whoo
Redeemer
hej a to, ze si niekto doinstaluje go launcher nie je vobec dobrovolne
alebo si chcel povedat, ze bez go launcheru su android telefony (okrem HTC podla teba) nepouzitelne?
-
uplink
VIP
Go Launcher je ho*no oproti defaultnému sensu, sonáckemu systému na Xperiach, alebo Samsungoch, aspoň pre mňa. Osobne som si kúpil go launcher, ale nikdy som ho nemal v telefóne dlhšie ako pol hodinu. Prešiel som funkcie a vrátil som sa späť ku Sensu, neviem ako sa volá u SE tá ich GUi nadstavba, alebo Samsungácky TouchWiz či ako sa volá.TommyHot napísal:
Ty si tiez jak 5 rocny. Prva vec, co velka cast android userorv robi (ak nepouziva HTC sense) je, ze instaluje go launcher a podobne haluze aby bol ich telefon pouzitelny, tak o akom "as is" priamo z tovarne tu rozpravas?
Konkrétne sem hodím telefóny, s ktorými som bol max spokojný a každý mal aspoň týždeň.
Na všetkých v základnej výbave maximálna spokojnosť
-
TommyHot
Addict
guess.whoo Pozri si aku ma go launcher (alebo go launcher ex) stahovanost. O niecom to asi svedci nemyslis? Preco by som si inak stahoval toto mimochodom velmi pekne prostredie, keby som bol spokojny so svojim super cool pouzitelnym default prostredim?
uplink mne sa go launcher naopak velmi pacil, tak isto ako aj dalsie appky od tohto vyvojara (calendar widget, sms appka, phone appka atd). Ale aj tak pouzivam Sense, ale na inych androidoch by som urcite defaultne prostredie nepouzival. Ako si mi nesedia. Aj na default android 4.0 som sa tesil a ked som to chytil do ruky uz sa mi to take super nezdalo.
uplink mne sa go launcher naopak velmi pacil, tak isto ako aj dalsie appky od tohto vyvojara (calendar widget, sms appka, phone appka atd). Ale aj tak pouzivam Sense, ale na inych androidoch by som urcite defaultne prostredie nepouzival. Ako si mi nesedia. Aj na default android 4.0 som sa tesil a ked som to chytil do ruky uz sa mi to take super nezdalo.
-
guess.whoo
Redeemer
ja ti poviem preco, lebo sa to da. tiez som spokojny s default aplikaciami v telefone, ale ked je moznost vyskusat nieco nove tak to vyskusam a mam tu moznost VOLBY
-
uplink
VIP
guess.who - tá je aj na iPhone 4S, môžeš si vybrať zvonenie [ktoré sa vyrába podľa 13 bodového návodu, alebo si vyberieš jedno z predvolených fantastických zvonení, ktoré sú rovnaké od iPhonu 1G, moje obľúbené je marimba
] a môžeš si presúvať ikonky sem a tam po homescreene 
-
guess.whoo
Redeemer
no ved ano, vsak demokracia a sloboda 
K tomu ci apple alebo android sa nemá cenu vyjadrovať, lebo si ajtak bude každý hájiť to "svoje" ale k tomuto sa mi nedá nevyjadrit. Je síce pekné že tam je X aplikácií, ktoré využíva možno tretina používateľov, ale koľko ľudí z nich využíva iba jednu a ostatné nespusti ani raz za rok. Ja radšej zoberiem v základe poznámky, časovač, počítadlo dát/hovorov, ako appky ktoré som mal od výroby v svojom SE a doteraz su v priecinku apps ktore nepouzivam.Na všetkých v základnej výbave maximálna spokojnosťnebola žiadna potreba inštalovania treťostranových apps. V základnej výbave bolo všetko. Od skypu, cez facebook, twitter, file manager, GPS aplikácie, tony widgetov, togglov a iných doplnkov, o ktorých iPhone 4S ani nesníva. Ten je od výroby prázdny ako mužské semenníky po 4och jazdách po sebe...
arguing on the internet is like runing on the special olympics.... kazdy z vas hadam pozna ten obrazok...
ja som zaryty androidista (to znie dost pejorativne
)
ale proste vyber si to co ti viac vyhovuje, kazdy ma to svoje co mu sedi... vyhody a nevyhody su pre kazdeho individualne podla toho co pouzivas a co ocakavas...
u mna kedze som vyskusal obe masiny zostava
iphone - imagemaker
sg2 - skutocny smartphone
a tiez mam doma macbook, aj ipod, aj nano ale telefon som uz k tomu nekupil, vyskusal a rozhodol sa pre sg2 kedze mam doma tv samsung aj domace kino a vyuzijem tam allshare viac a konektnut telefon na pc je otazka par sekund...
ja som zaryty androidista (to znie dost pejorativne
ale proste vyber si to co ti viac vyhovuje, kazdy ma to svoje co mu sedi... vyhody a nevyhody su pre kazdeho individualne podla toho co pouzivas a co ocakavas...
u mna kedze som vyskusal obe masiny zostava
iphone - imagemaker
sg2 - skutocny smartphone
a tiez mam doma macbook, aj ipod, aj nano ale telefon som uz k tomu nekupil, vyskusal a rozhodol sa pre sg2 kedze mam doma tv samsung aj domace kino a vyuzijem tam allshare viac a konektnut telefon na pc je otazka par sekund...
uplink ...
nehadam sa widgety su krasne ... bavilo ma s nimi hrat sa mozno tyzden ...
ked zapnes HTC napr. so sens ako prve by som to vyje*** het ... brutalny zrut baterky ... nevidim dovod na to aby mi stekali kvapky po display, aby mi tam behal stierac, mraky a podobne veci ...
Dalsie hodinky kde sa mi premiestnuje cas ako na stanici na starodavnych hodinach ? (vacsina ludi ma hodinky na ruke na ktore sa pozrie - povedal by som ze je to rychlejsie ako pozerat sa na mobil a ked uz tak na iphone aj na s2 si to viem pozriet na lockscreene nepotrebujem na to ziaden widget) - neviem ale osobne nevidim dovod na to aby som odblokuval telefon a tak sa pozeral na cas....
widget na connections ?
spustim navigaciu a GPS sa mi rovno zapne ... vypnem navigaciu automaticky sa vypne ....
wifi - nepouzivam velmi - hlavne vyuzivam mobilne data a tie mam zapnute nonstop - ak potrebujem zapnem ho za chvilku cca za 4 sekundy
BT - nevyuzivam kedze momentalne je moda lockovat BT na zariadeniach (WP, iOS) - ked potrebujem nieco prijat staci Wifi
widget na kalendar - toto moze byt realne vyuzitie ja si to sice na homescreen nedavam pretoze ked mam nejake upozornenie telefon ma upozorni a nepotrebujem sa na to vkuse pozerat ked pozriem na telefon ... ale kazdemu podla toho co mu vyhovuje ...
ja som widget na kalendar na HTC nevyuzival vobec ...
aktivacia iphone ano je to otravne bohuzial s tym nikto nic nespravi ...
ked zapnes android prvy krat tiez tam mas po kkt nastavovaciek tiez si nuteny mat konto google, FB, ...
s tym zeby bol na nejakom telefone predinstalovany skype som sa stretol velmi malo ak vobec ....
povedz mi prosim ktoru socialnu siet (na SVK) najviac ludia vyuzivaju (FB) android ma predinstalovany FB ?
htc ma nejaky debilny friend stream ktory je strasna ko*ot (klasicku app od FB si musis vo vacsine pripadov stiahnut dodatocne ...
ano niekde je predinstalovana ...
ak chces na androide vyuzivat market dokazes to bez toho aby si sa registroval alebo pouzil uz existujuci account ?? - nedokazes to je to iste ako s appstore ...
nedokazem pochopit jednu veci o com sa tu vlastne vsetci hadate/me
das do ruk cloveku iPhone / Android phone
co sa stane zavolat, napisat sms, fotit dokaze s kazdym
oba telefony su dost user friendly tak by som to uzavrel s tym ze kazdy ma svoje plusy a svoje minusy ...
ani iOS ani Android nie su dokonale systemy ... ale neodvrhoval by som ani jeden z nich oba si vies upravit podla svojich predstav ...
nehadam sa widgety su krasne ... bavilo ma s nimi hrat sa mozno tyzden ...
ked zapnes HTC napr. so sens ako prve by som to vyje*** het ... brutalny zrut baterky ... nevidim dovod na to aby mi stekali kvapky po display, aby mi tam behal stierac, mraky a podobne veci ...
Dalsie hodinky kde sa mi premiestnuje cas ako na stanici na starodavnych hodinach ? (vacsina ludi ma hodinky na ruke na ktore sa pozrie - povedal by som ze je to rychlejsie ako pozerat sa na mobil a ked uz tak na iphone aj na s2 si to viem pozriet na lockscreene nepotrebujem na to ziaden widget) - neviem ale osobne nevidim dovod na to aby som odblokuval telefon a tak sa pozeral na cas....
widget na connections ?
spustim navigaciu a GPS sa mi rovno zapne ... vypnem navigaciu automaticky sa vypne ....
wifi - nepouzivam velmi - hlavne vyuzivam mobilne data a tie mam zapnute nonstop - ak potrebujem zapnem ho za chvilku cca za 4 sekundy
BT - nevyuzivam kedze momentalne je moda lockovat BT na zariadeniach (WP, iOS) - ked potrebujem nieco prijat staci Wifi
widget na kalendar - toto moze byt realne vyuzitie ja si to sice na homescreen nedavam pretoze ked mam nejake upozornenie telefon ma upozorni a nepotrebujem sa na to vkuse pozerat ked pozriem na telefon ... ale kazdemu podla toho co mu vyhovuje ...
ja som widget na kalendar na HTC nevyuzival vobec ...
aktivacia iphone ano je to otravne bohuzial s tym nikto nic nespravi ...
ked zapnes android prvy krat tiez tam mas po kkt nastavovaciek tiez si nuteny mat konto google, FB, ...
s tym zeby bol na nejakom telefone predinstalovany skype som sa stretol velmi malo ak vobec ....
povedz mi prosim ktoru socialnu siet (na SVK) najviac ludia vyuzivaju (FB) android ma predinstalovany FB ?
htc ma nejaky debilny friend stream ktory je strasna ko*ot (klasicku app od FB si musis vo vacsine pripadov stiahnut dodatocne ...
ano niekde je predinstalovana ...
ak chces na androide vyuzivat market dokazes to bez toho aby si sa registroval alebo pouzil uz existujuci account ?? - nedokazes to je to iste ako s appstore ...
nedokazem pochopit jednu veci o com sa tu vlastne vsetci hadate/me
das do ruk cloveku iPhone / Android phone
co sa stane zavolat, napisat sms, fotit dokaze s kazdym
oba telefony su dost user friendly tak by som to uzavrel s tym ze kazdy ma svoje plusy a svoje minusy ...
ani iOS ani Android nie su dokonale systemy ... ale neodvrhoval by som ani jeden z nich oba si vies upravit podla svojich predstav ...