Tribus - skupina ľudí, ktorí cestujú „načierno“ MHD
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tribus - skupina ľudí, ktorí cestujú „načierno“ MHD
V Leviciach je taxik po celom meste za 2€ 
Na Vinohrady je za 2,50 €Nadeo napísal:V Leviciach je taxik po celom meste za 2€
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
A LV nespadajú do kategórie "veľké mestá".
v TN som teda pod 3 eura este neplatil, s medvedom za 5, inak, sme OT 
-
Waagbistritz69
King
zaujímavé
http://dusankoniar.blog.sme.sk/c/299890 ... ra-20.html
Je to už tridsať rokov, čo som vedome chodil na čierno a asi sa k tomu vrátim. Nedávno som zaregistroval informáciu o tom, ako to približne prebieha v tej komunite čiernych pasažierov a budem nad tým vážne premýšľať.
z grafu je jasne, ze 'vacsina naroda' podobne spravanie odsudzuje
chvalabohu
chvalabohu
Takisto ako bola "väčšina národa" za to, aby boli demonštrácie počas Gorily "pokojné a mierumilovné." Tento národ je až moc priposratý.
Je to síce mimo témy, ale pozrite sa, ako bojujú pracujúci v Španielsku za svoje práv a živobytie.
http://www.csaf.cz/index.php?clanok=1303
Podpora ľudí je obrovská, na SK si viem predstaviť tie debilné názory na to. Základ uvažovania je len pre pánajána nevyjsť z medzí zákona.
Je to síce mimo témy, ale pozrite sa, ako bojujú pracujúci v Španielsku za svoje práv a živobytie.
Podpora ľudí je obrovská, na SK si viem predstaviť tie debilné názory na to. Základ uvažovania je len pre pánajána nevyjsť z medzí zákona.
Do istej miery súhlasím s hughitom. Ak je raz zákon zlý, tak ho treba zmeniť.
Možno zájdem zas do offtopicu, ale napríklad SOZA je podľa zákona, ale proti zdravému rozumu. Máme sa podvoliť?
V rozmedzí pár dní máme 178 a 170 tisícové odstupné o ktorom vieme. Čiže kľudne sa dá hovoriť o miliónových škodách len na odstupnom. Je to správne? Máme protestovať v medziach zákona a pokojne?
Vo Francúzsku a GB sa štrajkuje tvrdo a často, nezdá sa mi, že by sa tam mali zle. Vo východnej európe sa neštrajkuje skoro vôbec "lebo sa to nepatrí" a sme v peknej diere. Občianska angažovanosť je úplne na bode mrazu a tak to aj vyzerá. Ale ak si človek stojí za svojím, môže dokázať veľa. Ako napríklad ten dôchodca, čo vyhral súd bez advokáta proti mobilnému operátorovi.
Možno zájdem zas do offtopicu, ale napríklad SOZA je podľa zákona, ale proti zdravému rozumu. Máme sa podvoliť?
V rozmedzí pár dní máme 178 a 170 tisícové odstupné o ktorom vieme. Čiže kľudne sa dá hovoriť o miliónových škodách len na odstupnom. Je to správne? Máme protestovať v medziach zákona a pokojne?
Vo Francúzsku a GB sa štrajkuje tvrdo a často, nezdá sa mi, že by sa tam mali zle. Vo východnej európe sa neštrajkuje skoro vôbec "lebo sa to nepatrí" a sme v peknej diere. Občianska angažovanosť je úplne na bode mrazu a tak to aj vyzerá. Ale ak si človek stojí za svojím, môže dokázať veľa. Ako napríklad ten dôchodca, čo vyhral súd bez advokáta proti mobilnému operátorovi.
Jednoznačne treba protestovať, problém je v tom že sa zorganizuje pár protestov ktoré síce obdivujem ale sú málo účinné, slovenský národ roky trpel a vždy si povedal a aj si povie: "Niejako už bolo, niejak bude" a trpí ďalej! Dúfam že nastupujúca generácia mladých ľudí bude mať viacej guráže a nestane sa len "stratenou generáciou" v histórií národa.
-
Waagbistritz69
King
"väčšina národa" ti nechodí na hojko a už vôbec nie do tejto témybeardie napísal:z grafu je jasne, ze 'vacsina naroda' podobne spravanie odsudzuje
chvalabohu
tie uvodzovky su tam naschval, ak ti anketa nevyhovuje, navrhni zelenym vhodnejsiu, oni ju upravia
-
Waagbistritz69
King
už sem begbeee nejaké dal a s tým súhlasím
galéria revízorov a SBSkárov aktualizovaná naposledy koncom júna - https://picasaweb.google.com/101966168856431840556
hodím sem pár príspevkov z nástenky stránky tribusu na fejsbruku, imho celkom zábavné čítanie
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2012, 3:14)begbeee napísal: a) kradnúť je zlé
b) spoločnosť nás núti kradnúť (viď príklad učiteľa, ktorý si vďaka platu nemôže dovoliť ani MHD)
c) to, že spoločnosť nás k niečomu núti, ešte neznamená, že to aj musím robiť
áno/nie zďaleka nepostihuje všetky odtiene otázky
galéria revízorov a SBSkárov aktualizovaná naposledy koncom júna - https://picasaweb.google.com/101966168856431840556
hodím sem pár príspevkov z nástenky stránky tribusu na fejsbruku, imho celkom zábavné čítanie
pok***t revizorov v BA..na zastavkach na ktorych by som ich nikdy necakal a nikdy nevidel! a hlavne vymenili vela ludi asi..tazko ich rozoznat, uz ma dvaja j**li za posledne dva tyzdne (ale rychle nohy mam stale, bez pokuty jo!) konecne je to adrenalinovejsie.....mna dostal taky stary parik, drzali sa za ruky, kecali spolu, a zrazu vytiahli tie k***tinky a ze kontroladedko co vyzera jak stary tremp niekde s gitarou pri ohni, skoda ze mobil nerobi fotky ziadnej kvality
nová tvár medzi revízormi: mladý muž s dredmi (!), videný aj v tričku Straight edge (!)
Novy trik revizorov - Typek predstavuje, ze telefonuje do pristroja, ktorym kontroluje elektricenky!! Pozor na tuto nenapadnu vec!!!
akurat v rozhlasovych spravach vraveli, ze DP rozbieha nejaku nalepkovu akciu proti ciernym pasazierom. tak sa predsa na nieco zmohli, hehe.
„Pravidelne dostávame sťažnosti od španielskych občanov, ktorí si z nevedomosti neoznačili cestovný lístok alebo použili 15-minútový namiesto hodinového, a revízor sa k nim správal s dešpektom a vyvyšovaním,“ vraví Laura García Gómez zo španielskeho veľvyslanectva.
Hovorkyňa Dopravného podniku Agáta Staneková tvrdí, že revízori pristupujú rovnako k domácim cestujúcim aj k turistom.
„Ak by robili rozdiely, bola by to diskriminácia.“
revízor sa k nim správal s dešpektom a vyvyšovaním
Ak by robili rozdiely, bola by to diskriminácia

-
Waagbistritz69
King
-
guess.whoo
Redeemer
pisete tu, ze je to kradnutie a podobne. Ale urcite sa uz niekolkym z vas stalo, ze ste chceli nastupit, ale nebol tam stroj na listky ani novinovy stanok. Este lepsi pripad je ked tam ten stroj je, ale je pokazeny. Revizora to nezaujima a ty musis zaplatit.
Dalsi pripad - kupil som si listok cez sms, no hned ako som nastupil prisiel revizor a nezaujimalo ho, ze ja cakam na tu spatnu sms a chcel mi davat pokutu.
V prvom rade je dolezite zabezpecit pristup k listkom a tym padom cely ten system prekopat (okrem sms listkov) a nie hladat takychto rafinovanych ludi
Dalsi pripad - kupil som si listok cez sms, no hned ako som nastupil prisiel revizor a nezaujimalo ho, ze ja cakam na tu spatnu sms a chcel mi davat pokutu.
V prvom rade je dolezite zabezpecit pristup k listkom a tym padom cely ten system prekopat (okrem sms listkov) a nie hladat takychto rafinovanych ludi
prepravne podmienky su jasne, pri nastupe do vozidla mas bezprostredne oznacit listok alebo nastupit s prijatou spravou z dopravneho podniku, vyhovorky typu 'nestihol som' su bezpredmetne
-
guess.whoo
Redeemer
a kde by si si zadovazil listok s vybitym mobilom ak je stroj pokazeny alebo tam vobec nie je? takych zastavok je xy v BA
ma na to mysliet dopredu alebo ist pohladat najblizsiu PNSku/automat
ci navrhujes, ze ma ist zdarma?
ci navrhujes, ze ma ist zdarma?
-
guess.whoo
Redeemer
Ja navrhujem aby to poriesil dopravny podnik. Stretol som par turistov, ktori prisli do ba na par dni a ocitli sa na zastavke bez automatu. Ked sa v ba vyznas tak nie je problem ist k najblizsiemu a kupit si, ale ak si tam prvy krat tak si hotovy.
co "to" ma dopravny podnik poriesit? opravu automatov alebo nieco ine?
nie uplne chapem kontextu
nie uplne chapem kontextu
-
guess.whoo
Redeemer
Opravu a dostupnost tych automatov samozrejme