PC cca 3 000€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

PC cca 3 000€

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Čauko. Keďže nemám už celkom dlho prehľad v nových komponentoch, nakoľko to veľmi nesledujem - tak by som sa chcel opýtať, že čo by sa dalo za cca 3 000€ poriadne poskladať. Peniažky ešte nemám v komplete, technicky za nejakého pol roka cca bude mať, len by som si chcel urobiť nejaký ten "brief overview" o tom, čo je také nové, super a výkonné. Ja osobne by som si ten komp predstavoval s nejakým Intel CPU (ja neviem, napríklad i7, alebo či to je starina, to už neviem :)) k tomu nejaké SSD v RAID 0, nejaké 2-3GPU radšej nVidia ako ATi (mám rád obidve spoločnosti, len ja to zvyknem striedať. Mal som - nVidia FX5200, FX5700, ATi Radeon 9550XT, nVidia 7300GT, ATi 2600XT, nVidia 8800GT, ATi 4890 - preto by som teraz chcel nejakú nVidiu :)) a k tomu ja neviem, aspoň 16-32GB RAM DDR3 samozrejme. A nejaký nový case a k tomu by som chcel aj nejaké 3 monitory aspoň FullHD a viacej ako 24". Chcem si proste urobiť veľmi pekný PC. Čo by ste mi poradili, nakoľko do PC sa celkovo vyznám, len už nesledujem novinky čo a ako :) Preto sa Vás chcem opýtať. Ďakujem veľmi pekne. Inak, návrh môže byť aj niečo čo výjde o nejaký ten čas, nakoľko ten PC nejdem brať hneď teraz :) A keď tak premýšľam, tak by mohli byť k tomu aj nejaké tie 7.1 repráky, ktoré hrajú celkom slušne Ale to môže byť kľudne nad tých 3 000€. :)

Ďakujem veľmi pekne
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Re: PC cca 3 000€

Príspevok od používateľa lowmanek »

podobna tema tu uz je :arrow: http://www.hojko.com/pre-tych-ktori-pot ... 20zostavou
btw, by ma celkom zaujimalo, co s takou masinou budes robit :D
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme viem o tej téme, ale chcel som túto tému mať zvlášť. :) Ak sa teda nenahneváte.. :)

A čo s tým budem robiť? Viac menej štýlovka a hlavne do toho nechcem investovať potom nejaký dlhší čas. Aspoň 2 roky cca + chcem to proste, je to niečo ako môj sen mať aspoň raz výkonný PC :) A nevidím vhodnejśí ćas, ako keď som mladý, nemám ešte rodinu a záväzky a celkom slušne zarábam :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Niečo na inšpiráciu... čím by si mohol začať.. :)
http://pctuning.tyden.cz/hardware/pc-se ... 12?start=8
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

keď na to pozerám, tak to vychádza oveľa drahšie ako 3000€ :) Takže budem asi musieť zdvihnúť rozpočet :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

uvazujes nad vodou? :)
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Nerozumiem čo myslíš?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vodne chladenie
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

typek61 - prepáč, nepochopili sme sa :) myslel som, že to bola nejaká cynická narážka na mňa :)

beardie - viac menej som to nikdy nemal a môže to byť pekné spestrenie :) pri takom kompe by som asi do toho mal ísť, nie? :)

//edit - premýšľam, že na koľko tým pádom si dám rozpočet... pozriem si ten link čo si mi poslal beardie, len tam je to dosť kadejaké :) Tá GPU je celkom drahá a neviem, či by nebolo lepšie ísť do nVidie? a ten SSD by som radšej vzal 2 do RAID 0. A radšej mať 2-3 GPU nie? :) Viem, že ej to len nejaké preddefiinované rieśenie, len tak na preskúmanie, len sa viac menej pýtam čo a ako :)
beardie
Redeemer
Redeemer

link poslal brm :)

pri viac ako jednej grafike je AFR lag, niektorym ludom to vadi, niektorym nie
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ospravedlňujem sa :)

Googlil som o tom ,ale ako to vyzerá v praxi? :) Každopádne bude lepšie mať 1 dvojčipovku, ako 2 jednočipovky? :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ešte Ti poradím nezabudnúť na jednu vec...... že to všetko bude mať peknú spotrebu elektriny... len aby si nebol prekvapený pri vyúčtovaní. ;) (prípadne aby Ti nerobil z toho problémy platiteľ za elektrinu)
beardie
Redeemer
Redeemer

nezalezi na tom, ci su to dve jednocipovky alebo jedna dvojcipovka, vzdy su to minimalne 2 jadra, ktore spolu musia komunikovat
je to zapricinene sposobom renderingu, neda sa to v podstate odstranit

potom je mozny aj microstuttering - jemne zatrhavanie textur alebo ich blikanie
potom tearing - ked pri vypnutom V-Sync pol obrazovky vykresluje jedna karta a pol druha a obrazy su od seba mierne posunute

atd atd :)

samozrejme, ak chces tri 24+" LCD, tak si nepomozes
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to si ani nechem predstavit co to bude za spotreba :lol:

//xXPAINKILLERXx pohoda mal som dat rovno normalnu otazku
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Normálne neviem ako sa rozhodnúť :) Tá spotreba ma napadla, ale keď na to tak apelujete, tak to asi bude celkom veľká spotreba....

beardie - hmm, tie 3 monitory by som chcel skúsiť, ale to asi nechám ešte tak :) Takže by som si zatiaľ vzal len 1 (nie je problém dokúpiť) a potom vlastne nejaké komponenty.

Inak, mal by som ísť skôr do ATi alebo nVidia? A 2 GPU minimálne... ja nemám nič ani proti jednej a ani proti druhej značke. Obidve mám rád, ale k ATi mám citový vzťah o niečo asi väčší :)
beardie
Redeemer
Redeemer

vykonovo su si HD7970 a GTX680 vyrovnane, v niektorych hrach je lepsia jedna, v niektorych druha
zaujimavy narast vykonu s novymi ovladacmi v pripade atiny: http://www.ocaholic.ch/xoops/html/modul ... 755&page=0

jedna karta v sucasnosti utiahne takmer vsetky hry, takze ak chces len 1 monitor, 2 karty su v podstate zbytocne, zalezi od toho, co hravas
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem za rady. Povedzme si úprimne, hrávam len AoE3, Adrenaline Gamer(to je PRO Half-Life 1) a viac menej TES V: Skyrim by som si zahral, etc. Samozrejme že ak je niečo nové, tak si to vyskúšam a zahrám si. Napríklad celkom ma láka vyskúšať si BattleField 3 na plných a Crysis 2 na plných, Witcher Asssassins of Kings and so on :) Chcem to proste mať úplne na plnom bez toho, aby to čo i len seklo a nejaký dlhší čas
AndreasAuditore
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa AndreasAuditore »

Nič v zlom ale na hry a podobne ti kludne stačí zostava do 2000 Eur už to bude super povedzme neaky procak i7-2600K dosku Asus Maximus 4 Extreme chladič nakú NOCTUu SSD disk pripadne neaky HDD 2 TB 8 GB alebo 16 GB Ramky a myslim ze do 2000 sa zmestis v pohode grafku mozes este pouvazovat ale do takeho pc nieco nove za 600 Eur :) a mas paradnu zostavu vodne chladenie je myslim dost na nic....
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

AndreasAuditore mal si vodu?ked nie tak radsej mlč :wink:

//aka trubicka? :lol: ja pouzivam svoj minimalne rok a predchadzajuci majitel tiez priblizne rok.mozno si tam mal fakt onicom trubicky,ale ja mam ine a tie urcite neprasknu.inac nech sa este vyjadri uplink ako pouzival moj pc ale myslim si ze nic take nehrozi.mam 3,4 mm hrubku steny prikladam foto
Prílohy
IMAG0001.jpg
AndreasAuditore
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa AndreasAuditore »

nie videl som počítače s vodou a aj som ich používal stačí ti aby sa ti trubickla praskla a su s tym len problémy samozrejme každý má svoje skúsenosti ja len hovorím svoj názor :)
Zamknuté