Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
i30 je luxus... paci sa mi interier aj exterier, a ta spotreba je super 
Včera som natankoval plnku 95 V-Power, tak som zvedavý, či to bude mať nejaký citeľný (d)efekt 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
whisper: zalezi, co od toho cakas 
Čokoľvek
A to doslova, jednoducho či je tam nejaká zmena oproti bežnému Tempo Plus 95 od Slovnaftu či iné 95-ky s prísadami (Agip...). Hlavne keď základ pochádza z tej istej Slovnafťáckej rafinérky a obe firmy do toho len prilievajú aditíva. A marketingovým rečiam moc neverím, pretože benzín na Shellke u nás a v Nemecku nie je kvalitatívne taký istý ani zdaľeka.
-
RATZINGER666
Darca
tu sa to prave deli na dva tabory, pretoze podla jednych zdrojov shell premiove paliva ako jediny dovaza, no podla druhych je to vsetko jeden bordel zo slovnaftu...
som dlhodobym odberatelom, ale cakat mozes akurat tak znizenie hlucnosti v najnizsich otackach a jemne precistenie motora...
som dlhodobym odberatelom, ale cakat mozes akurat tak znizenie hlucnosti v najnizsich otackach a jemne precistenie motora...
Nuž, ja som o tom, že Shell berie zo Slovnaftu čítal na natankuj.sme.sk alebo podobnom portáli (už neviem), kde to vravel zástupca/hovorca Shellu na Slovensku... Ono to, že to berú zo Slovnaftu neznamená, že je to sajrajt, pretože veľa urobí aj následná preprava a skladovanie, kde sa zvykne na palivo naviazať voda a prípadne aj nečistoty. Takže tá kvalita môže byť rozdielna už len z pricípu, ak má Shellka prísnejšie interné kontroly a podmienky pre prevádzku púmp, než "zastaralý" Slovnaft, kde niektoré pumpy pripomínajú 90-te roky. Keďže mám benzín, tak ma čistota na pevné častice až tak netrápi, skôr môže byť citeľný efekt aditív, ale to by chcelo mať ten motor rozobraný teraz a napr. po pár mesiacoch tankovania V-Poweru.
Čo sa týka zvuku, skúsim si to dnes cestou z práce všimnúť, zatiaľ som totiž žiaden rozdiel nespozoroval. Osobne si myslím, že veľa robí placebo (natankoval som V-Power, tak automaticky očakávam, že to jazdí lepšie). Uvidíme.
Čo sa týka zvuku, skúsim si to dnes cestou z práce všimnúť, zatiaľ som totiž žiaden rozdiel nespozoroval. Osobne si myslím, že veľa robí placebo (natankoval som V-Power, tak automaticky očakávam, že to jazdí lepšie). Uvidíme.
pomoze ked z v-poweru presedlas naspat na klasicky 95
mozno potom pocitis ten rozdiel
alebo nechaj natankovať kamaráta a nech ti nepovie čo tam načapoval ... a skús uhádnuť
...
// toto bude dobrý kamarát
zaplatí on 
// toto bude dobrý kamarát
myslim ze by to uhadol podla toho, kolko zaplati 
-
RATZINGER666
Darca
whisper: hovoril ten hovorca vyslovene o premiovych palivach? velmi ma to zaujima, pretoze o tom, ze bezna 95 je zo slovnaftu, som vedel, ale este pred par rokmi sa ostatne paliva urcite dovazali...
co sa tyka hluku - ako pise chezter, je to najviac citit pri natankovani bezneho paliva, ja som to raz skusil, tiez som to necakal, ale bol som prekvapeny, ked mi auto na nizsom kvalte hore kopcom hucalo... najskor som hladal pricinu vsade inde, skusal, az nakoniec ma napadlo, ze som tam tankoval ten fuel save... s ktorym som mal paradoxne este aj nepatrne vyssiu spotrebu...
nehovorim, ze to nemoze byt placebo, ale ak aj je, tak aj tak som vdaka tomu s nim spokojnejsi
co sa tyka hluku - ako pise chezter, je to najviac citit pri natankovani bezneho paliva, ja som to raz skusil, tiez som to necakal, ale bol som prekvapeny, ked mi auto na nizsom kvalte hore kopcom hucalo... najskor som hladal pricinu vsade inde, skusal, az nakoniec ma napadlo, ze som tam tankoval ten fuel save... s ktorym som mal paradoxne este aj nepatrne vyssiu spotrebu...
nehovorim, ze to nemoze byt placebo, ale ak aj je, tak aj tak som vdaka tomu s nim spokojnejsi
Našiel som niečo, je to ale staršieho dáta, takže od Shell je tam spomenutý len klasický V-Power (plus samozrejme klasická 95-ka):
Benzín od Shell má kvalitu ako v Tescu
Lacné palivá sú menej kvalitné
Benzín od Shell má kvalitu ako v Tescu
Lacné palivá sú menej kvalitné
-
Shark NX
Addict
Tak tak, smerom hore to skoro nepoznas, ale smerom dolu ano.
Ja som par mesiacov fungoval na OMV MaxMotion Diesel (Je biely pomali jak voda) a ked som raz kvoli nudzi natankoval na velmi frekventovanom ale zaroven najlacnejsom Lukoile v ČR (34.80Kč/l) tak rozdiel bolo citit hlavne v hlucnosti.
i30 mi nic pocitit nedala, ale Fiesta je odhlucnena ovela slabsie, takze za studeneho motora je MaxMotion o dost tichsi. Lukoilacka (Klasika české MERO) je taka, ze pocujem pomali aj predvstrek ale hlavne pocujem moment kedy turboduchadlo chyti plny tlak a ECU pusti plnu davku paliva (Zmohutnie)
OMV je jediny (Okrem Poliakov) u ktoreho tankujem premiove paliva, lebo rozdiel vidno uz len vo farbe, netusim ako je na tom inak, ale MaxMotion je vozeny z rafinerky pri Viedni aj do ČR.
Spotrebovo to neviem porovnat. Skuste sami. Šedé D je klaskia, bedomodre je Premium.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/463735.html
Ja som par mesiacov fungoval na OMV MaxMotion Diesel (Je biely pomali jak voda) a ked som raz kvoli nudzi natankoval na velmi frekventovanom ale zaroven najlacnejsom Lukoile v ČR (34.80Kč/l) tak rozdiel bolo citit hlavne v hlucnosti.
i30 mi nic pocitit nedala, ale Fiesta je odhlucnena ovela slabsie, takze za studeneho motora je MaxMotion o dost tichsi. Lukoilacka (Klasika české MERO) je taka, ze pocujem pomali aj predvstrek ale hlavne pocujem moment kedy turboduchadlo chyti plny tlak a ECU pusti plnu davku paliva (Zmohutnie)
OMV je jediny (Okrem Poliakov) u ktoreho tankujem premiove paliva, lebo rozdiel vidno uz len vo farbe, netusim ako je na tom inak, ale MaxMotion je vozeny z rafinerky pri Viedni aj do ČR.
Spotrebovo to neviem porovnat. Skuste sami. Šedé D je klaskia, bedomodre je Premium.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/463735.html
-
RATZINGER666
Darca
shell uvadza nove palivo, uvidime, co to bude zac...
http://www.topgear.com.ph/news/shell-to ... ower-nitro
http://www.topgear.com.ph/news/shell-to ... ower-nitro
-
Shark NX
Addict
LOL. Toto mali vydat spolu s Need For Speed Underground 
Urcite by im niekolkonasobne stupli predaje premiovych paliv.
Urcite by im niekolkonasobne stupli predaje premiovych paliv.
Doma mame oboje auta, ktore maju naftu aj benzin. Dokonca su to auta rovnakej znacky. Ale skor sa priklanam k tej nafte lebo je lacnejsia ale zas auto je drahsiie. Co je celkom nevyhoda
Pri malých nájazdoch sa nadobúdacia cena nafty vracia niekedy aj 10 rokov oproti rovnakému auto s benzínom. Údržba bokom.
-
p4ra
Redeemer
Vcera som prisiel z Chorvatska. Zlate cerpacky tam. Cena ovela nizsia, ako na Slovensku a milacikovi som doprial len 98 alebo 100. Take ceny chcem aj na Slovensku! 
co je to ovela nizsia cena?
-
p4ra
Redeemer
Plna nadrz 98-icky 70 EUR. 
Ešte nedávno za toľko ja plnil svoju fabku 95kou na lukoilke s víkendovou akciou.. (minulý víkend som tam videl svietiť už "iba" 1,529€) 
A známa minulý týždeň fejsbúkla zo shellky niekde na západe fotku.. Eurosuper 95ka 1,374€ a 98ka V-power za 1,416€.. sa mi nožík vo vrecku otváral!
A známa minulý týždeň fejsbúkla zo shellky niekde na západe fotku.. Eurosuper 95ka 1,374€ a 98ka V-power za 1,416€.. sa mi nožík vo vrecku otváral!