zdravím
prevádzkujem server ktorí beží na ubuntu na nom má spustené herné servery ktoré bežia vkuse ale chcel by som urobiť nejakú stránku cez ktorú by sa dal daný proces spustiť vypnúť reštartovať ale ked som začal robiť stránku nejako ma nenapadlo ako vyriešiť tie veci najlepšie by bolo ak by bol kód na to ako to spustiť . na SSH mam týchto užívateľov zakázaných kvôli bezpečností.
dik za odpoved
UBUNTU server
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: UBUNTU server
Nainstaluj si webmin a povol vzdialene prihlasovanie. Odtial si mozes manazovat cely server.
webmin používam ale na to čo ho chcem by bol moc zložitý keďže mne ide iba o to že si urobím web stránku na ktorú sa prihlási žilovatel a ten si bude môcť reštartovať vypnúť a zapnút svoj hráčsky server a webmin by bol komplikovaný a sú vnom funkcie na správu servera a to nepotrebujem
-
Deafboy
Darca
Dost skarede, no funkcne a pomerne bezpecne riesenie by bolo urobit na stranke tlacitko ktore by zapisalo text do suboru. Porom spravit cron job v bashi alebo podobnej prkotine ktory by kazdych X minut kontroloval obsah toho to suboru a na zaklade toho robil rozne akcie.
-
masterdead
SysAdmin
Simple: web s php+mysql a na serveri kazdu minutu cron ktory bude sledovat zmenu stavu z mysql. Jednoduche mysql selecty. Dobre osetrit vstupy do db proti sql injection a bezpecne napisany cron. Zapisovat do suboru je kravina, z mysql mas vacsie moznosti ako napr. timeline kto kedy co restartoval.
a co takto normalny php/cgi skript ? a nie komplikovat cez scheduling, akurat si musis odladit prava na serveri - tj pouzit napr suexec v apachi
ja som si tak nakodil webrozhranie na administraciu sietovych interfejsov
ja som si tak nakodil webrozhranie na administraciu sietovych interfejsov
-
Deafboy
Darca
Aj to je moznost, no ak sa to neurobi dobre, tak utocnik moze ziskat shell pod pravami game servra.