II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)

Diskusie na politické témy...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)

Príspevok od používateľa Cesar »

TommyHot napísal:Je rozdiel davat do systemu a nieco z neho dostavat naspat a rozdiel davat do systemu a prispievat na ficove 20 tisicove hodiny ;) ak ta to bavi prosim, ja uz toho mam dost...

Btw vzdy lepsie 33% naklad na cenu prace, ako 49% (dane + odvody) a po novom to bude este viac.
Presne tak:
- vysoké dane na palivách,
- DPH na všetkom,
- daň z motorových vozidiel,
- diaľničné poplatky,
- daň z príjmov,
- odvody,
- kolky,
- iné poplatky..

A čo za to dostaneš? Nič, aspoň zdarma nič.

Všetko dokopy je tak, že z hocičoho, čo tu funguje tak priemerne (nie monopoly a automobilky alebo tunelári) tak z toho má väčší príjem štát ako ten, čo s tým robí, má s tým starosti, riskuje, zadlžuje sa a robí 7 dní v týždni. Štát len príde, daj peniaze a do videnia - to je kšeft, nie makať, produkovať a riskovať.

Je na zváženie si založiť firmu v daňovom raji, tam si vyplácať peniažky a vykašlať sa na dane. Veď to je legálna možnosť ako krátiť dane, tí bohatí to aj robia, keď to ale nerobíš tak, tak spravíš trestný čin a ideš do basy, takže treba robiť daňový únik zákonne!

Na konci budú platiť dane len tí, čo robia v pracovnom pomere, lebo zase automobilky neplatia vôbec dane zo zisku, tým to ešte aj odpustia.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Si kreatívny a makáš na svojich projektoch? Robíš viac ako iní, často po nociach, kým sa ostatní zabávajú?
Áno?
Spoiler
Zdaniť ťa, hajzla!!!
Snad ma nepostihne trest za nepovolene pouzitie spoilera
Cesar
Addict
Addict

Politici tunelári potrebujú istoty (peniaze).
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Si kreatívny a makáš na svojich projektoch? Robíš viac ako iní, často po nociach, kým sa ostatní zabávajú?
:arrow:

Presťahuj sa na Slovensko alebo do Albánska ! Budeš ochránený od boľševickej poroby !
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Samozrejme - treba vsetko zjednodusovat a brat do uvahy cim menej veci, aby boli nazory maximalne presne a k veci :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Mne už príde dosť ujeté toto vyplakávanie nad 5 €. Čím má niekto väčší plat, tým tých 5 € (prípadne priamoúmerne platu viac) nepostrehne.

Vy tu z toho robíte tragédiu a boľševizmus najhrubšieho zrna, pritom to tak funguje všade. Opakujem, ak je vám to tak proti srsti a cítite sa ohromne ukrivdení, zostáva vám to Albánsko, Trinidad a Tobago či exotické Mongolsko. Pre širšiu ponuku antiboľševických krajín klikni SEM.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

5€? To si kde nabral? To este bude zavisiet od konkretnej implementacie zakona.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak to sa ospravedlňujem, neviem čo som to mal v hlave za číslo (pôvodne som mal 6, to som ešte zaokrúhľoval dole), každopádne teda omyl z mojej strany.

Aká je teda tá predpokladaná suma (v tom horšom prípade, čo si tu delil) naviac za prvou hranicou ?

Ešte čosi pre setha. Nehryzie ťa v tom Anglicku boľševizmus ? Ako to tam vôbec môžeš vydržať už toľké roky, je mi to záhadou.

Income (GBP) %

1-2,440 10

1-37,400
20

37,401-150,000
40

Over 150,000 50
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

hughito napísal: Ešte čosi pre setha. Nehryzie ťa v tom Anglicku boľševizmus ? Ako to tam vôbec môžeš vydržať už toľké roky, je mi to záhadou.
uz ti to tu napisala kopa ludi(vratane mna) a stale to akosi ignorujes. toto su proste uplne neporovnatelne veci, bol si uz niekedy v anglicku? s financiami sa tam naklada uplne inak ako tu a ta zivotna uroven je tam uplne niekde inde.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale konkrétne seth napádal samotnú podstatu niečoho takého. A to viac ľudí tu, v podstate, to, na čo narážaš ty vytiahol až TommyHot potom, čo som tu napísal, že na Novom Zélande je takisto progresívna daň.

Nakoniec sa to tu zahrá do outu s tým, že progresívna daň je na velebenie, ale nie na Slovensku, lebo tu sa moc kradne. Haha..
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak s tym fakt nerataj. Progresivnu dan nema rad takmer nik koho sa to tyka a nesuhlasia s nou ani vsetci ktorych sa netyka. A rozhodne nie je spravna.

Kupyschopnost obyvatelstva vsak nie je urcena len danovym systemom. Teda neplati "anglicko je bohatsie ako slovensko lebo ma progresivnu dan" ale "anglicko dokaze zniest progresivnu dan lebo ma dostatocne bohate obyvatelstvo". Rovnako ako neplati "rakusko a niektore severske krajiny su vyspele lebo maju socialnu demokraciu" (toto nam rad tvrdi smer) ale "tieto krajiny maju socialnu demokraciu lebo si ju mozu dovolit".

Ak sa vsak nachadzam v krajine kde podstatna cast obyvatelstva zaraba dostatocne dobre a progresivne ich zdanim, budu reptat(kym si nezvyknu), budu ludia ktori budu dane optimalizovat ale pri dobrom nastaveni a dopyte na trhu dostanem do statnej kasy viac bubakov a teda budem moct (na ukor sukromneho sektoru) posilnit sektor verejny. Nie je to spravne - jedna sa o "nutenu solidaritu", ale je to mozne bez vacsich nasledkov.

Ak je vsak kupyschopnost obyvatelstva nizka (bez ohladu na danovy system), takato krajina nebude mat zivotnu uroven bohatsej krajiny. A preto sethovi nevadi ostat v anglicku napriek progresivnej dani. Ja tiez na slovensku nesuhlasim s kazdym zakonom a som tu. Keby som sa mal odstahovat do krajiny kde by som so vsetkym suhlasil mam problem - taka neexistuje.

Progresivna dan na slovensku minie svoj ucel (viac penazi pre stat, to mnozstvo bude len minimalne) a sposobi skody (minimalne niekolko stovak ludi strati prace, mozno aj niekolko tisic, k 10k ludi to hadam nepojde, ceny tovarov pojdu hore, mzdy budu rast este pomalsie). Ale to tu uz hovorilo vela ludi.

Na jednej strane uznavam fakt, ze bohatsiemu cloveku nebude vacsie percento platu chybat az tak ako chudobnemu. Ale treba si aj uvedomit, ze bohatemu tiez neprisli tie prachy zadarmo (vacsinou) a su to bohati, co davaju pracu a plat chudobnym a nie naopak. Dalej si treba uvedomit, ze ak maju bohati platit viac tak nie preto aby chudobni dostavali nieco lacnejsie alebo zadarmo. To totiz vedie k celkovemu chudobnutiu spolocnosti. Ludom treba davat predovsetkym pracu a to progresivnym danenim spomalis. Aj na SVK aj v UK aj v USA, proste vsade. To, ze existuje stav kedy je spolocnost bohatsia napriek progresivnej dani nerobi z nej nic na velebenie.
Cesar
Addict
Addict

Jediným cieľom progresívneho zdaňovania a všetkých tých opatrení je to, aby bolo z čoho kradnúť politikom. Bežný človek okrem účtu za ich štedré obstarania vo forme zvýšených daní nič neuvidí. Tí, čo sú blízko politikov sa môžu tešiť na mastné zisky, jachty, lietadlá a ľudia sa môžu pripraviť, že ich štát ešte viac okradne.

Tu sú ľudia ako dojné kravy, zahraniční im dajú prácu za nízke mzdy a štát ich okradne ešte aj z toho, čo im ostane. Každý by zaplatil aj 50%-né dane, keby sa dalo omnoho lepšie zarobiť ale z tých mizerných platov zobrať ľuďom ešte viac je špinavosť. To ako keby si od bezdomovci zobral ešte aj šaty, lebo ty to potrebuješ.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

hanba este aj to malo seknu.. zeby ficova robota

http://www.aktuality.sk/clanok/208353/n ... i-medaila/
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

primitivny hranaty K***T, nech setri na sebe... :smt067
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja som vedel, že sa tých istôt dožijeme - vyššie dane a rýchlejšia smrť. Ďakujeme, pán Fico!
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pepito25 »

Vidite v tom zozname nejake systemove riesenia?
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

systém "Hurá" :smt081
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty by si čo robil ?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

On nepobera plat x tis eur za riesenia ako poslanci. Skrtat vie kazdy..
Napísať odpoveď