keď už tak zbožňuješ, tak ja "zbožňujem" ľudí, ktorý neznesú, že niekomu niečo na ich modle nevyhovuje.. ja netvrdím, že je to zlý systém, sám ho používam, ale treba si priznať že nič nie je dokonalé, samozrejme to že to nevyhovuje mne, neznamená že niekomu inému nemôže, to je ako keby som mal aston martin a povedal by som, že má malý kufor, tiež by som ho zato hneď musel neznášať ? .. to len k tomu aby tu niekto zas nevidel ovce
Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4
Re: Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4
jáj ten úžasný zoznam ku ktorému sa musíš "preklikať" ? ja som mal na mysli nejaký poriadny jednoduchý zoznam v ktorom by som mohol ľahko prepínať medzi "spustenými" aplikáciami 
keď už tak zbožňuješ, tak ja "zbožňujem" ľudí, ktorý neznesú, že niekomu niečo na ich modle nevyhovuje.. ja netvrdím, že je to zlý systém, sám ho používam, ale treba si priznať že nič nie je dokonalé, samozrejme to že to nevyhovuje mne, neznamená že niekomu inému nemôže, to je ako keby som mal aston martin a povedal by som, že má malý kufor, tiež by som ho zato hneď musel neznášať ? .. to len k tomu aby tu niekto zas nevidel ovce
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vcera som si nahodil custom rom s android 4.0 ale pozeram, ze to stale nie je fixnute. Aspon ze uz otvara aplikacie tak ako ich vypnem (teda az na tie nevyplnene inputy), pretoze na 2.3.5 ich otvaralo ako sa mu zachcelo.robo1152 napísal:ale to že keď mám otvorený "telefón", napíšem si číslo, tak tam po opätovnom otvorení tam nieje, je vrchol toho úžasného multitaskinguto dokázalo dávno už 3G-čko ktoré vraj nemalo "multitasking"
-
Shark NX
Addict
robo1152 nie je tam ziaden rozdiel ... Normalny smrtelnik rozdiel nepociti, je to len pekna vec na flejm pre QWERTYho.
Argumenty typu nie kazdy ma internet v mobile a podobne maximalne blbosti. Ano, lebo len vrcholny retarder si kupi telefon za 400€ a pritom nema 11€ na internet v Mobile.
To je jak kupit si BlackBerry a nemat na Blackberry Internet Service.
Vecer sa vyjadrim k rozdielu multitaskingu medzi iOS a Android OS.
Argumenty typu nie kazdy ma internet v mobile a podobne maximalne blbosti. Ano, lebo len vrcholny retarder si kupi telefon za 400€ a pritom nema 11€ na internet v Mobile.
To je jak kupit si BlackBerry a nemat na Blackberry Internet Service.
Vecer sa vyjadrim k rozdielu multitaskingu medzi iOS a Android OS.
U mna to funguje bez problemov. Pravy multitask tam je a cislo zostava. A rovnako pravy multitask funguje pri vsetkych aplikaciach. Hlavne pri 1GB pamati je radost prepinat medzi aplikaciami.robo1152 napísal:nechcem vyvolať daľšiu hádku, ale ja som ešte ani po pol roku neprišiel na to, čo je na tom android multitaskingu také super ? lebo osobne mi príde lepšie urobený ten na iP, to že android nemá poriadny zoznam spustených aplikácii, ale iba posledných otvorených by sa ešte dalo, ale to že keď mám otvorený "telefón", napíšem si číslo, tak tam po opätovnom otvorení tam nieje, je vrchol toho úžasného multitaskinguto dokázalo dávno už 3G-čko ktoré vraj nemalo "multitasking"
-
TommyHot
Addict
Co mas za telefon? Mne to na Desire S funguje tak ako pisal robo. Zajtra v praci mozem skusit aj na samsungoch...
Galaxy Nexus, 4.0.4 stock.
Pri Androide to funguje tak ze ked stlacis tlacitko "domov" tak sa vratis na plochu a aplikacia zostava bezat. Ked pouzivas sipku dozadu tak v podstate ako keby zatvaras aplikaciu.
Pri Androide to funguje tak ze ked stlacis tlacitko "domov" tak sa vratis na plochu a aplikacia zostava bezat. Ked pouzivas sipku dozadu tak v podstate ako keby zatvaras aplikaciu.
preklikať? ... ešte aj na mojom archaickom optimuse to tak je a vždy bolo, že podržíš home button a uvidíš zoznam posledne spustených aplikácií.robo1152 napísal:jáj ten úžasný zoznam ku ktorému sa musíš "preklikať" ? ja som mal na mysli nejaký poriadny jednoduchý zoznam v ktorom by som mohol ľahko prepínať medzi "spustenými" aplikáciami
-
Shark NX
Addict
No takze aby som objasnil rozdiel medzi multitaskingom z iOS a Android.
iOS rozdeluje aplikacie v multitaskingu na dve vetvy aplikacia ktora nebezi na pozadi a aplikacia ktora dokoncuje nejaky proces.
V pripade klasickej sa aplikacia po vstupe do Home obrazovky uspi v stave akom sme ju opustili a tym padom spotrebuje minimum (1-2MB) systemovych prostriedkov. Flush pamate aplikacie nastane az vtedy ked budu nutne potrebne systemove prostriedky a aplikacia je necinna minimalne ~30min.
V pripade aplikacie s beziacim procesom (Audio stream, Downloader, Image editor atd atd) po vstupe do home obrazovky ukonci vsetky procesy okrem toho ktory je kriticky ... (Audiostreamapp, downloadapp, imgeditapp) cim aplikacia stale bezi na pozadi, ale spotrebuvava iba nevyhnutne prostriedky. Dalej ak je tento proces refreshovany (napr audiostream) tak bezi az kym danu aplikaciu nevypneme v multitasking bare alebo pokial nenastane prerusenie procesu vonkajsim vplyvom (Strata pripojenia). Ak nie je, proces je automaticky ukonceny po 10minutach.
Android ma Multitasking, aky ho pozname v Linuxe ... Aplikacia ako celok zo vsetkymi procesmi bezi v pozadi. Preto si iPhone 4/4S bez problemu vystaci s 512MB RAM a SGS ma 1 a viac GB RAM.
iOS rozdeluje aplikacie v multitaskingu na dve vetvy aplikacia ktora nebezi na pozadi a aplikacia ktora dokoncuje nejaky proces.
V pripade klasickej sa aplikacia po vstupe do Home obrazovky uspi v stave akom sme ju opustili a tym padom spotrebuje minimum (1-2MB) systemovych prostriedkov. Flush pamate aplikacie nastane az vtedy ked budu nutne potrebne systemove prostriedky a aplikacia je necinna minimalne ~30min.
V pripade aplikacie s beziacim procesom (Audio stream, Downloader, Image editor atd atd) po vstupe do home obrazovky ukonci vsetky procesy okrem toho ktory je kriticky ... (Audiostreamapp, downloadapp, imgeditapp) cim aplikacia stale bezi na pozadi, ale spotrebuvava iba nevyhnutne prostriedky. Dalej ak je tento proces refreshovany (napr audiostream) tak bezi az kym danu aplikaciu nevypneme v multitasking bare alebo pokial nenastane prerusenie procesu vonkajsim vplyvom (Strata pripojenia). Ak nie je, proces je automaticky ukonceny po 10minutach.
Android ma Multitasking, aky ho pozname v Linuxe ... Aplikacia ako celok zo vsetkymi procesmi bezi v pozadi. Preto si iPhone 4/4S bez problemu vystaci s 512MB RAM a SGS ma 1 a viac GB RAM.
neqeb - to viem, som to spomínal v príspevku pred tým, ale to je len zoznam posledne spustených, aj aplikácií ktoré si ukončil, ale nie je to zoznam všetkých bežiacich app 
Naco by ti bol zoznam vsetkych beziacich app, ked tam su aj take veci ako launcher, klavesnica, atd medzi ktorymi nepotrebujes prepinat.
-
qwerty-xyz
--- Podrzis home button a ukazu sa ti posledne spustene aplikacie, ked tuknes na spravcu uloh ktoreho ti tam vyhodi tiez dostanes sa hned na aktualne spustene. vsetky mas v aplikaciach v nastaveniach ja to mam na ploche hodene ziaden problem ...
To že ti to na samsungu hodi aj možnosť správcu uloh neznamena, že je to na kazdom telefóne, ja na xperii pro nemám ani možnosť aplikácie hromadne ukončiť, proste len zoznam spustenych app v nastaveniach....
Ale prosím zakopte ma pod zem preto, že sa mi jedna vec páči na iphone viac ako na androide...
Ach chlapci, to ozaj neznesiete, že niektomu sa páči nieco iné? Čiže aj ľudia, ktorým sa nepáči vaša priateľka a neobrabaju ju potajomky sú hnupi?
Ale prosím zakopte ma pod zem preto, že sa mi jedna vec páči na iphone viac ako na androide...
Ach chlapci, to ozaj neznesiete, že niektomu sa páči nieco iné? Čiže aj ľudia, ktorým sa nepáči vaša priateľka a neobrabaju ju potajomky sú hnupi?
-
qwerty-xyz
--- kebyze mi obraba niekto priatelku tak happy nie som.
--- a tema je o GALAXY S2 kralovi vsetkych smartphonov . . . ktory spravcu uloh MAAAAAA.
-
Shark NX
Addict
Takze nastupca uz ani fyzickou vydrzou nedobieha iPhone 4S.
Oba telefony su dost nachylne na pad, tak treba ratat s tym ze telefon za 400€ nema padat.
Oba telefony su dost nachylne na pad, tak treba ratat s tym ze telefon za 400€ nema padat.
-
->slavo<-
Addict
Celkom zaujímavé čitanie, Galaxy S2 je velmi dobrý telefón , každopádne pokiaľ máš možnosť si ho vyskúšat tak tak zrob.
Pretože nieje nad to si obe zariadenia skúsit spraviť si vlastný názor a až potom sa rozhodovat. Oba telefony sú super.
Ktorý je lepší ? Ťažká otázka Zaleží pre koho a kedže v dnešnej dobe má každy uživateľ telefónu iné priority tak sa každý rozhoduje podla nich.
Oba maju jednu vec spoločnú a to je jednoduchosť systému pre bežného zákazníka. Android ma niečo naviac ,android dáva zákazníkovy možnosť maximálnej customizacie a to úplne od základov a to zneho robí velkého a konkurenta applu a to je základná odlišnost od iOS samozrejme 100 ludi 100 odlišnych názorov može byt. ALe pozrime sa ako vyzerala prvá stabilna verzia iOS a Androidu . A pozrime sa na obe dnes. Proste tu sa treba zamyslet nad tým ,že android ide smerom mikro počítača . Nielen , že ponúka jednoduché prostredie ,ale ponúka aj to čo budeme v budúcnosti považovat za bežnú potrebu . A iOS ide smerom jednoducheho multimedialneho zariadenia tak ako tomu bolo nazačiatku ,ktoré dokaže skoro všetko čo by bežny používatel mobilneho zariadenia potreboval ,telefon,multimedia,hry,navigacia,internet,kvantá aplikacii atd... .A to je základný rozdiel medzi Androidom a iOS . Obe platformy su na vrchole. S tým rozdielom ,že Android je tu pre všetkych (bežných nenaročnych uživatelov , ale aj najnáročnejších už.) a iOS je tu hlavne pre bežných nenaročnych uživatelov a preto je aj iOS platforma velmi oblúbená pretože vačšie % uživatelov hľada jednoduché nenáročne zariadenie na telefonovanie,multimedia,hry,navigaciu,internet. Samozrejme ,že iOS toho dokáže oveľa viac ,ale spomenul som tie základne veci .
Obe platformy maju jedno spoločne a to je jednoduchosť používania + Android ponúka niečo naviac a to je ta maximálna customizácia a má taktiež najbližie k náhrade PC.Android ide smerom micro pocítača už posledná verzia 4.0 k tomu veľmi nasvedčuje
K cene Iphonu a Android Smartphonu sa nerád vyjadrujem
Iphone mi príde hrozne moc predražený , na jednom predanom iphone musi apple zarobit tak nehorázne prachy.A preto je to jedna z najziskovejšich firiem sveta a vobec ma to neprekvapuje. Apple maju predražene vlastne čokolvek čo ponúkajú sice majú kvalitne zariadenia o tom nieje pochýb ,ale tie ceny odrádzajú dosť veľké % zákaznikov.Android je cenovo oveľa dostupnejší a to je tiež silná stránka androida dostupnosť takmer každej cenovej skupine zákazníkov.
Ešte k téme : Už si sa rozhodol?
Pretože nieje nad to si obe zariadenia skúsit spraviť si vlastný názor a až potom sa rozhodovat. Oba telefony sú super.
Ktorý je lepší ? Ťažká otázka Zaleží pre koho a kedže v dnešnej dobe má každy uživateľ telefónu iné priority tak sa každý rozhoduje podla nich.
Oba maju jednu vec spoločnú a to je jednoduchosť systému pre bežného zákazníka. Android ma niečo naviac ,android dáva zákazníkovy možnosť maximálnej customizacie a to úplne od základov a to zneho robí velkého a konkurenta applu a to je základná odlišnost od iOS samozrejme 100 ludi 100 odlišnych názorov može byt. ALe pozrime sa ako vyzerala prvá stabilna verzia iOS a Androidu . A pozrime sa na obe dnes. Proste tu sa treba zamyslet nad tým ,že android ide smerom mikro počítača . Nielen , že ponúka jednoduché prostredie ,ale ponúka aj to čo budeme v budúcnosti považovat za bežnú potrebu . A iOS ide smerom jednoducheho multimedialneho zariadenia tak ako tomu bolo nazačiatku ,ktoré dokaže skoro všetko čo by bežny používatel mobilneho zariadenia potreboval ,telefon,multimedia,hry,navigacia,internet,kvantá aplikacii atd... .A to je základný rozdiel medzi Androidom a iOS . Obe platformy su na vrchole. S tým rozdielom ,že Android je tu pre všetkych (bežných nenaročnych uživatelov , ale aj najnáročnejších už.) a iOS je tu hlavne pre bežných nenaročnych uživatelov a preto je aj iOS platforma velmi oblúbená pretože vačšie % uživatelov hľada jednoduché nenáročne zariadenie na telefonovanie,multimedia,hry,navigaciu,internet. Samozrejme ,že iOS toho dokáže oveľa viac ,ale spomenul som tie základne veci .
Obe platformy maju jedno spoločne a to je jednoduchosť používania + Android ponúka niečo naviac a to je ta maximálna customizácia a má taktiež najbližie k náhrade PC.Android ide smerom micro pocítača už posledná verzia 4.0 k tomu veľmi nasvedčuje
K cene Iphonu a Android Smartphonu sa nerád vyjadrujem
Ešte k téme : Už si sa rozhodol?