ochrana prav duševneho vlastnictva

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Alex481991
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Alex481991 »

Čaute asi pred dvoma týždňami som bratovi objednal tašku LV samozrejme fake... neskôr mi prišiel mail od Slovenskej Pošty aby som poslal potrebne dokumenty ako vyhlásenie a preskenovany občiansky. No spätným mailom som dostal odpoveď aby som zavolal na učene číslo, kde mi však bolo povedané že vraj došlo k porušeniu ochrany prav duševného vlastníctva ale, že pre tento krát mi ju prepustia ďalej a nevrátia späť ale, že viac krát sa to nebude opakovať. Moja otázka spočíva v tom či sa dá tento proces nejako obijsť, keďže určite som si chcel objednať ďalšie veci len som čakal aká prijde táto. Ďakujem za odpoveď
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: ochrana prav duševneho vlastnictva

Príspevok od používateľa audiotrack »

pošta po tebe nemá čo žiadať tvoj občiansky, a už určite nie preskenovaný mailom. AK to bolo na dobierku tak si ho má vypýtať zamestnanec pošty iba pre potvrdenie a vrátiť ti ho. Ďalej ten mail, že porušenie vlastníctva? WTF? Ty si nič neporušil, to predajca. Nechápem čo si chcel napísať tým "prepustia ďalej a nevrátia späť". Zadržali ti tovar? Kto ti ho zadržal? Pošta určite nemá takú právomoc zadržiavať tovar, a už vôbec nemá právomoc pozerať čo si ľudia posielajú. Nemali z kade vedieť že je to fake alebo kradnuté alebo čo ja viem čo. Smrdí to povodom, a ten mail aj to telefonne číslo zrejme nepatrí pošte ale tomu obchodu. Ty zaplatíš, oni to zahrajú takto a nič ti nepošlú
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

skôr by som to tipoval, že si si objednával tovar zo zahraničia, v takom prípade bol balík zadržaný na hranici, kde ho preskenovali a zistili, že je fejk
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

propernex napísal:skôr by som to tipoval, že si si objednával tovar zo zahraničia, v takom prípade bol balík zadržaný na hranici, kde ho preskenovali a zistili, že je fejk
tak to mi povedz, ako chceš zistiť skenom či je kabelka fake :) Tam odhalia maximálne tak drogy, zbrane a podobne. Ale kabelku a podobné veci zistíš jedine prezretím a posudkom či sú fake. A aj to len veľmi obtiažne, a nejaký pracovník na colnici by istotne nezbadal rozdiel
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Že pošta/colníci otvárajú balíky zo zahraničia, to by som bral.. ale prečo mu dali vedieť, že je to posledný krát a že už sa niečo také nestane? Veď keď je to fake a podľa nich je to evidentne porušenie duševného vlastníctva, mali hneď kontaktovať príslušný orgán v krajine odosielateľa a oznámiť im tento podvod. Prečo to už teraz neurobili, ale nechali to až na budúce?

Inak tiež neviem, na základe čoho otvárajú tie balíky a predvolávajú si adresátov. Minule v priebehu jedného týždňa došli balíky z Číny mne aj kolegovi.. mňa si predvolali a doplatil som DPH a kolegovi už rovno poštár doručil, hoci jeho balík mal väčšiu hodnotu.. samozrejme v oboch balíkoch bol priložený doklad, že sa jedná o darček.

//Phase.. bola to moja aj jeho prvá takáto objednávka.. hehe :)
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Nechapem co riesite na ziaden podvod to nevyzera.. Pri objednavke zo zahranicia na Slovensku niektore vytipovane baliky prejdu colnym konanim, a ked sa im nezda vydeklarovana suma alebo ze tovar nevyzera byt originalny tak pozaduju faktury (paypal) a vselijake potvrdenia.. Mal si jednoducho stastie ze sa colnik dobre vyspal a pustil ti balik. Mohol ho kludne vratit naspat alebo by ta nemusela minut aj pokuta.

brm: to ze tam zaskrtnu GIFT uz daaavno neplati :-) to tam nehra ziadnu rolu
Alex481991
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Alex481991 »

takže do budúcna sa tomu nedá zabranit? (myslel som presne ten spôsob že sa to odošle ako darček) ... inak aka je pripadne pokuta ako Phase naznačil? A prečo vlastne pokuta keďže ja som "len" kupujúci ktorý "nevie" o to že ide o fake keďže nikde dopredu o tom nebol oboznamený...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No ak nikde na stránke ani na dokladoch nemáš napísané, že sa jedná o fake, žiadna pokuta by Ti nemala prísť.. veď ako Ti to dokážu? Akurát ak tovar vrátia alebo zhabú, s najväčšou pravdepodobnosťou prídeš o peniaze za tovar.

:)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Prečo by mal zákazník platiť pokutu za to že si chce niečo kúpiť ?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Lebo je to fake a je to postavene mimo zakon.. Rovnako ako ked si kupis drogu :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nechápem.
V tomto tzv. demokratickom štáte si môžem kúpiť čo chcem kedy chcem a koľko chcem (teda okrem samopalu a drôg ktoré ani len vlastniť nemôžem).
To že niekto okradol niekoho dušu v hodnote 0.1centu nech si vybaví vlastník duše s predajcom.
Zákazník s tým nemá nič spoločné.

(tvoju reakciu chápem ako serióznu, nemám moc dobrý detektor irónie :D )

Mimochodom ja fejky rôznych výrobkov kupujem skoro každý týždeň a v normálnom kamennom obchode. Vedome.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

propernex napísal:skôr by som to tipoval, že si si objednával tovar zo zahraničia, v takom prípade bol balík zadržaný na hranici, kde ho preskenovali a zistili, že je fejk
oni niektore rozbalia a potom pridu stylovo polepene lepiacou paskou "colna posta" :D
par krat sa mi to stalo, ale vzdy ked bol balik z krajiny mimo EU...
inak myslim, ze audiotrack ma pravdu, skenovanim aby zistili, ze to je fake, nemozne...
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

samozrejme preskenovaním som nemyslel len, že prešiel skenerom, ale že ho otvorili, zo zásielok zo zahraničia hlavne mimo EU je to bežná prax
Napísať odpoveď