LED TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
roly
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

LED TV

Príspevok od používateľa roly »

Kupujem telku a potreboval by som pomôcť pretože sa v telkách moc nevyznám a nechcem spraviť zlu kúpu. :)
Ako prvá mi padla do oka táto:
http://www.alza.sk/32-lg-32lv3400-d295773.htm#popis
ale chcel by som na nej kukať filmy z externého HDD a táto tam má napísané že prehráva
"Ďalšia výbava:
1x USB (MP3/JPEG/DivX HD)"
a moc sa teda nevyznám vo formátoch filmov tak neviem co všetko mi to prehrá .. :/ a druhá telka ktorú som kukol je:
http://www.alza.sk/32-philips-32pfl5606h-d233076.htm
ktorá tu má zas napísané
"Podporované multimediálne formáty cez USB:
Video:H.264/MPEG-4 AVC, MPEG1, MPEG2, MPEG4"
ale napríklad to HD DiviX tu nieje tak ja neviem ... chcem samozrejme aby mi to prehralo aj HD filmy v 1080p ale tých mám oveľa menej ako filmov v obyčajnej kvalite...
A ďalšia vec je či by mi tieto telky zobrali 2Tb HDD lebo som počul že niektoré zoberú len 1Tb ... a cenovo sa skôr prikláňam k tej prvej telke :/ rozpočet mám okolo tých 300€
Ďakujem za pomoc :) poprípade mi sem môžte hodiť aj iné telky z iných stránok .. moje požiadavky sú hlavne nech je full HD, nech prehrá čo najviac formátov samozrejme, usb, HDMI a klasicke veci cena max 350€ a nemusí byť LED ale tá prvá ma veľmi zaujala lebo som myslel že sú drahšie :) ďakujem ešte raz :)

edit: 32" ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: LED TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ten rozpocet je uplne minimalny, preto pocitaj s tym, ze kvalita obrazu nebude ziaden zazrak.
Televizory nie su prehravace ani pc, je to len okrajova zalezitost takze sa priprav na to, ze uplne kazdy subor ti neprehra. Nejake hd filmy zvladnu vsetky znacky, avi automaticky vsetky. Tymi popismi sa neriad, z toho vela nevycitas.

Pri tomto rozpocte by som sa skor poobzeral po obycajnom podsvieteni. Tie su obrazovo na vyssej urovni. Napr.LG 32LK530, Philips 32PFL3017h. Ak trvas na led podsvieteni, tak Sharp LC-32LE510E alebo Samsung UE32EH5000.
roly
Expert
Expert

Nemusí to byť LED ;) len by som bol nerád keby mi to potom nezoberie 2Tb HDD alebo skoro nič neprehrá ..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

2TB by zobrat vacsina mala, s tym prehravanim je to tak ako som pisal. Necakaj od toho zazraky. Na prehravanie je urceny pc, resp. multimedialne prehravace, nie televizor. Tv sa vybera podla obrazu, nie podla nezmyslov okolo, ktore aj tak nefunguju na stopro.
roly
Expert
Expert

Dobre, ďakujem teda ... prinajhoršom by som si telku prepojil s pc a film kukol tak.
Napísať odpoveď